Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Overeenkomst over Dexia

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Reacties

6 Posts
| Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 9 oktober 2011 15:30
    Dit geeft toch maar weer eens aan hoe riskant banken bezig zijn geweest de afgelopen jaren. Als een ding duidelijk is dan is het toch wel dat de duimschroeven flink moeten worden aangedraaid bij de heren bankiers, eigenlijk moeten ze allemaal op straat worden gezet en worden kaal geplukt. Bonussen allemaal schrappen en salarissen terug naar max 100.000 euro!
  2. [verwijderd] 9 oktober 2011 15:46
    Leidenaar zit er in dit geval totaal naast.
    Het probleem van Dexia toont aan hoe riskant de overheden bezig zijn geweest de afgelopen jaren. Dexia leende haar geld uit aan overheden. Deze overheden gaven te veel geld uit. Bij de minste tegenwind kwamen ze in de problemen. Dexia krijgt geen geld meer van collega banken omdat men er niet op vertrouwt dat deze overheden het geld terug zullen betalen. Het is hier de politiek die gefaalt heeft. Als men tot 60% van het BNP mag rood staan gaat de politiek tot 65% tijdens de hoog conjuctuur jaren! Wat verwacht men dan bij enige tegenwind?
    GDP stagneert of loopt terug. Inkomsten (belasting) worden minder en uitkeringen gaan omhoog. De politiek loopt in goede tijden langs de financiele afgrond en vind het gek dat zij in slechte tijden erin valt, en discussieert dan over "fouten" van anderen (banken, investeerders, andere landen en overheden). Hoe hypocriet.
  3. forum rang 4 ischav2 9 oktober 2011 16:30
    Leidenaar zit er niet naast.... Je moet de banken splitsen in een deel dat risico's neemt en een deel dat zich alleen met de kerntaak bezig houdt namelijk het rentebedrijf: inlenen van middelen die dan weer uitgezet worden waarbij de uitleenfactor een stuk lager moet worden. Als het risico nemende deel dan failliet gaat is de bank niet meer too big to fail en kan gewoon failliet gaan. Voor een dergelijke stap is wel politieke moed nodig.
  4. [verwijderd] 9 oktober 2011 16:41
    jij zit er ook naast Harriet18. Zowel de banken als de overheden zijn niet goed bezig geweest. De banken omdat zij geld uitleenden aan overheden puur uit winstbejag en met de risico-aanvaarding van het feit dat het vroeg of laat mis kon gaan met (bijvoorbeeld) Griekenland. Niet voor niks kon een lekker hoog rentepercentage worden gevangen voor leningen aan Griekenland. Hoe hoger de rente hoe hoger het risico.. Dat (sommige)nationale staten niet goed hun hand op de knip kunnen houden en een abominabel slecht financieel beleid voeren kan aan hen worden verweten...
  5. z0n0p 9 oktober 2011 16:55
    Bankstropdassen lenen al een tijdje voor nop bij meneer Trichet en wat doen ze met die poen? Kopen ze obligaties van in GR, IER en POR, en natuurlijk bedrijven (kredieten) en particulieren (hypotheken) moeilijk maken en hoge rente vragen. Opknopen aan die stropdassen en nooit meer naar om kijken.
  6. [verwijderd] 9 oktober 2011 21:58
    Is het niet grappig dat Dexia pas nog met vlag en wimpel voor de stress-test is geslaagd? Benieuwd hoe andere geslaagde banken ervoor staan.
    Een ding lijkt zeker: Domino day komt eraan. Dexia, niet noemenswaardige kleine deense bank, wie volgt? En oh ja, zouden ING, Aegon en SNS het nu wel alleen kunnen?
6 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links