Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Voorbeurs: Meteen wakker

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Auteur: Arend Jan Kamp

Arend Jan Kamp is 24/7 van de vroege uurtjes voorbeurs tot de late uurtjes after hours uw gastheer op IEX, als hij in geheel eigen stijl (bondig, maar toch uitbundig) de beursdag met u doorneemt. Van aandelen en indices, via commodities, langs de rentemarkten, naar haute finance tot politiek en centrale banken. Arend Jan is ...

Meer over Arend Jan Kamp

Recente artikelen van Arend Jan Kamp

  1. 19 dec Het is een beetje anders dan anders voorbeurs 48
  2. 18 dec Voorbeurs houdt het niet over, maar er is nog genoeg te doen 2
  3. 15 dec Het ziet er aardig uit voorbeurs en wie weet wordt het heksenketel 3

Reacties

9 Posts
| Omlaag ↓
  1. kolenboer 14 mei 2012 08:34
    Goedemorgen AJK,

    Ik weet wat niet wat jij onder bezuinigen verstaat maar ik heb daar heel andere gedachten bij dan dat zogenaamde schandalige kunduz akkoord.

    Dat is namelijk geen bezuinigen maar gewoon de burger meer laten betalen voor hun eigen tekorten. Ze geven gewoon teveel uit en dan gaan ze compenseren door de lasten te verhogen. Wat een stelletje hufters. Stoppen met de euro, stoppen met hulp aan grieken en de rest van europa, stoppen met gratis kinderopvang, stoppen met de PGB waar de helft een mooie 2e televsie of een mooi 2e huis van koopt, voor 80% stoppen met het sponsoren van Afrikaanse machthebbers (lees ontwikkelingshulp) 30% van de ambtenaren eruit en de rest de eerstkomende 10 jaar geen loonsverhogingm, voor 80% stoppen met subsidies aan cultuur en kunst. Laat ze hun centen lekker zelf verdienen. Moet ik ook. Stoppen met hulp aan banken. Dat levert veel meer op dan dat die paar miljard die ze nu tekort komen. Wat is nu 18 miljard nog? Peanuts, niks. Simpel weg te werken. Bovenstaande besparingen leveren zeker 50 miljard op. Kun je gewoon veel betere zorg gaan leveren in de verzorgingstehuizen, kun je beter onderwijs geven en van de rest hou je over voor terugdringen van de staatsschuld. Zo simpel is het.

    Zo ik heb mijn gal weer gespuwd. Succes vandaag.
  2. forum rang 6 d' Aandelen ' 14 mei 2012 09:02
    Mogge Kolenboer,

    Niet met al je punten eens maar op het gebied van minder ambtenaren, versobering PGB, subsidies en dat mensen zelf hun inkomen verdienen, zelf de kinderopvang betalen is nog heel wat geld te besparen.
    Het is wat al te makkelijk om bezuinigingen te vertalen in nog hogere lasten voor de burger.

    Kritisch door de zorg lopen en al die overbodige managements functies een stuk inkrimpen zou ook geen kwaad kunnen.

    Bezuinigen is gewoon bezuinigen en niet de de steeds hoger wordende uitgaven op de burger afwentelen.

    Zo dat ben ik even kwijt.
  3. [verwijderd] 14 mei 2012 09:16
    Ik las interview met een Citibank analist: beurzen amerika 27% omlaag en de bondjes en dus ook de bundjes naar recordhoogten. Nou, dan zegt men in feite liever gering verlies op BUND en BOND bijv. dan veel verlies in aandelen. Is het al zo erg? Exit Griekenland is nu bespreekbaar, kennelijk weet men nu wat men moet doen om dat op te vangen. Ik hoorde ook in een interview dat men het juiste moment afwacht om een andere monetair systeem te introduceren. Overigens, belastingen in de VS gaan volgend jaar fors omhoog wat eind dit jaar forse volatiliteit op de beurzen zal geven, verwacht men. Ik zie wel.
    O ja Kolenboer, subsidie op cultuur en kunst is normaal. Het terugdraaien daarvan is ook normaal want een overmaat aan kunstenaars. In de VS is het aftrekbaar van de belasting vandaar dat men het steunt of steunde om zo min mogelijk belasting te betalen. Op zich een raar idee. Ook daar gaat het onderuit. Geeft niet, alleen de doorzetters in de kunstsector blijven dan over en dat is in iedere bedrijfstak zo. Stoppen met hulp aan de rest van Europa? Dus ook aan die van Nederland, wat denk je van bijv. de Maasvlakte? Nergens voor nodig?
  4. [verwijderd] 14 mei 2012 09:19
    Vraag: " Er gingen ooit 340 drachmes in één euro. Vraag aan u: hoeveel worden dat er bij Griekse exit?"

    Is simpel te beantwoorden. Er gaat 1 drachme in 1 euro want dit is de snelste manier om desnoods in 1 weekend de zaak af te handelen. Uiteraard naast wat andere zaken zoals een absolute stop op electronisch internationaal betalingsverkeer (ook die van de dagen er voor), uitdelen "Lieftick tientje" aldaar, prijzenstop, etc.

    De waarde van die Drachme wordt later pas bepaald (markten, rechters) maar is voor de overgang van geen enkele waarde.
9 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links