Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Waarom we telkens weer belazerd worden....

139 Posts
Pagina: «« 1 2 3 4 5 6 7 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 24 maart 2012 18:58
    Ok vertel eens iets over belegginsstrategiëen ... niets ..dacht ik al losers ... doppers dus ..je ontkent zelfs nei...ook een leuk en vooral succelvol ( :) :) ) weekend....... dit was dus fun voor mij...sorry he mannen... jullie meenden dit toch niet hoop ik..... :)

    Plezier alom hier :)
  2. [verwijderd] 24 maart 2012 22:58
    quote:

    pg weinheber schreef op 24 maart 2012 20:01:

    De auteur(s) achter Rein1 ligt (liggen) volgens mij scheel van het lachen om de serieuze reactie op zijn tirades haha.
    welke serieuze reacties? Volgens mij had iedereen het hier wel door wat voor vlees er in de kuip zat, en dat frustreerde waarschijnlijk zo erg, dat de oproepen van kwaad tot erger gingen, waarna hij maar met de staart tussen de benen afdroop.

    Het bekende verhaal van de zoveelste artiest, en het zal de laatste wel niet zijn...
  3. [verwijderd] 25 maart 2012 04:31
    Kijk nu toch eens .... dit slaat op niets...enzevoort...ik heb geen enkele keer van jullie iets zinnig gezien...zal het dan maar zelf doen...maar ja ik onderneem en jullie zijn het effect van alles.
    Je had het weer niet door...ik schrijf iets en de enige reactie is... lulkoek...zoiets als hieronder had ik dan bv verwacht... maar ja...het komt nu echt pijnlijk voor jullie over dat jullie dus echt niets kennen van onlinebusiness...laat staan beleggen!!!!!

    In één van zijn Mad Money Shows op CNBC-tv kwam Jim Cramer met 25 beleggingsregels. Het was eindelijk weer eens een zinnige bijdrage. Ik wil een groot aantal van deze regels behandelen, plus enkele aanvullingen.
    Ik heb Cramer wel eens de schreeuwer van CNBC genoemd. Anderen beschouwen hem als contra-indicator. Hij draait ook regelmatig van visie. De ene dag zijn financials koopwaardig, de dag daarna moeten ze al weer in de verkoop. Maar hij komt ook weleens met een zinnige bijdrage, bijvoorbeeld over de 25 basisbeleggingsregels. Ik vat deze samen tot een top 10.
    1. Beleg gespreid. Een wijze uitspraak – spreiding is namelijk de enige free lunch op de financiële markten – maar ik had deze regel niet verwacht van iemand die doorlopend tips over individuele aandelen geeft. Ik zeg zelf altijd dat het geven van tips juist afleidt waar het bij beleggen eigenlijk om gaat: een goed gespreide portefeuille samenstellen. Dat bepaalt 90% van je rendement op lange termijn.
    2. Koop en verkoop gespreid in de tijd. Wederom een wijze uitspraak. Investeer nooit in één keer een erfenis of verkoop van een bedrijf op de beurs. Stap gespreid in en bouw weer gespreid in de tijd af. In mijn eigen columns heb ik dit jaar al verschillende stapjes gezet voor bijvoorbeeld het langzaam opbouwen van een aandelen- en bedrijfsobligatieportefeuille.
    3. Het eerste verlies is het beste verlies. Juist als je het niet meer vertrouwt, moet je je beleggingen niet vasthouden. Beleggen is als een jas die lekker moet zitten. Een te grote en te kleine jas gaat vroeg of laat irriteren.
    4. Zorg dat je altijd wat cash achter de hand hebt. Kasgeld heb je nodig om te gebruiken als kwalitatief hoogwaardige beleggingen hard afgestraft worden. Als je volbelegd bent, kun je het niet meer kopen.
    5. Koop geen pennystocks. Onder pennystocks reken ik aandelen onder grofweg € 2. Aandelen komen daar niet voor niets. Ze zijn bovendien vaak veel te volatiel en zorgen voor onrust in de portefeuille. Wie ze toch koopt, is bezig met speculeren, niet met beleggen.
    6. Blijf zes maanden weg bij aandelen die met winstwaarschuwingen naar buiten komen. Waar Cramer die zes maanden vandaan haalt, weet ik niet, maar het is inderdaad waar dat als het vertrouwen beschaamd wordt, het altijd weer even duurt voordat het terugkomt. Vertrouwen komt te voet en gaat te paard. Zes maanden kan inderdaad een goede regel zijn. Dan hebben we in ieder geval het geld even veilig weggezet en het risico in de portefeuille verlaagd. Cramer had ook nog een vergelijkbare andere regel die hierbij aansluit: blijf ook een tijdje van een aandeel af als er een nieuwe topman is.
    7. Word na een grote stijging defensiever. Dit is het contraire handelen waar ik het ook zo vaak over heb. Dit sluit aan bij de bekende uitspraak van Warren Buffett: ‘be fearful when others are greedy and be greedy when others are fearful’. Een andere, vergelijkbare regel van Cramer is: ‘koop nooit een aandeel op zijn all-time high’. Het doorkruisen van een all-time high is op zich positief, maar wacht liever op een pullback die daarna eventueel volgt.
    8. Verkoop nooit call- of putopties. Over deze regel ben ik minder zeker. Het is wel heel gevaarlijk. En je mist inderdaad bijvoorbeeld een heleboel winst als de koers van de onderliggende waarde stijgt en je hebt net een call of put geschreven. Soms kunnen geschreven opties volgens mij wel toegevoegde waarde hebben, maar dan moeten posities wel extreem goed bijgehouden worden. Geschreven opties horen volgens mij nooit thuis in een defensievere portefeuille.
    9. Wees defensief in volatiele markten. Als de volatiliteit toeneemt, betekent dat koersen enorm op en neer kunnen schieten. Vaak betekent dit ook dat koersen onvoorspelbaarder worden. Wees dan liever iets defensiever en ga geen rare gokken uithalen. Beleg in gevaarlijke markten ook nooit met geleend geld.
    10. Zorg dat je objectief en helder blijft. Als emoties de kop op gaan steken, kunnen geen heldere beslissingen meer worden genomen. Ik vul dit even aan: zorg er altijd voor dat je fit blijft, gespreid blijft beleggen (kan emotie spijt voorkomen) en duidelijke beslisregels hebt, bijvoorbeeld in de vorm van modellen. Overleg ook regelmatig met anderen, bijvoorbeeld een goede adviseur of beheerder.
    Harry Geels
    Inmaxxa

    Bron/ beursblik.nl/columns/tien-basisregels...
  4. [verwijderd] 25 maart 2012 09:13
    quote:

    Bard123 schreef op 24 maart 2012 22:58:

    [...]

    welke serieuze reacties? Volgens mij had iedereen het hier wel door wat voor vlees er in de kuip zat, en dat frustreerde waarschijnlijk zo erg, dat de oproepen van kwaad tot erger gingen, waarna hij maar met de staart tussen de benen afdroop.

    Het bekende verhaal van de zoveelste artiest, en het zal de laatste wel niet zijn...
    Gee me slechts 1 reactie op vorige artikels ( te beginnen van art 1 ) waar iets zinnig opstaat van jou...ik heb het dan maar in jouw plaats gedaan ..zie laatste artikel ..komt van internet met bronvermelding... zoiets in die aard...daar heb ik wat aan...

    Mag ik dan even aan iedereen vragen die mij dus vanalles en nog wat verwijten...wie belegt hier of heeft concrete onlineinkomsten ( zoals ik )

    Meer wil ik niet meer weten..simpel hé...WIE BELEGT HIER EN WIE NIET?
  5. forum rang 5 DurianCS 25 maart 2012 10:51
    quote:

    Rein1 schreef op 25 maart 2012 04:31:

    2. Koop en verkoop gespreid in de tijd. Wederom een wijze uitspraak. Investeer nooit in één keer een erfenis of verkoop van een bedrijf op de beurs. Stap gespreid in en bouw weer gespreid in de tijd af. In mijn eigen columns heb ik dit jaar al verschillende stapjes gezet voor bijvoorbeeld het langzaam opbouwen van een aandelen- en bedrijfsobligatieportefeuille.
    Strikt genomen is dit een heel slecht advies. Je belegt omdat je denkt meer rendement te behalen met aandelen dan met spaargeld. Door gespreid in te leggen verminder je dus je potentiële winst. Als je dit advies serieus neemt dan moet je te allen tijde een (groot) deel van je geld niet beleggen. Want op elk moment zou je alles kunnen verkopen en daarna alles weer terug kunnen kopen. Maar voor dat laatste adviseer je het gespreid te doen. Dat is raar. De enige reden om gespreid in te kopen is dat je het vermoeden hebt dat de aandelenkoersen op dat moment relatief hoog staan. D.w.z. dat de kans op een daling groot is. Maar dat betekent dat je dan ook al je beleggingen zou moeten verkopen op het moment dat je denkt dat de koersen hoog zijn, om het daarna weer gespreid in te kopen. Maar markt timing is vrijwel onmogelijk, zoals je weet. Voorbeelden die aangeven dat gespreid inkopen gunstig is hebben allemaal een startpunt met hoge koersen.
  6. forum rang 6 marique 25 maart 2012 11:33
    quote:

    Rein1 schreef op 25 maart 2012 04:31:

    1. Beleg gespreid.
    2. Koop en verkoop gespreid in de tijd.
    3. Het eerste verlies is het beste verlies.
    4. Zorg dat je altijd wat cash achter de hand hebt.
    5. Koop geen pennystocks.
    6. Blijf zes maanden weg bij aandelen die met winstwaarschuwingen naar buiten komen.
    7. Word na een grote stijging defensiever.
    8. Verkoop nooit call- of putopties.
    9. Wees defensief in volatiele markten.
    10. Zorg dat je objectief en helder blijft.

    Overleg ook regelmatig met anderen, bijvoorbeeld een goede adviseur of beheerder.
    Ik dacht, ha, daar komt een tiental beurswereldwijdschokkende wijsheden.
    En wasienik? Ouwe tegeltjes.

    NB
    "Overleg ook regelmatig met anderen, bijvoorbeeld een goede adviseur of beheerder."
    Nog veel beter, wisssel af en toe kennis en ervaring met medeforumleden. Dát is de beste beurswijsheid die serieuze KK-bezoekers dagelijks ondervinden.
  7. [verwijderd] 25 maart 2012 13:32
    Goed zo Marique!

    Het beroep adviseur/beheerder heeft de afgelopen jaren het daglicht niet meer kunnen verdragen. Ervoor mateloos succesvol omdat elke euro automatisch verdubbelde, maakt niet uit wat men deed. Zelfs dus ondanks de aanwezigheid van een adviseur. Opgeleukte likkebollen, als bijvoorbeeld een Van Eerden, vervuilden in die tijd de beeldbuis.

    Nu, na kennis gemaakt te hebben met wat negatieve druk en de openbaring van wat adviseurskosten, is de diepe beeldbuis zo goed als verbannen en is het scherm, zowel aan de voor- als achterkant, nog platter geworden.

    Het biedt alleen nog plaats aan dhr Schaaij. Deze Harry weet vrijwel elk individu te overtuigen van zijn valse pretenties. De rechter is vooralsnog de enige die er niet in mee gaat.

    Nu de markt tot rust komt en veel beursgenoten hun wonden likken, denkt de beroepssector mogelijk weer hun kans te ruiken middels het oppoetsen van het beroep. Een nieuwe generatie grijpgrage naivelingen is tenslotte inmiddels weer opgestaan. Deze legt maar al te graag het oor te luister in de richting van herders die ze naar het grote geld moeten leiden.

    Een gelikte bijdrage als hierboven van een zekere Rein1, moet hen overtuigen van een gang naar de verlossende adviseur. Een adviseur die dat beroep koos omdat hij niet in staat is om zelf op een succesvolle manier te beleggen. Kon hij dat namelijk wel, dan zou hij zijn bureau verruilen voor een hangmat.
  8. [verwijderd] 25 maart 2012 14:05
    quote:

    DurianCS schreef op 25 maart 2012 10:51:

    [...]
    Strikt genomen is dit een heel slecht advies. Je belegt omdat je denkt meer rendement te behalen met aandelen dan met spaargeld. Door gespreid in te leggen verminder je dus je potentiële winst. Als je dit advies serieus neemt dan moet je te allen tijde een (groot) deel van je geld niet beleggen. Want op elk moment zou je alles kunnen verkopen en daarna alles weer terug kunnen kopen. Maar voor dat laatste adviseer je het gespreid te doen. Dat is raar. De enige reden om gespreid in te kopen is dat je het vermoeden hebt dat de aandelenkoersen op dat moment relatief hoog staan. D.w.z. dat de kans op een daling groot is. Maar dat betekent dat je dan ook al je beleggingen zou moeten verkopen op het moment dat je denkt dat de koersen hoog zijn, om het daarna weer gespreid in te kopen. Maar markt timing is vrijwel onmogelijk, zoals je weet. Voorbeelden die aangeven dat gespreid inkopen gunstig is hebben allemaal een startpunt met hoge koersen.
    Dit is nu eens een antwoord....waar ik van in het begin op gewacht heb! Hier kom je dus werkelijk met argumenten af...wat ik apprecieer!
    Beleggen heb ik nooit zelf gedaan en heb daar inderdaad mensen voor...maar het interesseert me gewoon ...het hoe en wat..

    Als je terug mijn eerst topic ziet... en dan ziet hoe dit komt dat dit hier inderdaad fout gelopen is... zie de reacties ..een beetje uit de hoogte doen van sommigen... ja dan stamp ik tegen zere benen. Ik zag ook ergens "afdruipen met de staart..." weet één zaak...en dat geld voor sommigen ook...Ik geef NOOIT op..winners doen dat niet.

    Mijn bedoeling was dan ook beleggen, HYIP's, forex ( valutahandel ) en andere verdienmogelijkheden met elkaar te vergelijken en daar de discussie over te hebben... maar ja als je nooit geen argumenten krijgt...zie wederom een reactie waar ik weer afgeschilder wordt als een betweter...dan is dit forum dus waardeloos...
    Toen ik gewoon het woord HYIP vermeldde gingen de poppen aan het dansen...inderdaad is het zo ...je hebt hyip's en hyip's...wanneer je al meer dan 5% per dag ziet ..deze zijn uitgesloten natuurlijk...dit gaat soms tot verdien 700 % per dag... hier moeten we niet verder over zeuren...dit weet jij en ik ook...
    Het gaat dan ook over hyip zowel offline als online... het enige probleem is dat offline je best over meer dan 500.000 € moet beschikken...
    Over online ga ik het nu niet hebben...Ik weet alleen hoe het moet door jaren ermee bezig te zijn, enorm veel info,en nog steeds veel op te zoeken...maar mijn vertrouwen is hier wel weg nu , daarom dat ik er gisteren gewoon ben mee gaan lachen...

    Ik wou hier wederom aantonen dat onze "veilige" banken met ons zuurverdiend spaargeld..risico's lopen, ja ook in hyip's zitten...die wij dan weer als het foutloopt als belastingbetaler wederom kunnen bijspringen... is dit eerlijk?

    Misschien niet goed uitlegd in vorige..;een hyip is dus ...hogerendementen en we spreken van hoge rendementen wanneer dit gaat over percentages hoger dan het gemiddelde wat de meesten hebben...niet over onmogelijke zaken!!!

  9. [verwijderd] 25 maart 2012 14:23
    quote:

    Vlokkenfeest schreef op 25 maart 2012 13:32:

    Goed zo Marique!

    Het beroep adviseur/beheerder heeft de afgelopen jaren het daglicht niet meer kunnen verdragen. Ervoor mateloos succesvol omdat elke euro automatisch verdubbelde, maakt niet uit wat men deed. Zelfs dus ondanks de aanwezigheid van een adviseur. Opgeleukte likkebollen, als bijvoorbeeld een Van Eerden, vervuilden in die tijd de beeldbuis.

    Nu, na kennis gemaakt te hebben met wat negatieve druk en de openbaring van wat adviseurskosten, is de diepe beeldbuis zo goed als verbannen en is het scherm, zowel aan de voor- als achterkant, nog platter geworden.

    Het biedt alleen nog plaats aan dhr Schaaij. Deze Harry weet vrijwel elk individu te overtuigen van zijn valse pretenties. De rechter is vooralsnog de enige die er niet in mee gaat.

    Nu de markt tot rust komt en veel beursgenoten hun wonden likken, denkt de beroepssector mogelijk weer hun kans te ruiken middels het oppoetsen van het beroep. Een nieuwe generatie grijpgrage naivelingen is tenslotte inmiddels weer opgestaan. Deze legt maar al te graag het oor te luister in de richting van herders die ze naar het grote geld moeten leiden.

    Een gelikte bijdrage als hierboven van een zekere Rein1, moet hen overtuigen van een gang naar de verlossende adviseur. Een adviseur die dat beroep koos omdat hij niet in staat is om zelf op een succesvolle manier te beleggen. Kon hij dat namelijk wel, dan zou hij zijn bureau verruilen voor een hangmat.
    Ho ho ho...gaan we weer die toer op.... ik ken niets van beleggen...ik wou alleen maar weten hoe mensen denken en handelen en hoe dit gebeurd... uit interesse. ...dus als ik het goed heb zijn hier ook serieuse risico'...niet?
    Ik wou als je alle berichten zou lezen...de discussie op gang brengen tussen mensen die verstand hebben van beleggen ( ik niet dus ) en mensen zoals ik die online geld verdienen met allerhande websites ...tot hyip's... waar dus de beleggers blijkbaar van gruwelen...
    Een hyip moet je dan ook totaal anders benaderen dan beleggen...ik weet zeer goed bij traditionele beleggingen heb je strategieen voor nodig ...
    Bij hyp werk je enkel ( na onderzoek via alexaranking, whois,enz..)op berekening, groeicurve, psychologie en...uitstappen nog voor je de verzadigingsfase bereikt hebt....

    Laat ons eens eerlijk tegenover elkaar... welke richting, branche je ook zit : als jij winst maakt...heeft een ander verlies gemaakt.. zo simpel is dat....hetzelfde geldt dus zeker voor forex.
    Dus ik ben hier zeker niet om de wereld te verbeteren...en heb eigenlijk al teveel gezegd.
  10. [verwijderd] 25 maart 2012 14:24
    Beste Rein1,

    Ondanks mijn scepsis over het begrip 'adviseur' wil ik je zeker een compliment geven voor de manier waarop je de Koffiekamer bestormd hebt. Je lijkt me een 'eerst praten dan denken figuur' En da zijn over het algemeen aangename mensen.

    De goegemeente ging hier wat HYIPEREN, wellicht omdat je op iemand leek die hier wel vaker tijdens dooie momenten langs komt. Maar ik heb zojuist de moeite genomen om de hele draad te lezen en heb me kostelijk geamuseerd.

    Dit forum herbergt een gemeenschap van een zeer uiteenlopende aard. Vrijwel uitgestorven en in het wild kom je ze niet meer tegen.

    Maar 1 ding, de meesten hebben zich in het verleden redelijk zelf onderwezen middels de kennis van een ander.

    Het siert je dat je zegt dat je zelf niet belegd hebt en als dat bovendien zo is. Als ik jouw emotierijke bijdrages eerder lees dan is het wellicht verstandig om daaraan ook niet te beginnen. Tenminste zeker niet als het gaat om korte termijn. Als ik een oordeel mag geven over jouw karakter met betrekking tot het beleggen in de lange termijn, dan lijk je me daar het type niet voor. Geduld speelt hier parten.

    Maar goed, bedankt voor deze aangename draad en ik hoop dat je hier nog lang zult zijn.

    Met vriendelijke groet,

    Victor Lokkenfeest
  11. forum rang 6 marique 25 maart 2012 14:30
    quote:

    Rein1 schreef op 25 maart 2012 14:05:

    Beleggen heb ik nooit zelf gedaan en heb daar inderdaad mensen voor...maar het interesseert me gewoon ...het hoe en wat..
    ...
    Ik weet alleen hoe het moet door jaren ermee bezig te zijn, enorm veel info,en nog steeds veel op te zoeken...maar mijn vertrouwen is hier wel weg nu, daarom dat ik er gisteren gewoon ben mee gaan lachen...
    Zelf nooit belegd en er toch jaren mee bezig zijn?
    Nogal tegenstrijdig, lijkt me.

    Geen vertrouwen in de KK-forumleden?
    Dan kun je twee dingen doen:
    - weg blijven, waarna je je niet meer hoeft te ergeren.
    - blijven en als meelezer of actieve poster tot de ontdekking komen dat er naast de nodige lulkoek ook heel erg veel waardevolle bijdragen verschijnen.

139 Posts
Pagina: «« 1 2 3 4 5 6 7 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Indices

AEX 860,23 -0,59%
EUR/USD 1,0646 +0,02%
FTSE 100 7.840,78 -0,46%
Germany40^ 17.657,30 -1,01%
Gold spot 2.389,53 +0,43%
NY-Nasdaq Composite 15.601,50 -0,52%

Stijgers

Vopak
+2,07%
EBUSCO...
+1,73%
Pharming
+1,73%
WDP
+1,60%
AZERION
+1,32%

Dalers

VIVORY...
-6,38%
AMG Cr...
-3,10%
KPN
-2,28%
Alfen ...
-2,17%
ADYEN NV
-2,16%

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links