Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Overig nieuws Ten Cate

237 Posts
Pagina: «« 1 2 3 4 5 6 ... 12 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. pensionado 13 juli 2011 14:16
    Ten Cate betrokken bij nieuw stadion Heracles
    13-07-2011 14:13:00

    Door Bart Koster
    Van DOW JONES NIEUWSDIENST

    AMSTERDAM (Dow Jones)--Koninklijke Ten Cate nv (KTC.AE) is betrokken bij de nieuwbouw van het stadion van voetbalclub Heracles Almelo, bevestigt een woordvoerder van de producent van industriele textielmaterialen woensdag.

    De gemeenteraad van Almelo heeft dinsdag ingestemd met een gemeentelening van EUR15 miljoen voor de bouw van het nieuwe stadion, dat aan 15.000 toeschouwers plaats moet kunnen bieden en medio 2013 in gebruik moet komen.

    Ten Cate is al 10 jaar hoofdsponsor van de Almelose eredivisieclub en heeft het materiaal geleverd voor het kunstgrasveld in het huidige stadion, dat plaats heeft voor 8.500 toeschouwers.

    "We zijn heel enthousiast over het nieuwe stadion en zijn met de Stichting Stadion Heracles Almelo in gesprek over onze betrokkenheid bij de nieuwbouw", zegt de woordvoerder. "We hebben zelfs de ambitie om onze naam aan het nieuwe stadion te verbinden", voegt hij toe.

    Over financiele details van de betrokkenheid van hoofdsponsor Ten Cate bij het nieuwbouwproject van in totaal EUR30 miljoen wil hij niets zeggen.
  2. pensionado 20 juli 2011 14:18
    Hier gaat Ten Cate ook weer van profiteren:

    American Airlines plaatst recordorder bij Airbus en Boeing
    20-07-2011 13:38:55

    Brussel (tijd) - AMR Corporation, de moederholding van luchtvaartmaatschappij American Airlines, heeft woensdag naar eigen zeggen 'de grootste vliegtuigenorder uit de luchtvaartgeschiedenis' geplaatst. Bij Boeing werden 200 737-toestellen besteld, en Airbus mag 260 A320's leveren. Daarbovenop neemt AMR een optie op nog eens 100 Boeings en 365 Airbussen.

    Vooral voor Airbus is dit order een serieuze opsteker. De Europese vliegtuigenbouwer moest al 2 decennia toezien hoe de vloot van American Airlines enkel met toestellen van Boeing werd aangevuld. De laatste Airbus van American Airlines ging in 2009 met pensioen. Intussen heeft de vloot echter een gemiddelde leeftijd van 15 jaar bereikt, waardoor de nieuwe bestelling zich opdrong.

    De eerste toestellen worden geleverd in 2013, en het hele order moet tegen 2022 voldaan zijn. AMR bestelt telkens een deel huidige generatie toestellen en een deel volgende generatie van de modellen. Die volgende generaties zijn vooral beter op het vlak van brandstofverbruik. Airbus trekt daarmee overigens de lijn door van het luchtvaartsalon van Parijs. Daar bleek de A320neo het snelst verkopende toestel ooit voor Airbus.

    De catalogusprijs voor een Boeing 737 bedraagt 81 miljoen dollar, de A320 kost 85 miljoen dollar. Hoeveel AMR in totaal betaalt voor de toestellen, is niet bekend. Airbus en Boeing zullen de luchtvaartmaatschappij wel 13 miljard dollar ter beschikking stellen via leasingtransacties, waarmee de eerste 230 toestellen zullen gefinancierd worden.
  3. pensionado 22 juli 2011 08:36
    De vliegtuigbouwers krijgen het nog druk: ook AF-KLM wil binnenkort een order gaan geven voor 50 maal Airbus en 50 maal Boeing.

    Mijn verwachting is dat er nog wel meer maatschappijen volgen. Er zijn de laatste jaren i.v.m. bezuinigingen toch meerdere opdrachten naar later verschoven, maar uiteindelijk zullen ze toch hun vloot moeten vernieuwen. Ten Cate zal hier, als toeleverancier (composieten), aardig van kunnen profiteren.

  4. forum rang 4 s.lin 28 juli 2011 17:40
    'Omzet TenCate omhoog in tweede kwartaal'
    Gepubliceerd op 28 jul 2011 om 14:52

    AMSTERDAM (AFN) - De producent van technisch textiel TenCate heeft in het tweede kwartaal naar verwachting een flink hogere omzet behaald dan in dezelfde periode een jaar eerder. De nettowinst is licht gestegen. Dat blijkt uit een peiling onder analisten. TenCate komt dinsdag voorbeurs met cijfers.

    De omzet is naar verwachting met 18,3 procent gestegen tot 311 miljoen euro en de ebita met 12,6 procent tot 33,9 miljoen euro. De nettowinst ligt een fractie hoger dan een jaar eerder op 20 miljoen euro.

    TenCate gaf aan voor 2011 positief te zijn over het onderdeel kunstgras onder meer door het op de markt brengen van nieuwe technologieën. Ook voor de divisie die componenten levert aan de luchtvaartsector is TenCate optimistisch gestemd. De beschermende stof DefenderM van TenCate kent ook een sterke omzetgroei die naar verwachting tot in het derde kwartaal zal aanhouden.

    Rabobank waarschuwde in juni echter wel dat de hoge olieprijs stevige druk kan geven op de marges van TenCate.
  5. forum rang 4 s.lin 29 juli 2011 16:16
    PREVIEW: Ten Cate KW2 winst iets lager op hogere omzet
    Gepubliceerd: 15:51
    AMSTERDAM (Dow Jones)--Ten Cate (KTC.AE) zal dinsdag voorbeurs een met 1% gedaalde nettowinst op een 19% hogere omzet over het tweede kwartaal presenteren, is de verwachting van 3 door Factset geraadpleegde analisten. Zij voorzien gemiddeld een kwartaalomzet van euro312,8 mln tegen euro263,1 mln in hetzelfde kwartaal in 2010 en nettowinst van euro19,70 mln tegen euro19,90 mln een jaar geleden. De analisten denken dat Ten Cate in het kwartaal aanzienlijk meer last heeft gekregen van stijgende grondstofprijzen, die slechts ten dele en met een vertraging van 3 tot 6 maanden kunnen worden doorberekend, waardoor margedruk ontstaat. Ten Cate heeft volgens de analisten bovendien te maken met nadelige valuta-effecten als gevolg van de gedaalde dollar ten opzichte van de euro. De analisten spreken zich niet uit over een outlookverwachting. Omstreeks 15.45 uur noteert het aandeel 3,1% lager op euro24,20, terwijl de Midkap met 1,4% daalt. (BTK)

    Dow Jones Nieuwsdienst: +31-20-5715200; amsterdam@dowjones.com

    (c) 2011 Dow Jones & Company, Inc.
  6. jan4210 1 augustus 2011 12:20
    Mocht de Tea Party binnen de Republikeinse partij besluiten het compromis wat er nu ligt tussen de republikeinen en de democraten af te wijzen dan kunnen de cijfers van Ten Cate morgen nog zo meevallen,dan ben ik bang dat het aandeel desondanks een dreun om laag krijgt.Laten we hopen dat het gezonde verstand zegeviert, dan hebben we misschien morgenavond een reden om een feestje te vieren.
  7. jan4210 1 augustus 2011 17:47
    Inderdaad ongelooflijk.Voorkennis niet uitgesloten. Je zou bijna denken dat Ten Cate er erg slecht voorstaat.Hebben dan alle analisten het helemaal mis met koersdoelen van Euro 32 , 34 , 39 en 40? Van een hoogste koers van rond euro 32,40 naar euro 22,60 , een daling van van 30% is waarlijk ongelooflijk.Ik begrijp er helemaal niet meer van.
  8. [verwijderd] 1 augustus 2011 18:26
    quote:

    s.lin schreef:

    zou er voorkennis zijn!

    02-08 Halfjaarresultaten 2011 Koninklijke Ten Cate NV
    Kom net terug van het strand. Duidelijk staaltje van voorkennis dit. Omzet bijna 3x zoveel als normale dagomzet. Net zo'n gevalletje als dat ene fonds laatst in de AEX (weet niet meer welk bedrijf dat was, maar de AFM zette toen wel een onderzoek in, waar ik overigens geen hoge verwachtingen van heb, maar goed). Lekker 6 1/2 euro eraf in 3 weken! Koersdoel staat op 40 euro en 34 euro.
  9. pensionado 1 augustus 2011 20:13
    Beleggers dumpen het aandeel niet alleen om het algehele sentiment maar zeker ook omdat de VS linksom of rechtsom behoorlijk zal gaan bezuinigen op Defensie. Ten Cate haalt daar juist een belangrijk deel van de winst vandaan met Defender M, technologie tegen bermbommen, etc.

    Ten Cate zal morgen waarschijnlijk niet zozeer getroffen worden in de behaalde resultaten, maar wel doordat de toekomst er met de "Big Deal" van deze dagen toch ineens minder rooskleurig uitziet.

    Op langere termijn blijft het een prima aandeel omdat ze heel veel voorsprong hebben op de concurrenten.
  10. forum rang 4 s.lin 11 oktober 2011 08:32
    PERSBERICHT: TenCate krijgt belangrijke order voor drie TenCate Defender(TM) M weefsels
    Gepubliceerd: 08:03
    TenCate Defense & Tactical, toonaangevend leverancier van inherent vlamvertragende (FR) weefsels voor de uniformen van grondtroepen, heeft een belangrijke order ontvangen voor nieuwe TenCate Defender(TM) M weefsels.
    Deze zijn specifiek ontworpen om te voldoen aan de nieuwe eisen van eindgebruikers voor een verbeterde performance van hun broek. De nieuwe weefsels, waaronder TenCate Defender(TM) M Stretch - een uniek en duurzaam FR stretchweefsel - zijn het resultaat van de niet aflatende inspanningen van TenCate om de bescherming, het comfort en de duurzaamheid van haar geavanceerde materialen te verbeteren.
    Het Amerikaanse leger heeft twee nieuwe contracten verstrekt voor de aanschaf van de Army Combat Pant (ACP). Deze zal worden gemaakt van drie TenCate Defender(TM) M weefsels, die nieuw zijn voor het Amerikaanse leger. De broeken, die speciaal zijn ontworpen voor soldaten die op dit moment worden ingezet in
    Afghanistan, zijn bedoeld om extra comfort en duurzaamheid te bieden tijdens de ontberingen van de missie in het ruige Afghaanse berggebied, maar ook om te zorgen voor extra FR bescherming ter beperking van brandwonden die het gevolg zijn van aanvallen met bermbommen.
    De contracten zijn toegekend aan Crye Precision, Massif Mountain Gear en Proper International. Een Federal Procurement Listing voor overheidsaanbestedingen zal Ready One en Goodwill Industries van financiering voorzien zodat ook zij de ACP kunnen produceren. TenCate Defense & Tactical is inmiddels begonnen met de productie van het weefsel voor de Army Combat Pants. Deze worden naar verwachting vanaf begin 2012 in Afghaans oorlogsgebied gedragen.
237 Posts
Pagina: «« 1 2 3 4 5 6 ... 12 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Indices

AEX 860,01 -0,62%
EUR/USD 1,0655 +0,11%
FTSE 100 7.895,85 +0,24%
Germany40^ 17.714,20 -0,69%
Gold spot 2.392,50 0,00%
NY-Nasdaq Composite 15.282,01 -2,05%

Stijgers

WDP
+3,12%
Kendrion
+2,92%
EBUSCO...
+2,67%
Vopak
+2,61%
NX FIL...
+2,17%

Dalers

JUST E...
-5,11%
TomTom
-4,68%
Fugro
-4,30%
ASMI
-4,00%
BESI
-3,64%

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links