Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Aandeel Aegon AEX:AGN.NL, BMG0112X1056

  • 5,728 25 apr 2024 17:35
  • -0,024 (-0,42%) Dagrange 5,690 - 5,812
  • 5.596.590 Gem. (3M) 6,7M

Aegon donderdag 20/10/2011

250 Posts
Pagina: «« 1 ... 6 7 8 9 10 ... 13 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 20 oktober 2011 14:40
    quote:

    Eurowin schreef op 20 oktober 2011 14:38:

    Intussen is de vrees aangewakkerd dat ook andere landen in problemen kunnen komen.

    Mocht dat gaan gebeuren, berg je dan maar... dan zitten we zo weer op 2,65.....

    Is dat zo Eurow.... ja dat is zo en nu oprotten!!
    eerst nog effe naar de 3,45 ,zijn we die scheldende goeroe ook weer kwijt:-)
  2. [verwijderd] 20 oktober 2011 14:45
    quote:

    Eurowin schreef op 20 oktober 2011 14:38:

    Intussen is de vrees aangewakkerd dat ook andere landen in problemen kunnen komen.

    Mocht dat gaan gebeuren, berg je dan maar... dan zitten we zo weer op 2,65.....

    Is dat zo Eurow.... ja dat is zo en nu oprotten!!
    Tjonge jonge, pak eens een neut of een snuifje!*
    Er komen geen landen in de problemen, er komt een giga groot vangnet
    wat ze dit weekend gaan uitvouwen, snap dat nu eens!
    Denk jij nou echt dat ze het RIJKE Europa falliet laten gaan om niks,
    er staan zelfs buiten de EU andere landen met heel veel $$$ klaar om dit
    te voorkomen.
    Eurowin, links of rechts om, ze gaan dit gewoon oplossen!

    En inderdaad, koers wordt zwaar gemanipuleerd,ze vangen ze allemaal zeer goedkoop op, koers zou zomaar vandaag nog kunnen uitbreken!

    *of je vrouw:)
  3. [verwijderd] 20 oktober 2011 14:51
    quote:

    Eurowin schreef op 20 oktober 2011 14:38:

    Intussen is de vrees aangewakkerd dat ook andere landen in problemen kunnen komen.

    Mocht dat gaan gebeuren, berg je dan maar... dan zitten we zo weer op 2,65.....

    Is dat zo Eurow.... ja dat is zo en nu oprotten!!
    Haha die Eurowin, je bent weer ouderwets goed op dreef. Is dat zo DUP....ja en hij mag blijven!!
  4. [verwijderd] 20 oktober 2011 14:56
    quote:

    TOWIU schreef op 20 oktober 2011 14:13:

    [...]

    Alle banken pensioenfondsen wereldwijd zitten met hetzelfde probleem,
    dus want gaan ze nu doen de komende maanden?

    A)zitten staren naar hun verlies de komende maanden?

    B)Een gezamelijk rondje windowdressing voor 31 december ?

    Ehm.... Even op de deur van jullie huisje kloppen hoor. Ik weet niet hoe het bij andere pensioenfondsen is, maar onze pensioenverzekeraar, verreweg de grootste in NW (honderden miljarden Euro's i.e.g.) en waar ik vaak contact mee heb, handelt absoluut niet van dag tot dag. De binnenkomende gelden worden verspreid belegd over de hele wereld en gespreid over de maand. Het is niet zo dat ze als een day-trader gaan handelen en vlak voor recessies verkopen en weer aankopen op lage punten. Die speculatieve gokneigingen zijn voor hen streng verboden. Ze hebben een lange termijn strategie die zij volgen en ze nemen de slechte jaren op de koop toe. Ze passen geen gevoel toe, het zijn computers die hun strategie uitvoeren. Hun risico's zijn dusdanig verspreid dat ze wat dat betreft een beperkte invloed hebben op de heftige korte termijn bewegingen.

    Die rondjes "window dressing" zijn, met alle respect voor andermans mening, niet meer dan toevalligheden. Dat geloof ik tenminste. Ik heb heel veel gestudeerd op de slotstanden van de AEX over de afgelopen 10 jaar, eigenlijk vanaf 1998. Er is GEEN eenduidig patroon te ontdekken in wat voor geloof dan ook. In 2007 ging de AEX in november maar liefst 8,5 % onderuit, waar bleef de "window dressing" daar dan?. Het is wel zo dat november statistisch gezien een goede maand is. Er zijn veel meer plussen te ontdekken dan minnen als je begin tot ultimo maand als uitgangspunt neemt.

    Sorry, maar ik geloof absoluut niet in de rekenkundige wetmatigheden die we soms voorgeschoteld krijgen door diverse "expert analisten"

    Wat met de beurswet dat als januari in de plus gaat, zo ook het hele jaar? Zie je die nog gebeuren??

    1998 Januari 4,7% jaarbasis 30 %
    1999 begon januari met een min, jaarresultaat toch op 24 %
    2000 Januari -8,8 % jaarbasis -3,4 %
    2001 Januari 0,4 % Jaarbasis -19,5 %!!!!
    2002 Januari -1% Jaarbsis -38,8% wow
    2003 Januari -7,8%!! Jaarbasis toch 10,3%
    2004 Januari 4,8% Jaarbasis 4,3%
    2005 Januari 3,5% Jaarbasis 23,2%
    2006 Januari 3,2% Jaarbasis 13,9%
    2007 Januari 0,6% Jaarbasis 5%
    2008 Januari -14,3% Jaarbasis -64,6% AUW!!!
    2009 Januari 1,7% Jaarbasis 25,7%
    2010 Januari 9,3% Jaarbasis 16,9%

    Dus van de laatste 13 jaar klopte het 10 keer wel en drie keer niet. Hoe zal het in 2011 gaan? We zitten nu nog op ca. 16,7% verlies tov stand 1 januari 2011.

    Ik ben verder gek op getallen en zou graag enige wetmatigheid ontdekken in de hele beurs, maar ik heb die nog niet kunnen ontdekken, zelfs niet van "hij die niet genoemd mag worden", maar vergeleken kan worden met een geroosterd broodje....
  5. [verwijderd] 20 oktober 2011 15:08
    En wat je nu ziet lijkt wel expiratie gedreven effect. Nu moet ik natuurlijk oppassen dat ik niet mijn eigen verhaal ga ontkrachten van wetmatigheden en zo. Maar dit lijkt toch wel heel erg op kunstmatig hooghouden van de beurs? Ik denk dat ik voor maandag instap. Morgen koop ik zowel een AEX call als put op november met hele strakke stop-losses. Degene die goed gaat draaien laat ik met een trailing stop lopen tot de eerste stress weer weg is. Dus dat wordt een call en put op november 300. En dan maar hopen op een enorme beweging op maandag.

    Zo niet dan gaan beiden er sowieso snel uit door de strakke stop-losses. Eens kijken of dat werkt. Ik durf niet op één beweging te gokken namelijk.

    Als het werkelijk flink zakt ga ik ook weer flink in Aegon. Maar dat doe ik pas ruim onder de 3,20
  6. [verwijderd] 20 oktober 2011 15:08
    quote:

    't zal maar gebeuren schreef op 20 oktober 2011 15:07:

    wat is er nou weer ,nieuws?
    Ja het nieuws is dat Gaddafi gehemeld is, en dat de ww aanvragen in USA gedaald zijn!
    Dit nieuws wordt zo positief ontvangen dat iedereen zijn stukje laat vallen !!

    Of schijnbeweging van de futs?
  7. forum rang 7 mvliex 1 20 oktober 2011 15:13
    EU-voorstel ketent derivaten- en automatische handel

    BRUSSEL (Dow Jones)--De Europese Commissie heeft donderdag een voorstel ingediend om de regulering van financiele markten ingrijpend aan te scherpen, met de bedoeling om de derivatenhandel in te perken en meer toezicht uit te oefenen op geautomatiseerde handel, het zogenaamde high-frequency-trading.

    De voorstellen maken deel uit van een mondiaal streven van autoriteiten om ondoorzichtige markten transparanter te maken. De G-20, de groep van twintig grootste economische machten, legde zich daarop vast in 2009.

    Volgens het voorstel moet de effectenhandel buiten de gereguleerde beurzen om aan dezelfde verslagleggingseisen gaan voldoen als de grote beurzen, om de zogenaamde 'dark pools' in de openbaarheid te brengen.

    Eerdere vrijstellingen voor derivaten en obligaties zouden daarmee komen te vervallen, hoewel voor verschillende financiele producten verschillende eisen zouden gelden.

    Bedrijven die zich bezighouden met geautomatiseerde handel op basis van logaritmes, het zogenaamde 'algorithmic trading', zullen 'naar behoren gereguleerd' moeten worden en inzicht moeten bieden in hun handelsstrategieen aan nationale toezichthouders.

    Er zouden beperkingen worden gesteld aan het aantal orders per transactie en aan de ruimte die handelsplatforms zich mogen veroorloven om orderstromen aan te trekken. Ook zou de geautomatiseerde handel zijn strategieen non-stop moeten uitvoeren tijdens hun handelsuren, "om volatiliteit te beperken", aldus het voorstel.

    "Financiele markten zijn er om de reele economie te dienen, niet andersom", aldus eurocommissaris voor interne marktzaken Michel Barnier.

    Het voorstel wil alle liquide derivaten naar de gereguleerde markt drijven, waar afhandeling via een centrale partij, het zogenaamde 'clearing', verplicht is.

    Verschillen in regelgeving tussen lidstaten van de Europese Unie moeten zoveel mogelijk verdwijnen en er moeten verplichte sancties komen voor overtreders.

    Het voorstel moet nog worden goedgekeurd door het Europese parlement en de Europese lidstaten, en verschillende details zijn nog niet uitgewerkt. Zo heeft de nieuwe pan-Europese toezichthouder ESMA nog niet helder wanneer een derivaat in aanmerking komt voor 'clearing'.

    In een concessie aan het Verenigd Koninkrijk stelt het document duidelijk dat de eisen gaan gelden voor alle financiele instrumenten, en niet alleen voor producten die 'over the counter' worden verkocht, zoals gangbaar is in het VK.

    High frequency trading-bedrijven zouden ook strakkere risico-controlesystemen moeten gaan hanteren, die kunnen worden gemonitord door de nationale toezichthouders. De gegevens worden dan op e e n plek verzameld zodat beleggers een beeld krijgen van alle handelsactiviteiten in de EU.

    Nationale toezichthouders krijgen in het voorstel nieuwe bevoegdheden om bepaalde beleggingsproducten te verbieden als gevaar dreigt voor de financiele stabiliteit.

    Gezien de explosieve groei van derivatenhandel in de afgelopen jaren, wil de EU ook dat toezichthouders informatie kunnen opvragen over de derivatenpositie van iedere persoon of marktpartij. Toezichthouders moeten handelaren zelfs kunnen dwingen een derivatenpositie af te bouwen. Daarnaast zouden de toezichthouders het vermogen van handelaren om posities in te nemen in grondstoffenderivaten moeten kunnen beperken.

    De commissie stelt een aantal uitzonderingen op de regels voor. Deze zouden gelden voor bedrijven met reele handels- of verzekeringsactiviteiten, pensioenfondsen, centrale banken en partijen die uitsluitend voor eigen rekening handelen.

    Zoals eerder gemeld zal de commissie ook voorstellen doen voor minimale criminele straffen voor marktmanipulatie, waaronder handel met voorkennis.

    Door Riva Froymovich; vertaald en bewerkt door Archie van Riemsdijk; Dow Jones Nieuwsdienst; +31 20 571 5200; amsterdam@dowjones.com

    (END) Dow Jones Newswires

250 Posts
Pagina: «« 1 ... 6 7 8 9 10 ... 13 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links