Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Recessiezorgen houden beurzen in toom

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Reacties

5 Posts
| Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 23 november 2011 12:06
    Uiteraard is nieuws voor insiders belangrijk om te weten hoe de wereld er voor staat. Maar waarom zouden 80% van de AEX fondsen nu omlaag moeten, omdat een land wat duurder geld moet lenen? We praten over een onophoudelijk proces van geld lenen voor perioden van 5 tot 15 jaar.

    Wat maakt het op de grote bulk nu uit of een land 3, 4 maanden wat duurder moet inkopen? Dan moeten ze wat bezuinigen, leverne mensen een paar procent in. So what?

    Moet iedereen zijn schouders er weer extra onder zetten. En een beetje meer zijn best doen, en dan komt het allemaal prima in orde, door sterke overdrijving, aandikking van drama's gaat nu een particuliere belegger uit Hoorn en Deurne snel aandelen dumpen, omdat er wellicht gevaar zit.

    Mensen, we kunnen inderdaad nog een paar procent omlaag, maar ook weer tientallen procenten omhoog! Waar hebben we het over..... nederland, wakker worden, we zijn het beste jongetje of meisje van de klas, positief blijven en met een lach de dag beginnen!!
  2. [verwijderd] 23 november 2011 12:35
    Investeren moesten we maar weer eens met echte winsten gaan doen.
    Eerst ondernemen, DAN geld.

    Geld lenen is naar voren geschoven als core business van de economie, maar wie is daar nu bij gebaat?

    Mijn eigen werkgever heeft leningen de deur uit gedaan, en heeft nu goede cash. Dat werkt gewoon lekkerder.

    Laat lenen maar duur zijn, dan koopt niemand iets dat hij niet betalen kan, en hoeft er geen zielige bankier gematst te worden terwijl hij eigenlijk teveel risico genomen had. Bankiers moeten die boven-de-wet positie echt kwijt raken. Dit kost ons ZO veel koopkracht...
    Modaal salaris, wat kun je daar tegenwoordig nog mee?
  3. Geldw0lf 23 november 2011 13:17
    Als de wereld in een recessie komt dan wordt het in Europa helemaal onmogelijk om de staatsleningen af te betalen. Op die manier belanden we in een vicieuze circel; de eurocrisis versterkt de recessie doordat overheden en banken op de rem trappen en tegelijkertijd zorgen tegenvallende belastinginkomsten voor een nog hogere rente op de staatsleningen.

    Er is geen redden meer aan.
  4. [verwijderd] 23 november 2011 13:45
    Lekker doorzuchten met z'n allen, recessie duurt geen 400 jaar. Dan zal het een jaartje minder zijn, moeten we er maar eens een schepje bovenop doen. I.p.v. elkaar mee praten over alle onoverwinnelijke problemen die we hebben.

    Laten we nu de markt het werk gewoon doen. Als er minder vraag is, moet de prijs omlaag en wordt de vraag weer meer. 10 x 0,10 is net zoveel als 20 x 0,5. Als er geen redden aan zou zijn, zou ik een grot gaan opzoeken, is wel de tijd van het jaar. Komop zeg, waar zijn we met onze stoere Nedrelandse mentaliteit, we zijn het beste jongetje in de klas. Als de rest problemen heeft, komen wij er sterker uit...
5 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links