Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Behoorlijke resultaten Q3 van Ten Cate en toch lagere koersen! How come????

25 Posts
Pagina: 1 2 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. forum rang 4 Diegy 8 november 2011 16:08
    Dat is zeker merkwaardig, zoals ik hier boven al zeg, grote kans dat iemand zijn belang "moet" afbouwen en daarom de koers erg drukt. Volume is ook wel behoorlijk te noemen. Ten Cate is een prima bedrijf en doen verder geen gekke dingen ik verwacht dan ook niet ineens iets negatiefs. Hopelijk morgen weer een paar procent herstellen.
  2. Bir 8 november 2011 17:41
    Eens, heeft iemand al naar het verkooppatroon gekeken? Onopvallend plukjes aandelen valt vaak niet op. En aansluitend volgt het minder goeie nieuws? Misschien een deal die toch niet doorgaat? Of is onze bril te donker, en verkoopt iemand noodgedwongen? In dat geval zou de koers na een dipje toch weer oplopen?
  3. Hans_U 8 november 2011 22:11
    bizar,
    beste jaar OOIT
    prima vooruitzichten (goed, hier en daar wat risico als de wereld echt ophoudt te draaien) met nieuwe (groei)markten en produkten
    rente (= alternatief) op een all-time low
    vorige, extremer dan ooit, crisis gooed doorstaan. Beter er uit gekomen dan er in gegaan......

    En dan een koers die in ruim een half jaar 30% gezakt is, en zo ongeveer op een year-low staat.

    gezond verstand danwel enigszins lange(re) termijn denken is helemaal weg.
    waarom? Lijkt me dat niemand die bij zn volle verstand is, tencate voor zo'n koersje vrijwillig de deur uit doet.
    Moet iets zijn in de hoek van fondsen die af MOETEN bouwen (inleggers halen geld terug) of af WILLEN bouwen (de wereld houdt inderdaad op te draaien).

    En dan? Tja, dan ligt het meest voor de hand om die aandelen weg te doen waar je winst op maakt. Winst nemen is nu eenmaal gemakkelijker (en beter aan je baas te verkopen) dan verlies realiseren.
    Wat dat betreft worden de 'betere' bedrijven vaak als eerste/hardste gestraft als het sentiment omslaat.

    Ten cate is niet de enige, kijk eens hoe het bv met een Imtech of TKH gaat. Hoe beter de resultaten en vooruitzichten, hoe lager de koers.

    Afwachten en uitzitten. Nu verkopen lijkt me niet slim. Continuiteit is niet in het geding. Goede resultaten/dividend zullen er ook zijn als het conjunctureel even iets minder zou gaan.

    wijsheid, succes, groeten, Hans.
  4. [verwijderd] 18 november 2011 10:04
    txtures 3
    In txtures 2011 staat (verbondenheid door) endusermarketing
    centraal. In deze najaarseditie van
    txtures 48 pagina’s met artikelen over onder andere:
    End-usermarketing TenCate Geosynthetics 4
    End-usermarketing TenCate Advanced Composites 10
    TenCate in Thailand 16
    Open Innovatiecentrum Advanced Materials 18
    Resultaten halfjaar 2011 – de achtergronden 26
    Inkjettechnologie op snelheid 28
    Nieuwe oplossingen voor ballistische dreigingen 32
    Torsiedoos voor Airbus 34

    www.tencate.com/flippingbook/publicat...
  5. [verwijderd] 18 november 2011 10:16
    TenCate benoemt directeuren in Azië
    De raad van bestuur van Koninklijke Ten Cate nv (TenCate) heeft de heer Wong Nim
    Ki per 15 november benoemd als executive managing director en de heer Wilson
    Lam Chun Lung per 29 november als executive commercial director voor China en
    Hong Kong. Doel van beide benoemingen is de aanwezigheid van TenCate in de
    Chinese en Hong Kong-markten te versterken en de omzet in China te vergroten.
    De heer Wong Nim Ki (1952) is meer dan 35 jaar werkzaam in operationele
    managementfuncties in verschillende industriële sectoren en zes grote, multinationale
    ondernemingen in Hong Kong. Tot voor kort was hij chief executive officer bij de in
    China gevestigde Wingway Textile Group. In zijn nieuwe functie als executive
    managing director voor TenCate in China en Hong Kong zal Wong Nim Ki zich richten
    op strategische, business development en commerciële en operationele zaken.
    De heer Lam Chun Lung (1959) bekleedde de afgelopen ruim 20 jaar marketing-,
    sales- en productmanagementfuncties bij verschillende gerenommeerde
    (multinationale) bedrijven in de textiel- en petrochemische industrie in de Asia-Pacific.
    Tot voor kort was hij werkzaam als directeur sales & marketing bij Super Fine Global.
    In zijn nieuwe functie als executive commercial director van TenCate in China en
    Hong Kong zal Wilson Lam Chun Lung zich concentreren op de uitvoering van
    business development, sales, marketing- en promotionele zaken.
    Koninklijke Ten Cate nv
    Almelo, vrijdag 18 november 2011
  6. [verwijderd] 18 november 2011 13:58

    Verbazing over mega-order Lion Air

    18-11-2011 | Gepubliceerd 13:36

    In de luchtvaartwereld is met grote verbazing gereageerd op het nieuws dat de onbekende Indonesische luchtvaartmaatschappij Lion Air een mega-order heeft geplaatst ter waarde van 21 miljard dollar voor de aankoop van 230 Boeing 737-toestellen. ,,Een ongelooflijke order die uit het niets lijkt te komen'', aldus een luchtvaartanalist.


    Lion Air bezit momenteel 65 toestellen en voert behalve binnenlandse reizen ook vluchten uit naar Maleisië, Singapore, Vietnam en Saudi-Arabië. In 2007 werd de maatschappij, samen met meerdere Indonesische branchegenoten, geweerd uit de Europese Unie wegens het niet nakomen van veiligheidsmaatregelen. Garuda Indonesia, de grootste vliegmaatschappij van het land, is inmiddels van de zwarte lijst gehaald, maar Lion Air staat er nog steeds op.

    De financiering voor de Boeing-deal, die werd getekend in het bijzijn van de Amerikaanse president Barack Obama, is overigens nog niet rond. Een woordvoerder van het bedrijf liet weten dat een akkoord met een bank in de maak was.


    ANP
  7. [verwijderd] 24 november 2011 08:54


    Published: 08:44 CET 24-11-2011 /Thomson Reuters /Source: Koninklijke Ten Cate NV /XAMS: KTC /ISIN: NL0000375749

    TenCate ziet sterke groei in belangstelling voor beschermende weefsels

    TenCate ondervindt een sterke belangstelling in nieuwe concepten voor de brandwerende weefsels, zoals TenCate Defender(TM) M en TenCate Tecasafe® Plus. Beide producten zijn gebaseerd op vezelblends, waarmee optimaal kan worden ingespeeld op specificaties van klantgroepen. De waardepropositie is primair gelegen in de combinatie van ongeëvenaarde performance, optimaal draagcomfort en een gunstige prijs ten opzichte van producten die op 100% aramidevezels zijn gebaseerd en traditioneel in een groot aantal markten worden toegepast.



    TenCate Tecasafe® en TenCate Tecashield® vormen in combinatie met TenCate Defender(TM) M een complete portfolio multirisico veiligheidsweefsels voor defensie- en emergency responsetoepassingen. TenCate Tecasafe(TM) Plus heeft in korte tijd een dusdanige merkbekendheid opgebouwd dat het product in de wereldmarkt voor industriële veiligheidsweefsels een toonaangevende positie inneemt. Voor TenCate Defender(TM) M staan momenteel ten minste tien draagproeven uit bij grote legereenheden in de internationale markt (buiten de Verenigde Staten).



    Impact budgetreducties Amerikaans ministerie van Defensie

    Binnenkort zijn in de Verenigde Staten van Amerika (VS) belangrijke budgetmaatregelen te verwachten. Op 23 november vond hierover in het Amerikaanse Congres een belangrijke stemming plaats. TenCate heeft samen met de Cohen Group de mogelijke effecten hiervan geanalyseerd en is tot de volgende conclusies gekomen:

    Hoewel aanzienlijke budgetbesparingen worden voorgesteld, zal het uitgavenniveau nog aanzienlijk boven het gemiddelde van de afgelopen decennia liggen;
    In de VS blijft de aandacht voor persoonlijke bescherming hoog. De uitgaven voor de uitrusting van individuele soldaten zullen verder stijgen. Het aandeel hierin van brandwerende bescherming is als kostenpost beperkt;
    Het aantal militairen dat brandwerende uniformen gaat dragen wordt sterk uitgebreid, ook buiten de directe risicogebieden;
    De portfolio van TenCate is dusdanig gespreid over de diverse Amerikaanse legereenheden en diverse productvarianten dat sprake is van een sterk gediversifieerde omzetverdeling. Dit heeft een risicoverlagende impact;
    De aandacht van de Verenigde Staten voor mogelijke buitenlandse conflictzones en terrorisme blijft groot. Onlangs is aan de Aziatische regio topprioriteit gegeven;
    In 2011 werden in samenhang met de invoering van de nieuwe camouflageprint aanzienlijke voorraden opgebouwd. De omzet van TenCate in (voornamelijk) TenCate Defender(TM) M zal in grote lijn de inzet van de Amerikaanse troepen volgen. TenCate Defender(TM) M is het toonaangevende product voor brandwerende bescherming voor het Amerikaanse leger. Het is sterk concurrerend in prijs en biedt een hoog draagcomfort;
    TenCate zet zich in samenwerking met de Cohen Group in voor een verdere groei van de internationale omzet (buiten de VS). Een grotere aandacht voor end-usermarketing heeft reeds de eerste positieve resultaten opgeleverd. Er loopt momenteel een aanzienlijk aantal draagproeven. Onlangs zijn enkele orders geboekt. Sommige orders kunnen om reden van vertrouwelijkheid niet worden gemeld.

    De conclusie is dat, hoewel er per saldo een initiële daling zal zijn van de omzet in TenCate Defender(TM) M producten, de omzet in andere brandwerende concepten voor defensie, politie en brandweer alsmede industriële toepassingen sterk zal groeien. De daling van het aantal ingezette Amerikaanse militairen in Irak en Afghanistan dient niet te worden overschat. Hiertegenover valt groei te constateren bij andere afnemers en er zal sprake zijn van een grotere geografische spreiding van de omzet.



    Armourproducten

    TenCate heeft een belangrijke positie in de Europese en Amerikaanse markt voor voertuigbepantsering. De omzet van TenCate in armourproducten ligt echter beneden de omzet in veiligheidsweefsels. Daardoor zal de impact van bezuinigingen op defensiebudgetten naar verwachting beperkt zijn.



    TenCate is marktleider op de Amerikaanse en Europese markten op het gebied van bepantsering van voertuigen door middel van lichtgewicht composietmaterialen. De vooruitzichten zijn dusdanig dat geen substantiële daling van de vraag wordt verwacht. De omzet in armourproducten is sterk afhankelijk van individuele projecten waarvoor overheden budget ter beschikking stellen. Dit kan resulteren in een fluctuatie van de omzet op jaarbasis.

    In de Europese markt is sprake van een gespreide omzet. Onlangs zijn nieuwe activiteiten gestart op het gebied van vliegtuig- en helikopterbepantsering. Deze activiteiten zullen een groeiende bijdrage aan de omzet leveren.



    De armourprojecten maken veelal deel uit van upgrading- en modernisering-programma's van legervoertuigen, gericht op nieuwe dreigingen en een grotere mate van mobiliteit. Deze programma's zullen ook in de toekomst plaatsvinden, mede gelet op de trend om troepen in crisisgebieden een hogere mate van bescherming te bieden en (brandstof)kosten te besparen.



    Samenwerking

    Om de effectiviteit van de internationale marketing en verkoop te vergroten, werken TenCate Protective Fabrics en TenCate Advanced Armour in toenemende mate samen. Samenwerking op het gebied van persoonlijke bescherming is reeds in een aantal gevallen effectief gebleken. Er vindt internationale coördinatie plaats op het gebied van end-usermarketing door TenCate Defense & Tactical in Washington D.C. (VS).





    Koninklijke Ten Cate nv

    Almelo, donderdag 24 november 2010
25 Posts
Pagina: 1 2 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Indices

AEX 870,27 -0,43%
EUR/USD 1,0733 +0,33%
FTSE 100 8.078,86 +0,48%
Germany40^ 17.938,00 -0,83%
Gold spot 2.335,37 +0,83%
NY-Nasdaq Composite 15.712,75 +0,10%

Stijgers

UNILEV...
+5,85%
RENEWI
+4,68%
B&S Gr...
+2,85%
Flow T...
+2,26%
Fugro
+2,09%

Dalers

ADYEN NV
-18,43%
VIVORY...
-8,38%
WDP
-4,93%
Alfen ...
-4,39%
CM.COM
-3,66%

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links