Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Hoezo niet transparant?

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Auteur: Frank van Dongen (Cees Smit)

Frank van Dongen is het pseudoniem van vermogensbeheerder en fondsmanager Cees Smit. Hij is algemeen directeur van Today’s Vermogensbeheer en Today’s Tomorrow Fondsbeleggen (For Tomorrow). Today’s is als vergunninghouder geregistreerd is bij de AFM en het DSI. Cees Smit is gespecialiseerd in ingewikkelde derivatenco...

Meer over Frank van Dongen (Cees Smit)

Recente artikelen van Frank van Dongen (Cees Smit)

  1. apr '17 De Show is over: Iedereen bedankt 77
  2. jan '17 Mindf*ck 34
  3. mei '16 De beren krijgen lucht 14

Reacties

38 Posts
Pagina: 1 2 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. Orca 5 maart 2012 10:05
    Beste Cees,

    Bovenstaande "azijnzeiker" tirade zal wel op mij slaan, dat hoop ik tenminste, want die kwalificatie zie ik als een geuzennaam. Transparantie is een heel groot goed. Daar is het "nieuws" knopje voor uitgevonden op je site. Daarnaast gaat 't om de persoon achter OIM (de geurtest) en blijkbaar heb jij daar geen problemen mee, good for you, maar in ieder geval ik zou me heel erg ver houden van die persoon. De beste man heeft zakelijke rafelrandjes (juridisch zal 't wel snor zitten). Dat is mijn hele punt en blijkbaar triggert dat bij jou iets, omdat jij je ook wel realiseert dat d'r besmettingsgevaar dreigt. Dat ik denk te weten waarom hij en jij tot deze potentiële deal zijn gekomen is vers 2.

    Nog iets. In jouw queeste naar transparantie bij TOM vergeet je te melden hoe de kickback structuur van de diverse beurzen richting Today's is opgebouwd. Ik ben niet zozeer geinteresseerd in een ellenlang verhaal over kosten jouwerzijds (die zitten immers in de kosten zoals jij ze doorberekent aan jouw klanten, als het goed is, en vooral transparant) alswel in een duidelijk verhaal over de pegels die Chi-X en BATS etc naar Today's terugkoppen. En dan moet je ook niet aankomen met 'n verhaal over "betere prijs" of "volume", als bij jou transparantie even hoog in het vaandel staat als je meldde kom je af met bedragen, of een kickback structuur. En als je géén kickback ontvangt, wat niet zo is want dan had je dat wel meteen gemeld, dan mag je dat ook zeggen, maar dan later niet gepikeerd zijn als d'r alsnog informatie wordt gepost die dat weerlegt.
    Sterkte,

    Orca
  2. [verwijderd] 5 maart 2012 11:26
    @Cees,

    Geen grafiek van Apple?!?! Is dit dan het moment om short te gaan?

    Er ontwikkelt zich een heel mooie negatieve divergentie in de grafiek over de laatste 3 maanden. Lagere top in de RSI, hogere top in de grafiek. En we zijn tenslotte ook al met meer dan 40% gestegen in de laatste 3 maanden, dus hoeveel upside (downside voor de shorters) is er nog?
  3. [verwijderd] 5 maart 2012 11:30
    Beste Orca,
    Ik doelde niet direct op jouw maar als je wilt dan wel.

    Voor mij is OIM een aandeelhouder, maar ik wil wel zeggen dat ik vertrouwen in dit bedrijf heb. Anders had ik niet in zee gegaan.

    Voor de rest krijgen we naar ik weet geen kickback's van de beurzen. Natuurlijk is een verschil tussen inkoopkosten per beurs. Maar de klant kan dan wel voor smart dan wel voor directed kiezen. het is dus niet aan mij maar aan de klant.

    maar mogelijk begrijp ik je vraag niet. Je mag ook mailen naar cees@todaybeheer.nl

    Cees Smit
  4. [verwijderd] 5 maart 2012 11:47
    quote:

    raulgol schreef op 5 maart 2012 11:43:

    TS 358 beetje vreemde serie, zal wel 558 moeten zijn.
    Turbo met stroploss zo dichtbij heb je toch nix aan, 1 rare spike of dikke vingertrade en je doet niet meer mee.
    Ik heb janne 2013 250 put op 1,50 en janne 2014 220 put op 3,60 binnengekregen vorige week. Voor de loodrechte afstort.
    TS 358 moet idd 558 zijn, foutje... Zo gekozen omdat ik niet meer margin vast wil hebben zitten in die positie. Is ook geen positie om van een mogelijke "afstort" te genieten, meer een positie voor de korte termijn (binnen een maand). Target zo rond de 500.
  5. Orca 5 maart 2012 12:34
    Beste Cees,

    Offline lijkt me geen goed idee, aangezien JIJ deze discussie online bent begonnen en het nota bene over transparantie gaat.
    Wat jouw opmerkingen betreft dan.
    1. Het verschil tussen een BV (Today's) en 'n NV (Binck) is dat die laatste nou juist met naamloze aandeelhouders werkt, dus dat argument is kul. Jij bent een BV, waardoor 't lastiger is om counterparty risk in te schatten (immers, wie zit d'r in die BV, hoe liggen de verhoudingen, wat spoken de aandeelhouders nog meer uit, lopen d'r tegenstrijdige belangen, zijn d'r cross-party verplichtingen?) en daarom heb jij nou juist 'n grotere mate van openheid te geven. We hebben 't dan over reputational risk, due diligence, counterparty risk etc enz. Dat geldt óók voor die rare Citi-omweg van je via Duitsland trouwens. En dat geldt al helemaal mbt wat ik "vers 2" noem.
    2. Alles wat je leest op internet is per definitie waar, tenzij het tegendeel wordt bewezen. Ik heb 't niet over sites waar ze bewijzen hebben dat d'r Marsmannetjes rondlopen of vage klachtensites waar idioten iets roepen, wel over sites als IEX, en al helemaal in een door jou zelf aangezwengelde discussie over transparantie. Als 't je niet bevalt staat de gang naar de rechter altijd open. Ieder normaal denkend mens kan 't onderscheid maken tussen alienshavelanded.com en deze site. Voor Ritskes geldt hetzelfde trouwens, ook mbt eerdere strapatsen zijnerzijds. In dit wereldje, met tig alternatieven, is je grootste (enige?) asset je goede naam.
    3. Kickbacks. Jij weet precies wat ik bedoel. Het kan zijn dat Today's International d'r nog tussen zit, en/of Citi, of 'n derde partij, of speciale voorwaarden voor jou versus de klanten (op hetzelfde platform) maar rebates aan de volume leverende partij (Today's) is part & parcel in deze industrie, dus doe nou niet of je neus bloedt.

    Het punt is dat we met 'n informatie asymetrie zitten. Jij weet wat jij weet, ik weet wat ik weet, maar jij weet niet wat ik weet. Dat ik niet weet wat jij weet is irrelevant, want ík ben deze transparantie discussie niet begonnen. Ik snap dat jij je, marketingtechnisch, probeert af te zetten tegen partijen als Binck (full disclosure: geen positie), alleen kan die boomerang terugkomen, internet is wat dat betreft een genadeloos medium. En als je zo'n aanval dan uitvoert precies terwijl bekend wordt gemaakt dat jij om de tafel zit met de heer Ritskes (prachtkerel, geen kwaad woord over hem kuch kuch) dan moet je niet wild om je heen slaan en gaan schelden maar juist pro-actief openheid geven. In dat kader verwijt ik IEX dat zij een discussie, weliswaar op 'n "verkeerd" draadje maar journalistiek relevant (ik doel op het Antonov draadje), verwijderen.
    Groeten,

    Orca
  6. [verwijderd] 5 maart 2012 12:54
    quote:

    Frank van Dongen schreef op 5 maart 2012 11:34:

    Ik begrijp uw reactie niet helemaal. Weet u wie de aandeelhouders in Binck zijn? en in ABN Amro? het is een beetje laag bij de gronds om dit soort opmerkingen te maken.

    Ik nodig u graag uit voor een persoonlijk gesprek.

    Cees Smit
    Beste Frank ik weet niet voor wie u deze opmerking bedoelde , omdat ik vermoed dat sommige reactie niet symetrisch verlopen .Gelukkig heeft de IEX ook een quote knop .
    Afijn als het om mijn opmerking ging dan wil ik er alleen maar op zeggen dat ik per definitie altijd van fondsen weg blijft die ik niet vertrouw. Teminste ik probeer het .
    Een mooi voorbeeld is dat ik nooit en te immer aandelen van Aegon of een verzekerings produkt zal kopen {tenzij ik er een mooie trade kan halen} omdat dat bedrijf heeft laten zien dat het in mijn ogen een smerige bedrijfs voering heeft gevoerd .Zo vind ik het dus ook met de heer in kwestie .
    Hier laat ik het maar bij want ik vermoed dat deze discussie niet echt bevoordelijk is voor de bedoeling waarom je het draadje voor had bedoelt .
  7. [verwijderd] 5 maart 2012 14:11
    Beste Anoniempjes,
    Wat is er leuker dan zomaar stellingen deponeren en andere beschadigen met insinuaties?
    Je bent de goedkoopste broker van Nederland volgens de consumentenbond en onafhankelijke websites (brokertarieven.nl) . We hebben aan de brokerkant geen beleggingsfondsen en krijgen dan ook geen kickbacks van beleggingsfondsen en als we die wel zouden krijgen zijn we dan evengoed niet nog steeds de goedkoopste. Maar een geruststelling is dat het wettelijk verbonden is hier niets over te zeggen.

    Cees Smit
38 Posts
Pagina: 1 2 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links