Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

hyporente-aftrek ongezond, rente-aftrek bedrijven wel gezond: dat is gek.

2 Posts
| Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 30 mei 2012 09:48
    Nu zo ongeveer de gehele politiek het eens is over de beperking dan wel afschaffing van de hypotheekrente-aftrek, vraag ik mij nog steeds af waarom dit inclusief argumenten 'bon-ton' is. Ik doe dit omdat een nog veel grotere, maar zeer vergelijkbare aftrekpost altijd buiten scope blijft.

    De grootste aftrekpost van rente op leningen bevindt zich onder de paraplu van de vennootschapsbelasting. Ik heb hier nog NIEMAND over gehoord, terwijl precies dezelfde argumenten zoals te hoge leverage, schulden, vastzittende M&A markt hierop van toepassing zijn. Geen bank, geen politicus, NIEMAND heeft het erover. Is dit gewoon niet in scope of krijgt men hier een ongemakkelijk gevoel bij?

    Ik deel persoonlijk de mening dat beiden in stand moeten blijven. De huidige HRA inperking is meer het gevolg van te hoge overheidsuitgaven. De vastzittende huizenmarkt is het gevolg en niet de oorzaak van alle onzekerheid over de HRA aftrek. Daarnaast staat de beperking los van de stijgende gemeentelijke heffingen op het eigen huis: OZB en publieke lasten als verontreinigingsheffing etc..

    Wordt deze link opzettelijk vermeden om de gemeentes in 2012 weer wat lucht te geven m.b.v. hogere gemeentelijke heffingen op het huis?

    HuisX
    huisx.nl
    huisx.nl/huizennieuws

  2. [verwijderd] 30 mei 2012 10:56
    Hoera een post op dit haast dode forum na 3 ½ maand, en die vorige post was nog per ongeluk hier geplaatst ook...

    Beste pvdelly

    Ten eerste hebben politici het liever over de inkomstenbelasting omdat zij daar denken meer van te begrijpen dan de vennootschapsbelasting en omdat ze denken dat dit de kiezers eerder aanspreekt. Ten tweede is de rente aftrek in de vennootschapsbelasting een probleem dat moeilijk door Nederland alleen kan worden aangepakt, bij de hypotheekrenteaftrek kan dat wel. Ten derde is de renteaftrek in de vennootschapsbelasting vaak een communicerend vat met een binnenlandse vennootschap waar de rente belast wordt ontvangen, behalve in internationaal verband. Doorgaans leidt dat enkel tot (legaal) belastingvoordeel voor de multinationals en dat willen we als land maar wat graag: daardoor is Nederland aantrekkelijk als vestigingsland hetgeen ook werkgelegenheid met zich meebrengt.

    Kelewan
2 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Indices

AEX 858,37 -0,81%
EUR/USD 1,0645 +0,02%
FTSE 100 7.834,08 -0,55%
Germany40^ 17.657,40 -1,01%
Gold spot 2.384,46 +0,21%
NY-Nasdaq Composite 15.601,50 -0,52%

Stijgers

WDP
+4,32%
Pharming
+1,44%
EBUSCO...
+1,42%
Heineken
+1,32%
UNILEV...
+0,61%

Dalers

INPOST
-3,29%
Alfen ...
-3,17%
AMG Cr...
-3,10%
VIVORY...
-2,98%
Aegon
-2,40%

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links