Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Beurzen hard onderuit

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Reacties

20 Posts
| Omlaag ↓
  1. Miskoop 4 april 2012 16:07
    Ja de schulden van Spanje zijn hoger dan verwacht, de economische groei lager dan verwacht en de hervormingen gaan ook trager dan verwacht.
    Het resultaat, een kwart van alle Spanjaarden zitten zonder werk, en meer dan de helft van de jongeren. De rente schiet omhoog, omdat de markten vrezen dat Spanje het niet gaat redden, en Spanje gaat het ook niet meer redden.
  2. $euri 4 april 2012 16:18
    tja was te voorspellen dat we na de grieken wel een nieuw schaap naar de slachtbank moesten brengen, dit keer spanje.
    En als dat geslacht is portugal.
    Daarna eventueel italie
    Zou nederland ook nog aan de beurt komen? we zijn nu toch al lekker op dreef, dus waarom niet , en maar volhouden aan dat waardeloze europa.wanneer komt het moment van inzicht dat dit gedrocht dat verzonnen is door een paar idealistische idioten nooit zal werken ?
  3. [verwijderd] 4 april 2012 16:45
    Banken hebben enorm veel geld gekregen. Een pakket ter grootte van 10% van het BBP van heel Europa.

    Aangezien ze dat niet nodig hebben in de huidige markt, en niet aan andere banken willen uitlenen, wordt dit gestald bij de ECB. Daar komen die record stallingen ook vandaan.
    Hiermee wordt wel weer een nieuwe zeepbel gecreëerd, want zodra de economie aantrekt en financieringsbehoeften, dan trekken die banken hun geld van de ECB en gaan er meer rondstrooien.

    Er komt dus ook weer een periode van liquiditeit overschot. Kun je je nu nog niet voorstellen, maar dat gaat wel gebeuren. Door al dat (nu nog bij de ECB) gestalde geld krijg je dan dat er teveel geld in de markt is en dat vindt dan weer zijn weg in allerlei rendabele en goede, maar ook onrendabele en risicovolle initiatieven.

    Dat zal denk ik kunnen leiden tot eerst een nieuwe periode van economische groei, doordat er weer investeringsgelden zijn [ik ben u denk ik al lang kwijt, want niemand gelooft daar nu in]. Die hausse is echter weer een nieuwe luchtballon, die ook weer eens doorgeprikt worden. Zo gaan we dus van de ene kunstmatige piek naar de andere.

    Het enige alternatief voor steeds hogere pieken en dalen is een vlakke lijn, of een heel lichte groei. Maar dat kan niet, vanwege onze groeiverslaving. Onze groeiverslaving zorgt voor steeds grotere risico’s in het systeem. De vorige keer waren banken “too big to fail”. Volgende keer hopen dat ze niet “too big to rescue” zijn.

    Maar eerst dus nog een nieuwe bubble, en daar wil iedereen natuurlijk weer bij zijn. Wel snel genoeg de posities afdekken als je winst maakt.
  4. [verwijderd] 4 april 2012 17:33
    quote:

    $euri schreef op 4 april 2012 16:18:

    tja was te voorspellen dat we na de grieken wel een nieuw schaap naar de slachtbank moesten brengen, dit keer spanje.
    En als dat geslacht is portugal.
    Daarna eventueel italie
    Zou nederland ook nog aan de beurt komen? we zijn nu toch al lekker op dreef, dus waarom niet , en maar volhouden aan dat waardeloze europa.wanneer komt het moment van inzicht dat dit gedrocht dat verzonnen is door een paar idealistische idioten nooit zal werken ?
    NL is gehersenspoeld volk die onderdrukt zijn door de linkers om hun nationalisme en patriottisme te onderdrukken. Als NL de moed krijgt om zich wakker te schudden, dan komen jullie zeker aan de beurt.
  5. [verwijderd] 4 april 2012 17:40
    Ik denk ook dat Spanje met hun temperament het eerst uit de euro zijn.
    EN GELIJK GEEF IK ZE, EN HOOP DAT ER NOG VELE VOLGEN EN WE EINDELIJK WEER MET ONZE EIGEN MUNT DE PUINHOOP OP KUNNEN BOUWEN.
    Al deze ellende is begonnen in 2002 toen de consument moest omgaan met de Pleuro, door roekeloos uitgeven en niet te beseffen dat 1 euro geen gulden is maar hem wel zo uitgeven.
    Zo hebben we bedrijven winkels enz lopen spekken.
    Als je jaren aan het spekken ben doe je in wezen 3 stappen omhoog en 2 terug, met andere woorden je graaft een kuil die alleen maar dieper word.
    Deze kuil is nu zo diep dat men niet meer over de rand kan kijken.
    Nog even en hij is zo diep dat men er niet eens meer uitkomt, en dan gaan alle hekken van de dam en zijn reddingsplannen tevergeefs,
    bij deze fase zijn we nu aanbeland.
    Wat hierna gaat komen hangt af of de mensen zich als dieren of als mensen blijven gedragen.
  6. [verwijderd] 4 april 2012 17:48
    Ik begreep nu juist dat er sterke aanwijzingen zijn dat vooral de Zuid-Europese banken het geld gebruiken om staatsobligaties te kopen van de landen waar ze gevestigd zijn. Menigeen zet vraagtekens bij geld lenen tegen 1 procent en daarmee obligaties die 5 procent of nog meer opleveren terugkopen. Maar wat als die obligaties door oplopen van rente sterk in waarde dalen (en die rente loopt op dit moment flink op!). De gevolgen zullen dramatisch zijn.
    Maar laten we nu eens aannemen dat lang niet alle gelden hiervoor worden aangewend. Grondstoffen (Olie ??!!) zijn gestegen omdat de banken de liquiditeit ergens in kwijt moesten, het geld is niet naar bedrijven en particulieren gegaan…..
    Bedrijven en particulieren betalen via de ECB voor de banken, dat is de bedoeling van de LTRO, dat het vertrouwen in het monetaire systeem als gevolg van de acties van de ECB steeds verder wegzakt en de kans op hyperinflatie toeneemt, dat neemt men kennelijk voor lief.
  7. [verwijderd] 4 april 2012 19:57
    quote:

    Formule1-Fan schreef op 4 april 2012 17:02:

    VERBIED PER DIRECT Het Short gaan weer. Dit krijg je Nu, oorlog.
    Ik vind jouw optimisme altijd schattig, maar deze daling heeft weinig te maken met 'short gaan'.
    De realiteit is dat men zowel in Amerika als in Europa alle problemen, die zeer fundamenteel van aard zijn, steeds wat cosmetisch heeft weggewerkt. Maar een doodzieke patient vol make-up, blijft gewoon een doodzieke patient. Wat er nu door de FED is gezegd is dat ze even geen make-up willen smeren. Maar niet getreurd hoor, met de Amerikaanse verkiezingen voor de deur gaat de FED dit niet lang volhouden, dus over een maand of twee is het weer business as usual (en worden de fundamentele problemen nog groter gemaakt).
20 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links