Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Aandeel Aegon AEX:AGN.NL, BMG0112X1056

  • 5,522 19 apr 2024 17:37
  • -0,064 (-1,15%) Dagrange 5,390 - 5,540
  • 8.098.027 Gem. (3M) 6,8M

[Locked]Aegon, definitief afscheid DoubleUP..

61 Posts
Pagina: 1 2 3 4 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 19 maart 2012 12:37
    Beste mede-forumleden,

    Dit is het allerlaatste draadje dat ik hier open. Vrijdag jl. heb ik een heel goed gesprek gehad met mijn vrouw. Onvoorstelbaar wat een wijze woorden ze heeft gesproken zonder boos te worden. Ze is het beste wat me ooit is overkomen.

    Zoals jullie weten zijn voor mij de verliezen extreem opgelopen. Eerst was er al sprake van een verlies van 75k, vorig jaar is daar voor 125k bij gekomen. Hoe is dat in vredesnaam mogelijk?
    • Veel te weinig risicospreiding
    • Beleggen in te risicovolle fondsen
    • Werken met VBR
    • Steeds maar weer de verwachting dat het wel goed komt.

    Ik ben nu een goede 20 jaar aan het beleggen geweest. Tot nu toe zijn de verliezen alleen maar opgelopen. De verwoede pogingen om deze verliezen weg te werken, hebben het verlies alleen maar vergroot. Intussen durf ik niet meer te beleggen.

    De wijze waarop ik te werk ben gegaan, doet een vorm van verslaving vermoeden. Vorig jaar is bij mijn oudste kind ADD geconstateerd. (Niet te verwarren met ADHD). Zodoende weet ik daar intussen vrij veel van. Tot m’n schrik constateerde ik dat ik zeker 80% van de verschijnselen in mijzelf herken. Dat kan kloppen, ADD schijnt erfelijk bepaald te zijn. Kenmerken van ADD zijn onder andere:
    • Een hyperfocus op bepaalde onderwerpen (bijv. beleggen)
    • Gevoelig voor verslavingen
    • Optimistisch zijn en blijven
    • Creatief zijn (dat laatste is dan gelukkig wel eens een pluspunt)
    Niet om de ADD als excuus te gebruiken, maar iemand die hier last van heeft, is in feite ongeschikt om te beleggen; hij/zij is ontvankelijk voor de (gok)verslaving die op de loer ligt bij beleggingen. Positief zijn is goed, maar de realiteit moet wel in het oog gehouden worden. Dat betekent niet te lang blijven zitten in een aandeel, althans niet in de huidige markt, en dat heb ik wel gedaan. Veel meer werken met opties en stop-losses ter bescherming. En dat heb ik vanuit mijn optimisme niet gedaan.

    De verliezen kunnen in feite alleen met méér beleggen goed gemaakt worden. Maar daar ben ik al 20 jaar mee bezig geweest en de verliezen lopen alleen maar op. Waarom zou het nu wel gaan lukken? Die illusie mag ik niet hebben, sterker, het gevaar voor nóg meer verlies is groot aanwezig, zeker nu ik zo gespannen ben.

    Bovendien is mij wel duidelijk geworden, dat de hele beurswereld een schijnwereld is, met veel negatieve invloeden. Er wordt gemanipuleerd door ratingbureaus, shorters, en onvoldoende geïnformeerden. Het kwaad ligt daarbij op de loer: hebzucht, valse voorstellingen van zaken, ed. Sommige beleggers hopen zelfs op een ramp, zodat ze laag kunnen instappen. Maar zo mag je niet in het leven staan! Dit is een wereld, waarin je je eigenlijk niet moet vertonen. Zeker niet vanuit de christelijke visie die ik onderschrijf. Ik had dit alles eerder moeten zien.

    Verder vraagt het volgen van de beurs en financiële informatie veel tijd. Tijd die ik beter aan zinvollere zaken kan besteden. Mijn doel om te beleggen was om eerder te stoppen met werken. Dat kan ik nu wel vergeten. Maar door in het vervolg geen enkele tijd meer in de beurs te steken, kan ik nu (en je leeft immers in het nu) wel meer tijd overhouden. Tijd die ik wil besteden aan m’n gezin en medemens. Dat is een grote winst, ondanks geldelijk verlies.

    Had ik dit alles maar eerder ingezien. Blijkbaar moest dit gebeuren om mij te bereiken. De conclusie kan niet anders zijn dan dat ik volledig stop met beleggen. Cold turkey. 200k verdwenen, sorry ouders, hiervoor was de erfenis niet bedoeld. Maar waarschijnlijk zien jullie liever een zoon met minder geld die kiest voor het leven en de liefde. Kwalitatieve winst.

    Intussen is een afspraak gemaakt met de GGZ, hopelijk kan ik mede door die gesprekken op termijn alles accepteren.

    Beste forumleden, ik realiseer me dat dit een heel persoonlijk verhaal is. Misschien wel té persoonlijk voor dit forum. Maar deze lange posting zie ik ook als een stuk verwerking. Op het Aegon-forum heb ik het altijd bijzonder naar m’n zin gehad ook heb ik geprobeerd om kleur te geven aan dit formum. Er wordt hier veel gelachen, maar nu dus een keer gehuild. Gezien de verslavingsgevoeligheid die toch in mij is, wil ik niets meer volgen als het gaat om de beurs. Dat betekent ook nooit meer op de iex-site verschijnen. Het laatste is nog even dit draadje volgen en misschien nog een enkele reactie plaatsen maar alleen binnen dit draadje. Daarom biedt ik hierbij mijn functie als ‘penningmeester’ aan. Een ander mag die taak overhouden en mocht de nieuwe penningmeester ooit 200k overhouden, dan houd ik mij aanbevolen.

    Ik wil jullie heel erg hartelijk danken voor je medeleven. Zonder mensen te kort te willen doen, wil ik met name Mvliex 1 en Elf hartelijk bedanken voor hun ondersteuning.

    Ook wil ik een waarschuwing plaatsen; uiteraard kan ik jullie niet vragen om te stoppen met beleggen, maar misschien is het wel een goed idee om er niet ál te veel tijd in te stoppen. Er zijn zoveel belangrijkere dingen in het leven!

    Mocht de 10 euro-borrel ooit plaatsvinden, dan wil ik nog wel overwegen daar te komen, afhankelijk van het jaar wanneer dat is. Elf heeft mijn emailadres.

    Het gaat jullie allen goed!

    Met vriendelijke groet,
    DoubleUP
  2. forum rang 6 Chiddix 19 maart 2012 14:40
    Tja, ik zag in het overzicht dit dagdraadje. Ken DoubleUp nog uit mijn OpenTV tijd.
    Met VBR leg je natuurlijk een tijdbom onder je belegging. Als het omlaag gaat onverwachts en het stijgt niet meer 4 dagen , ben je de klos.
    Een gespreidde belegging geeft ook niet altijd garantie. Mogelijk een stoploss wel. Moet je niet bv bij ING Bank zitten want die kennen geen stoploss.
    Beleggen is verslavend net als roken. DoubleUP, sterkte.
  3. largo33 19 maart 2012 15:56
    Je leest het en je krijgt een brok in je keel, wat een tragedie. Goed dat je eruit bent gestapt maar veel te laat, maar ik ken het gevoel dat het wel weer beter gaat komen. Ik wens je veel sterkte en geluk toe aan jou en je gezin, uiteindelijk wat is het belangrijkste de gezondheid van jou en je gezin en dat kun je niet kopen van geld. Groetjes Largo33
  4. GC 19 maart 2012 16:42
    Als nieuweling op het Aegon forum wil ik je veel sterkte wensen om dit
    verlies te boven te komen. Je instelling is ieder geval goed. Je moet maar
    zo denken de mensen om je heen die je het dierbaarst zijn, zijn belangerijker dan rijkdom in materieele zin. Je verhaal heeft in ieder geval veel indruk op mij gemaakt en mischien ook een wijze les voor iedereen die met beleggen bezig is.
  5. forum rang 10 voda 19 maart 2012 18:38
    DoubleUp,

    Wat een verhaal zeg! Het lijkt wel een deja vu, met wat ik eerder geplaatst heb (terug te lezen in mijn top posts).

    Jammer dat het zo gelopen is. Dapper dat je zo'n open, en eerlijk verhaal plaatst. Kunnen een hoop starters wat van leren.

    VBR is een echte killer, ik weet er alles van. Gelukkig zijn de brokers/banken nu ook wijzer, en is dit "instrument" behoorlijk "gekortwiekt".

    Ook 2x eerder gestopt, toch weer begonnen. Het liep niet goed af.
    Na lange gesprekken met mijn partner, uiteindelijk de knoop doorgehakt en alles verkocht, inclusief woekerpolissenn van Aegon en N.N.

    Schoon schip gemaakt. Ik ben er nog blij om. Had het al veel eerder moeten doen!

    Ik wens je veel sterkte en herstel toe!

    Bedankt voor je verhaal, uiteraard WARM aanbevolen.

  6. winst is winst 19 maart 2012 18:39
    mooi stuk.
    veel particuliere beleggers hebben veel verliezen en slechts enkele overleven op de beurs.
    ik heb ook van die momenten dat ik het helemaal zat ben en dat ik denk,ik kijk niet meer.
    probeer nu te beleggen in aandelen die er goed voor staan en waar de toekomst er goed van uit ziet,dan moet de winst er wel een keertje uitkomen.
    helaas lukt dat niet altijd en koop ik weer bagger met meer dan 50%garantie op verlies.
    ik wens je heel veel succes met deze persoonlijke overwinning van je.
    je hebt een ruime voorsprong op velen hier.

  7. [verwijderd] 19 maart 2012 19:06
    Beste Heer Dup een indrukwekkend relaas en wat moet je hier nog van zeggen ? "Eigen schuld, Dikke Bult" ? NEE,NEE en nog eens NEE!!!!! Ik denk dat menig belegger zich in Uw verhaal herkend en ik kan U verzekeren dat vele beleggers de nodige bokken schieten maar liever de succes verhalen naar buiten willen brengen. Het enige juiste wat je dan inderdaad kan doen is op enig moment afstand van deze materie nemen en laten uitwerken om te komen tot een frissere kijk op betreffende zaak. En wellicht kunt u zich in de toekomst revancheren. Ik wens U daarom veel wijsheid en inzicht om hier sterker uit te komen. Verder alle goeds gewenst voor U en Uw naasten en neem voldoende tijd want tijd heelt!

    Gegroet Sjaak.
  8. [verwijderd] 19 maart 2012 19:31
    DoubleUP,

    Het is wel schrikken dat je zo veel geld hebt verloren.
    Mooi om te lezen dat het met je vrouw goed is uitgepakt. Dat doet me deugd.

    Moge het je goed gaan in je verdere leven zonder beurs.
    Veel succes en misschien tot op de 10 Euro borrel.

    Ik heb me nog niet opgegeven maar als het er binnen afzienbare tijd van komt wil ik wel meedoen.
  9. [verwijderd] 19 maart 2012 21:04
    Hey DoubleUp,

    Mooi, ontroerend en eerlijk verhaal. Mijn oprechte medeleven. Dapper dat je het zo durft te zeggen.
    Zoals eerder gezegd, meesten schamen zich voor hun verlies, en daarom lees je zelden over dit soort drama's.

    Het feit dat je het in de openheid brengt en het hier post is denk ik de eerste stap naar genezing. Je hebt heel veel pech gehad, en dat is heel naar. Maar gelukkig, je bent alleen maar geld kwijt geraakt.
    Makkelijk gezegd natuurlijk van buitenaf, maar uiteindelijk zal je dat ook zelf zo gaan voelen.

    Jammer om je op dit forum te gaan missen (kan je ondanks je stoppen met beleggen niet af en toe ons nog verblijden met je posts?). Veel succes,

    groetjes,
  10. [verwijderd] 19 maart 2012 21:30
    Ik ben niet van het Aegon forum, maar van het TomTom forum en daar werd een link naar dit stuk geplaatst.
    Heel veel respect voor je openheid!
    Ik ben er vrij zeker van dat je leven zonder aandelen een heel stuk mooier zal zijn! Succes het ga je goed!

    (ik had eigenlijk 2 aanbevelingen willen geven ook één voor je vrouw, maar dat gaat helaas niet)
61 Posts
Pagina: 1 2 3 4 »» | Laatste |Omhoog ↑

Direct naar Forum

Premium

Aegon ligt uitstekend op koers om doelen 2025 te behalen

Het laatste advies leest u als abonnee van IEX Premium

Inloggen Word Abonnee

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links