Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Griekenland

6.157 Posts
Pagina: «« 1 ... 176 177 178 179 180 ... 308 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. forum rang 4 s.lin 13 maart 2012 18:37
    Trojka rapport: Griekse economie krimpt verder in 2012
    Gepubliceerd: 15:55
    AMSTERDAM (Dow Jones)--De Griekse economie zal in 2012 naar verwachting verder krimpen. Dit staat in een rapport wat is opgesteld door de zogenaamde trojka bestaande uit de Europese Commissie, de Europese Centrale bank en het Internationaal Monetair Fonds, waarin Dow Jones Newswires dinsdag inzage kreeg.

    Het bruto binnenlands product (bbp) daalt in 2012 met 4,75% waarbij het land in een zware recessie zal blijven.

    De trojka van publieke schuldeisers verwacht verder niet dat de economie in 2013 zal herstellen. Ook zijn de groeiverwachtingen tussen 2015 en 2020 te optimistisch zonder structurele hervormingen.

    Verder stelt het rapport dat Griekenland in de komende twee jaar voor een bedrag dat gelijk staat aan 5,5% van het bbp moet bezuinigingen om fiscale doelstellingen te halen en heeft het tot nu toe "gemengde vooruitgang" geboekt bij het implementeren van de huidige hervormingsmaatregelen die onder andere als voorwaarde gelden om een nieuw steunpakket ter waarde van euro130 mrd te ontvangen. Daarom zal Griekenland in mei verdere bezuinigingen aankondigen, aldus de trojka.

    Een positief punt in het rapport is dat de Griekse staatsschuld in 2020 naar verwachting tot onder de 120% van het bbp kan dalen, mogelijk zelfs tot 117%.

    (c) 2012 Dow Jones & Company, Inc.
  2. forum rang 10 voda 13 maart 2012 19:21
    Fitch trekt Griekenland uit default-rating na schuldenruil


    AMSTERDAM (Dow Jones)--Fitch Ratings heeft de kredietwaardigheid van Griekenland dinsdag opgewaardeerd, slechts enkele dagen nadat het ratingsbureau het land tot 'restricted default' afwaardeerde, waarbij de kredietbeoordelaar aangeeft dat de voltooing van de schuldherstructurering een einde heeft gemaakt aan het faillisement.

    Fitch heeft de kredietstatus verhoogd naar B-, een junkstatus niveau dat zes gradaties onder een investmentgraad uitkomt. De vooruitzichten zijn stabiel.

    De kredietbeoordelaar vermeldt dat er sprake was van een participatiebereidheid van 96% in de schuldenruil die vrijdag afgerond werd, waardoor Griekenland in staat wordt gesteld de schulden aanzienlijk te verminderen door de schuldpapieren om te wisselen voor nieuwe obligaties tegen een veel lagere waarde. De schuldeisers werden verplicht gesteld omvangrijke verliezen te nemen.

    Het panel van marktparticipanten ISDA oordeelde dat de herstructurering een credit event veroorzaakte en kan leiden tot de uitkering van de credit default swaps (cds). Op vrijdag verklaarden zowel Fitch als Moody's Investors Service Griekenland in default. Hierbij sloten de kredietbeoordelaars zich aan bij Standard & Poor's Ratings Services, die Griekenland twee weken geleden al tot 'selective default' verklaarde.

    Fitch stelt nu dat de schuldenruil en de verliezen die opgelegd werden aan de obligatiehouders het schuldprofiel van Griekenland aanzienlijk verbeterd hebben en het risico van korte-termijn uitbetalingsmoeilijkheden op de nieuwe Griekse schuldpapieren verlaagd heeft.


    Door Ben Fox Rubin. Vertaald en bewerkt door Ellen Proper; Dow Jones Nieuwsdienst: +31-20-5715200; ellen.proper@dowjones.com
  3. forum rang 10 voda 14 maart 2012 16:22
    Officieel akkoord steunpakket Griekenland

    Gepubliceerd op 14 mrt 2012 om 12:28 | Views: 418

    BRUSSEL (AFN) - De 17 eurolanden hebben woensdag officieel het licht op groen gezet voor het tweede reddingsplan van Griekenland. Dat maakte de voorzitter van de zogeheten eurogroep, de vergadering van ministers van Financiën van de eurozone, Jean-Claude Juncker in een verklaring bekend.

    De lidstaten hebben het tijdelijke noodfonds (EFSF) opdracht gegeven om een bedrag van 39,4 miljard euro vrij te maken. Dit zal in meerdere termijn overgemaakt worden aan het met schulden overladen Zuid-Europese land. In totaal bedraagt het tweede reddingspakket een bedrag van 130 miljard euro.
  4. forum rang 10 voda 14 maart 2012 19:36
    Twee investeringsfondsen verwachten dat Grieken eurozone verlaten


    Door Archibald Preuschat

    Van DOW JONES NIEUWSDIENST


    AMSTERDAM (Dow Jones)--Twee hooggeplaatste bestuurders van verschillende investeringsfondsen zeggen woensdag te verwachten dat Griekenland in de komende maanden de eurozone zal verlaten.

    "Ik zie heel weinig vooruitzichten voor Griekenland, en ook Portugal, en verwacht dat Griekenland de eurozone in de komende 12 tot 24 maanden zal verlaten", zegt Dominic Rossi, wereldwijd investment officer op aandelengebied bij Fidelity, een fonds met sinds eind 2010 $3,5 biljoen aan geadministreerde activa en $1,6 biljoen aan beheerde activa, in aanloop naar een evenement voor beleggers in Amsterdam.

    Rossi benadrukt de noodzaak dat de eurozone eerst krimpt voordat de monetaire banden tussen de lidstaten aangehaald kunnen worden.

    Zijn mening wordt vrijwel geheel gedeeld door Alan Brown, chief investment officer bij Schroders, een fonds met $291 miljard aan activa onder beheer. "Er is leven na een monetaire unie", stelt Brown.

    De mening van Rossi en Brown staat echter haaks op die van Asoka Woehrmann, CIO van DWS Investments, een fonds, onderdeel van Deutsche Bank ag (DB.XE) dat wereldwijd EUR256 miljard aan activa beheert. Woehrmann verwacht dat als Griekenland uit de eurozone stapt er een vlucht plaatsvindt van kapitaal uit perifere landen als Portugal en Spanje, en zelfs uit landen die dichter op de kern zitten, zoals Italie, omdat een Grieks vertrek de economie van deze landen ernstig zal schaden.

    In gesprek met Dow Jones Nieuwsdienst aan de zijlijn van het evenement zegt Brown dat als Griekenland de eurozone verlaat het land "een tweejarige recessie tegemoet gaat in plaats van een vijf- tot zesjarige" in het geval het onderdeel blijft uitmaken van de eenheidsmunt.

    Woehrmann is het er mee eens dat het vijf tot tien jaar kan duren voordat Griekenland kan terugkeren naar de kapitaalmarkten en beschouwd kan worden als een serieuze deelnemer. Daarnaast zegt hij dat het land een betrouwbaar belastingsysteem moet opbouwen en roept de CIO op tot een economisch herstelprogramma, e e n zoals Duitsland ontving na de Tweede Wereldoorlog.

    Volgens de CIO van DWS is er echter geen alternatief voor handhaving van de eurozone. "Het is als een scheiding; als je tien kinderen hebt kun je deze stap niet nemen, het is simpelweg te duur." In plaats daarvan roept Woehrmann op tot een monetaire en handels unie en de vorming van de "Verenigde Staten van Europa".

    Met betrekking tot het onderwerp Portugal, voorspelt Rossi een moeilijke toekomst voor het land, welke volgens hem gedwongen zal zijn de schuld te herstructureren.

    Volgens Brown blijft Schroders 'licht' wat betreft de investeringen in Zuidelijk Europa, maar hij voegt toe dat er een potentieel is voor een herstel in deze landen. Dit hangt echter af van het succesvol oplossen van de schuldproblemen, welke volgens hem moeilijk te voorspellen is.

    Zowel Woehrmann als Brown beschouwen aandelen als een zinnige investering. "Duitse aandelen zijn een fantastische investering", zegt de CIO van DWS. Staatsobligaties "kunnen de volgende bubbel worden", stelt Brown, maar "nog niet dit jaar en volgend jaar."


    Door Archibald Preuschat, vertaald en bewerkt door Elco van Groningen; Dow Jones Nieuwsdienst; +31-20-5715200; elco.vangroningen@dowjones.com


  5. forum rang 10 voda 15 maart 2012 16:46
    Griekse werkloosheid stijgt naar 20,7% in KW4 2011 - media


    ATHENE (AFP)--De Griekse werkloosheid is in het vierde kwartaal van 2011 flink gestegen ten opzichte van een jaar eerder. Dit heeft het Griekse statistiekbureau Ase donderdag bekend gemaakt.

    De werkloosheid steeg in de laatste drie maanden van 2011 naar 20,7% tegenover 17,7% in dezelfde periode in 2010.

    De geregistreerde werkloosheid steeg in het vierde kwartaal naar 1.025 miljoen werklozen.

    Het percentage van werkzoekenden die al langer dan een jaar op zoek zijn naar een baan lag in de periode oktober tot december 2011 op 54,5%.

    Verder werd de leeftijdscategorie 15-29 hard geraakt; in het vierde kwartaal zat 39,5% van die groep zonder werk.

    Over het geheel lag het percentage van werkloze vrouwen met 24,5% hoger dan bij mannen, waar 17,8% geen werk had in de laatste drie maanden van 2011.


    Door Marleen Groen, overgenomen van Agence France Presse (AFP) Dow Jones Nieuwsdienst; +31 20 5715 200; marleen.groen@dowjones.com


  6. forum rang 10 voda 15 maart 2012 16:48
    ISDA noemt bieders in Griekse credit swap veiling


    LONDEN (Dow Jones)--Toezichthouder ISDA (International Swaps & Derivatives Association) verklaarde de Griekse obligatieruil vorige week tot credit event en maakte donderdag bekend welke bieders meedoen aan de bijbehorende veiling waarin de waarde van de uitkering van de credit default swap-contracten wordt bepaald.

    Veertien financials doen mee in de veiling, waaronder Bank of America Merrill Lynch, Barclays, Goldman Sachs, Deutsche Bank, Nomura, BNP Paribas alsmede Societe Generale, HSBC, Morgan Stanley en Credit Suisse. Er doen geen Nederlandse banken mee.

    Tijdens de veiling, die 19 maart plaats vindt, zullen de 14 geselecteerde financiële instellingen bieden op de schulden die door de deelnemers zijn aangeleverd, waarna een onafhankelijke toezichthouder de prijs bepaalt.

    Deze prijs wordt vervolgens afgetrokken van de nominale waarde van de obligaties waardoor de recovery waarde overblijft. Dit bedrag krijgen obligatiehouders met credit default swaps, de verzekering op de wanbetaling van bedrijfs- en staatsleningen, vervolgens uitgekeerd. Er staat $3,2 miljard aan CDS contracten uit.

    Vorige week werd de obligatieruil tussen Griekenland en zijn private schuldeisers door de ISDA tot credit event verklaard omdat er gebruik werd gemaakt van de collective-action clausules (CAC's), waardoor schuldeisers die niet vrijwillig mee wilden doen aan de schuldherstructurering alsnog gedwongen werden verliezen te nemen.

    Hierdoor is er volgens de ISDA een breuk in het convenant tussen de uitgever van de obligaties Griekenland en de koper ontstaan, waardoor er dus sprake is van een credit event.


    Door Serena Ruffoni. Vertaald en bewerkt door Marleen Groen; Dow Jones Nieuwsdienst; +31 20 5715 200; marleen.groen@dowjones.com
  7. forum rang 10 voda 15 maart 2012 16:57
    'Griekenland int meer belastingen'

    Gepubliceerd op 15 mrt 2012 om 14:58 | Views: 1.064

    ATHENE (AFN) - De Griekse inning van achterstallige belastingbetalingen overtreft de verwachtingen, zei een functionaris van de Europese Unie (EU) donderdag in Athene.

    De Griekse autoriteiten inden voor 946 miljoen euro aan achterstallige belastingen in 2011, terwijl de aanvankelijke doelstelling 400 miljoen euro was, aldus het hoofd van de EU-taskforce in Griekenland, Horst Reichenbach. Toch staat er volgens hem nog voor 8 miljard euro aan niet betaalde maar in theorie snel inbare belastingen uit.

    De Europese Commissie heeft becijferd dat de totale hoeveelheid aan achterstallige belastingen in Griekenland 60 miljard euro bedraagt.

    Noodsteunpakket

    Deskundigen van de Europese Commissie, de Europese regeringen en internationale organisaties zoals de OESO, zijn in Athene als onderdeel van een 'taskforce voor Griekenland, om het land te helpen met structurele hervormingen en de besteding van het noodsteunpakket van 20,2 miljard euro aan het land.

    EU-financiering voor infrastructurele projecten kunnen de economische groei en werkgelegenheid stimuleren, zoals energieprojecten of het opnieuw opstarten van eerder vastgelopen bouwprojecten voor snelwegen, zei de EU-functionaris.
  8. forum rang 10 voda 15 maart 2012 17:23
    IMF-bestuur akkoord met lening EUR28 mrd voor Griekenland - media


    WASHINGTON (AFP)--Het Internationaal Monetair Fonds (IMF) gaat EUR28 miljard aan Griekenland lenen. De noodlening is donderdag door het bestuur van het IMF goedgekeurd.

    Door de beslissing zal er direct EUR1,65 miljard worden overgemaakt aan Athene. De noodlening kent een looptijd van vier jaar.

    Woensdag keurde de Eurogroep, waarin de ministers van financien van de eurozone verzameld zijn, al een tweede steunpakket ter waarde van EUR130 miljard goed.


    Door Marleen Groen, overgenomen van Agence France Presse (AFP) Dow Jones Nieuwsdienst; +31 20 5715 200; marleen.groen@dowjones.com
  9. forum rang 4 s.lin 15 maart 2012 19:57
    S&P: Griekse obligaties nog steeds kwetsbaar voor wanbetaling

    15-3-12 - 19:18 bron: ANP
    Kredietbeoordelaar Standard & Poor's heeft de nieuwe Griekse obligaties vandaag gewaardeerd op een rating van CCC, ofwel nog steeds 'kwetsbaar voor wanbetaling'.

    Onder druk van de eurolanden kwam Griekenland onlangs tot een akkoord met investeerders om hun obligaties in te ruilen tegen nieuw schuldpapier, dat ruim de helft minder waard is dan de oorspronkelijke leningen. Daarmee is de Griekse schuldenlast met 100 miljard euro afgenomen.

    De schuldenruil was een voorwaarde voor de eurozone om door te gaan met een tweede reddingsplan voor Griekenland ter waarde van 130 miljard euro.

    www.ad.nl/ad/nl/5597/Economie/article...
  10. forum rang 10 voda 16 maart 2012 16:39
    Grieks taskforce blijft mogelijk komende twee jaar actief


    BRUSSEL (Dow Jones)--Experts van de Europese landen en internationale organisaties die momenteel aanwezig zijn in Griekenland, zullen waarschijnlijk in het land actief blijven voor tenminste de komende twee jaar, stelt het hoofd van de EU-taskforce in Griekenland vrijdag.

    Het hoofd van de zogenaamde 'Task Force for Greece', Horst Reichenbach, stelt dat experts van "minstens een twaalftal" Europese lidstaten actief zijn in Athene, om te assisteren bij de omvangrijke en ambitieuze hervormingen in het openbaar bestuur, justitie en de arbeidsmarkt.

    Op de vraag of er vastgesteld is wanneer deze experts Griekenland verlaten en de activiteiten worden overgedragen aan de Griekse autoriteiten, stelt Reichenbach; "een tijdschema is nog niet opgesteld, het werk wordt nog steeds voortgezet".

    De zeer belangrijke structurele hervormingen zijn nog steeds een voorwaarde in het tweede financieringsprogramma en de commissie en de lidstaten zijn bereid verdere ondersteuning te bieden, zolang Griekenland dat wil.

    "Het is de bedoeling dat Griekenland het overneemt", voegt Reichenbach daaraan toe, maar hij schat dat de buitenlandse experts voor minstens twee jaar zllen aanblijven in Griekenland.


    Door Matina Stevis. Vertaald en bewerkt door Ellen Proper; Dow Jones Nieuwsdienst: +31-20-5715200; ellen.proper@dowjones.com
  11. forum rang 10 voda 16 maart 2012 17:06
    Grieken graaien in vuilnisbakken om aan eten te komen

    Hoe zwaar de schuldencrisis de Grieken treft, wordt duidelijk in bovenstaande tv-reportage. Mensen duwen elkaar omver om voedingswaren uit de vuilnisbakken van de supermarkt te vissen en er wordt gesmeekt om voedselresten.

    Het Laatste Nieuws vroeg Nadia Peeters, een Vlaamse vrouw die al jarenlang in Griekenland woont en werkt, het commentaar te vertalen. Volgens Peeters wordt de reportage gedraaid in Vrilissia, een wijk van Athene dichtbij de duurdere buitenwijken. 'Dit is zeker niet het armste stadsdeel of de ghetto van Athene. Dit zijn toestanden die inmiddels overal in Griekenland voorkomen.'

    'Een twintigtal mensen verdringen zich om de vuilnisbakken van de plaatselijke supermarkt voor hun dagelijkse maaltijd. Onder hen gepensioneerden, economische vluchtelingen, werklozen en zelfs kinderen', zo wordt bij de beelden verteld.

    Volgens de plaatselijke bakker hebben sommige mensen geen geld meer om brood te kopen. Mensen die langer dan een jaar werkloos zijn, hebben vaak geen enkel inkomen en kunnen zelfs hun kinderen geen eten meer geven. Hun ouders moeten pensioen inleveren om geld te besparen.


    Zie link voor video

    www.ad.nl/ad/nl/5597/Economie/article...

  12. forum rang 10 voda 16 maart 2012 21:22
    IMF somber over Griekse crisis
    Gepubliceerd op 16 mrt 2012 om 21:09 | Views: 58

    WASHINGTON (AFN) - Het Internationaal Monetair Fonds (IMF) is somber gestemd over de Griekse crisis. Meer hulp zal nodig zijn om een wanordelijk bankroet van het land te voorkomen en Griekenland binnen de eurozone te houden. Dat valt op te maken uit een evaluatie door economen van het IMF, die vrijdag is gepubliceerd.

    Het IMF vreest dat zonder officiële steun of toegang tot financiering van de Europese Centrale Bank (ECB) voor het land een ,,wanordelijk vertrek uit de eurozone onvermijdbaar'' is. Een Grieks vertrek uit de eurozone zou zeer kostbaar zijn, vooral als dat gebeurt zonder steun van buitenaf, waarschuwt het IMF-rapport.

    Het IMF stelt dat meer afschrijvingen op staatspapier nodig zijn om Griekenland overeind te houden als de economie zoals gevreesd verder verslechtert. Dan dreigt zelfs een officieel bankroet voor het land, meldde het fonds.
  13. forum rang 10 voda 19 maart 2012 17:17
    Griekse CDS keren 78,5 cent per dollar uit


    LONDEN (Dow Jones)--Uit een tweedelige veiling om de compensatie te bepalen voor houders van Griekse credit default contracten (CDS) is maandag naar voren gekomen dat voor iedere dollar besteed aan CDS verzekeringen, 78,5 dollarcent wordt uitgekeerd.

    Griekenland heeft een herstructurering van zijn staatschuld afgerond en heeft daarmee obligatiehouders gedwongen flinke verliezen te nemen. Toezichthouder ISDA (International Swaps & Derivatives Association) bepaalde dat er hiermee sprake is van een 'credit event' en dat daarom CDS verzekeringen zullen worden uitgekeerd.


    Door Katy Burne, vertaald en bewerkt door Levien de Feijter; Dow Jones Nieuwsdienst: +31-20-5715200; levien.defeijter@dowjones.com


  14. forum rang 10 voda 19 maart 2012 17:24
    Griekse centrale bank voorziet forse krimp
    Gepubliceerd op 19 mrt 2012 om 16:48 | Views: 372

    ATHENE (AFN) - De Griekse economie gaat dit jaar met 4,5 procent achteruit, na een krimp met 6,9 procent in 2011. Dat voorspelde de centrale bank van Griekenland maandag in zijn jaarrapport.

    De bank verwacht dat het eerste herstel van de Griekse economie in 2013 inzet. In dat jaar neemt het banenverlies naar verwachting af en daalt de inflatie. Dit jaar loopt de werkloosheid waarschijnlijk nog op tot 19 procent, tegen 17,7 procent in 2011.

    De prognoses van de centrale bank komen overeen met die van de Europese Commissie en het Internationaal Monetair Fonds (IMF). Het IMF verwacht dat de Griekse economie in 2014 weer zal groeien, na een stabilisering in 2013.
  15. forum rang 10 voda 19 maart 2012 19:38
    Beperkte schade door Griekse verzekeringen
    Gepubliceerd op 19 mrt 2012 om 18:57 | Views: 147

    LONDEN (AFN) - Financiële instellingen moeten circa 2,5 miljard dollar (1,9 miljard euro) uitkeren door verzekeringen tegen wanbetaling door Griekenland. Dat heeft de internationale handelsvereniging voor derivaten ISDA maandag bepaald.

    Het totale bedrag dat moet worden uitgekeerd op de Griekse 'credit default swaps' (cds) is aanzienlijk groter. Maar doordat veel instellingen zowel koper als verkoper van de verzekeringen zijn, blijft per saldo een bedrag van 2,5 miljard dollar over.

    Dat bedrag voldeed volgens deskundigen aan de verwachtingen en zal waarschijnlijk niet tot onrust leiden op de financiële markten. De uitkeringen zijn het gevolg van de schuldverlichting die Griekenland onlangs overeen kwam met particuliere investeerders. Daarbij schreven die investeerders ongeveer driekwart van hun claims op Griekenland af, waardoor de verzekeringen tegen wanbetaling van kracht werden.

    De uiteindelijke uitbetaling van die verzekeringen werd gezien als een belangrijke test voor de cds-markt. Het is voor het eerst dat verzekeringen met betrekking tot een westers land tot uitkering leiden.
  16. forum rang 10 voda 20 maart 2012 16:33
    Hoeveel gaan ze verkopen?

    Griekenland verkoopt vastgoed op Rhodos


    ATHENE (Dow Jones)--Griekenland nodigt investeerders uit een bod uit te brengen op het vastgoed in de populaire toeristische bestemming Afantou op Rhodos, als onderdeel van een langverwacht privatiseringsprogramma om EUR19 miljard op te halen in 2015 als gevolg van de enorme schuldencrisis.

    Dit is het vierde internationale vastgoed aanbod dat gelanceerd wordt door de organisatie Hellenic Republic Asset Development Fund (HRADF), een door de Griekse overheid opgerichte organisatie.

    Het vastgoed in Afantou bestaat uit twee naast elkaar gelegen kavels met een totale oppervlakte van 1.858.000 vierkante meter op het eiland Rhodos, in de Dodekanesos. Het onroerend goed omvat een 18-holes golfbaan en de kustlijn ervan is circa 7 km.

    Potentiele investeerders kunnen vanaf 22 mei 2012 hun belangstelling voor het onroerend goed indienen.

    Piraeus Bank SA zal als financiele adviseur optreden voor HRADF.


    Door Nektaria Stamouli. Vertaald en bewerkt door Ellen Proper; Dow Jones Nieuwsdienst: +31-20-5715200; ellen.proper@dowjones.com
  17. forum rang 10 voda 20 maart 2012 16:51
    Griekenland slijt korte leningen
    Gepubliceerd op 20 mrt 2012 om 12:05 | Views: 669

    ATHENE (AFN) - Griekenland heeft dinsdag 1,3 miljard euro opgehaald met de uitgifte van kortlopende obligaties. De rente kwam bij de eerste veiling sinds de schuldverlichting, waarbij investeerders bijna driekwart van hun Griekse claims afschreven, lager uit dan een maand eerder.

    Griekenland ontving in totaal biedingen ter waarde van 2,7 miljard euro voor de obligaties met een looptijd van 3 maanden. Het gemiddelde rendement kwam uit op 4,25 procent, tegen 4,61 procent in februari. Het rendement en de waarde van een obligatie bewegen tegengesteld. Een lager rendement wijst op een hogere waarde.

    De 3-maandsleningen zijn voor Griekenland de enige toegang tot de financiële markten. De meeste obligaties worden daarbij opgekocht door Griekse banken.

    Rendementen

    Spanje zag de rendementen dinsdag bij obligatieveilingen eveneens dalen. De Spaanse staat haalde 3,6 miljard euro op met leningen voor 1 jaar en 1,5 miljard euro met obligaties voor 18 maanden. De rente op de kortste leningen kwam uit op 1,4 procent, tegen 1,9 procent bij de voorgaande veiling. Het gemiddelde rendement op de langere leningen daalde van 2,3 procent tot 1,7 procent.

    Het Europese noodfonds EFSF had dinsdag ook succes met de veiling van obligaties. Het fonds haalde 1,9 miljard euro op met een lening voor 6 maanden. In totaal ontving het EFSF daarbij biedingen ter waarde van ruim 5,2 miljard euro. Het gemiddelde rendement kwam uit op 0,2 procent.
6.157 Posts
Pagina: «« 1 ... 176 177 178 179 180 ... 308 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Indices

AEX 870,96 -0,35%
EUR/USD 1,0714 +0,16%
FTSE 100 8.081,11 +0,51%
Germany40^ 17.994,20 -0,52%
Gold spot 2.321,79 +0,25%
NY-Nasdaq Composite 15.712,75 +0,10%

Stijgers

UNILEV...
+3,96%
Flow T...
+3,64%
Fugro
+3,32%
Kendrion
+1,98%
Accsys
+0,76%

Dalers

ADYEN NV
-11,72%
BESI
-5,32%
VIVORY...
-4,92%
WDP
-4,77%
Alfen ...
-1,73%

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links