Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Vastgoed in het slop

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Auteur: Nico van Geest

Nico van Geest is senior beleggingsanalist bij Wijs & van Oostveen. Van Geest heeft een indrukwekkend CV als beleggingsanalist. In de afgelopen twintig jaar werkte hij voor SNS Securities, Credit Suisse First Boston, Theodoor Gilissen en Van Lanschot. .

Meer over Nico van Geest

Recente artikelen van Nico van Geest

  1. dec '15 Een uitdagend 2016 2
  2. jan '15 Durf te voorspellen!
  3. dec '14 2015: AEX naar 450 5

Reacties

5 Posts
| Omlaag ↓
  1. sushi 23 november 2011 15:36
    ben van mening dat het verschil in solitaire retail panden op A1 locaties een stuk stabieler is dan winkelcentra en kantoren. Vastned retail heeft m.i. een degelijke portefeuille verdeeld over heel Europa maar met het merendeel in Nederland. Hier zijn de panden op A1 locatie. Mocht het vallen dan vallen deze als laatste. Dividendrendement is goed en geeft een potentiele mogelijkheid om incl. div. rendement 30% roi te maken in 2 jaar. (dat is als de prijs van het aandeel stijgt. Ik geloof dat in VR een verkoop plaatsvind welke gedwongen is. Dit is altijd moeilijk met een niet liquide aandeel.
  2. matin 23 november 2011 18:25
    Unibail-Rodamco has been active on the financing side by raising more than €1 Bn in medium to long term debt between June 30 and October 28, 2011. As part of this funding, the Group issued a 4.5 year bond on September 28, 2011, for a total amount of €500 Mn and with a 3.5% coupon. The issuance was covered 4 times.

    Feiten voor Unibail Rodamco:

    Financieringspercentage is 3,5 %
    Tot en met 2014 is de financiering reeds gedaan ( zie half jaar cijfers )
    Het bruto rendement van de pijplijn is 8% ( zie half jaar cijfers ) daardoor een behoorlijke boekwinst zodra dit vastgoed opgenomen wordt in de portefeuille.
    Het vastgoed van Unibail is van absolute topkwaliteit, zowel retail als kantoor.
    Geven voor 2012 tot en met 2014 een stijging van de directe inkomsten per aandeel aan van 4% tot 7 % en gezien de kwaliteit van het vastgoed en portefeuille plus zeer lage financieringskosten ( die al voor meerdere jaren vastligt ) is dit een zeer reeel uitgangspunt.)
    Going concernwaarde NAV is Euro 138,80

    Op deze koers de komende 4 jaar 7 tot 8% dividendrendement met reele kans op koersstijging is beter dan welke staatslening dan ook ( is mijn bescheiden mening )

  3. raulgol 23 november 2011 19:08
    Dexia en een Japanse bank hebben een flink belang in Vastned. Heb flink wat gekocht, gem. op 33. Unibail short ertegen, gem. op 140. Ik vertrouw die waarde van de stenen niet. Alle stenen in de westerse wereld zakken in waarde, maar in Parijs worden zelfs de kantoren meer waard! Nog ff geduld hebben, want de taxatie wordt maar 1x per half jaar gedaan bij Unibail, itt. Vastned ( en de andere fondsen). Unibail geeft de helft v/h dividend van Vastned, en is het duurste fonds v/d AEX. Denk met de huidige crisis Vastned 25-26, Unibail 90.
  4. forum rang 6 haas 24 november 2011 00:12
    quote:

    Paulus29 schreef op 23 november 2011 22:24:

    Over een paar jaar staat het hele zootje leeg.

    Hele bossen retailers staat het water al tot aan de lippen. En dat zal alleen maar erger gaan worden gezien de dramatische ontwikkeling van de koopkracht.
    en internet verkoop toepassingen leiden tot minder verkoopunten...
5 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links