Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Aandeel KPN Koninklijke AEX:KPN.NL, NL0000009082

  • 3,321 19 apr 2024 17:35
  • -0,058 (-1,72%) Dagrange 3,270 - 3,330
  • 13.480.877 Gem. (3M) 13,6M

América Móvil biedt op deel KPN

1.089 Posts
Pagina: «« 1 ... 11 12 13 14 15 ... 55 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 1 juni 2012 11:06
    quote:

    giefmoney schreef op 1 juni 2012 11:01:

    ik las tussen de regels een bod van 10 euro :)
    Er staat ergens dat een hoger bod niet is uit te sluiten of woorden van gelijke strekking maar als het hoog gespeld gaat worden is dat niet eens denkbeeldig.

    En de vraag rijst of Corné wel als commentator zegt wat hij bedoelt zijnde betrokkene bij het hele spelletje(dat overigens wél als bloedserieus beschouwd mag worden).
  2. [verwijderd] 1 juni 2012 11:10
    * vrijdag 1 juni 2012, 10:54
    * 0 keer beluisterd
    * Duur: 03:37

    Audio KPN verkoopt de Duitse mobiele prijsvechter E-plus. Het telecombedrijf wil hiermee voorkomen dat het in handen valt van de Mexicaanse multimiljardair Carlos Slim. Slim deed begin mei een bod op een deel van KPN. Volgens topman Eelco Blok is de prijs die Slim biedt, veel te laag.
  3. [verwijderd] 1 juni 2012 11:12
    quote:

    elf schreef op 1 juni 2012 11:06:

    [...]

    Er staat ergens dat een hoger bod niet is uit te sluiten of woorden van gelijke strekking maar als het hoog gespeld gaat worden is dat niet eens denkbeeldig.

    En de vraag rijst of Corné wel als commentator zegt wat hij bedoelt zijnde betrokkene bij het hele spelletje(dat overigens wél als bloedserieus beschouwd mag worden).
    Corne is een betaalde analist. En preekt voor de eigen communie net zoals elke andere analist.
    Dat hoger bod zal snel komen hopelijk kpn zet nu de versnelling in en een kat in het nauw maakt rare sprongen.
  4. forum rang 6 pwijsneus 1 juni 2012 12:54
    `KPN en Telefonica overwegen fusie Duitse activiteiten`
    Arne Petimezas - 1 juni 2012, 12:43
    Telecombedrijven zouden O2 en E-plus willen combineren.

    KPN en Telefonica overwegen een fusie van hun Duitse mobiele activiteiten, meldt Bloomberg op basis van twee bronnen.



    KPN en Telefonica zouden O2 en E-Plus willen combineren, aldus de bronnen, waarbij een deel van het fusiebedrijf naar de beurs zou worden gebracht.



    KPN heeft vanochtend aangegeven dat het een strategisch onderzoek houdt naar de toekomst van E-Plus. Telefonica liet eerder deze week weten dat het een belang in O2 wil afstoten.



    E-Plus en O2 moeten als kleinere partijen op de Duitse markt opboksen tegen Vodafone en Deutsche Telekom.



    Zowel KPN als Telefonica wilden tegenover Bloomberg niet reageren op de berichtgeving.



    Op een bloedrood Damrak is KPN (+0,7%) de enige stijger. De AEX daalt 0,8 procent.



  5. forum rang 6 tatje 1 juni 2012 15:00
    Op slide 9 van de webcast presentatie, heeft men het over het bod van 8 euro.

    Het bod van 8 euro betekent een waarde van 4,7 maal de ebitda .

    De gemiddelde ebitda van telecom transakties is 7,2.

    7,2 maal ebitda 2012 4,8 miljard.

    7,2 maal 4,8 is 34,56 miljard.

    netto schuld 12,56 miljard !

    Blijft 22 miljard.

    aandelen 14.3152200 miljard.

    Per aandeel 15,36 euro.

    Bijna het dubbele van 8 euro.

    Deze webcast van KPN is er voor om tijd te winnen.

    Zoals Harrysnel al zei, er zijn echte gesprekken gaande !!

  6. [verwijderd] 1 juni 2012 15:32
    quote:

    tatje schreef op 1 juni 2012 15:00:

    Op slide 9 van de webcast presentatie, heeft men het over het bod van 8 euro.

    Het bod van 8 euro betekent een waarde van 4,7 maal de ebitda .

    De gemiddelde ebitda van telecom transakties is 7,2.

    7,2 maal ebitda 2012 4,8 miljard.

    7,2 maal 4,8 is 34,56 miljard.

    netto schuld 12,56 miljard !

    Blijft 22 miljard.

    aandelen 14.3152200 miljard.

    Per aandeel 15,36 euro.

    Bijna het dubbele van 8 euro.

    Deze webcast van KPN is er voor om tijd te winnen.

    Zoals Harrysnel al zei, er zijn echte gesprekken gaande !!

    Je AB staat er..

    Maar het gehalte van de ´mededelingen´ is geheel in tegenstelling tot het belang van de zaak en bovendien zodanig onzuiver dat er geen touw aan vast valt te knopen.

    Partijen zullen daar ook wel geen belang bij hebben hetgeen op zich weer de veronderstelling kn rechtvaardigen dat er nog wat konijnen en misschien zelfs vette in de hoed wachten om er uit gehaald te worden.

    En wellicht zijn er twee hoeden of zelfs drie.
  7. forum rang 10 voda 1 juni 2012 15:41
    2e UPDATE: KPN wijst bod America Movil af, bekijkt Duitse opties


    (2e Update van eerder gepubliceerd bericht 'KPN adviseert niet in te gaan op bod America Movil' om extra informatie en actuele koers toe te voegen.)


    AMSTERDAM (Dow Jones)--Royal KPN nv (KPN.AE) heeft vrijdag het bod op een deel van zijn aandelen door America Movil S.A.B. de C.V. (AMX.MX) afgewezen, omdat KPN stelt dat het bod de onderliggende waarde van het telefonieconcern onderwaardeert. KPN voegt toe dat de Mexicaanse telecomgigant, die onder leiding staat van miljardair Carlos Slim, niet bereid was een aandeelhoudersovereenkomst aan te gaan waar voorwaarden aan de stemrechten in verwerkt waren. KPN meldt begonnen te zijn met het bekijken van alle strategische opties voor de Duitse tak, E-Plus genaamd, in navolging van een soortgelijk onderzoek voor de Belgische tak BASE. De waarde van de E-Plus is naar verluidt EUR10 miljard.

    KPN lijdt in Nederland onder de slechte verkopen doordat de consument minder gebruik maakt van traditionele spraakdiensten of tekstberichten omdat ze in plaats daarvan op internet gebaseerde diensten zoals Skype en WhatsApp gebruiken. Van KPN's activa is het Duitse E-Plus de kroonjuweel. E-Plus is in Duitsland de derde aanbieder in orde van grootte met grofweg 16%-marktaandeel, en behoort tot de meest winstgevende in Europa's grootste economie.

    Volgens analisten zou E-Plus met name interessant zijn voor Telefonica sa (TEF), maar de door schulden geplaagde Spaanse telecomgigant, die met America Movil concurreert in een groot deel van Zuid-Amerika, ontkent de berichten die eerder door de NOS op NOS Teletekst werden vermeld.

    Telefonica stelde tijdens een beleggersconferentie van Merrill Lynch op donderdag dat het geen bod uit zal breng op een deel van KPN of zelfs het gehele bedrijf, waar het bedrijf aan toevoegt dat America Movil niet bepaalt welke stappen Telefonica onderneemt. Een woordvoerder van het telefonieconcern verwees voor zijn verklaring op de berichten vrijdagochtend naar bovenstaand commentaar.

    America Movil maakte begin mei zijn intenties bekend om het belang in KPN uit te breiden tot 27,7% van de huidige 4,8% en lanceerde eerder in de week een bod op een deel van de aandelen van EUR8 per aandeel of EUR2,64 miljard in totaal. Chief financial officer van America Movil, Carlos Garcia Moreno, stelde destijds dat America Movil een lange termijn samenwerking met KPN aan wil gaan en wil helpen de Nederlandse evenknie "op schaal te brengen".

    Ondertussen zegt KPN's CEO Eelco Blok in een verklaring vrijdagochtend dat America Movil niet bereid was om een aandeelhoudersovereenkomst aan te gaan en ook niet positief reageerde op KPN's voorstellen.

    "Het bestuur van KPN concludeert dat de prijs die America Movil biedt te laag is voor het verkrijgen van significante invloed over KPN en KPN op zichzelf aanzienlijk onderwaardeert", stelt het in Den Haag gevestigde bedrijf op vrijdag.

    KPN's verklaring zorgt ervoor dat de stap van America Movil gezien kan worden als een vijandig minderheidsbod, concludeert Bernstein in een bericht aan klanten.

    KPN was jarenlang populair onder beleggers vanwege ruime dividendbetalingen en grote aandelenterugkoopprogramma's. Sinds vorig jaar staat KPN's omzet onder druk, met name in de thuismarkt, door eerder genoemde verschuivingen in het gebruik door de Nederlandse consument.

    Volgens het Nederlandse onderzoeksinstituut Telecompaper heeft KPN in de drie maanden die in maart eindigden aan marktaandeel verloren aan zijn belangrijkste rivalen Vodafone Group plc (VOD) en Deutsche Telekom ag's (DTE.XE) T-Mobile. Vodafone presteerde daarbij als enige beter dan de markt met een lichte omzetstijging.

    Blok, die het roer bij KPN meer dan een jaar geleden overnam, heeft de investeringen vergroot en kondigde aan de managementstructuur van het bedrijf te veranderen, maar lanceerde geen nieuw aandeleninkoopprogramma. Daarnaast zijn beleggers bezorgd over de toekomst van het dividendbeleid gezien de slechtere financiele prestatie van het bedrijf en toekomstige investeringsverplichtingen, die zouden zorgen voor een stijging van de schulden.

    In de afgelopen 52 weken is KPN's marktkapitalisatie met 25% gekrompen tot grofweg EUR10 miljard, waar Telefonica's waarde met bijna de helft daalde tot EUR40 miljard.

    Omstreeks 15.15 uur noteert het aandeel 0,7% hoger op EUR7,70, terwijl de AEX 2,4% verliest.


    - Door Archibald Preuschat, Philipp Grontzki en Elco van Groningen (met een bijdrage van Robert van den Oever, Robin van Daalen en David Roman) Dow Jones Nieuwsdienst; +31-20-5715200; elco.vangroningen@dowjones.com


  8. forum rang 6 tatje 1 juni 2012 15:41
    Lees net op binck dat E plus 10 miljard moet kunnen opbrengen.

    De belgische tak 1,8 miljard.

    En zie een schuldenvrij KPN !!!

    Blijft na verkoop van beide onderdelen een ebitda van 3,4 miljard !!!

    3,4 miljard maal de 4,7 van slim is 16 miljard
    aandelen 14,311 miljard per aandeel

    11,11 per eendeel.

    Pak je de gemiddelde factor van de telecom overnames, 7,2 !!!!

    3,4 miljard maal 7,2 is 24 miljard aandelen 14,311 miljard per aandeel is 16 euro.

    Ik ga er vanuit dat iedereen zijn cijferwerk beheerst.

    Tussen 8 en 16 ligt de hele wereld.

    Maar 8 lijkt me inderdaad significant te weinig !!!!
1.089 Posts
Pagina: «« 1 ... 11 12 13 14 15 ... 55 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Premium

KPN mist een vleugje ambitie

Het laatste advies leest u als abonnee van IEX Premium

Inloggen Word Abonnee

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links