Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Kapitalisme werkt niet, terug naar de moestuin!

286 Posts
Pagina: 1 2 3 4 5 6 ... 15 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. Partout 8 oktober 2011 12:20
    U heeft lang niet van mij gehoord, ik heb meer dan voldoende draadjes in het verleden vol gekrabbeld en gebabbeld met de meest verschrikkelijke onheilsvoorspellingen.
    Daar krioelt het momenteel nu van, op IEX, dus waar heb dat dan nog voor nodig?
    In 1 ding zijn alle IEX gebruikers erg goed: lekker erop los OH'en, en - al zeg ik het zelf - ik ben daar zelf ook altijd vreselijk goed in (geweest). Dus daar gaan we dan weer voor een keer!
    U denkt natuurlijk dat ik een grapje maak, met bovenstaande titel, nee, ik ben helaas serieus, met bovenstaande conclusie. Wanneer bv het NL parlement de afgelopen week met de oogjes dicht en de snaveltjes toe 100 miljard aan leningen/garanties legitimeert, wie kijkt er nog van op? Mijnheer Cohen in elk geval niet want die was ook al aan het snurken in Amsterdam alhier destijds (aanleg metro).
    Nu de systeemcrisis in volle hevigheid staat los te barsten, is het inmiddels duidelijk dat niemand weet waar dit eindigt. Ik meen dit echter wel te weten!
    De paar duizend roofdieren all over the world die zoals altijd verkleed in sjieke maatpakken en zich verschuilend achter het donker getinte glas van hun 4WD koetsen de boel leeg hebben geplunderd, trekken zich momenteel terug uit het bankwezen en stallen hun kostbaarheden in hun met militaire codes beveiligde kluizen in bv Zwitserland. De enorme hoeveelheden zwart geld, goud en diamanten etc. die men al sjoemelend vergaard heeft, komen we nooit tegen in de verslaggeving van Dow Jones. Deze zwarte en dus echte economie stinkt als een gek, het is de kunst, vooral van multinationals om never ever een cent belasting te betalen.
    Vrijwel alle bankiers houden er vervolgens dubbele boekhoudingen op na, tegen betaling van...
    Daarom weet niemand hoe de zaken er echt voor staan. Een ding is duidelijk de golden suckende hoge heren hebben hun zakken maximaal gevuld, met onwaarschijnlijk hoge vermogens.
    Dergelijke diefstal op wereldschaal is niets bijzonders meer. Dat is het kapitalisme nowadays! So what?
    Tegelijkertijd speelden de volstrekt immorele bankelite jarenlang hun criminele spelletjes met uw en mijn spaarcenten.
    En nu?
    De een voor een faillerende banken staan zo meteen net als Dexia in de rij om zich - lekker communistisch - te laten nationaliseren door hun overheden, die vervolgens volgestouwd worden met hun giga verliezen, en tegelijkertijd laten zij hun voor relatief niet al teveel geld ingehuurde financieel "deskundigen", - bvk met het woord professor voor hun naam , dagelijks dit soort hoogst vermakelijke oplossingen in ons gezicht kotsen via de media die er ook de ballen van snappen als: uitsluitend zaligmakend. Staatssteun, laat me niet lachen!
    De samenleving tot op het bot uitkleden en verkrachten, sorry, het kan even niet anders.
    Hoe bekakter men praat, hoe groter dief, zie mijn vader zaliger altijd.
    Denk ook even aan onze als altijd stiekem stelende Koningin, die er dit jaar slechts met 1000 euro meer per jaar op vooruit wist te gaan naar 831.000.= Knap gedaan, Beaatje!
    (Die natuurlijk nog nooit een cent belasting betaald heeft).
    En natuurlijk zullen de banksters de arme politici beschuldigen dat men niet snel genoeg doet wat deze parasieten voorstaan! Net zoals de Yanks dag in dag uit nu de EU tot zondebok maken, dat werkt namelijk prima als bliksemafleider als je eigen land tot aan de nek toe in de stront is weggezakt.
    Daar is het nb begonnen met die ellendige rommelhypotheken!
    Iedereen in NL ligt inmiddels aan de tepel van de veel te dure bankkredieten, we hebben per hoofd van de bevolking de hoogste schuld ter wereld, 600 miljard, aan voornamelijk hypotheken uitstaan.
    Die banken lenen dat geld zelf bij de ECB, vrijwel gratis, zuigen iedereen zoveel mogelijk uit en toch is er geen oplossing voor de schuldencrisis. Dat krijg je er nu van wanneer je als bank elke euro via hefbomen 40 keer uitzet via de meest uitzinnige financiële constructies in een samenleving die het een worst zal wezen hoe die banken opereren "mijn huis wordt immers elke dag toch meer waard"?
    Nu even niet meer, stelletje slimmerikken, we gaan de komende 25 jaar lang dalen met die huizenprijzen, en men zal met hier en daar grote restschulden blijven zitten.
    De echte prijs van een huis? Ga naar een winkel en koop je bouwmaterialen. Bouw je huis voor misschien max 100.000.= euro, de rest is gebakken lucht.
    Die ballon moet dus om te beginnen eerst helemaal leeglopen.
    Het is verder echt niet zo moeilijk om de eindfase van het rauw-kapitalisme te omschrijven.
    U kunt in de States al jarenlang zien waar het op uit draait: huizencrisis all over the place, - bij aankoop van een huis krijgt u een tweede huis gratis,- massawerkeloosheid, (moet u ook zo lachen om die 9.1% steady statistiekjes?), armoede op grote schaal, verloedering van het overheidsapparaat, tentenkampen in de grote steden, en tenslotte een paar rijke stinkerds die om het hardst roepen dat zij best wel meer belasting willen betalen, - zolang dat bij roepen blijft kost het hen immers geen cent -, maar het voelt een stuk beter als je als financiële maffiose elite dag in dag uit doorgaat je zakken te vullen met centen van belastingbetalers die zich krom werken om hun leningen af te betalen. Hoe brutaal kan men zijn?
    Uw altijd al slecht belegde pensioenen zullen geheel en al verdampen, als ze dat al niet zijn.
    Uitkeringen zullen geheel en al verdwijnen, gezondheidszorg wordt alleen nog betaalbaar voor de rijken .
    Kortom: zorg voor een dak boven uw hoofd en een stukje grond om uw aardappels op te verbouwen.
    Ik leef zelf al sinds mensenheugenis tamelijk sober: ik kom met 5-10 euro per dag een heel eind.
    Intussen lopen mijn shorts langlopend door, richting AEX 125, zoals ik u een tig tijd geleden heb geadviseerd om consequent te doen. Ik maak hierbij graag 1 kanttekening: geld maakt mij echt niet gelukkig.
    Er zijn nog vele andere waarden in het leven en het wordt de hoogste tijd die te gaan snorkelen en zo ruim mogelijk te waarderen.
    Misschien hebben we die hele beurs met dat kl....kapitalisme dan niet meer nodig, ik zou er in elk geval niet eens rouwig om zijn. Ik besef dat ik zolang het nog niet zover is, zwaar boter op mijn hoofd heb door het
    (eind-)spelletje tot het bittere einde mee te spelen. Dus vandaar dat ik mijzelf beschouw als kampioen OH-en.

    Goed weekend, en mocht uw bank omvallen, pakt u toch gewoon een stoeltje erbij, vaak zit je dan zelfs veel beter!

    Ruli Realo groet u allen.

  2. Partout 8 oktober 2011 14:42
    Beste Arjan,

    Als je meer dan 100 duzend hebt staan wel, dat is immers vooralsnog het maximale gegarandeerde spaarbedrag door NL Staat, in geval dat een bank failliet gaat.
    Maar wat als die Staat zelf gaat failleren?
    Op zijn minst denk ik dat de NL Staat binnen de kortste keren dit soort garanties ook niet meer zal afgeven ivm geldgebrek all over the place.
    Tevens vrees ik dat de nationale Heilige Koe geslacht gaat worden: de hypotheekrenteafruk gaat er ook aan, dat kost de Staat nl 12 miljard op jaarbasis en die heeft men hard nodig.
    Wat men ook doet, het zal altijd (veel) te weinig opbrengen, gezien het Reuzengebergte aan schulden in de EU.

    PS Gelderland heeft voor 102,2 miljoen euro aan obligatieleningen uitstaan bij Dexia, ahum, fluiten in het donker, want de Staat Belgie zweeft op de rand van een bankroet, dus wie gaat dat betalen?
    Enz.enz.,.die EU stroppenpot wordt volgepompt door met name Minister de Jager met "garanties", nog meer gebakken lucht dus!
    Er is een virtuele oorlog aan de gang in het Monopoly spelletje, steeds maar weer bijlenen bij de bank die op een geven moment natuurlijk ook zonder liquiditeit zit, en dan toch net doen of er niets aan de hand is en gewoon leningen afsluiten en daar ieders lijstje van bijhouden..typ nog even 2000 miljard voor Italie bv in, wil je?
  3. pcrs7 8 oktober 2011 15:12
    dit is geen kapitalisme, dit is staatsterreur. Staatsterreur werkt idd niet, maar dat wisten we eigenlijk al. Kapitalisme betekent dat je dingen mag bezitten (oa produktie middelen)
    Ik mag geen dingen bezitten, want als ik mijn bezittingen niet afdraag aan mijn heersers in den haag, dan gebruiken ze geweld tegen me en stoppen me in een kooi. Zij willen mijn bezittingen hebben voor hun megalomane ideeen.
    Kapitalisme werkt overigens prima. Vrijheid werkt goed, slavernij werkt niet goed. Wat we nu hebben is slavernij.
  4. forum rang 7 ffff 8 oktober 2011 16:02
    Macro-economisch blijft Vlaanderen wel een van de meest welvarende regio's in Europa. De werkzaamheidsgraad ligt ruim boven het EU-gemiddelde: 72,1 procent van de Vlamingen op beroepsactieve leeftijd (20-64 jaar) is aan het werk. Voor de 27 EU-lidstaten is dat 68,6 procent. (belga/adb)

    Ik word op mijn wenken bediend. Even geleend uit het draadje pal onder dit draadje. ( Draadje problemen in USA)
  5. pcrs7 8 oktober 2011 16:51
    quote:

    ffff schreef op 8 oktober 2011 16:02:

    Macro-economisch blijft Vlaanderen wel een van de meest welvarende regio's in Europa. De werkzaamheidsgraad ligt ruim boven het EU-gemiddelde: 72,1 procent van de Vlamingen op beroepsactieve leeftijd (20-64 jaar) is aan het werk. Voor de 27 EU-lidstaten is dat 68,6 procent. (belga/adb)
    dat verandert wel als de belg gvt een enorme schuld op zich laden en daarmee hun rentelasten verhogen, tevens door lager credit rating, zodat ze de onderdanen zwaarder zullen belasten, waarmee die werkgelegenheid snel omlaag kan.
    Waar de DDR de etalage van de SU was, is België misschien de etalage van de EU. Ze willen in Brussel geen werkeloze mensen met hooivorken op de stoep van hun paleizen zien. Ook geen stervende bedelaars.
    Nou ja, so far so good.
  6. pcrs7 8 oktober 2011 17:46
    quote:

    arjan k schreef op 8 oktober 2011 16:54:

    zeg ruli. jij had in 2007 voor 1 miljoen euro 5 jaars puts aex 125 gekocht?
    dus als de aex in 2012 op 570 staat ben je failliet?
    Waarschijnlijk 100 contractjes gekocht van 1 euro stuk, totale investering 10.000 euro genoteerde waarde:100*100*125=1.25 miljoen
  7. forum rang 7 ffff 8 oktober 2011 23:40
    quote:

    Partout schreef op 8 oktober 2011 16:21:

    ffff dream on

    www.beurs.com/2011/01/10/3178/3178

    Partout,

    Het wordt echt tijd dat je eens wat meer studeert en wat achtergrondonderzoek doet.

    Heb je wel gezien wie de schrijver van dat stukje is. En heb je gezien dat hij het met....niets onderbouwd heeft.

    Ennuh Partout heb je ooit hier in de KK de tientallen, nee honderden postings gelezen die op de miskleunen van de schrijver wezen.

    Tja, je hebt er die zijn bronnen weten te zoeken en je hebt er die de pulp weten te vinden.

    Ik zou zeggen, contacteer hem en je kunt ook nog van zijn adviezen genieten......... En dan niet over drie maanden komen zeuren in de KK!
    Want er zijn er al tientallen voor jou komen klagen in de KK.

    Peter
  8. [verwijderd] 9 oktober 2011 01:52
    quote:

    Partout schreef op 8 oktober 2011 12:20:

    U heeft lang niet van mij gehoord, ik heb meer dan voldoende draadjes in het verleden vol gekrabbeld en gebabbeld met de meest verschrikkelijke onheilsvoorspellingen.
    Daar krioelt het momenteel nu van, op IEX, dus waar heb dat dan nog voor nodig?
    In 1 ding zijn alle IEX gebruikers erg goed: lekker erop los OH'en, en - al zeg ik het zelf - ik ben daar zelf ook altijd vreselijk goed in (geweest). Dus daar gaan we dan weer voor een keer!
    U denkt natuurlijk dat ik een grapje maak, met bovenstaande titel, nee, ik ben helaas serieus, met bovenstaande conclusie. Wanneer bv het NL parlement de afgelopen week met de oogjes dicht en de snaveltjes toe 100 miljard aan leningen/garanties legitimeert, wie kijkt er nog van op? Mijnheer Cohen in elk geval niet want die was ook al aan het snurken in Amsterdam alhier destijds (aanleg metro).
    Nu de systeemcrisis in volle hevigheid staat los te barsten, is het inmiddels duidelijk dat niemand weet waar dit eindigt. Ik meen dit echter wel te weten!
    De paar duizend roofdieren all over the world die zoals altijd verkleed in sjieke maatpakken en zich verschuilend achter het donker getinte glas van hun 4WD koetsen de boel leeg hebben geplunderd, trekken zich momenteel terug uit het bankwezen en stallen hun kostbaarheden in hun met militaire codes beveiligde kluizen in bv Zwitserland. De enorme hoeveelheden zwart geld, goud en diamanten etc. die men al sjoemelend vergaard heeft, komen we nooit tegen in de verslaggeving van Dow Jones. Deze zwarte en dus echte economie stinkt als een gek, het is de kunst, vooral van multinationals om never ever een cent belasting te betalen.
    Vrijwel alle bankiers houden er vervolgens dubbele boekhoudingen op na, tegen betaling van...
    Daarom weet niemand hoe de zaken er echt voor staan. Een ding is duidelijk de golden suckende hoge heren hebben hun zakken maximaal gevuld, met onwaarschijnlijk hoge vermogens.
    Dergelijke diefstal op wereldschaal is niets bijzonders meer. Dat is het kapitalisme nowadays! So what?
    Tegelijkertijd speelden de volstrekt immorele bankelite jarenlang hun criminele spelletjes met uw en mijn spaarcenten.
    En nu?
    De een voor een faillerende banken staan zo meteen net als Dexia in de rij om zich - lekker communistisch - te laten nationaliseren door hun overheden, die vervolgens volgestouwd worden met hun giga verliezen, en tegelijkertijd laten zij hun voor relatief niet al teveel geld ingehuurde financieel "deskundigen", - bvk met het woord professor voor hun naam , dagelijks dit soort hoogst vermakelijke oplossingen in ons gezicht kotsen via de media die er ook de ballen van snappen als: uitsluitend zaligmakend. Staatssteun, laat me niet lachen!
    De samenleving tot op het bot uitkleden en verkrachten, sorry, het kan even niet anders.
    Hoe bekakter men praat, hoe groter dief, zie mijn vader zaliger altijd.
    Denk ook even aan onze als altijd stiekem stelende Koningin, die er dit jaar slechts met 1000 euro meer per jaar op vooruit wist te gaan naar 831.000.= Knap gedaan, Beaatje!
    (Die natuurlijk nog nooit een cent belasting betaald heeft).
    En natuurlijk zullen de banksters de arme politici beschuldigen dat men niet snel genoeg doet wat deze parasieten voorstaan! Net zoals de Yanks dag in dag uit nu de EU tot zondebok maken, dat werkt namelijk prima als bliksemafleider als je eigen land tot aan de nek toe in de stront is weggezakt.
    Daar is het nb begonnen met die ellendige rommelhypotheken!
    Iedereen in NL ligt inmiddels aan de tepel van de veel te dure bankkredieten, we hebben per hoofd van de bevolking de hoogste schuld ter wereld, 600 miljard, aan voornamelijk hypotheken uitstaan.
    Die banken lenen dat geld zelf bij de ECB, vrijwel gratis, zuigen iedereen zoveel mogelijk uit en toch is er geen oplossing voor de schuldencrisis. Dat krijg je er nu van wanneer je als bank elke euro via hefbomen 40 keer uitzet via de meest uitzinnige financiële constructies in een samenleving die het een worst zal wezen hoe die banken opereren "mijn huis wordt immers elke dag toch meer waard"?
    Nu even niet meer, stelletje slimmerikken, we gaan de komende 25 jaar lang dalen met die huizenprijzen, en men zal met hier en daar grote restschulden blijven zitten.
    De echte prijs van een huis? Ga naar een winkel en koop je bouwmaterialen. Bouw je huis voor misschien max 100.000.= euro, de rest is gebakken lucht.
    Die ballon moet dus om te beginnen eerst helemaal leeglopen.
    Het is verder echt niet zo moeilijk om de eindfase van het rauw-kapitalisme te omschrijven.
    U kunt in de States al jarenlang zien waar het op uit draait: huizencrisis all over the place, - bij aankoop van een huis krijgt u een tweede huis gratis,- massawerkeloosheid, (moet u ook zo lachen om die 9.1% steady statistiekjes?), armoede op grote schaal, verloedering van het overheidsapparaat, tentenkampen in de grote steden, en tenslotte een paar rijke stinkerds die om het hardst roepen dat zij best wel meer belasting willen betalen, - zolang dat bij roepen blijft kost het hen immers geen cent -, maar het voelt een stuk beter als je als financiële maffiose elite dag in dag uit doorgaat je zakken te vullen met centen van belastingbetalers die zich krom werken om hun leningen af te betalen. Hoe brutaal kan men zijn?
    Uw altijd al slecht belegde pensioenen zullen geheel en al verdampen, als ze dat al niet zijn.
    Uitkeringen zullen geheel en al verdwijnen, gezondheidszorg wordt alleen nog betaalbaar voor de rijken .
    Kortom: zorg voor een dak boven uw hoofd en een stukje grond om uw aardappels op te verbouwen.
    Ik leef zelf al sinds mensenheugenis tamelijk sober: ik kom met 5-10 euro per dag een heel eind.
    Intussen lopen mijn shorts langlopend door, richting AEX 125, zoals ik u een tig tijd geleden heb geadviseerd om consequent te doen. Ik maak hierbij graag 1 kanttekening: geld maakt mij echt niet gelukkig.
    Er zijn nog vele andere waarden in het leven en het wordt de hoogste tijd die te gaan snorkelen en zo ruim mogelijk te waarderen.
    Misschien hebben we die hele beurs met dat kl....kapitalisme dan niet meer nodig, ik zou er in elk geval niet eens rouwig om zijn. Ik besef dat ik zolang het nog niet zover is, zwaar boter op mijn hoofd heb door het
    (eind-)spelletje tot het bittere einde mee te spelen. Dus vandaar dat ik mijzelf beschouw als kampioen OH-en.

    Goed weekend, en mocht uw bank omvallen, pakt u toch gewoon een stoeltje erbij, vaak zit je dan zelfs veel beter!

    Ruli Realo groet u allen.

    over dat wat je huis waard is stukje. Met bouwmaterialen ben je er niet alleen hoor. Je hebt de grond nog plus arbeidskosten. Want zelf kan je dat echt niet, tenzij je bouwvakker bent maar dan heb je alsnog meerdere mense nodig.
286 Posts
Pagina: 1 2 3 4 5 6 ... 15 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Indices

AEX 874,67 -1,06%
EUR/USD 1,0620 -0,05%
FTSE 100 7.820,36 -1,82%
Germany40^ 17.760,40 -0,03%
Gold spot 2.384,72 +0,07%
NY-Nasdaq Composite 15.865,25 -0,12%

Stijgers

Avantium
+5,13%
FASTNED
+2,27%
Air Fr...
+2,00%
DSM FI...
+1,84%
CM.COM
+1,69%

Dalers

Arcelo...
-6,90%
Aperam
-6,68%
JUST E...
-4,85%
SBM Of...
-4,17%
RANDST...
-3,69%

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links