Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

"Blijf als-je-blieft weg uit China"

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Auteur: Peter van Kleef

Peter van Kleef was tot en met 2014 hoofdredacteur van IEXProfs. Hij is sinds 2001 actief in de financiële journalistiek met een uitgebreid freelance-verleden en een lange geschiedenis bij IEX. Hij is ook de bedenker en samensteller van de IEX Fonds 40 en de IEX Defensieve 30. Sinds 2015 is Van Kleef chief editor Investment ...

Meer over Peter van Kleef

Recente artikelen van Peter van Kleef

  1. dec '14 2015: Aandelen gaan weer vlammen 1
  2. dec '14 85% underperformers blabla 5
  3. nov '14 Polarisatie en plaatjesterroristen 8

Reacties

6 Posts
| Omlaag ↓
  1. Pavlov44 15 december 2011 17:23
    al 10 jaar onderwogen - pist dus al 10 jaar lang naast de pot zul je bedoelen, en nu het te laat is om in te stappen en nog van de échte groei te profiteren een beetje gaan janken dat het allemaal prut is in China. Typisch Britse achterbaksheid weer, klanten van Aberdeen kunnen sowieso beter een beetje verder kijken dan deze prutsclub
  2. [verwijderd] 15 december 2011 18:49
    Je ziet ook dat grote bedrijven (high tech en kennis) steeds minder uitbesteden aan landen als China en India. Probleem bij deze landen is de cultuur. Als mensen een half jaar in dienst zijn is dit al vrij lang.
    Probleem: relatief veel inwerk tijd en bovendien wordt "bedrijfsspionage" een steeds groter probleem, werknemers nemen de kennis mee naar de concurrent.
  3. [verwijderd] 15 december 2011 20:26
    Ergens op poepen is zó gemakkelijk. Maar doe dat dan wel in Toomler, in plaats van in het Amstel Hotel. Zeggen dat je ergens géén zaken is zo zinloos zonder een even briljante analyse dan liever waar je dan wel veilig kan investeren.

    Wat een flauwekulverhaal. Je kunt op die manier net zulke flauwe anekdotes over westerse bedrijven vertellen.

    Genoeg inspiratiemateriaal over Nederlandse CEO's en westerse bedrijven. Enron, Ahold, Nina Brink, Harry "poeptrui" Mens, Palminvest. Hebben westerse projectontwikkelaars en banken het zo goed voor elkaar dan? Huizenbubbel in Amerika, Spanje, en de onverhuurbare Nederlandse kantoren en winkelcentra. En die snel babbelende oud advocaat die het alsmaar weer lukt geld te krijgen voor zijn o-zo-succesvolle autofabrieken. Grontmij heeft ook een golfbaan. Wat moet een ingenieursbureau daarmee? Dat creëert volgens mij ook weinig aandeelhouderswaarde. Als ze toch niet weten wat ze moeten doen, heb ik toch liever dividend.
  4. Wij Rosario 16 december 2011 01:01
    Dit verhaal slaat echt helemaal nergens op. Hoeveel Engelsen en Amerikanen spreken een 2e taal? Tot nu toe ben ik meer Chinezen tegen gekomen die Engels spraken dan Engelsen en Amerikanen die Chinees spraken. Er zijn toch echt veel meer Chinezen en Indiërs dan Engelsen of Amerikanen maar ja dan moet je wel buiten de vertrouwde Schotse en Hollandse grenzen kijken. Dit bedrijf "Aberdeen", nooit eerder van gehoord, doet dat duidelijk niet en zal dus wel tot de verliezers behoren.
6 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links