Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Aandeel KPN Koninklijke AEX:KPN.NL, NL0000009082

  • 3,419 25 apr 2024 16:54
  • +0,002 (+0,06%) Dagrange 3,400 - 3,451
  • 6.395.538 Gem. (3M) 13,8M

Publieke verkoping van KPN bij afslag.

678 Posts
Pagina: 1 2 3 4 5 6 ... 34 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 12 januari 2012 00:30
    Partijen proberen de koers nog lager te zetten dan normaliter te verwachten in relatie op de gebeurtenissen (CFO, OPTA NMA). Vergelijkbaar bij huizen waarbij ook partijen proberen de koopprijs lager te krijgen.
    Laagste koers van het afgelopen jaar 8,41 euro. Wie zegt op het laatste moment mijn. Is dat Telefonica, France Telecom of Deutsche Telecom. Of een consortium waarbij Tele2 ook mee doet.
    KPN mobiel naar Tele2 (hoeven ze niet meer mee te bieden voor een nieuwe mobile licentie. En hoeven ze niet te investeren in de opbouw van een nieuw mobiel netwerk.
    KPN vaste telefonie naar Deutsche Telecom.
    E-Plus naar Telefonica (Eelco Blok wou toch al E-Plus en de Duitse mobile dochter van Telefonica laten fuseren. )
    Dan blijft België nog over voor France Telecom.
    Capital Research and Management Company met tussen de 10 en 15% van de aandelen zijn tevreden als dit opbreek scenario hun circa 14 euro/aandeel oplevert. Capital Research and Management Company is wel erg stil m.b.t. KPN. Of zijn zij bezig bovenstaande opbreek scenario uit te werken. Of zorgen zij dat de koers lager wordt gezet zodat zij nog goedkoop aandelen inkopen voordat bovenstaande opbreek scenario wereldkundig wordt gemaakt.
    Jammer dat KPN zo wordt opgedeeld. Aan de andere kant is het momenteel in deze crisis tijd voor een consortium nog wel financieel mogelijk om KPN over te nemen terwijl de overname van KPN door één partij een stuk moeilijker zal zijn.
    Normaal worden bovenstaande zaken in een weekend afgerond zodat voor opening maandag a.s. een bod op KPN kan worden geplaats.
  2. gerrit 69 12 januari 2012 01:31

    "Jammer dat KPN zo wordt opgedeeld".
    Met jouw bovengenoemde stelling ga je er blijkbaar al van uit, dat het zo zal gebeuren.
    Ik zou wel een gat in de lucht springen als er een bod komt van € 14,00 per aandeel, maar ik geloof er voorlopig helemaal niet in, dat KPN dit jaar overgenomen zal worden.
    Dat er partijen een belang bij hebben om de koers nog eens extra te drukken, is wel mogelijk, maar om daar gelijk de conclusie bij te betrekken, dat men KPN op de korrel heeft om een overnamebod op te doen, gaat mij een brug te ver.
    Overigens wel een a-b tje voor je stelling.
    Mocht je stelling wel uitkomen dan zal ik je naam in goud graveren.

    Mvrgr. van Gerrit
  3. [verwijderd] 12 januari 2012 01:59
    Kijk maar even bij France-Telecom. www.iex.nl/Aandeel-Koers/360099258/Fr...

    Tov KPN is het al tijden ongeveer 4:3.
    Toegeven: KPN beweegt daar de laatste maand een paar % onder. Verklaring: KPN heeft wat ongunstige publiciteit, en FT is bezig wat Europa te verkopen en breidt uit in lucratiever Afrika. Maar "telecom" is een beetje algemeen gedeprimeerd zou ik zeggen.
  4. [verwijderd] 12 januari 2012 10:30
    quote:

    Procambarus schreef op 12 januari 2012 02:19:

    Ik heb hier al talloze malen uitgelegd dat een Europees intercombedrijf KPN niet kan overnemen omdat de Europese Commissie dat nooit zal goedkeuren. Een overname zal dus moeten komen van een niet-Europees bedrijf.
    Haha leuke poging om aan te geven dat KPN 'met de tijd meeg gaat'.

    Maar bij intercom moet ik denken aan een van de leukste Asterix strips. In een bezoek aan de wereldstad Rome komen Asterix en Obelix in een zéér modern bedrijf. Op het kantoor zit daar in elk bureaukastje een nikkertje. Door de gaatjes in het kastdeurtje roept men hem dan boodschappen toe, waarop hij vliegensvlug zn kastje uit rent naar het volgende buro en roept daar de boodschap aan een ander nikkertje door, totdat de boodschap uiteindelijk bij de juiste romein belandt.
  5. [verwijderd] 12 januari 2012 12:21
    quote:

    Procambarus schreef op 12 januari 2012 02:19:

    Ik heb hier al talloze malen uitgelegd...
    .......
    Inderdaad, intercom moet zijn telecom, maar verder begrijp je er weinig van, dat blijkt.
    Ben misschien wel blont, maar ik spreek de Autoriteit toch niet tegen?
    Erger je niet, ga eens een stripje lezen. Je hebt nu een goede tip.
  6. [verwijderd] 12 januari 2012 14:18
    Beetje allebei wel en allebei niet. Kweenie Gerrit. Ben een beetje melig.

    Als belegger sta ik best achter Blok c.s., maar de klant vindt KPN een schraper met het imago van een huisjesmelker. Ik wou dat ze bij KPN eens een breed lachende optimist naar voren schuiven. Het zou de klantenbinding richting de jongere generatie een hoop goed doen. Zo'n figuur als Richard Branson daar wil je best wat van accepteren als klant.
    In NL hebben we Ben Woldring. Misschien wil hij wel.
  7. gerrit 69 12 januari 2012 17:54
    quote:

    bowski schreef op 12 januari 2012 14:18:

    Beetje allebei wel en allebei niet. Kweenie Gerrit. Ben een beetje melig.

    Als belegger sta ik best achter Blok c.s., maar de klant vindt KPN een schraper met het imago van een huisjesmelker. Ik wou dat ze bij KPN eens een breed lachende optimist naar voren schuiven. Het zou de klantenbinding richting de jongere generatie een hoop goed doen. Zo'n figuur als Richard Branson daar wil je best wat van accepteren als klant.
    In NL hebben we Ben Woldring. Misschien wil hij wel.

    Ik weet nog wel een breed lachende optimist.
    Onze Minister President Rutte.
    Als het kabinet valt, kan hij gelijk beginnen bij KPN.

    Gerrit
  8. lokeend 12 januari 2012 20:44
    quote:

    R Invest schreef op 12 januari 2012 00:30:

    Partijen proberen de koers nog lager te zetten! Of zorgen zij dat de koers lager wordt gezet zodat zij nog goedkoop aandelen inkopen voordat bovenstaande opbreek scenario wereldkundig wordt gemaakt.
    Voor grote partijen zal er zeker een belang zijn bij lage koersen.
    Anders stond de koers wel hoog.
    KPN is in de tijd van Scheepbouwer al meerdere keren benaderd door verschillende partijen, de prijs was toen te duur voor de kopers.
    Dit standpunt van scheepbouwer zal niet veranderen nu Blok het opperhoofd is bij KPN, het zijn immers de grootaandeelhouders die de overnamesom moeten goedkeuren en ook uiteindelijk bepalen. Ook al zal dat eventueel in stukken zijn.
    Ik ga ook voor maandag a.s. overname KPN! heb vandaag weer wat bijgekocht (call opties)
    Zou Mooi zijn!!

    VrGr
  9. Procambarus 13 januari 2012 11:45
    De strategie van KPN ligt vast. De bezuiniging is in volle gang en ondanks de schulden is het bedrijf goed solvabel. Een Europese overname/fusie lijkt uitgesloten want dan gaat de EC dwarsliggen. Je vraagt je dus af waar een buiten-Europese investeerder op wacht om een flink belang te nemen. Een mogelijkheid is dat de instituten-grootaandeelhouders het dividendrendement zo aantrekkelijk vinden (loopt op termijn naar 10%) dat zelfs een prijs van €14 niet zo interessant is en zij dus alle avances van Aziatische investeerders afwijzen. Er is dan een padstelling ontstaan en die zou nog lang kunnen voortduren.
678 Posts
Pagina: 1 2 3 4 5 6 ... 34 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links