Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Laatste waarschuwing

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Auteur: Alexander Sassen van Elsloo

Alexander Sassen van Elsloo is directeur van Sassen Research & Consultancy Company. Voorheen was hij head of research bij Hobart Capital Markets in Londen en deed hij aandelen- en hedgefundsales bij onder andere SNS Securities en Rabo Securities. Sassen van Elsloo is ook te volgen op Twitter: @sassenvanelsloo. Sassen van E...

Meer over Alexander Sassen van Elsloo

Recente artikelen van Alexander Sassen van Elsloo

  1. dec '16 Het afscheid van de euro en van mij 40
  2. nov '16 Obligatiefeest voorbij 6
  3. okt '16 "ETF’s leiden tot crowded trades" 6

Reacties

25 Posts
Pagina: 1 2 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. forum rang 4 Smurf In het Smurfenbos 5 juni 2012 10:57
    Goeie morgen,

    Techneuten die willen altijd alles repareren.
    Doctoren die willen altijd iedereen beter maken.
    En Politici die denken dat alles hun probleem is en dat zij het kunnen oplossen.

    Daarmee zou het best zo kunnen zijn dat het Eurocrisis probleem niet door de juiste personen wordt beetgepakt en daarmee niet wordt opgelost.
    Gr.
  2. harrysnel 5 juni 2012 11:37
    Lees ook bv Gary Becker; hij probeert juist mbv economische uitgangspunten andere aspecten van het menselijk bestaan te verklaren. Tevens laat hij zien dat het hanteren van onjuiste vooronderstellingen (ic nutsmaximalisatie) niet hoeft te leiden tot onjuiste voorspellingen. Ook interessant het wetenschapsfilosofisch werk van Lakatos/Kuhn over onderzoeksprogramma's. Het is allemnaal niet zo eenvoudig als Soros doet geloven..
  3. [verwijderd] 5 juni 2012 12:03
    Nog een leestip: 'Rise and decline of the Nations' van Mancur Olson.

    Over hoe actoren zich verenigingen en hun belangen zeker stellen, ten koste van het collectief.

    Alleen een crisis kan er volgens voor zorgen dat deze belangengroepen hun macht verliezen en er weer ruimte voor groei en innovatie komt.

  4. Alexander Sassen van Elsloo 5 juni 2012 12:39
    pcrs7 ze hbben de verwachting ja, zoals bij een huwlijk. Wat er daarna gebeurt is vaak kompleet anders... (en de interpretatie van wat,hoe en waarom het gebeurt is dan ook weer een perceptie ;-) ). David Bohm ook leeswaardig in deze context, maar wel moeilijk.
  5. [verwijderd] 5 juni 2012 12:47
    quote:

    Wij Rosario schreef op 5 juni 2012 12:29:

    re. economie behoort tot de social studies (zeg maar maatschappijleer)

    Beste Alexander,

    Economie hoort thuis in de faculteit van de geloofswetenschappen; de Theologie !
    Zeker als je publicaties door grote spelers en mainstream media als waarheden beschouwt, en als basis genomen voor eigen denken en acteren.
    Degenen die geloven Jesus ons nogmaals komt bevrijden hebben het misschien gemist toen het gebeurde. Degenen die geloven dat we in een crisis zitten, bevatten de biblische proporties van een crisis niet.
  6. [verwijderd] 5 juni 2012 14:01
    Ik lees alleen maar aannames waar niemand iets mee aan kan: juiste personen om politieke problemen op te lossen, economie is geen exacte wetenschap, belachelijke aannames, Soros de gelukkige gokker. Soros gezien en gehoord en bijna onmiddellijk stop gezet. Het enige wat klopt is perceptie. Het commentaar waar ik wel mee uit de voeten kan is het in modellen persen van mensen om modellen kloppend te krijgen. Kijk maar naar zorg en onderwijs. Het is maar al te vaak gebelekn dat de klagers van nu, de toejuichers van morgen zijn. Denk maar aan middenstanders die geen auto-luwe winkelstraten wilden hebben, ze zouden ten ondergaan. Liever stank en ellende dan failliet. En ziet, men wil niets anders meer.
  7. [verwijderd] 5 juni 2012 17:14
    ik ben al vaker kritisch geweest op de stukjes van Sassen van Elsloo, maar het begint er toch aardig op te lijken dat heer S van E weleens gelijk zou kunnen krijgen..
    een totale crash verwacht ik niet, maar ben toch maar 's gaan kijken waar je met je geld een veilig heenkomen kan vinden.
    ik denk dat ik, beleggingswise, lekker op een zwitserse berg gaat zitten wachten tot het over is...
    dan doet inflatie de rest, en das dan weer gunstig voor m'n hypotheek- en andere schulden.
  8. Fortuno 5 juni 2012 18:16
    Dít was de druppel, heb alle geloof verloren....

    ...alles liquide gemaakt, boerderij met behoorlijke lap landbouwgrond met eigen waterbron, shotgun en noodvoorraad gekocht. Geen goud. Wat moet je met goud? Te eten is het niet en wat koop je ervoor als de pleuris uitbreekt? Misschien komen we dan wel tot de conclusie dat goud eigenlijk niets voorstelt, de waarde ervan berust op vertrouwen en vertrouwen hebben we niet meer: in niets en niemand.

    Er is nog maar één belegging relevant: de bron van voedsel. Dus daarom: (landbouw)grond.

    Moet ik alleen nog even leren boeren.
  9. pcrs7 5 juni 2012 21:15
    quote:

    Alexander Sassen van Elsloo schreef op 5 juni 2012 12:39:

    pcrs7 ze hbben de verwachting ja, zoals bij een huwlijk. Wat er daarna gebeurt is vaak kompleet anders... (en de interpretatie van wat,hoe en waarom het gebeurt is dan ook weer een perceptie ;-) ). David Bohm ook leeswaardig in deze context, maar wel moeilijk.
    inderdaad, dit wordt vaak aangevoerd voor zowel gearrangeerde huwelijken als Keynsiaans ingrijpen in de economie. Er is echter niemand die een betere afschatting kan maken voor een persoon dan die persoon zelf, ook al is die soms fout.

    Een andere: als X vrijwillig een banaan ruilt met Y voor een euro, dan kun je met zekerheid stellen dat X de euro die hij in ontvangst neemt meer waardeert dan de banaan die hij weggeeft en andersom voor Y. Dit hoeft dan weer niet noodzakelijkerwijs voor de volgende banaan en de volgende euro te gelden.

    Minimumloon verhoogt altijd de werkeloosheid. Dit omdat het banen verbiedt en daarmee altijd minder banen tot gevolg heeft. Als je het minimumloon maar hoog genoeg stelt, zal iedereen werkeloos zijn.
  10. MrGlass 5 juni 2012 22:00
    Natuurlijk zullen politici proberen de euro overeind te houden. Ten eerste doet de lobby van de banken er alles aan zodat zij niet met de rekening komen te zitten. En ten tweede houden politici enorm van sprookjes. Net zoals het ESM een sprookje was is de Euro dat ook.

    Er is maar 1 oplossing die ook de oprichters van de euro voor ogen hadden: volledige integratie. Probleem is dat de crisis zo erg is dat er geen tijd is om dat te bereiken en dat de kiezers het teveel in de portemonnee voelt. Deze twee factoren zullen ervoor zorgen dat het euro project gaat falen. Ik had het graag anders gezien.
  11. Moneyball 5 juni 2012 22:18
    Facts are just facts, perceptions are reality (Albert Einstein)

    En die percepties ben je met je scenario-schets aan het beïnvloeden. Hoewel ik hoop dat iedereen ook zelf kritisch nadenkt. Overigens is je kritiek op wetenschap opmerkelijk, temeer je column volledig in lijn is met het onderscheid tussen een constructivistisch en positivistisch wetenschapsfilosofisch uitgangspunt
  12. forum rang 6 d' Aandelen ' 5 juni 2012 23:26
    Wat zou George Soros eraan verdienen wanneer de eurozone ten onder zou gaan, dat is de eerste vraag die bij mij bovenkomt.
    De figuur Soros is niet geheel onomstreden, als financier hanteert hij andere regels dan zijn politieke opvattingen zouden doen vermoeden.

    In Engeland, Frankrijk, Amerika en Zuid Oost Azie zullen ze niet met veel waardering de transacties herinneren die uit naam van Soros werden gedaan in die landen en regio, hij heeft zich diverse keren moeten verantwoorden omdat zijn transacties balanceerden op het randje van de wettelijke normen.

    De stemmingmakerij vanuit Amerika door de rating bureaus en Wallstreet banken en ook vanuit de City beginnen mij een beetje de keel uit te hangen, pure beinvloeding om eraan te verdienenen de problemen in eigen contreien te verdoezelen.

    Er wordt teveel gefocusd op de euro en te weinig op wat de mogelijkheden zijn voor Europa in al zijn aspecten.
  13. [verwijderd] 5 juni 2012 23:40
    quote:

    pcrs7 schreef op 5 juni 2012 11:20:

    Als mensen een vrijwillige relatie hebben, dan verwachten ze er beiden gelukkiger uit te komen.
    Ja, de klanten van Madoff dachter er heel gelukkig uit te komen. Maar zowel de klanten alsook Madoff zelf uiteindelijk werden er niet zo gelukkig van.

    De kopers van Legio Lease constructies idem.

    Jonge mensen hechten niet zoveel waarde aan hun pensioen later en beginnen zich pas rond hun 50/55e te realiseren dat ze eigenlijk toch veel beter 30 jaar eerder hadden moeten beginnen met sparen. Tsja, dan is het te laat.

    Les:
    Rationele beslissingen theorie gebaseerd op volledige informatie, consistente preferenties en rationele overwegingen horen thuis in tralala land. Economen die hun uitspraken daarop baseren horen thuis waar men vroeger andere mensen die in tralala land leefden opsloot.
25 Posts
Pagina: 1 2 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links