Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

EUSSR

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Auteur: Alexander Sassen van Elsloo

Alexander Sassen van Elsloo is directeur van Sassen Research & Consultancy Company. Voorheen was hij head of research bij Hobart Capital Markets in Londen en deed hij aandelen- en hedgefundsales bij onder andere SNS Securities en Rabo Securities. Sassen van Elsloo is ook te volgen op Twitter: @sassenvanelsloo. Sassen van E...

Meer over Alexander Sassen van Elsloo

Recente artikelen van Alexander Sassen van Elsloo

  1. dec '16 Het afscheid van de euro en van mij 40
  2. nov '16 Obligatiefeest voorbij 6
  3. okt '16 "ETF’s leiden tot crowded trades" 6

Reacties

39 Posts
Pagina: 1 2 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 20 december 2011 14:27
    Democratie wordt door huidige politici om zeep geholpen. Helaas beseffen heel veel mensen dat niet en willen ze geen kritische vragen horen.
    Onze politici .. "Ze" ... moeten deze crisis oplossen, dus is alles geoorloofd en moet de bevolking hun mond houden en alles accepteren. Helaas zijn "ze" ook deels veroorzaker van dezelfde crisis. Als dat onbewust was, hebben ze zeker niet het vermogen om deze crisis op te lossen. Als dat bewust was, zullen ze alleen oog hebben voor de eigen doeleinden.
    Het ESM is de eerst nagel aan onze doodskist. Een gedrocht dat door onze incompetente politici bedacht is. Zoals altijd, zonder voldoende besef waar ze daadwerkelijk mee bezig zijn.
  2. [verwijderd] 20 december 2011 14:39
    In de meeste Europese landen is de aansprakelijkheid van centrale banken al wettelijk beperkt (http://www.telegraaf.nl/binnenland/5900104/__Bos_wil_geen_immuniteit_voor_DNB__.html).

    Als individu geef je überhaupt geen vrijheid op, de macht verschuift echter van landelijk naar Europees niveau.

    Er komt controlerende macht boven de landelijke, omdat het duidelijk is dat er in een democratie populistische regeringsleiders als Berlusconi kunnen worden gekozen. Hun speelruimte moet beperkt worden, anders is er geen basis voor een gemeenschappelijke munt.

    De USSR was een dictatuur met een communistisch veneer, ik geloof dat we daar nog verre van zijn.

    Overigens opmerkelijk dat hier Guy Fawkes wordt genomen als de grote vrijheidsstrijder, een persoon die juist tegen Nederland en voor de Spanjaarden vocht.
  3. [verwijderd] 20 december 2011 14:46
    Goed stuk, waarvan de inhoud voor velen van ons (ook hier op het forum) al geen nieuws meer is. Er wordt in fora en media geroepen over bankiers en politici. Snap ik en vaak terecht.
    Maar wat ik echt onbegrijpelijk vind is, dat journalisten en goed bekeken programma's zoals bijv. Nieuwsuur en Pauw & Witteman met deze achtergrond info de betrokken politici/ beleidsmakers niet nadrukkelijker confronteren en bevragen. In plaats daarvan hoor je eindeloze herhalingen door vele figuren van opmerkingen in de zin van "trage besluitvorming" en oh, oh als de euro valt enz. Laten ze hier nu eens dieper op ingaan.
    Democratie is zwaar bevochten en dus eens met laatste alinea van het artikel.
  4. z0n0p 20 december 2011 14:49
    Tot een jaar of 20 geleden waren de financiele instellingen "dienstbaar" aan de economie en waren ze vooral gericht op het organiseren van een investeringsklimaat. Maar de mens is een rupsjenooitgenoeg en wilde vooral consumeren. En meer consumeren dan dat het budget toestond. De banken hebben zich toen ook gericht op het faciliteren van het consumeringsklimaat (ook overheden!!! in de vorm van allerlei maffe, goudgerande sociale vangnetten/hangmatten). Dat bleek uiterst lucratief, maar ook wel enigszins risicovol. Die risico's werden vervolgens op onnavolgbare wijze "verzekerd". Gevolg is dat de banken van elkaar niet meer weten welke risico's ze feitelijk nu op hun balans hebben staan (credit crunch 2.0). Maar de banken zijn nu ook de motor van de "financiele industrie". Een industrie die wel "bijdraagt" aan de economische groeiCIJFERS, maar niet aan de daarbij behorende werkgelegenheid. (Daarom is UK ook feitelijk al failliet): de groei zonder stijgende werkgelegenheid verklaart (deels). De financiele industrie is make or break (to big teo fail en dat soort geneuzel), waardoor de stropdassen de politiek kunnen gijzelen, hetgeen je nu in allerlei vormen ziet (ratings, dwingen tot nieuwe regeringen). Het is nu volstrekt zichbaar dat boven en onderwereld financieel en politiek dwars door elkaar heen lopen, doordat de gecorrumpeerde financiele industrie/macht de politiek haar wil kan opleggen. Doodeng.
  5. [verwijderd] 20 december 2011 15:22
    Geachte heer Sassen van Elsloo,ik heb de iex site al een paar keer een document genoemd waar dat wat u schrijft uitgebreid in staat, niemand kan blijkbaar engels lezen of heeft er geen zin. wij worden overgeleverd aan een stel dictators, u hebt helemaal gelijk. als dat gebeurt hoop ik niet meer op deze aarde te zijn. ik vind dat buiten proportioneel gedrag van deze eu-machtsdieven, want dat is het. liever een oorlog dan dit, ik ben misschien te oud gevonden maar niet om te vechten voor mijn rechten. het document is een eu-document te vinden met esm.
    succes en hou vol om dit te verkondigen. mijn omgeving is het met mij en u eens.
  6. eltollo 20 december 2011 15:33
    Hear, hear! Ik onderscrhijf "Pamplona": waarom zien/horen we hier niets van op de TV?
    Is Nederland al gebonden aan het ESM? Wat is de sanctie als je niet binnen zeven dagen geld overmaakt, moet/mag je er dan uit?
    Het lijkt me heerlijk werken daar, zo zonder enige verantwoording te hoeven afleggen.
  7. [verwijderd] 20 december 2011 15:49
    Er komt controlerende macht boven de landelijke, omdat het duidelijk is dat er in een democratie populistische regeringsleiders als Berlusconi kunnen worden gekozen. Hun speelruimte moet beperkt worden, anders is er geen basis voor een gemeenschappelijke munt.

    Dit zet idd de landelijke democratie buitenspel, als je straks alleen nog maar een europese regering kan kiezen, zal daar nooit een partij tussen zitten die groot genoeg is en de invloed heeft om te zeggen kies ons en wij splitsen Nederland (of welk ander land)af. Je komt er niet meer vanaf, net zo moeilijk als Groningen met haar gas van Nederland af kan splitsen, ook al zou daar ruim voldoende draagvlak voor zijn onder de Groningers. Nederland wordt het Groningen van Europa, je stem doet er dan niet meer toe.

    Je kan het ook vergelijken met de VS, geen enkele staat kan zich afsplitsen. Gaat de bevolking van de staat Nederland straks rellen dan sturen ze de europese oproerpolitie op ons af. De regering wordt bedankt voor het opgeven van onze vrijheid en democratie.
  8. [verwijderd] 20 december 2011 16:08
    Ik wil helemaal niet afsplitsen en ik acht Groningers realistisch genoeg dit ook niet te willen. Ook wil ik geen Berlusconi's. Maar wat ik ook zeker niet wil is voorgelogen worden of op z'n minst dom gehouden worden en wél meebetalen aan van alles en nog wat. Wanneer er vanaf het begin meer openheid was geweest over zaken die binnen bepaalde kringen algemeen bekend waren (Even gechargeerd de zeuro problematiek) dan had er al in een veel vroeger stadium druk uitgeoefend kunnen worden op meer controle en tegengaan van uitwassen t.a.v. belastingontduiking belachelijke ambtenaren toestanden enz.
39 Posts
Pagina: 1 2 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links