Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

AEX onder de 200

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Auteur: Richard Abma

Richard Abma is werkzaam als asset manager bij OHV vermogensbeheer. Abma is financieel econoom en draagt de titel Chartered Market Technician (CMT). Zowel technisch als fundamenteel kan hij daardoor een scherp oordeel vellen over de financile markten. Richard heeft in het verleden meegewerkt aan het ontwikkelen ...

Meer over Richard Abma

Recente artikelen van Richard Abma

  1. okt '13 Groei industrie, groei! 1
  2. okt '13 Zwak fundament 5
  3. okt '13 Oost West Zuid Slecht 5

Reacties

44 Posts
Pagina: «« 1 2 3 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. forum rang 7 handyman6 16 november 2011 18:07
    quote:

    Flower Tucci schreef op 16 november 2011 17:06:

    dit noemen we structurele baisse waar dhr Kamer iedereen al voor waarschuwde
    Dezelfde hr Kamer die enige maanden geleden rustig vol in Griekse oblies ging,want dat kon niet mis...intussen zijn vermogenbeheerders in de USA er al volop aan het failliet aan gaan..men.Paulson bv staat rood,Corzine van MF GLobal ontslagen etcetc..grH6
  2. [verwijderd] 16 november 2011 19:11
    hahaha,
    deze analist moet wel voor een grootbank werken.

    ik kan mij nog herinneren dat hij rond maart 2009 toen de AEX rond de 200 noteerde de IEX bestookte met minimaal 2 columns per dag om te vertellen hoe vreselijk het gesteld was met de wereld/economie etc en beleggers maande hun aandeeltjes voor iedere prijs zo snel mogelijk te verkopen.

    een jaartje daarna toen de AEX inmiddels ver boven de 300 noteerde zag hij het weer helemaal zitten met de aandelen. toen moeten we allemaal zo snel mogelijk instappen om van het gunstige aandelenklimaat te profiteren.

    en nu krijgen we weer 2X per dag een onheilscolumn van mr. Abna?

    dit is wel erg doorzichtig allemaal. deze analist heeft nog een hoop te leren. ga eens in de leer bij Goldman Sachs, zou ik zeggen; die weten precies hoe je op slinkse wijze de belegger zo snel mogelijk van hun centjes af kan helpen.
  3. forum rang 5 DNFTT 16 november 2011 19:14
    quote:

    aquarius57 schreef op 16 november 2011 17:14:

    Eigenlijk vind ik deze professor een grote optimist. Als het hele financiële systeem in elkaar stort en daar ziet het naar uit hebben we een AEX van nul, geen geld meer uit de pinautomaat en chaos in de straten.
    ..... en heb je binnen 3 dagen een nieuw betaalsysteem waarbij de euro is vervangen door ping of verzin alvast maar een betere naam voor de nieuwe munteenheid.

    Zucht, want wat wil je nu eigenlijk zeggen? Eigendom blijft eigendom.....
  4. taurus86 16 november 2011 19:15
    Don´t shoot the pianoplayer!
    Kijk zelf eens om je heen en registreer wat er economisch aan de hand is. Een voorbeeld: In vrijwel iedere grote winkelstraat, zie je winkels afgeladen met spullen uit China en omgeving. Ook de grote merken laten hun spullen daar maken. Vergis je niet; op die spullen zit een enorme marge. Ondanks die bizarre marges, blijven de prijzen relatief hoog. De winkeliers verdienen geld, maar het is geen goudmijn. De tussenhandel verdient ook lekker, maar alweer geen goudmijn. De vierkante meters winkelruimte; daar worden hele ruime marges mee gemaakt. En dat is maar goed ook, want daar zit van ieder van ons een fors deel van zijn pensioenpremioe in belegd.
    Als de economie krimpt, dan is 4 - 5% krimp voldoende om na 2 jaar de winkeliers vanwege hun hoge huurkosten, de zaak te zien sluiten.
    Wie het niet geloofd; koop een ticket naar Lissabon of Porto en ga het fenomeen met eigen ogen aanschouwen.
    M.a.w. Als China/Azië hun prijzen niet meer kunnen compenseren met een hoge groei, dan gaan de inkoopprijzen alhier omhoog. Dat zal het wurgproces van de winkeliers allemaal nog eens versnellen. En oh. oh, wat gaat er dan met de pensioenen gebeuren?!
    Dus van den Brink is zo gek nog niet. En Kondratief vond een economisch historisch fenomeen en dat blijkt nu ook een voorspellende waarde te hebben.
    De dalende lijn begint wanneer er een ´shift´in het economisch proces optreedt. De automatisering; de opkomst van China,biotechnologie zijn enkele van deze factoren die voor de ´shift´hebben gezorgd.
    Ik voorspel dat over 5 jaar wereldwijd een gevecht om werkgelegenheid aan de gang is. En als we dat verschijnsel weer tot rust hebben gebracht en we hebben inmiddels geen vuile bommen aan elkaar gestuurd, dan zal de rust en de vooruitgang weer terugkeren.
    Sjaal om.
  5. [verwijderd] 16 november 2011 20:23
    Gaat U weer bekeren Meneer Abma?

    In uw column op deze IEX site van 5 januari 2011 en daarna geeft u aan "dat het weer tijd is vol in aandelen te stappen". Sindsdien is de AEX 25% gezakt.

    U bent de laatste paar jaar de perfecte contraindicator gebleken en ik verheug mij op uw volgende bekering.
  6. [verwijderd] 16 november 2011 20:30
    Wat een bullshit allemaal
    Al dat negatief gelul.
    Probeer de zaken eens positief te benaderen.
    Gas erop zodat de economie weer gaat draaien.
    Met ieder negatief bericht, word iedereen alleen maar pessimistischer.
    Over ieder klein detail.
    Groots in de media plaatsen.
    Daar worden we alleen maar negatiever.
    Ik zet het nieuws voortaan af.
    Dan is mijn dag goed, en mijn werk ook.
  7. forum rang 6 Boeren verstand 16 november 2011 20:39
    Een serieuze vraag:

    Kan iemand mij uitleggen waarom de AEX 35% moet dalen, als de econmie 0% groeit? Of zelfs als de economie 1% krimpt?

    DSM heeft nu (Q1,Q2,Q3) al meer winst gemaakt dan vorig jaar. Ook ING heeft gewoon bijna 4 miljard winst gemaakt in Q1 tm Q3.
    Shell doet het ook prima.

    Ik begrijp dat alles nu onzeker is. En ook dat Japan al 20 jaar niet groeit.

    Maar het is toch niet allemaal dramatisch slecht???
  8. [verwijderd] 16 november 2011 20:44
    quote:

    Harrie blankers schreef:

    Wat een bullshit allemaal
    Al dat negatief gelul.
    Probeer de zaken eens positief te benaderen.
    Gas erop zodat de economie weer gaat draaien.
    Met ieder negatief bericht, word iedereen alleen maar pessimistischer.
    Over ieder klein detail.
    Groots in de media plaatsen.
    Daar worden we alleen maar negatiever.
    Ik zet het nieuws voortaan af.
    Dan is mijn dag goed, en mijn werk ook.

    Kan niet, want zo kunnen ze de Verenigde Staten van de EU door ons strot duwen, als we alleen maar zouden groeien, dan ziet niemand die behoefte, ze rekken en trekken net zolang door tot het moment waar ze zeggen, individueel kunnen de landen het niet meer aan, 1 blok, 1 macht in de EU.
  9. [verwijderd] 16 november 2011 21:46
    Wil niet veel zeggen, maar zouden oorlogen WOII niet meetellen in de grafieken. Je kunt alleen het verleden als vergelijking nemen in een ceteris paribus situatie. De wereld is nu totaal anders. Denk bijvoorbeeld maar aan invloed verre Oosten op de economie, die er 70 jaar geleden ook niet was.
  10. [verwijderd] 16 november 2011 22:05
    Van den Brink had de kredietcrisis en de lange neergang op tijd gezien, zie zijn verhaal in het Parool waarover ik blogde (http://beleggenopdegolven.blogspot.com/2010/12/van-den-brink-volgende-recessie-is-al.html).
    Je kunt natuurlijk optimistischer zijn. Van den brink neemt in het plaatje bij dit artikel ongeveer het plaatje dat Schumpeter in 1942 al gebruikte. De timing van Schumpers plaatje was zo slecht nog niet, als je zijn plaatje doortrok kwam je op een dieptepunt in 1980-1982.
    Meer gebruikelijk is een dieptepunt in de Kondratieffgolf te zien rond 2016 (zie bijvoorbeeld beleggenopdegolven.blogspot.com/2011/... of als je optimistischer bent: de wereld zit in een opgaande fase omdat er veel meer mensen in China en India wonen dan in Griekenland en Italië.
  11. don55555 17 november 2011 10:02
    Dolf moet natuurlijk wel een plaatje kunnen laten zien vanaf 1850 of 1900 en hoe de 50 jaars cyclus daar dan in past. Daar komt hij niet uit,omdat het niet precies past. Neem je 1925 of 1930 als een top,dan past het lange tijd aardig, maar dan zit je rond 2010-2015 ook op een top. Daarnaast is het zo dat bij een dip in de 50 jaar cyclus (de neergaande periode) het niet zo is dat de economie niet groiet, in vorige dips is de economie ook gewoon door blijven groeien, dus het zegt alleen iets over het groeitempo. Kijkend naar zijn 10 jaar cyclus gan we dus weer goede jaren tegemoed. Niet kijkend naar die altijd net niet passende cycly theoriën maar gewoon kijkend naar de inherente logica van economische cycli gaan we na deze magere jaren gewoon weer naar de wat betere jaren. En dat hoeft niet spectaculair te zijn, maar wel ruim voldoende om prettig verder te leven.
44 Posts
Pagina: «« 1 2 3 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links