Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Aandeel PostNL ondergewaardeerd

289 Posts
Pagina: «« 1 ... 10 11 12 13 14 15 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. atitlan 2 januari 2012 09:25
    Ik kan (als ik het al zou willen) dat hier in een bijdrage niet uitleggen.
    Manipulatie heeft trouwens ook veel meer aspecten dan alleen de beurshandel. Heel extreme koersbewegingen en dito sectorwise uitzonderlijk uit de pas lopende waarderingen hebben in de regel meer oorzaken dan alleen manipulatie in de handel.
    Denk dan ook aan manipulatie door analisten, een belabberde cq afwezige ondernemings PR.
    Vallen zulke zaken opvallend en langdurig samen, dan heb je sterke aanwijzingen dat dit geen toeval kan zijn en er van bewuste koerssturing sprake is.
    Ik heb de afgelopen jaren al veel geschreven over dit onderwerp, wat eigenlijk voor velen nog steeds taboe is.
  2. atitlan 4 januari 2012 11:06
    Ik heb weer eens te snel winst genomen, echter daarvoor 2x een 20% ritje gemaakt hier.
    Maar het ging hier puur om een speculatieve kt-trading positie bij iets wat ik geen kwaliteitsaandeel zou willen noemen (understatement) en tevens geheel op vbr. Dan durf ik niet op 50-100% koersstijging te wachten. De argumenten om op een bounce te speculeren blijken nu niettemin al goed voor 35% koersstijging.
  3. atitlan 20 februari 2012 09:28
    quote:

    atitlan schreef op 23 november 2011 13:05:

    [...]
    Marique, jij hebt ook een olifanten geheugen zeg :)
    Heb hem even voor je opgezocht (clip) .. maar die trade had ik zoals je kunt zien met een winstje van 13 cent al snel weer beeindigd, omdat ik het ook vanwege het algehele klimaat toch niet helemaal vertrouwde.

    Nu dus een nieuwe poging met bij een nog eens 20% neer gedaalde koers logischerwijze veel meer opwaarts.
    2,20 is echt helemaal crimineel..sentiment en angstgedreven in elkaar getrapt.. kan verdubbelen..
    "kan verdubbelen"

    Kun je wel zeggen!
    Maar ik selecteer dan ook altijd alleen maar aandelen als deze het in zich hebben snel te kunnen verdubbelen.
    Wel grappig dat wanneer je na x-jaren weer eens een pick in NL selecteert, dat (tussen alle bagger) meteen ook de parelpick is.

    Maar jammer...
    ... dat ik bij deze pick (vanwege het feit dat ik haar op margin erbij had genomen) veel te snel winst nam.

    Maar gelukkig...
    ... dat ik nu met ALU geloof een prachtkans te hebben ook de aankomende knaller van de Franse beurs te hebben opgepakt.. sowieso is 18% koerswinst sinds mijn forse instap van exact 5 handelsdagen terug in deze veelbelovend.
  4. [verwijderd] 20 februari 2012 09:31
    Leg dit maar eens uit aan de duizenden families van de postbodes die in 2011 en 2012 ontslagen zijn.
    Ik heb personeel gesproken van enkele postkantoren. Wie werkte bij de voormalige postkantoren en al boven de 50 is, vindt niet zo makkelijk meer een baan, soms zelfs nooit meer. Dit terwijl ze graag nog wilden doorwerken.
    Een groot deel van het eigen personeel heeft PostNL ijskoud laten vallen.

    Als aandeelhouder ontvang ik graag minder dividend, als deze mensen het uitgespaarde dividend van PostNL krijgen ter compensatie.

    Daarnaast is het bancaire kredieten van PostNL zijn hoog. Het is verstandig om een deel af te lossen.

    En dan nog een aanmerking inzake dividend. Apple heeft nog nooit dividend uitgekeerd, maar investeert dit in de ontwikkeling van nieuwe producten. Het moge duidelijk zijn dat dit een succesvolle strategie is.

    Wessanen heeft jarenlang teveel dividend uitgekeerd. Het is bekend hoe het bedrijf er inmiddels voorstaat.

    Aandeelhouders moeten eens stoppen met ´op korte termijn denken´ en bovendien meer verantwoordelijkheid tonen voor de samenleving.
  5. [verwijderd] 20 februari 2012 10:04
    Weet je wat dominee Beursplein? We gaan gewoon hotmail etc verbieden en iedereen verplichten brieven te sturen.

    Stop a.u.b. je ethische gezever en zoek een of andere site (kerkesite ofzo). We weten nu wel dat jij een ethisch hoogstaand mens bent en veel beter dan de rest hier.

    Groet, Jonas
  6. [verwijderd] 20 februari 2012 10:35
    quote:

    atitlan schreef op 20 februari 2012 09:28:

    Maar gelukkig...
    ... dat ik nu met ALU geloof een prachtkans te hebben ook de aankomende knaller van de Franse beurs te hebben opgepakt.. sowieso is 18% koerswinst sinds mijn forse instap van exact 5 handelsdagen terug in deze veelbelovend.
    Ik heb ze beide. :D
  7. forum rang 7 ffff 20 februari 2012 12:32
    Als aandeelhouder ontvang ik graag minder dividend, als deze mensen het uitgespaarde dividend van PostNL krijgen ter compensatie.

    Beursplein 5,

    Ik sta ook vaak te kijken van uw postings! Vraag me vaak af wat je eigenlijk op de beurs doet. De beurs is geen plek voor zielig gedoe.

    Ik vind ook uw redeneringen vaak zo vreemd. U zegt dat u graag minder dividend ontvangt als de postbodes dan maar hun werk houden..
    Dat klinkt natuurlijk heel lief, maar dan moet je ook consequent zijn. : het afgelopen decennium zijn zeer veel bedrijven voor 90 procent in waarde gedaald en kregen de aandeelhouders nog maar een fractie aan dividend. Het was volop en voluit bloeden, bloeden, bloeden. Maar dan hoor je U niet zeggen, dat het vetbetaalde personeel, dat ook nog gemakkelijk staakt en allerlei voorzieningen van de baas krijgt, best OOK wel eens wat zouden kunnen inleveren. Het blijft bij het inleveren van een gsm bij bijvoorbeeld ING. Maar dat is zo'n beetje het hele offer, terwijl de aandeelhouder er 90 procent bij ingeschoten is.

    Nu profiteert PostNL gewoon dankzij het feit dat ze aandelen TNT Express bezit. Waarom toch, Deodorant moeten die postbodes daarvan genieten? Om je er even aan te herinneren: Vrijwel alle beleggers in Post NL staan nog altijd ..op verlies. Ooit in jou opgekomen, dat die beleggers nu eindelijk eens aan de beurt mogen komen om wat van de opgelopen schade terug te vangen.

    Dus niks geen centen naar het personeel, maar eindelijk eens een beetje, zeer magere vergoeding voor die aandeelhouders.

    Deze posting is alleen maar bedoeld om jou eens de andere kant van het plaatje te laten zien.

    Peter
  8. atitlan 20 februari 2012 16:33
    quote:

    Beursplein 5 schreef op 20 februari 2012 09:31:

    Daarnaast is het bancaire kredieten van PostNL zijn hoog. Het is verstandig om een deel af te lossen.
    En dan nog een aanmerking inzake dividend. Apple heeft nog nooit dividend uitgekeerd, maar investeert dit in de ontwikkeling van nieuwe producten. Het moge duidelijk zijn dat dit een succesvolle strategie is.
    Wessanen heeft jarenlang teveel dividend uitgekeerd. Het is bekend hoe het bedrijf er inmiddels voorstaat.
    Ik mijd bijna structureel bedrijven die dividend uitkeren, laat staan een 'aantrekkelijk' dividend.
    En sowieso wanneer men nog met hoge leverage zit.. dan krijg ik eventueel pas vertrouwen wanneer men bij een mooie cashflow schuldenreductie een hoge prioriteit geeft.
    Grote koersstijgingen (die natuurlijk veel interessanter zijn dan een hoge dividend payout) pak je als belegger typisch níet bij aandelen met een hoge dividendpayout.
    De markt beloont (uiteindelijk) vanzelf best practices en straft aan de andere kant vroeg of laat koersen af van ondernemingen die jarenlang a.h.w. potverteerd hebben door al maar uit de substantie dividend uit te keren. Dividend'parels' hebben het in zich om 'onverwacht' te kelderen, wanneer dividenden zo niet meer te handhaven zijn.
    Ik vind een hoge dividendpayout dus ook vooral een te vermijden risicofactor.
  9. forum rang 7 ffff 20 februari 2012 17:32
    Op zich een leuke openhartige posting Atitlan, maar....... de beleggerswereld als geheel denkt daar toch anders over: Een hele grote groep van beleggers stelt zich juist op het standpunt dat een bedrijf winst behoort te maken en die winst dan ook gedeeltelijk hoort door te schuiven naar zijn aandeelhouders. Op zich ook een heel redelijke redenering. Dat wordt dan in de praktijk ook nog ondersteund dat heel wat bedrijven die wel jaarlijks hun dividend uitbetaalden, ondertussen voor de belegger echt wel wiunstgevender waren dan die beloftevollebedrijven waar je nooit een cent bij vangt. Ik denk dan nu speciaal aan die biotechbedrijven die je soms tot 15 jaar in protefeuille hebt en nog nooit 1 cent ontvangen. Omgekeerd zijn er bedrijven die leuk uitbetalen en dat geld zit vast in de pocket. Ik noemde hier vaak Telenet dat ondertussen al zo'n kleine 15 Euro uitbetaalde.
    Natuurlijk zijn koersstijgingen het mooist, maar de ervaring leert, dat wat ze je al die jaren vast hebben uitbetaald, ze je ook niet meer kunnen afpakken door koersdaling.

    Hoe het ook zij. Atitlan, maar over de waarde van goede dividendbetalers wordt dus duidelijk verschillend gedacht.Bijvoorbeeld Peter en Atitlan!

289 Posts
Pagina: «« 1 ... 10 11 12 13 14 15 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Indices

AEX 865,92 -0,93%
EUR/USD 1,0703 +0,05%
FTSE 100 8.040,80 +0,01%
Germany40^ 17.821,40 -1,48%
Gold spot 2.319,93 +0,16%
NY-Nasdaq Composite 15.712,75 +0,10%

Stijgers

UNILEV...
+5,05%
Flow T...
+3,02%
B&S Gr...
+2,32%
RENEWI
+2,27%
Fugro
+1,92%

Dalers

ADYEN NV
-16,30%
VIVORY...
-7,26%
Alfen ...
-6,31%
WDP
-5,56%
BAM
-3,58%

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links