Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Goud / Zilver / USdollar / Olie - Deel 4

2.310 Posts
Pagina: «« 1 ... 105 106 107 108 109 ... 116 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. forum rang 4 Willempie3 14 december 2011 21:37
    quote:

    !@#$!@! schreef op 14 december 2011 20:47:

    [...]

    Maar dat zijn ze niet en hun economie is een stuk flexibeler als die van de corrupte piggs. Daarnaast draait hun economie op dit moment veruit het beste, het enige land waar ze niet nog een recessie verwachten. (al denk ik dat dat een kwestie van tijd is).
    Trouwens als je daarnaar kijkt, dan heb jij vast gigantische short-posities in de yen ?
    De Yen in combinatie met het snel vergrijzende Japan en een ongehoorde staatsschuld van 230 procent van het BNP en de laagste rente van alle landen is inderdaad ook iets wat nooit goed af kan lopen. Japan verliest in feite ook nog haar grote industriele en export-positie de laatste jaren in vergelijking met de Jaren 70 tot 2000. De Japanse positie is nog het beste te vergelijken met de tot het bittere einde doorvechtende Japanners op de Pacific-eilanden in 1945: Totaal hopeloos en wachten op de grote klap (Atoombom). Short gaan op de Yen of de Dollar ? Als die echt naar de kelder gaan zul je daar niet veel aan hebben. Dan moet je Fysiek goud hebben. Bovendien is valuta-speculatie teveel een gok-positie voor mij. Op korte termijn kan het alle kanten op en dan ben je als kleine belegger altijd in het nadeel tegen de grote jongens met voorkennis. Zelf heb ik ook het idee dat op termijn alle grote munten even snel in waarde gaan dalen, dus dan blijft het ook weer gokwerk.

    W3.
  2. forum rang 4 Willempie3 14 december 2011 21:53
    De USA-economie een stuk flexibeler ? Weer zo'n Wallstreet-propaganda slogan die ze altijd afspelen. Gewoon 100 procent staatsschuld en 9 procent tekort, flexibel of niet. 1 op de 7 mensen aan de voedselbonnen. 17 procent werkelozen halveren tot 8,5 procent. Inflatie halveren. Krimp veranderen in groei. Flexibel met cijfers zijn ze zeker, die Amerikanen.
    Ik hoop dat de rest van de wereld nog mag lachen als Amerika's financieel systeem ooit instort.
    Ik ben alleen bang dat er dan overal nucleare wolken hangen en er niet veel meer te lachen valt.
    We moeten er helaas mee leven: Als 2e-rangs bondgenoten van het nieuwe Romeinse rijk. Zo worden we bestuurd door Wallstreet.
    Sinds WO II zijn West-Europa en Japan in feite economisch en politiek bezet door de USA. Wel een aangename bezetter, dat geef ik toe. Beter dan Duitsland, Rusland of China. Maar de mindere tijden komen er nu wel aan.....

    W3.
  3. [verwijderd] 14 december 2011 23:04
    quote:

    !@#$!@! schreef op 14 december 2011 17:41:

    Gelukkig is goud een veilige belegging in roerige tijden !

    WHAHAHAHAHAHA !

    Zijn we nou binnenkort ook eindelijk van die middelkoop en zijn henchman af ? De dollar wordt alleen maar sterker en goud nu ook door het putje.
    In euro's gemeten vanaf 1 JAN 2011:

    Goud (spot): PLUS 14%

    Vanaf 1 JAN 2010: PLUS 58%
  4. [verwijderd] 14 december 2011 23:25
    Als goud even flink daalt, dan is opvallend hoe sommige mensen over elkaar heen vallen om hun gelijk te promoten...na 10 jaar van stijgen nog steeds Pyrus-overwinningen dus.

    Liever dan naar de waarde van goud te kijken, volg ik de macro economische ontwikkelingen en voel meer dat goud niet stijgt maar geldwaarde daalt.

    een interessant interview met Albert Spits: www.express.be/business/nl/economy/10... (ook te beluisteren via dezelfde link)

    De betrouwbaarheid voor de aanpak van problemen is m.i. erg laag, zo geeft dit artikel terechte punten mbt de heersende kredietbeoordelaars.

    www.express.be/business/nl/economy/10...

    10 zaken die u niet wist over de kredietbeoordelaars

    Ondanks de roep om hervormingen en een betere regelgeving, blijft de sector van de kredietbeoordelaars veelal ongewijzigd. ‘Erger nog, het is een complete komedie,’ zegt James K. Galbraith van de universiteit van Texas, in Bloomberg Businessweek. ‘Kredietbeoordelaars zijn een regelrechte grap. Ze hebben de rommelhypotheekcrisis compleet gemist en verdienden fortuinen door waardeloze effecten aan de wereld te slijten. Nu gaan diezelfde mensen de regeringen van de VS en de eurozone beoordelen. Laat me niet lachen.’

    10 zaken die u niet wist over kredietbeoordelaars:
    Ondanks hun dubieuze rol in de financiële crisis van 2007 - 2009 behouden de drie voornaamste kredietbeoordelaars - Fitch, Standard & Poor’s en Moody’s - tot op vandaag een globaal marktaandeel van 97%.
    Van diverse kanten werd bij het uitbreken van de bankencrisis in 2007 kritiek geuit op ratingbureaus: ze zouden niet snel genoeg hebben gereageerd op negatieve ontwikkelingen op de Amerikaanse woningmarkt, terwijl ze ook door de ondernemingen waarvan ze de kredietwaardigheid beoordelen worden betaald. De rol van de kredietbeoordelaars is omstreden en vaak worden ze er van verdacht niets meer te zijn dan spelers en speculanten - zoals hun rol van 'Triple-A-fabrieken' ten tijde van de kredietbubbel zou hebben aangetoond.
    Net als dat eerder al bij Enron en Worldcom het geval was geweest, verlaagden de 3 grote kredietbeoordelaars pas in oktober de kredietstatus van de Amerikaanse broker MF Global tot ‘junk’, luttele dagen voor diens faillissement. Het onafhankelijke Rapid Ratings deed dat bijvoorbeeld al twee jaar geleden. IMF Global had miljardenposities in Europese staatsobligaties toen het Chapter 11 aanvroeg. Het gaat om het op zeven na grootste faillissement in de Amerikaanse geschiedenis.
    Hoewel vooral investeerders gebruikmaken van de diensten van kredietbeoordelaars, worden de fees meestal betaald door de beoordeelde instellingen zelf, wat bij critici vragen oproept over de onafhankelijkheid en betrouwbaarheid.
    Landen betalen niet voor het bepalen van hun kredietstatus.
    De fees die de grote drie voor hun diensten aanrekenen stijgen sneller dan de inflatie. Moody’s rekent vandaag 5% meer aan dan een jaar geleden, S&P’s 4%. Ook voor volgend jaar wordt een gelijkaardige verhoging verwacht.
    Kredietbeoordelaars zitten na de malaise van 2007 - 2009 opnieuw in de lift. De prijs van het aandeel Moody’s klom in 2011 ruim 23% hoger, dat van S&P 20%. Fitch -dat eigendom is van het Franse Fimalac- ging 12% lager. De S&P 500-index noteert vandaag zo’n 5% lager dan een jaar geleden.
    Nadat S&P in augustus de kredietstatus van de Verenigde Staten verlaagde ging het voorbije kwartaal naar schatting 9.700 miljard dollar in globale aandelenwaarde verloren.
    Een ijzeren regel zegt dat analisten nooit de nationaliteit hebben van het land dat ze analyseren. Ze gebruiken allerlei publieke informatie: studies van de Nationale Bank, het Planbureau, EU-instellingen en gespecialiseerde onderzoekscentra. Ze komen ook ter plekke praten met opiniemakers, kabinetsleden, professoren, bedrijfsleiders enzovoort. Het is dus niet zomaar een kwestie van cijfertjes optellen en aftrekken, ze werken echt met massa's gegevens en bronnen.
    Roland Berger Strategy Consultants is begonnen met de oprichting en ontwikkeling van een Europees ratingbureau (European Rating Agency – ERA). Het ERA moet het huidige spectrum van Angelsaksische kredietbeoordelaars vervolledigen. Het nieuwe agentschap zou bestaan uit een consortium van Europese financiële instellingen. Roland Berger heeft ook een nieuw businessmodel voor de ratingbureaus ontwikkeld waarbij ze worden gefinancierd door investeerders, om zo een belangenconflict te vermijden. In België wordt het initiatief ondersteund door Febelfin. Meer dan 30 Europese financiele instellingen zijn al benaderd en de gesprekken over een mogelijke participatie in dit consortium zijn onderweg.

  5. [verwijderd] 14 december 2011 23:36
    quote:

    invoorentegenspoed schreef op 14 december 2011 23:25:

    Als goud even flink daalt, dan is opvallend hoe sommige mensen over elkaar heen vallen om hun gelijk te promoten...na 10 jaar van stijgen nog steeds Pyrus-overwinningen dus.

    Trek het je niet aan.
    Het zijn de goudbeertjes die er al jaren naast zitten met hun voorspellingen en hopen alsnog gelijk te krijgen.
    Veel blah blah....helaas geen degelijke fundamentele analyse waarom goud zou moeten zakken.
    Een waardeloos klompje metaal, verder komen ze niet.
  6. [verwijderd] 14 december 2011 23:53
    de goudkevers daarentegen ... heb ik daar ook nog nooit op kunnen betrappen. behalve de mythe dat vroeger ook al met goud betaald werd. en dat er nu nog steeds goud bestaat.

    overigens zit ik (ook al) lang long in goud (papier uiteraard), maar geloof niet in die sprookjes. die heb ik al te vaak gehoord. tech aandelen, china aandelen, vastgoed, tulpenbollen. geen enkele boom die tot de hemel groeit.

    ik hou trouwens wel rekening met het instorten van ons huidige financiele systeem. maar denk dat je met euro en dollar fysiek wat gemakkelijker boodschappen gaat doen in dat geval dan met klompjes metaal.
  7. forum rang 4 Willempie3 15 december 2011 06:29
    Misschien is een van de oorzaken van de daling van de goudprijs wel de scherpe daling van de Indiase rupee. In rupies uitgedrukt stond de goudprijs 2 weken terug nog op een all time high terwijl dat in september was voor de dollar. In Rupees staat goud nu 8 procent onder het all-time high. In Dollars is dat 18 procent. In Euro's 12 procent. De Indiase rupee daalde dus nog sneller dan de Euro in waarde. Dat maakt het wel makkelijker om de goudprijs te drukken voor de Amerikanen, als de belangrijkste koper zijn koopkracht ziet verdampen.

    W3.
2.310 Posts
Pagina: «« 1 ... 105 106 107 108 109 ... 116 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Indices

AEX 874,02 -0,09%
EUR/USD 1,0704 +0,02%
FTSE 100 8.040,38 -0,06%
Germany40^ 18.086,70 -0,01%
Gold spot 2.317,36 +0,05%
NY-Nasdaq Composite 15.712,75 +0,10%

Stijgers

VIVORY...
+24,31%
ASMI
+10,99%
BESI
+4,08%
NX FIL...
+3,85%
TomTom
+3,80%

Dalers

ALLFUN...
-11,00%
ING
-5,96%
Flow T...
-2,94%
WDP
-2,89%
RELX
-2,04%

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links