Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Aandeel Ageas BRU:AGS.BL, BE0974264930

  • 43,660 25 apr 2024 10:55
  • -0,200 (-0,46%) Dagrange 43,480 - 43,800
  • 21.066 Gem. (3M) 417,2K

ageas april

186 Posts
Pagina: 1 2 3 4 5 6 ... 10 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. zilvermeeuw 31 maart 2012 23:12
    Als eerste de financiële kalender voor iedereen die data wil weten mbt de bava, ex-dividend datum,

    www.ageas.com/nl/Pages/kalender_2010....

    Als tweede de punten welke behandeld gaan worden op de bava

    www.ageas.com/nl/Pages/aandeelhouders...

    Maart

    In maart zijn goede dingen langs gekomen waar de koers nauwelijks op reageerde(uitspraak mbt MCS in het voordeel van ageas)

    Hoogste punt 29-1-2012 €1,61
    Hoogste punt 30-3-2012 €1,66
    Koers heeft tussen €1,58 en €1,81 genoteerd gestaan in de maand maart.
    Ook dagelijkse koersschommelingen van zo'n €0,09 zaten ertussen.
    Je zou zeggen voor de korte termijn handel een prima aandeel.

    Zo te lezen zitten de meeste posters echter langer in ageas zonder te handelen.

    In april liggen de kaarten voor velen anders op tafel.
    De reverse split roert de gemoederen, er komen uitstappers en instappers. Kortom beweging in ageas beleggers in de aankomende maanden en gesprekstof die daar bij hoort.
    Bij deze wil ik iedereen succes wensen bij het maken van zijn/haar keuze ten aanzien van ageas
  2. [verwijderd] 1 april 2012 13:04
    Ageas wil structuur vereenvoudigen

    Gepubliceerd op 29 mrt 2012 om 08:04

    Artikel Reacties Gerelateerde instrumenten inShare.0
    Ageas 17:35
    € 1,66 0,00 (0,00%)

    •Ageas wil structuur vereenvoudigen
    •Rechter stelt Ageas in het gelijk

    BRUSSEL (AFN) - Ageas, het voormalige Fortis, wil zijn juridische structuur vereenvoudigen en een omgekeerde aandelensplitsing doorvoeren. Dat meldde het verzekeringsconcern donderdag.

    In de nieuwe structuur worden alle bezittingen en verplichtingen van de Nederlandse entiteit Ageas N.V. overgedragen aan de Belgische entiteit Ageas SA/NV. Volgens het bedrijf maakt dat het bestuur en de financiële verslaggeving eenvoudiger. Daarnaast past de huidige binationale structuur volgens Ageas niet bij ,,de focus van de verzekeringsactiviteiten in België, het Verenigd Koninkrijk, Continentaal Europa en Azië.''

    Na de fusie wordt een 'reverse stock split' uitgevoerd, waarbij aandelhouders voor elke tien aandelen er één terugkrijgen. De koers van het aandeel vermenigvuldigt daardoor met tien. Na de split komen het aantal uitstaande aandelen en de koers beter overeen met die van andere bedrijven met de omvang van Ageas, aldus het bedrijf.

    Beide voorstellen moeten eind juni nog door aandeelhouders worden goedgekeurd. Bij instemming treden ze waarschijnlijk op 7 augustus in werking.

    Zoiets kan je natuurlijk ook zelf opzoeken.
    Maar blijkbaar kom je niet vaak hier.
  3. zilvermeeuw 2 april 2012 18:27
    Yep Steven,
    1,27% om precies te zijn. Er bestaan slechtere dagen. Vrijdag 6000 stuks buiten gezet voor €1,68. Koop gezet op €1,60 voor het weekend. Deze overpeinst na de opmerking van onzen ooievaar(wel even het koersverloop van voorgaande weken bekeken), deze verhoogt vanmorgen naar €1,62. En weer binnen.
    Groet,
  4. [verwijderd] 2 april 2012 19:16
    Ik verwacht dat Ageas niet zoveel gaat doen in de aankomende periode. Zo lang de rente ultra laag blijft. Een positief sentiment heeft ervoor gezorgd dat de langlopende rente is toegenomen (kort lopende rente nog niet) de afgelopen periode. De toegenomen hoeveelheid liquiditeit en het steunpakket voor Griekenland hebben de risico’s van de Europese schuldencrisis verminderd. Ook uit de VS klinken er optimistische geluiden over hun economie. Zo is de Amerikaanse banenmarkt aan de betere hand. Hierdoor durft men weer iets meer risico te nemen waardoor de vraag naar aandelen iets is gestegen. Echter zijn de problemen in de basis aangaande de schuldencrisis nog niet opgelost.
    Zodra ook in Europa de werkeloosheid gaat teruglopen (loopt op), de productiviteit gaat toenemen (noord Europa momenteel stabiele productiviteit, zelfs lichte stijging / Zuid-Europa: niet vooruit te branden) en er sprake is van loonmatiging (kan vriezen kan dooien, hoop geheibel met fokkbonden te verwachten) dan kan de rente in eens hard gaan stijgen. Das heel goed voor Ageas. Tot die tijd verwacht ik weinig, dan wel een lichte daling. Wie is eens, of oneens?
  5. zilvermeeuw 2 april 2012 22:07
    quote:

    ooievaar49 schreef op 2 april 2012 21:36:

    Hallo Zilvermeeuw. Blij dat je ze binnen hebt en wordt het nu vasthouden tot over de twee euro? Ik ben dat wel van plan want wat ik eerder al schreef: de koers gaat stijgen.
    Het was niet alles, dit is wat later bij is gekocht om een ritje mee te maken op een moment dat het mij past. goeie kans ALS het weer tegen €1,80 aan gaat zit ik ze weer buiten zet. Ik doe eigenlijk niet veel aan kort handelen, maar zoals de kaarten nu liggen(omschreven ergens op het einde van vorige maand), met de verwachting die ik daar bij heb(geen grote koersuitslagen) wil ik proberen om met wat kortere ritjes wat meer binnen te halen.
    Groet en trusten, ben der uit,
  6. zilvermeeuw 3 april 2012 13:47
    Het ziet er alleen zo uit dat het dat niet snel wordt. Als er gestemd gaat worden VOOR de RS, zal ageas niet te hoog willen zitten om niet op bijvoorbeeld €22,00 terecht te komen.
    Als er tegen de RS wordt gestemd zal de koers wellicht weer wat opveren.
    Er zit nu in ieder geval weinig beweging in,
  7. [verwijderd] 3 april 2012 14:34
    Ageas verwacht een beschikking in de Nederlandse wanbeleid- procedure volgende donderdag 5 april 2012

    Vandaag kondigde de Ondernemingskamer van het Gerechtshof Amsterdam aan dat zij volgende donderdag 5 april, om 9.30 u, een uitspraak zal doen in de wanbeleidprocedure tegen Fortis N.V. (thans ageas N.V.) Deze procedure werd ingesteld door vertegenwoordigers van Fortis aandeelhouders, waaronder de Nederlandse Vereniging van Effectenbezitters (VEB), na de opsplitsing in 2008 van de vroegere Fortis groep.



    In de eerste fase van de enquêteprocedure werd door de Ondernemingskamer een onderzoek bevolen naar het beleid en de gang van zaken van het toenmalige Fortis N.V. in de loop van 2007 en 2008. De Nederlandse onderzoekers legden hun rapport neer op 16 juni 2010. Het is consulteerbaar via de website van Ageas op www.ageas.com/Documents/NL_final_repo...



    In de tweede fase van de enquêteprocedure verzocht de VEB de Ondernemingskamer, mede op grond van het onderzoeksrapport, wanbeleid vast te stellen in de periode vanaf september 2007 tot en met september 2008 en de kwijting verleend aan het toenmalige Fortis N.V. bestuur voor het in 2007 gevoerde beleid te vernietigen.



    Ageas zal zo snel mogelijk informatie verschaffen over de inhoud van de beslissing en zich, zo nodig, beraden over verdere stappen ter optimalisatie van de belangen van haar stakeholders. Voor de goede orde wijst Ageas er nog op dat een eventuele vraag naar schadevergoeding van aandeelhouders van het voormalige Fortis niet aan de orde is voor de Ondernemingskamer.



  8. [verwijderd] 3 april 2012 17:05
    Donderdag uitspraak Ondernemingskamer over wanbeleid Fortis
    03-04-2012 16:52:00
    AMSTERDAM (Dow Jones)--De Ondernemingskamer van het Amsterdamse Gerechtshof doet donderdag 5 april uitspraak in de wanbeleidprocedure tegen Fortis, meldt de rechtsopvolger van het voormalige Belgisch-Nederlandse financiele concern, Ageas nv (AGS.BT), dinsdag.

    De zaak werd aangespannen door Fortis-aandeelhouders, waaronder de Vereniging van Effectenbezitters (VEB). Zij stellen dat Fortis-bestuurders in 2007 en 2008 wanbeleid voerden, voordat het concern tijdens de kredietcrisis van 2008 werd ontmanteld. Grote delen van het noodlijdende bedrijf werden toen opgekocht door de Nederlandse en Belgische overheden, nadat de beurswaarde van Fortis vrijwel geheel was verdampt.

    De Onderzoekskamer heeft het beleid en de gang van zaken bij Fortis in de jaren 2007 en 2008 onderzocht en daarover gerapporteerd op 16 juni 2010. Mede op grond van dat 585 pagina's tellende rapport heeft de VEB de Ondernemingskamer verzocht wanbeleid vast te stellen bij Fortis tussen september 2007 en september 2008.

    Ageas zegt de uitspraak en eventuele verdere stappen zo snel mogelijk bekend te zullen maken. Van een schadevergoeding van het voormalige Fortis aan haar aandeelhouders is geen sprake in deze zaak, stelt de verzekeraar.

    Door Archie van Riemsdijk; Dow Jones Nieuwsdienst; +31 20 571 5200; archie.vanriemsdijk@dowjones.com

  9. zilvermeeuw 3 april 2012 19:03
    matige dag, mooie eindveiling,

    www.beursgorilla.nl/fonds-informatie-...

    Als donderdag wederom in het voordeel van Ageas wordt besloten, zou het dan eens een mooie koerssprong geven?
    Zo niet rijst de vraag of en zo ja, welke groep aandeelhouders hoeveel uitgekeerd zouden moeten krijgen.

    Er was uiteindelijk ook een overeenkomst met NL, Be en Luxemburg over het verschaffen van staatssteun. Voor wat het waard is heeft NL hier met zijn klompen door gelopen...
  10. [verwijderd] 3 april 2012 19:27



    Ageas verwacht een beschikking in de Nederlandse wanbeleid- procedure volgende donderdag 5 april 2012

    Vandaag kondigde de Ondernemingskamer van het Gerechtshof Amsterdam aan dat zij volgende donderdag 5 april, om 9.30 u, een uitspraak zal doen in de wanbeleidprocedure tegen Fortis N.V. (thans ageas N.V.) Deze procedure werd ingesteld door vertegenwoordigers van Fortis aandeelhouders, waaronder de Nederlandse Vereniging van Effectenbezitters (VEB), na de opsplitsing in 2008 van de vroegere Fortis groep.

    In de eerste fase van de enquêteprocedure werd door de Ondernemingskamer een onderzoek bevolen naar het beleid en de gang van zaken van het toenmalige Fortis N.V. in de loop van 2007 en 2008. De Nederlandse onderzoekers legden hun rapport neer op 16 juni 2010. Het is consulteerbaar via de website van Ageas op www.ageas.com/Documents/NL_final_repo...

    In de tweede fase van de enquêteprocedure verzocht de VEB de Ondernemingskamer, mede op grond van het onderzoeksrapport, wanbeleid vast te stellen in de periode vanaf september 2007 tot en met september 2008 en de kwijting verleend aan het toenmalige Fortis N.V. bestuur voor het in 2007 gevoerde beleid te vernietigen.

    Ageas zal zo snel mogelijk informatie verschaffen over de inhoud van de beslissing en zich, zo nodig, beraden over verdere stappen ter optimalisatie van de belangen van haar stakeholders. Voor de goede orde wijst Ageas er nog op dat een eventuele vraag naar schadevergoeding van aandeelhouders van het voormalige Fortis niet aan de orde is voor de Ondernemingskamer.


186 Posts
Pagina: 1 2 3 4 5 6 ... 10 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Premium

Verzekeraar Ageas is zowel overnameprooi als -jager

Het laatste advies leest u als abonnee van IEX Premium

Inloggen Word Abonnee

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links