Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

bezuinigen ? ontsla 40% van de ambtenaren en alles komt goed

64 Posts
Pagina: «« 1 2 3 4 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 13 december 2011 19:27
    quote:

    Black Hawk schreef op 13 december 2011 17:00:

    [...]

    Goed punt CIT, maar hier wil de topicstarter het helemaal niet over hebben. Hij wil gewoon 6 keer verdienen aan hetzelfde stukje grond. Helaas voor hem zit het bestemmingsplan hem in de weg en daarom is hij op zoek gegaan naar een zondebok en dat zijn de ambtenaren geworden. Kan hij lekker van zich af brullen..
    Black Hawk

    6 keer verdienen aan hetzelfde stukje grond, is jouw mening, ik geef toe dat ik als ondernemer graag geld verdien, of dit 6 keer gaat worden, mwoahh ik denk het niet.

    Maar als dit wel het geval zou zijn wat is daar in godsnaam mis mee?

    Juist jouw ondertoon in het misgunnen van iemand zijn winst zie ik ook terug in diezelfde eerder genoemde ambtenaren, die zonder enige vorm van risico graag mensen die wel risico durven te nemen de les willen lezen, met als gevolg stilstand, achteruitgang, en dus kosten.

    Lekker s,ochtends op het fietsie met een broodtrommeltje om 09.00 uur beginnen aan een koppie koffie en een vers gebakken speculaasje van juffrouw Jannie.

    En dan om 10.00 uur met drie collegas een gesprek aangaan met ondergetekende en na een uur kletsen besluiten dat het niet kan vanwege een oud regeltje welke heden ten dagen achterhaalt is.

    Gevolg,

    De oude troep blijft staan waar het staat.

    De buurt word er ongelukkig van.

    8 bouwvakkers en een aannemer zijn hun klus kwijt voor het aankomende half jaar.

    En inderdaad de staat loopt 43 % belasting van de winst kwijt aangezien zowel ondergetekende,,, de aannemer,,,,architekt en andere externe werkers geen werk hebben aan dit project.

    En zo beste Black Hawk gaat een economie nu naar de kloten, want deze ondernemer neemt geen enkel risico meer, ook niet in vervolg projecten want aangezien ik graag geld verdien heb ik mijn schaapjes aardig op het droge.

    Ik vond het spel van creeeren opknappen van oude buurten enz. naast geld verdienen net zo belangrijk, maar deze ondernemer is het beu met al dat gemiereneuk van gemeentes en ambtenaren.

    Oh ja als de gemeente zelf zo een stek heeft is elk bestemmingsplan zo gewijzigd.

    Heerlijk fff dat van mij afbrullen, ik heb de afgelopen 30 jaar gemiddeld plus minus 30 mensen aan het werk gehouden zowel intern als extern, maar ik heb het wel gezien, dankzij ambtenarij en figuren zoals jij die winsten van een ander liever niet zien omdat ze waarschijnlijk zelf het nivo niet hebben om deze winsten zelf te realiseren.
  2. [verwijderd] 13 december 2011 19:33
    oh ja en nog ff wat deze zes appartementen zouden in een prijsklasse komen van circa 550 euro huur per maand, jonge stellen stonden in de rij voor het project omdat er een groot tekort is in deze regio voor betaalbare appartementen.

    Nog meer slachtoffers van jou zeer gewaardeerde collega ambtenaren.
  3. [verwijderd] 13 december 2011 19:49
    quote:

    330ix schreef op 13 december 2011 17:48:

    Als er geen ambtenaren zouden zijn dan liep alles in het honderd. Ben blij dat deze er zijn.
    Uiteraard zijn er ambtenaren, die er de kantjes van aflopen, echter dat soort figuren zijn in elke beroepsgroep te vinden, ook bij ondernemers.
    Ik vind de aanstichter van dit probleem, dat er dus niet is, een vrij dom figuur. Mijn advies aan deze oproerkraaier: eerst eens gaan kijken wat ambtenaren zo al doen in het ambtenarenhuis en dan pas oordelen.

    Groet
    Ik ben mij ervan bewust dat er ook ambtenaren op deze site aanwezig zijn, beste 330ix.

    Ik weet overigens precies wat ambtenaren doen in het (ambtenaren huis??) ik kom al 30 jaar in deze ambtenaren huizen.

    Ambtenarenhuis??? wie is hier nou dom.
  4. [verwijderd] 13 december 2011 20:00
    @mandril, bedankt voor deze ruime toelichting. Ik kan mij de frustratie best voorstellen. Ik begreep echter - en dat doe ik nog steeds niet - waarom juist de ambtenaren hieraan alle schuld hebben. Nog vreemder vind ik het dat alles al liep terwijl het noodzakelijkste, de vergunning niet rond was. Dit terwijl het bestemmingsplan ook nog eens van een datum was dat je hiervan op de hoogte kon zijn. Ik misgun je helemaal niets en ik vind dat er niets mis is met ondernemen en geld verdienen. Ondernemen is ook risico´s nemen en accepteren, dat onderschrijf je zelf ook. De keuzes die je daar in maakt bepalen uiteindelijk de koers. Dit zijn niet de ambtenaren die slechts in opdracht het algemene belang dienen.

    Je stelt dat wanneer de gemeente zelf zo´n stek heeft het bestemmingsplan zo is gewijzigd. Ik kan daar alleen maar op zeggen dat ook dan de procedures worden gevolgd. Daarbij is de gemeente niet een natuurlijk persoon die daar profijt van zou kunnen hebben. Er wordt als het goed is ook dan gekeken naar het algemene belang.

    Nogmaals vind ik het niet fair dat je deze persoonlijke zaak verbind aan een geheel andere discussie. Ik begrijp dat je wel lekker van je af kon brullen daardoor ;-)

    Ik kan niet beoordelen hoe de ambtenaren waar jij mee te maken hebt klinken. Ik begrijp uit jouw woorden dat ze een beetje zoals mij klinken. Daar kunnen ze dan alleen maar blij mee zijn als je het mij vraagt.

    De toevoegingen over slachtoffers ontgaat mij een beetje. Het valt binnen jouw verantwoordelijkheid om je ondernemerschap op maatschappelijk verantwoorde manier binnen de gestelde wettelijke kaders te ontplooien. Als je zo hebt gehandeld kan er geen sprake zijn van slachtoffers.

    Als laatste wek je de indruk dat de ambtenaren in kwestie mijn collega's zijn. Wat heeft bij jouw deze indruk gewekt, of wil je benadrukken dat ik mij ook schuldig moet voelen om de 'slachtoffers' die jij maakt?
  5. [verwijderd] 13 december 2011 20:03
    quote:

    zzzaai schreef op 13 december 2011 19:29:

    Verhuizen voor iets vergankelijks als een baantje is tegen de rechten van de mens

    Artikel 1
    Doordenkend komt het eigenlijk neer op gedwongen deportatie, nu nog binnen Nederland, maar zal weldra ook Duitsland kunnen worden.
    Mijn voorgaande generatie zich helemaal voor niets verzet?

  6. [verwijderd] 13 december 2011 20:07
    Wees blij dat er ambtenaren zijn..
    Waarom moeten ze weg maak op de juiste manier gebruik van een ambtenaar...

    En nu? Nu betaalt de stad Amsterdam vier ton publiek geld aan de Angels voor een terrein dat zij ooit in bruikleen kregen, later voor één gulden kochten, illegaal uitbreidden tot het tien keer zo groot was waar en al eens wapens en een wietplantage zijn gevonden. En waarvan zij anders weigeren te vertrekken.

    Het is, zonder ironie, een triomf voor de rechtsstaat dat de Hells Angels werden beschermd tegen een inbreuk door justitie.

    Tegelijk geldt als het erop aan komt kennelijk maar één recht: dat van de sterkste. En is het slechts ons geluk dat de Hells Angels een betrekkelijke uitzondering zijn in de schaamteloosheid waarmee zij hiervan gebruikmaken

    Ambtenaren ,,

    Na tien jaar wil fiscus einde maken aan speciale regeling

    Autohandelaar Steveren krabbelt op een papiertje het volgende sommetje: 100.000 euro omzet per jaar. Met een tarief van 3 procent over zijn bruto-omzet droeg hij jaarlijks 3000 euro bij aan de schatkist. Méér dan genoeg, vonden de autohandelaren zelf.
    „In 1993 waren er speciale voorwaard-en met ons afgesproken”, vertelt de boze kamper zonder blikken of blozen. „De belastingdienst deed tot 1 januari dit jaar voor het hele kamp zaken met één bewoner, die hier een kantoortje heeft op de Vinkenslag. Hij regelde onze belastingzaken, zo was afgesproken met de belastingdienst. Ik heb nog nooit zo´n formulier gezien als wat wij nu hebben ontvangen. Wat moet ik ermee? Waarom zouden we iets gaan veranderen dat goed is? Wij noemden dat altijd onze speciale voorwaarden.”

    En wat is er nu mooier dat de werk ezels alles betalen en de sierpaarden alles niet betalen...

    Ambtenaren je kunt er geen genoeg van hebben...
    Zet alle ambtenaren in om de hardwerkende burger uit te kleden..
    Gezeur over ambtenaren die weten heel goed wie ze te vriend moeten houden...

    Als je dan leest dat iemand zijn huis uit moet omdat er een weg langs komt..
    Heeft dat huis betaald er hard voor gewerkt en hij moet eruit en ze willen hem een kleine vergoeding geven minder dan dat het huis waard is...

    Zo zie je maar weer de ambetenaren doen goed werk..
    Bij de één haal je wat op en bij de ander geef je wat meer weg..

  7. [verwijderd] 13 december 2011 20:16
    De belastinginkomsten vallen nu sterk terug, in 2012 nog sterker.
    Het volk zal verder uitgeperst gaan worden met onmogelijke nieuwe regels, dit alles bedacht door beleidsambtenaren(werkgroepjes) met hele prettige, niet marktconforme, werkomstandigheden.
    Veel winkeliers werken nu al "naast de kassa-rol", ik kan ze geen ongelijk geven..."ze krijgen heus wel hun deel, maar zeker niet te veel"(over de fiscus).

    Ik denk dat er een massale wave gaat komen tegen overmatige afdrachten, het ambtenarensysteem zoals wij dat nu kennen kan zomaar snel ineenstorten....(zie andere websites)
  8. [verwijderd] 13 december 2011 20:37
    quote:

    Black Hawk schreef op 13 december 2011 20:00:

    @mandril, bedankt voor deze ruime toelichting. Ik kan mij de frustratie best voorstellen. Ik begreep echter - en dat doe ik nog steeds niet - waarom juist de ambtenaren hieraan alle schuld hebben. Nog vreemder vind ik het dat alles al liep terwijl het noodzakelijkste, de vergunning niet rond was. Dit terwijl het bestemmingsplan ook nog eens van een datum was dat je hiervan op de hoogte kon zijn. Ik misgun je helemaal niets en ik vind dat er niets mis is met ondernemen en geld verdienen. Ondernemen is ook risico´s nemen en accepteren, dat onderschrijf je zelf ook. De keuzes die je daar in maakt bepalen uiteindelijk de koers. Dit zijn niet de ambtenaren die slechts in opdracht het algemene belang dienen.

    Je stelt dat wanneer de gemeente zelf zo´n stek heeft het bestemmingsplan zo is gewijzigd. Ik kan daar alleen maar op zeggen dat ook dan de procedures worden gevolgd. Daarbij is de gemeente niet een natuurlijk persoon die daar profijt van zou kunnen hebben. Er wordt als het goed is ook dan gekeken naar het algemene belang.

    Nogmaals vind ik het niet fair dat je deze persoonlijke zaak verbind aan een geheel andere discussie. Ik begrijp dat je wel lekker van je af kon brullen daardoor ;-)

    Ik kan niet beoordelen hoe de ambtenaren waar jij mee te maken hebt klinken. Ik begrijp uit jouw woorden dat ze een beetje zoals mij klinken. Daar kunnen ze dan alleen maar blij mee zijn als je het mij vraagt.

    De toevoegingen over slachtoffers ontgaat mij een beetje. Het valt binnen jouw verantwoordelijkheid om je ondernemerschap op maatschappelijk verantwoorde manier binnen de gestelde wettelijke kaders te ontplooien. Als je zo hebt gehandeld kan er geen sprake zijn van slachtoffers.

    Als laatste wek je de indruk dat de ambtenaren in kwestie mijn collega's zijn. Wat heeft bij jouw deze indruk gewekt, of wil je benadrukken dat ik mij ook schuldig moet voelen om de 'slachtoffers' die jij maakt?
    Zucht,, ik maak geen slachtoffers dat doet de gemeente/ambtenarij door dit soort initiatieven om zeep te helpen, deze jonge stellen die daar graag zouden willen wonen zijn verplicht in het ouderlijk huis te blijven wonen.

    Wat jij stelt dat een gemeente geen natuurlijk persoon is en dus geen profijt zou kunnen hebben, op dit soort zaken, klinkt mij een beetje naief in de oren,, de gemeente waar ik het nu over heb is een van de drie gemeentes in Nederland welke nog een eigen woningbedrijf hebben, met andere woorden zij zijn zelf project ontwikkelaars.

    Dan zou je natuurlijk kunnen stellen dat winsten op projecten door deze gemeente ten goede zouden komen aan het algemeen belang, maar hier best Black hawk gaat het fout.(de meeste projecten moet geld bij, reden! spelen met geld van de belastingbetaler gaat iets te makkelijk)

    Het woord zegt het al,, Gemeente bestuur (het besturen van de gemeente)

    En niet project ontwikkelen, kijk naar de noord/zuid lijn en duizenden andere voorbeelden.

    De wethouder en zijn onder maatjes vinden het prachtig om met grote projecten in de krant te staan, regelmatig openings partijtjes en lintjes doorknip sessies te houden, lekker een borrel bij de eerste paal en harinkje bij het bereiken van het hoogste punt, en al die andere tussendoorse feestjes, en dan het liefst bij 1 van de drie grote bouwondernemers, die telkens de aanbestedingen lijken te winnen 2 of 3 keer per jaar een rondje golf.

    Hoezo geen natuurlijke personen, de menselijke natuur is de menselijke natuur, en nu we het toch over de natuur hebben tijdens die jaarlijkse rondjes golf in de natuur word er natuur(lijk) in het natte(uur) na het partijtje golf alweer over het volgende project gesproken.

    Uiteindelijk blijkt dat deze bouwondernemers een iets te hoge meerwerk rekening indienen, word er wat gemopperd in de raadsvergadering dat het project de burger meer kost dan dat het oplevert, er word spijt betuigd en de volgende keer zal het beter gaan, we stoppen dit project onder de noemer, de onrendabele top, en gaan na een week weer op exact dezelfde voet verder.

    En ondertussen heft de wethouder zijn glas rode port op vrijdag middag vanwege het door hem en zijn grote vriend van het plaatselijke aannemers bedrijf x geopende winkelcentrum op de hoek waar eigenlijk al jaren het park en de dieren boerderij was gepland.

    Kortom spelen met een ander zijn geld, en er zorg voor dragen dat je niet alleen maar op dat saaie gemeentehuis zit te vergaderen,, en ja als je dan projecten voorbij ziet komen waar je zelf niet in mee kan participeren, zeg je gewoon nee, of dat nou in het algemeen belang is of niet.

    Geachte Black Hawk dit kom ik gewoon regelmatig tegen en het is dus niet zo dat dit soort zaken alleen in zuid italie voorkomen,,, onze witteboorden doen het gewoon iets voorzichtiger, maar geloof me het is er wel zeker.

    de mandril
  9. [verwijderd] 13 december 2011 20:45
    NOU,eens kijken wat ik voor je kan doen..
    Ontsla 40% van alle ambtenaren..

    Ik denk dat ik je wel kan helpen heeft nog even wat tijd nodig.
    Maar dan wordt alles wel veel eerlijker en betalen we allemaal gelijk belasting...

    Nou,daar gaan we...
    1 europa, 1 regering, 1 europees leger...

    Van alle landen de beste ambtenaar en eerlijkste ambtenaar naar europa...
    Alle landen 1 belastingsysteem...
    Grieken gaan net zoveel belasting betalen als Nederlanders en duitsers en noem maar op..
    Alles gelijk...
    Regels overal ongeveer hetzelfde,,

    Mensen die zich niet aan de regels houden geen belasting willen betalen bv een griek een handelaar in ijzer of wat dan ook...
    Helaas een europese politie deze figuren worden keihard aangepakt..
    OOK een europese gevangenis...kunnen ze mooi elkaars taal wat leren en goed integreren..etc etc..

    Helaas mensen die in melkbussen pissen kunnen we niet gebruiken in de politiek..

    Ik denk dat we nu al heel wat ambtenaren kunnen lozen..
    Dan kunnen deze ambtenaren mooi hun handjes laten wapperen want er komt een vergrijzing aan..
    Kunnen ze mooi in de zorg werken of wat anders...
    Zal even wennen zijn maar ze maken zich wel goed nuttig dan..
    Moet toch een goed gevoel geven dan als ambtenaar...

    En zo kunnen met één groot europa flink wat ambtenaren weg....
    vooral die zich er tussen wurmen die niks presteren handen vol geld kosten en die je nooit meer kwijt raakt...
    En inderdaad griekenland heeft ook veel ambtenaren...
    Dus een besparing van miljarden..
    Dan hoeven ze de ned bevolking niet 20 jaar uit te knijpen maar 4 tot 6 jaar.

    Dat wil niemand liever nog meer schulden geen europa liefst eruit gulden terug en 40 jaar op een houtje bijten...
    69 miljoen per dag rente betalen we...

    Ik zou zeggen hou alle ambtenaren aan in europa en de crisis zal vanzelf tot een mega oorlog leiden...
    ook goed maar dan voor de populatie op peil houden...

  10. [verwijderd] 13 december 2011 21:00
    quote:

    wisselend alias schreef op 13 december 2011 20:09:

    [...]

    Denk na geld wat niet gebruikt wordt levert elk jaar vermogenrendementsheffing op, na bijna veertig jaar is jouw 43% toch binnen.
    Is dus geen argument.

    over veertig jaar lig ik al 25 jaar onder de zoden, dus wat heb ik aan die laatste 25 jaar, bovendien zorg ik er wel voor dat ik geen vermogen meer heb over een korte periode (althans niet op papier)
  11. [verwijderd] 13 december 2011 21:04
    quote:

    de mandril schreef op 13 december 2011 20:37:

    [...]

    Zucht,, ik maak geen slachtoffers dat doet de gemeente/ambtenarij door dit soort initiatieven om zeep te helpen, deze jonge stellen die daar graag zouden willen wonen zijn verplicht in het ouderlijk huis te blijven wonen.

    Wat jij stelt dat een gemeente geen natuurlijk persoon is en dus geen profijt zou kunnen hebben, op dit soort zaken, klinkt mij een beetje naief in de oren,, de gemeente waar ik het nu over heb is een van de drie gemeentes in Nederland welke nog een eigen woningbedrijf hebben, met andere woorden zij zijn zelf project ontwikkelaars.

    Dan zou je natuurlijk kunnen stellen dat winsten op projecten door deze gemeente ten goede zouden komen aan het algemeen belang, maar hier best Black hawk gaat het fout.(de meeste projecten moet geld bij, reden! spelen met geld van de belastingbetaler gaat iets te makkelijk)

    Het woord zegt het al,, Gemeente bestuur (het besturen van de gemeente)

    En niet project ontwikkelen, kijk naar de noord/zuid lijn en duizenden andere voorbeelden.

    De wethouder en zijn onder maatjes vinden het prachtig om met grote projecten in de krant te staan, regelmatig openings partijtjes en lintjes doorknip sessies te houden, lekker een borrel bij de eerste paal en harinkje bij het bereiken van het hoogste punt, en al die andere tussendoorse feestjes, en dan het liefst bij 1 van de drie grote bouwondernemers, die telkens de aanbestedingen lijken te winnen 2 of 3 keer per jaar een rondje golf.

    Hoezo geen natuurlijke personen, de menselijke natuur is de menselijke natuur, en nu we het toch over de natuur hebben tijdens die jaarlijkse rondjes golf in de natuur word er natuur(lijk) in het natte(uur) na het partijtje golf alweer over het volgende project gesproken.

    Uiteindelijk blijkt dat deze bouwondernemers een iets te hoge meerwerk rekening indienen, word er wat gemopperd in de raadsvergadering dat het project de burger meer kost dan dat het oplevert, er word spijt betuigd en de volgende keer zal het beter gaan, we stoppen dit project onder de noemer, de onrendabele top, en gaan na een week weer op exact dezelfde voet verder.

    En ondertussen heft de wethouder zijn glas rode port op vrijdag middag vanwege het door hem en zijn grote vriend van het plaatselijke aannemers bedrijf x geopende winkelcentrum op de hoek waar eigenlijk al jaren het park en de dieren boerderij was gepland.

    Kortom spelen met een ander zijn geld, en er zorg voor dragen dat je niet alleen maar op dat saaie gemeentehuis zit te vergaderen,, en ja als je dan projecten voorbij ziet komen waar je zelf niet in mee kan participeren, zeg je gewoon nee, of dat nou in het algemeen belang is of niet.

    Geachte Black Hawk dit kom ik gewoon regelmatig tegen en het is dus niet zo dat dit soort zaken alleen in zuid italie voorkomen,,, onze witteboorden doen het gewoon iets voorzichtiger, maar geloof me het is er wel zeker.

    de mandril
    Ik ben bewust wat naïef geweest, excuses daarvoor.

    Je laat heel goed zien dat je weet hoe het er in de praktijk aan toe gaat. Je kent het klappen van de zweep, je kent de actoren in het netwerk, je kent hun achtergrond, cultuur en hun belangen. Kortom je bent zelf ook een actor in het spel dat je beschrijft. Nu dat duidelijk is en het ook duidelijk is dat je op de hoogte was van het feit dat er een andere bestemming was, waarom heb je dan toch ingezet en je hand klaarblijkelijk overspeeld. Nog sterker; voor jou moeten ze ook maar even de regels aan hun laars lappen. Het lijkt erop dat de betreffende gemeente ambtenaren juist standvastig en integer zijn, iets wat je in je andere netwerken van witteboorden criminelen nog niet was tegengekomen. Juist die integere ambtenaren wil jij nu weg hebben, omdat ze jouw in de weg staan. Ze staan je in de weg omdat jij je spel niet kan spelen, althans zou lijkt het. Raar, maar wel duidelijk. Ik denk inderdaad dat mensen gedupeerd zijn door acties als grondspeculatie,en zoals jij zegt omkoping van gemeenteambtenaren enz. Vanuit de maatschappelijke verantwoordelijkheid die jij als ondernemer hebt snap ik dus niet goed dat jij je bij deze rij aansluit.

    Misschien maak ik er wel veel te veel uit op en leg ik relaties die er helemaal niet zijn.
  12. [verwijderd] 13 december 2011 21:10
    quote:

    Black Hawk schreef op 13 december 2011 21:04:

    [...]

    Ik ben bewust wat naïef geweest, excuses daarvoor.

    Je laat heel goed zien dat je weet hoe het er in de praktijk aan toe gaat. Je kent het klappen van de zweep, je kent de actoren in het netwerk, je kent hun achtergrond, cultuur en hun belangen. Kortom je bent zelf ook een actor in het spel dat je beschrijft. Nu dat duidelijk is en het ook duidelijk is dat je op de hoogte was van het feit dat er een andere bestemming was, waarom heb je dan toch ingezet en je hand klaarblijkelijk overspeeld. Nog sterker; voor jou moeten ze ook maar even de regels aan hun laars lappen. Het lijkt erop dat de betreffende gemeente ambtenaren juist standvastig en integer zijn, iets wat je in je andere netwerken van witteboorden criminelen nog niet was tegengekomen. Juist die integere ambtenaren wil jij nu weg hebben, omdat ze jouw in de weg staan. Ze staan je in de weg omdat jij je spel niet kan spelen, althans zou lijkt het. Raar, maar wel duidelijk. Ik denk inderdaad dat mensen gedupeerd zijn door acties als grondspeculatie,en zoals jij zegt omkoping van gemeenteambtenaren enz. Vanuit de maatschappelijke verantwoordelijkheid die jij als ondernemer hebt snap ik dus niet goed dat jij je bij deze rij aansluit.

    Misschien maak ik er wel veel te veel uit op en leg ik relaties die er helemaal niet zijn.
    Jezus lees je ook daadwerkelijk waar je op reageert?

    Deze door jou genoemde integere ambtenaren zijn dezelfde die bij aannemer x de lintjes aan het door knippen zijn.

    wederom zeen zucht
  13. [verwijderd] 13 december 2011 22:33
    quote:

    CIT schreef op 13 december 2011 17:29:

    [...]

    Ik zal de laatste zijn die beweert dat het niet met minder ambtenaren kan, maar nogmaals: laten we eerst bepalen wat we willen.

    Willen we dat de overheid voedselveiligheid controleert?Ja
    Willen we dat de overheid meer aandacht aan schoolverzuim besteedt?Nee
    Willen we dat de overheid ervoor zorgt dat uw buurman niet zo maar een kolossale schuur in zijn tuin bouwt?Nee
    Willen we een EPD?Nee
    Willen we dat de overheid zich actief bemoeit met de aanleg van snelwegen en de mogelijke alternatieven om overlast voor omwonenden te beperken?
    Willen we dat de overheid actief bijstandsfraude opspoort?Nee
    Willen we dat de overheid belastingcontroles uitvoert zodat eenieder zijn 'fair share' betaalt?Nee, verzin een controlevrij systeem
    Willen we dat de overheid zich bemoeit met kinderopvang en de controle op de verblijven?Nee
    Willen we extra veiligheidsmaatregelen om de verhoging van de maximumsnelheid zo veilig als mogelijk te laten verlopen?Nee
    Willen we...?
    Willen we...?
    Etc etc etc...

    Probleem is uiteraard dat wat de een belangrijk vindt, onzin is voor de ander (en vice versa). Het resultaat: het huidige overheidsapparaat.

    Voor de volledigheid: als we (dwz de politiek) besluit tot een drastische vermindering van het aantal ambtenaren, dan kan het publiek uiteraard ook niet bij elk incident moord en brand schreeuwen.

    Tot slot: ja, er kan bij de overheid nog steeds veel verbeterd worden (op ICT-gebied, tav infrastructurele projecten etc). Fouten zullen er echter gemaakt blijven worden (enerzijds onvermijdbaar, anderszijds door megalomane individuen die niet naar experts willen luisteren). De grootte van het overheidsapparaat gaat daar -mi- weinig aan veranderen.
    1 keer ja, voedsel de rest is zogoed als "overbodig" en toch nog steeds geen gratis onderwijs en gezondheidszorg echt werken doen ze daar blijkbaar bij de overheid ook niet. Lekker liggen slapen in de warme flitswagen .
  14. forum rang 5 Porscheknakker 13 december 2011 23:12
    quote:

    de mandril schreef:

    [...]

    Ik ben mij ervan bewust dat er ook ambtenaren op deze site aanwezig zijn, beste 330ix.

    Ik weet overigens precies wat ambtenaren doen in het (ambtenaren huis??) ik kom al 30 jaar in deze ambtenaren huizen.

    Ambtenarenhuis??? wie is hier nou dom.
    Soms gebruik ik in mijn ogen populaire taal.
    Daarom het gebruik van het door jou gewraakte woord.
    Echter dit terzijde.

    Als je al 30 jaar met ambtenaren in aanraking bent geweest, dan begrijp ik niet dat je zulke onzin, zoals je dat omschrijft in je eerste posting, verkondigt.
    Het is onmogelijk, dat je in al die jaren alleen maar luie, parasiterende en onkundige ambtenaren tegen bent gekomen. Ik denk dat je meestal geen gelijk hebt gekregen bij diverse ambtenaren, waardoor je een hekel aan deze figuren hebt gekregen. Zo heb ik bijvoorbeeld "de pest" aan een belastingambtenaar, die mij flink wat belastingen heeft laten betalen. Echter ook deze man heeft de belastingwetgeving uit te voeren, ook al vind ik die wet op dat gebied ontzettend krom.

    Alle ambtenaren over één kam scheren, gaat mij te ver.

    Groet
  15. Timeo Danaos 14 december 2011 01:32
    Het grootste probleem bij het ambtelijke apparaat is niet dat er teveel zijn, maar dat de kwaliteit soms de wensen over laat en zij daar niet op worden aangesproken. Dit is enorm demotiverend voor de ambtenaren die wél competent zijn en naar eer en geweten voor de samenleving werken. Zo demotiverend dat ze vaak overstappen naar de private sector zodra ze de kans krijgen. Een soort brain drain dus.

    Hoe vaak ik al niet ambtenaren tegen kom die totaal geen idee hebben van welke regels van toepassing zijn. Om één voorbeeld te noemen: de meeste ambtenaren realiseren zich niet dat je beleidsregels in elk individueel geval moet afwegen; zo niet, dan handel je in strijd met de Algemene wet bestuursrecht. Hoe vaak dat wel niet misgaat. En elke keer weer verbaasd zijn als de bestuursrechter het besluit heeft vernietigd...

    De informatie die "de mandril" geeft is voor mij onvoldoende om te kunnen beoordelen of hij een punt heeft of niet. Veel hangt af van de reden waarom de gemeente niet wil meewerken aan het bouwplan. Als "de mandril" bijvoorbeeld appartementen wil bouwen op grond waar een recreatiebestemming op rust of die anderzins niet geschikt is voor zo'n bouwplan, dan lijkt me dat redelijk. Die ambtenaren hebben namelijk de belangen van "de mandril" af te wegen tegen belangen van anderen, het algemeen belang en het toepasselijke wettelijk kader.
  16. [verwijderd] 14 december 2011 09:36


    Willen we dat de overheid voedselveiligheid controleert? nee eigen verantwoordelijkheid.
    Willen we dat de overheid meer aandacht aan schoolverzuim besteedt? nee verantwoordelijkheid ouders
    Willen we dat de overheid ervoor zorgt dat uw buurman niet zo maar een kolossale schuur in zijn tuin bouwt? nee zelf procederen
    Willen we een EPD? wat is dit?
    Willen we dat de overheid zich actief bemoeit met de aanleg van snelwegen en de mogelijke alternatieven om overlast voor omwonenden te beperken? Nee de overheid is initiator dus hoeft zich dan ook niet te bemoeien.
    Willen we dat de overheid actief bijstandsfraude opspoort? ja
    Willen we dat de overheid belastingcontroles uitvoert zodat eenieder zijn 'fair share' betaalt? Ja
    Willen we dat de overheid zich bemoeit met kinderopvang en de controle op de verblijven? Nee zelf regelen en zelf beoordelen.
    Willen we extra veiligheidsmaatregelen om de verhoging van de maximumsnelheid zo veilig als mogelijk te laten verlopen? Nee niets extra, alleen de norm hanteren.
    Willen we...?
    Willen we...?
    Etc etc etc...
64 Posts
Pagina: «« 1 2 3 4 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Indices

AEX 874,02 -0,09%
EUR/USD 1,0695 -0,06%
FTSE 100 8.040,38 -0,06%
Germany40^ 18.068,40 -0,38%
Gold spot 2.320,35 -0,07%
NY-Nasdaq Composite 15.696,64 +1,59%

Stijgers

VIVORY...
+24,31%
ASMI
+10,99%
BESI
+4,08%
NX FIL...
+3,85%
TomTom
+3,80%

Dalers

ALLFUN...
-11,00%
ING
-5,96%
Flow T...
-2,94%
WDP
-2,89%
RELX
-2,04%

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links