Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Wachtlijsten voor voedselbanken

201 Posts
Pagina: «« 1 ... 3 4 5 6 7 ... 11 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 10 april 2012 19:09
    quote:

    kweetniks schreef op 10 april 2012 19:02:

    [...] inderdaad Emile. Wees eens solidair en geef je arme kennis even een rente vrije lening van 10K zodat hij de komende tijd gewoon kan blijven eten.
    Krijgt regelmatig mijn auto te leen, begin juni mag hij mijn caravan lenen voor vakantie, stop er ook nog wel wat lekkers in, maak je niet druk komt allemaal goed.

  2. [verwijderd] 10 april 2012 19:11
    Zo gaan de huidige liberalen met de burger om of ze stom en achterlijk tegelijk zijn, niets zeggen gewoon doorgaan.

    Den Haag wist van puinhoop bij Vestia
    DEN HAAG - De gemeente Den Haag wist al in september 2011 dat woningcorporatie Vestia een financieel probleem had van ruim 1 miljard euro.
    Vestia Foto: anp
    Dat blijkt uit antwoorden van burgemeester en wethouders van Den Haag op vragen van de PvdA, meldt Omroep West. De gemeenteraad werd pas in februari van dit jaar op de hoogte gebracht van de financiële situatie van de woningcorporatie.

    Den Haag kreeg in september van het ministerie van Binnenlandse Zaken te horen dat Vestia ruim 1 miljard moest bijstorten bij de bank als extra onderpand op risicovolle renteverzekeringen. Het ministerie zou de gemeente toen „met klem” hebben gevraagd om zeer vertrouwelijk met de informatie om te gaan en „deze slechts in zeer beperkte kring te delen”.

  3. forum rang 6 Fred 62 10 april 2012 19:18
    quote:

    E.Roemer MP schreef op 10 april 2012 19:09:

    [...]

    Krijgt regelmatig mijn auto te leen, begin juni mag hij mijn caravan lenen voor vakantie, stop er ook nog wel wat lekkers in, maak je niet druk komt allemaal goed.

    Naar de voedselbank en toch nog op vakantie ?

    Ik begrijp het niet meer hoor!!
  4. [verwijderd] 10 april 2012 19:33
    quote:

    fred 50 schreef op 10 april 2012 19:18:

    [...]

    Naar de voedselbank en toch nog op vakantie ?

    Ik begrijp het niet meer hoor!!
    Gewoon een kwestie van delen, jij kan dat ook verminder je werkweek zorg dat een werkzoekende de door jou minder gewerkte uren oppakt en walla, jij meer vrije tijd werkzoekende weer inkomen in plaats van uitkering iedereen gelukkig.
    Gewoon eerlijk delen, hoeft er ook niet meer belasting geheven te worden.

  5. [verwijderd] 10 april 2012 20:00
    Het lijstje van burgemeester en wethouders van Den Haag even hier geplaatst zodat iedereen weet wie daar de belangrijkste beslissingen maken :-)
    De burgemeester
    Jozias van Aartsen.(VVD)

    De wethouders van Den Haag zijn:

    Wethouder Marnix Norder (PvdA)
    Wethouder Sander Dekker (VVD)
    Wethouder Marjolein de Jong (D66)
    Wethouder Karsten Klein (CDA)
    Wethouder Rabin Baldewsingh (PvdA)
    Wethouder Peter Smit (VVD)
    Wethouder Ingrid van Engelshoven (D66)
    Wethouder Henk Kool (PvdA)
  6. [verwijderd] 11 april 2012 09:48
    quote:

    E.Roemer MP schreef op 10 april 2012 19:33:

    [...]

    Gewoon een kwestie van delen, jij kan dat ook verminder je werkweek zorg dat een werkzoekende de door jou minder gewerkte uren oppakt en walla, jij meer vrije tijd werkzoekende weer inkomen in plaats van uitkering iedereen gelukkig.
    Gewoon eerlijk delen, hoeft er ook niet meer belasting geheven te worden.

    Wat een naïviteit. Moet je dan als tandarts minder werken zodat een mislukte pedagoog je werk kan gaan doen? Trouwens, altijd gedacht dat mensen naar de voedselbank gaan als ze geen geld hebben om eten te kopen. Als iemand op vakantie gaat naar Frankrijk is er toch geen voedselbank. Hoe betalen ze dan in Frankrijk de Camembert en Cabernet sauvignon?
  7. forum rang 6 Fred 62 11 april 2012 13:37
    quote:

    kweetniks schreef op 11 april 2012 09:48:

    [...] Wat een naïviteit. Moet je dan als tandarts minder werken zodat een mislukte pedagoog je werk kan gaan doen? Trouwens, altijd gedacht dat mensen naar de voedselbank gaan als ze geen geld hebben om eten te kopen. Als iemand op vakantie gaat naar Frankrijk is er toch geen voedselbank. Hoe betalen ze dan in Frankrijk de Camembert en Cabernet sauvignon?
    Kweetniks , de heer Roemer heeft voor mij bevestigd dat voedselbanken totaal
    overbodig zijn en het socialisme wat de heer Roemer uitdraagt de grootste
    vijand is van de vrije wereld.
    Laten we zeggen dat de Rijkste 50% van de bevolking nu aan de schandpaal
    genageld wordt omdat ze het mogelijk maken dat de andere 50% lekker van een
    vakantie in Frankrijk geniet.

    Het is de wereld op zijn kop.

    mvg

    Fred

  8. [verwijderd] 15 april 2012 07:09
    vr 13 apr 2012, 11:13
    Werklozen telen groente voor voedselbank

    VLAGTWEDDE - Werklozen in de Groningse gemeente Vlagtwedde worden ingezet om sla, andijvie en peultjes te kweken voor de regionale voedselbank. Dat meldde de gemeente Vlagtwedde vrijdag. Door een groeiend aantal klanten heeft de voedselbank een tekort aan verse groenten en fruit.

    Inwoners van Vlagtwedde die een uitkering aanvragen, moeten in ruil daarvoor verplicht aan het werk, bijvoorbeeld in de gemeentelijke kwekerij. In die kwekerij worden tot nu toe alleen bloemen voor in de openbare ruimte gekweekt, maar binnenkort ook groente en fruit voor de voedselbank.
    ---
    De 117000 klanten van de Belgische voedselbank zijn ook dit jaar weer dankbaar voor hun deel van de 500 miljoen euro aan voedselhulp die het EU noodfonds ter beschikking stelt.
    Er is nauwelijks voldoende opslagruimte te vinden om het voedsel te kunnen opslaan dat binnenkort zal worden uitgeleverd, alle beschikbare opslag capaciteit van het Leger zal worden gebruikt
    40% van de voedselverstrekking door de voedselbank komt in België uit het noodfonds.
    Het fonds is destijds opgericht om de toen nog bewust gecreëerde landbouwoverschotten aan te wenden voor de productie van gratis levensmiddelen voor de minderbedeelden.
    Nederland doet geen beroep op het noodfonds Staatssecretaris Bleker ( hier ook sprekend namens zijn collega van sociale zaken) is de volgende mening toegedaan:
    Voedselhulp is geen zaak voor de EU en zou evenmin een onderdeel van het Gemeenschappelijk Landbouwbeleid moeten zijn . Wat hem betreft heeft voedselhulp een sterk sociaal karakter en is de inrichting van het sociale beleid een nationale en geen Europese aangelegenheid. Uitsluitend de lidstaten zelf dienen te bepalen hoe in het levensonderhoud van de meest behoeftigen zou moeten worden voorzien.
    Op een door de tweede kamer aangenomen motie om ook een aanvraag in te dienen voor deze voedselhulp heeft de regering nog niet gereageerd.
    Ik weet niet of het deel van de 500 miljoen waar Nederland aanspraak op kan maken nu verdeeld wordt onder de andere landen die er wel om hebben verzocht, of dat het op de plank blijft liggen.

  9. De nakketikker 15 april 2012 10:00
    Ik geloof dat de meeste mensen die hier commentaar leveren op de voedselbank nog nooit in de buurt zijn geweest hiervan en commentaar leveren op basis van vooroordelen.
    Ikzelf zal nooit gebruik kunnen maken vd voedselbank of bijstand! , echter om iedereen over een kam te scheren gaat mij veel te ver.
    Natuurlijk mag je vraagtekens hebben bij mensen die roken prefereren boven eten,maar bij de voedselbank zijn ook schrijnende gevallen en situaties die ik niemand toewens.
    Denk eens aan jezelf!, opeens zonder werk, hypotheek is niet op te hoesten van je WW en in de bedrijfstak waarin je werkzaam bent kom je niet meer aan de bak.
    Woning is niet te verkopen en voordat je het weet ben je ridder te voet!!

    Nogmaals, vooroordelen zijn gevaarlijk!
  10. [verwijderd] 15 april 2012 12:07
    Weer veel geschreeuw en weinig wol hier. Dus dan maar weer een realistische oplossing (met een beetje leenwerk van Fred 50).

    Van een ieder die zich aanmeldt bij de voedsel bank wordt bij inschrijving het lichaamsgewicht exact bepaald. Alleen bij aantoonbaar gewichtsverlies wordt een nieuw pakket verstrekt.

    Van een ieder die zich aanmeldt bij de voedselbank worden alle persoonlijke gegevens inclusief foto doorgegeven aan iedere winkelier in een gebied met een straal van 100 km van de woonplaats van de betrokkene. Iedere aankoop van een verboden luxe artikel leidt automatisch tot levenslange uitsluiting van het recht gebruik te maken van de voedselbank. Dat levert natuurlijk wat extra bureaucratie op, maar als we hetzelfde systeem gebruiken voor alle uitkeringsgerechtigden om te bepalen hoeveel de uitkering omlaag kan, verdient zich dat vanzelf terug.

    De enkeling die na deze zinvolle maatregelen nog gebruik durft te maken van de voedselbank, wordt zonder aanzien des persoon, verplicht tewerkgesteld in een sector waar hij of zij minimaal 8 uur per dag zware lichamelijke arbeid dient te verrichten, met als beloning een voedzame doch smakeloze maaltijd.

    Zo, weer een probleem opgelost en maar even kijken wat er nog meer te regelen valt op deze mooie zondag. ;-)

    Misschien zou het ook wel zinvol kunnen zijn om ons niet zo druk te maken over het misbruik ( wat ongetwijfeld zal plaatvinden), maar eerst eens te bezien waar het probleem ligt bij diegenen die wel uit noodzaak gebruik maken van de mogelijkheid. Wellicht dat er ook op die manier een oplossing kan worden gevonden, die de voedselbank overbodig maakt. Maar dat is wellicht te ingewikkeld en misschien willen we dat als ‘maatschappij’ eigenlijk niet echt weten.
  11. forum rang 7 ffff 15 april 2012 14:24
    Ach, gisteravond was er een uur durend programma van de EO over....de voedselbank. Heel frappant vond ik het dat daarin door diverse opponenten precies dezelfde argumetnen werden gebruikt die ook al uitvoerig in deze draad geschreven zijn. Ik dacht nog: het lijkt wel of ze deze draad bestudeeerd hebben.

    Rest mij nog te zeggen: Het hele programma bevestigde alleen maar het beeld dat ik al jaren heb: heel wat gebruikers van de voedselbank vind ik helemaal niet hulpbehoevend, helemaal niet zielig, maar, ik schroom een beetje; gewoon brutaal, gewoon gemakszuchtig. Soms sta je perplex hoe normaal mensen het vinden naast hun uitkeringen en naast alle mogelijke begeleiding en subsidies die ze al krijgen, nu ook nog eens wekelijks of maandelijks een voedselpakket te krijgen.

    En tenslotte een opmerking voor de geëngageerde en ongetwijfeld goedbedoelende dominee die de voedselbank leidde. Hij kreeg de handen op elkaar met zijn opmerking: Ik mis hier de hele avond het woord: Solidariteit! Enorm applaus voor de man. Maar ik zou tegen die dominee willen zeggen: Sinterklazen die onder het mom van solidariteit cadeaus uitdelen zijn altijd populair, en hele strenge dominees die mensen op hun plichten wijzen zijn zeker heel wat minder populair. neen, nog veel erger: men keert zich af van de kerk.

    Voor MIJ was het programma alleen maar een bevestiging dat er op voedselbanken ook al flink bezuignigd kan worden. Ik zal het dan maar niet hebben over enkele individuele gevallen die hun situatie kwamen toelichten.......Vandaag maar weer eens hard er tegenaan gaan, mensen!

    Peter
  12. [verwijderd] 15 april 2012 17:54
    quote:

    ffff schreef op 15 april 2012 14:24:

    Voor MIJ was het programma alleen maar een bevestiging dat er op voedselbanken ook al flink bezuignigd kan worden. Ik zal het dan maar niet hebben over enkele individuele gevallen die hun situatie kwamen toelichten.......Vandaag maar weer eens hard er tegenaan gaan, mensen!

    Peter
    Het is maar net hoe je iets wil zien zo zal het ook overkomen, ik keek ook gisteravond, mij viel op dat voedselbankgangers maar voor slechts €15 wekelijks mochten uitkiezen, waren ze echt lui zoals jij de stakkers ziet kwamen ze voor dat bedrag echt geen moeite doen.
    Ook schreef ik je al eerder voedselbanken kun je niet langer dan 8 weken terecht dan is weer een andere stakker aan de beurt.
    En het bezuinigen op de voedselbank wat je noemt is helemaal stemmingmakerij wat je doet, voedselbanken opereren totaal onafhankelijk van de overheid, daar is du voor geen dubbeltje te bezuinigen.

    Weet je vandaag zag ik een programma met buitenland correspondeten uit minder sociale en arme landen, zij vertelden dat je daar s'avonds in donker niet meer over straat kon zonder beroofd te worden, misschien heb jij dat liever?
  13. [verwijderd] 15 april 2012 18:01
    quote:

    De nakketikker schreef op 15 april 2012 10:00:

    Ik geloof dat de meeste mensen die hier commentaar leveren op de voedselbank nog nooit in de buurt zijn geweest hiervan en commentaar leveren op basis van vooroordelen.
    Ikzelf zal nooit gebruik kunnen maken vd voedselbank of bijstand! , echter om iedereen over een kam te scheren gaat mij veel te ver.
    Natuurlijk mag je vraagtekens hebben bij mensen die roken prefereren boven eten,maar bij de voedselbank zijn ook schrijnende gevallen en situaties die ik niemand toewens.
    Denk eens aan jezelf!, opeens zonder werk, hypotheek is niet op te hoesten van je WW en in de bedrijfstak waarin je werkzaam bent kom je niet meer aan de bak.
    Woning is niet te verkopen en voordat je het weet ben je ridder te voet!!

    Nogmaals, vooroordelen zijn gevaarlijk!
    Zeer duidelijk geef je hier de onnozelheid van diverse posters weer.
    Totaal de weg kwijt worden hier mensen die het ongeluk troffen door de gauwdieven en fraudeurs van de financieele wereld hun baan kwijt raakten, afgeschilderd als luilakken en nietsnutten.
    Als je gewoon te goeder trouw de laatste vijf jaar een huis kocht, onder normaal gangbare condities ben je nu aangeschoten wild van de echte parasieten, banken beleggers en hun aandeelhouders.
    Hier wordt je geheel anoniem nog even nagetrapt, laffe manier.

  14. forum rang 4 New dawn 15 april 2012 19:12
    In het programma van gisteren op de EO werd opgemerkt door een vrouw dat er mensen zijn die geen planning maken, en geen overzicht hebben van hun financiele situatie. Dat zullen ze ook nooit krijgen kennelijk. Vroeg of laat loopt het bij die mensen verkeerd. Er ontstaat schuld en de huur wordt niet betaald etc. Dat soort mensen is niet in staat in de huidige maatschappij met wat voor inkomsten dan ook te leven. Eigelijk zou er voor hun een bewindvoerder moeten zijn die alles regelt.

    Als het ze voor de wind gaat maken ze alles op zonder aan morgen te denken. Er wordt niet gepland. Ik heb dat soort mensen ook van dichtbij meegemaakt. Alles kopen op afbetaling waar ze nu geen geld voor hebben. Ook zelfs (dure) dingen die ze niet eens nodig hadden. Dan loopt het mis met een scheiding als afsluiting en ieders een schuld daarna. Armoede is iets wat ze voor zich zelf maken zonder denk ik dat ze dat bewust zijn.

    Wat doe je hier aan ? Allemaal niet zo gemakkelijk.

    Ook het tv programma "De Wooncorporatie" laat mensen in Amsterdam zien die geen orde in hun leven hebben maar chaos. Huisuitzetting ligt op de loer waarbij het me opvalt dat de woningcorporatie in dat progrmamma zeer clement, geduldig en sociaalvoelend is. De medewerkers van de wooncorporatie adviseren, blijven beleefd, en doen suggesties maar praten met mensen waarvan je direct kunt zien dat het niet wat wordt. Dat soort mensen zijn niet in staat een zelfstandig bestaan te leiden.

    Vroeger had je hiervoor die heropvoedingskampen zoals Veenhuizen en Frederiksoord. Maar we leven niet meer in die tijd. Toch zijn er nog dezelfde soort mensen. Die zullen nooit verdwijnen.



  15. forum rang 6 Fred 62 15 april 2012 20:29
    quote:

    E.Roemer MP schreef op 15 april 2012 17:54:

    [...]

    Het is maar net hoe je iets wil zien zo zal het ook overkomen, ik keek ook gisteravond, mij viel op dat voedselbankgangers maar voor slechts €15 wekelijks mochten uitkiezen, waren ze echt lui zoals jij de stakkers ziet kwamen ze voor dat bedrag echt geen moeite doen.
    Ook schreef ik je al eerder voedselbanken kun je niet langer dan 8 weken terecht dan is weer een andere stakker aan de beurt.
    En het bezuinigen op de voedselbank wat je noemt is helemaal stemmingmakerij wat je doet, voedselbanken opereren totaal onafhankelijk van de overheid, daar is du voor geen dubbeltje te bezuinigen.

    Weet je vandaag zag ik een programma met buitenland correspondeten uit minder sociale en arme landen, zij vertelden dat je daar s'avonds in donker niet meer over straat kon zonder beroofd te worden, misschien heb jij dat liever?

    En als er iemand wil doneren word hij geroyeerd.

    SP'er uit partij gezet vanwege steun aan voedselbank
    woensdag 8 februari 2012 09:04

    De Socialistische Partij (SP) heeft het Lelystadse SP-raadslid Simon Polman geroyeerd, omdat hij zijn maandelijkse raadsvergoeding niet in de partijkas heeft gestort. In plaats daarvan maakte hij alles over aan de voedselbank.

    SP-raadslid Polman is geroyeerd
    'De partij die tot voor kort voor de 'derde weg' koos, geeft nu het 'grootkapitaal' de schuld van alles.'

    De SP gebruikt haar ingevorderde rijkdom liever voor propaganda en reclame
    dan aan de echte armoe.

    Over roven gesproken.

  16. [verwijderd] 15 april 2012 21:04
    Hmm, je geeft in jouw bijdrage toch het echte probleem weer. Een aantal mensen is niet in staat om de eigen financiële zaken te regelen in die ingewikkelde maatschappij die wij hebben met allerlei mogelijkheden om de mist in te gaan door ondoordachte zaken. Dat betekent niet alleen dat ze uiteindelijk bij de voedselbank terechtkomen, maar ook dat er een leger van schuldhulpverleners is gevormd om ze bij te staan als het eigenlijk al te laat. Behalve die kosten voor de maatschappij is een oplossing zelden mogelijk zonder dat een deel van de crediteuren bereid is om met minder dan de nominale vordering genoegen te nemen. Indirect zullen deze kosten dienen te worden opgehoest door de rest van de burgers die hun huishoudboekje wel op orde hebben.

    Door al die hulp achteraf, moet er inmiddels toch een enorme kennis zijn opgebouwd over niet alleen waarom het mis gaat ( onvoldoende inzicht of belangstelling voor financiële zaken?) maar ook waardoor het dan mis gaat. Er werden al voorbeelden genoemd: koop op afbetaling van onnodige luxe producten, consumentenkrediet, verkeerd bestedingspatroon (te dure auto?) , te hoog oplopende andere schulden (huur, energie etc.?)
    De oplossing lijkt dan voor de hand te liggen, als je weet waar het mis zal lopen , neem dan preventieve maatregelen om dit te voorkomen. Een aantal dingen lijkt dan al voor de hand te liggen: verbied verkoop op afbetaling, beperk de mogelijkheid van consumentenkrediet fors ( voor zover de banken dat zelf al niet doen) op basis van inkomen. Een aantal zijn wat minder vanzelfsprekend: intrekking rijbewijs (geen auto) bij toekenning van bepaalde uitkering, onmiddellijke uitzetting bij een beperkte huurachterstand en afsluiting energie bij betalingsachterstand.

    Dat klinkt allemaal onprettig en zal ongetwijfeld ook in eerste instantie geen positief gevolg hebben voor de economie. Het voorkomt wel een hoop problemen en kosten achteraf en zal mensen op een wat hardere manier duidelijk maken dat je alleen kunt uitgeven, wat je eerst hebt verdiend. Voor diegenen die dan nog in de problemen komen, zijn er natuurlijk nog de voedselbanken en (omgeschoolde ) hulpverleners om ze bij te staan op andere gebieden. Een sociaal vangnet hoort bij een beschaafde maatschappij.
  17. [verwijderd] 15 april 2012 21:35
    quote:

    Hmm schreef op 15 april 2012 19:12:

    Als het ze voor de wind gaat maken ze alles op zonder aan morgen te denken. Er wordt niet gepland.
    Komisch is net zoiets als waarmee de banken de CC veroorzaakt hebben, als we dus rijbewijzen afpakken zullen we dus ook banklicentie's moeten innemen en de zaken nationaliseren.

    Waar je wel gelijk in hebt is direct alle consumenten credit verbieden, eerst verdienen en daarna kopen.

201 Posts
Pagina: «« 1 ... 3 4 5 6 7 ... 11 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Indices

AEX 860,01 -0,62%
EUR/USD 1,0654 +0,10%
FTSE 100 7.895,85 +0,24%
Germany40^ 17.724,10 -0,64%
Gold spot 2.395,30 +0,67%
NY-Nasdaq Composite 15.601,50 -0,52%

Stijgers

WDP
+3,12%
Kendrion
+2,92%
EBUSCO...
+2,67%
Vopak
+2,61%
NX FIL...
+2,17%

Dalers

JUST E...
-5,11%
TomTom
-4,68%
Fugro
-4,30%
ASMI
-4,00%
BESI
-3,64%

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links