Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Voorbeurs: Alles groen (nog wel)

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Auteur: Arend Jan Kamp

Arend Jan Kamp is 24/7 van de vroege uurtjes voorbeurs tot de late uurtjes after hours uw gastheer op IEX, als hij in geheel eigen stijl (bondig, maar toch uitbundig) de beursdag met u doorneemt. Van aandelen en indices, via commodities, langs de rentemarkten, naar haute finance tot politiek en centrale banken. Arend Jan is ...

Meer over Arend Jan Kamp

Recente artikelen van Arend Jan Kamp

  1. 19 dec Het is een beetje anders dan anders voorbeurs 48
  2. 18 dec Voorbeurs houdt het niet over, maar er is nog genoeg te doen 2
  3. 15 dec Het ziet er aardig uit voorbeurs en wie weet wordt het heksenketel 3

Reacties

12 Posts
| Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 27 september 2011 08:26
    "Welke kant stuitert de AEX vandaag weer op? Alles is mogelijk met een volatiliteit van welgeteld 41,37. Zelfs gisteren steeg die nog, ondanks de fraaie koersstijging. Ik zit zelf een beetje kniesoorderig te kijken naar semiconductorindex SOX, die nog wel eens op de feiten vooruitloopt. Die daalde gisteren een pietsie."

    Gisteren waren het ook de 'verkeerde' fondsen die de kar trokken in Amsterdam. Zo lang bouwers/transport/uitzenders niet overtuigend de kar trekken en aan een herstel beginnen, hoeft de rest van de markt niet te denken aan een duurzaam herstel. De genoemde sectoren koersten gisteren gedurende de dag alle zelfs in het rood.

    Zelf denk ik overigens dat we vandaag wel een groene dag te zien krijgen. De markt blinkt in deze tijd uit in het doen van dingen die tegen het gevoel van iedereen in gaan. De TA heeft er ook nauwelijks een antwoord op.
  2. kolenboer 27 september 2011 08:33
    Goedemorgen AJK,

    Komt goed. Kopen die handel. Niks aan de hand. Waarom zou wantrouwig voor die stijging? Ik hoor de Bassies en de Bromsnorren niet meer over die 400 praten. Eén ding is zeker, zolang de banken dergelijk mensen niet onmiddelijk de laan uitsturen komt het nooit en te nimmer goed. Maar nee, de bonuspot wordt weer gevuld met de geode resultaten van de bankmannetjes.
  3. [verwijderd] 27 september 2011 08:52
    quote:

    kolenboer schreef op 27 september 2011 08:33:

    Goedemorgen AJK,

    Komt goed. Kopen die handel. Niks aan de hand. Waarom zou wantrouwig voor die stijging? Ik hoor de Bassies en de Bromsnorren niet meer over die 400 praten. Eén ding is zeker, zolang de banken dergelijk mensen niet onmiddelijk de laan uitsturen komt het nooit en te nimmer goed. Maar nee, de bonuspot wordt weer gevuld met de geode resultaten van de bankmannetjes.
    Niet zo pessimistisch, kolenboer. Alessio Rastani gaf een goed interview aan de BBC en verwacht een oktoberkrach. Wel ja, nu al? Zijn opmerkingen over de jarendertig heb ik nog niet eerder gehoord of gelezen, gewoon een gevolg van wat handelaren deden(geld verdienen, hoe dan ook) en de reacties daarop van overheden leverden een smeltpunt op. Voorlopig groen en dan rood naar de 241 en lager.
  4. kolenboer 27 september 2011 09:46
    quote:

    Redactie IEX.nl schreef op 27 september 2011 09:42:

    Hoi Bert,

    Zoals de ECB zelf gisteren twitterde:

    Bond purchases settled last week: EUR 3,952 mln. Matured: 69 mln. Total amount to be absorbed: EUR 156.5 bln twitter.com/#!/ecb_europa_eu/status/1...

    Spreek ik namens ons allen als ik ze er heel veel plezier mee wens?

    Arend Jan

    Maakt voor de ECB niks uit. Die heeft geld genoeg. Als ze tekort komen dan tikken ze gewoon weer een 1 met 30 nullen erachter en kopen maar. Hyperinflatie komt eraan
  5. kolenboer 27 september 2011 09:57
    Ajk,

    Dit had ik het weekend geschreven onder je stukje, heb je het nog gelezen?

    Hier nogmaals:

    AJK,

    De AEX gaat naar de 135. Dat is het minimale koersdoel. Dus verkoop uw aandelen i.p.v. kopen. Dat ik niet enige ben die zo denkt blijkt wel. We dalen gestaag verder.
    En die 400 jaar slaat nergens op.

    Stel ik ben 30 jaar, stap in het SNS aandelenfonds van meneer Bromsnor, die een lange termijn rendement beloven van 6 tot 8% per jaar.

    Zijn we 12 jaar verder ben ik de helft kwijt terwijl meneer Bromsnor in die 12 jaar zijn bonus elk jaar met dubbele percentages ziet stijgen.

    Ik heb dus in 2012 nog 50% over. Die 50% is in 2013 nog eens gehalveerd. Kortom, ik ben dan na 13 jaar 75% kwijt terwijl de bonus van meneer Bromsnor met 200% is gestegen.

    Dan maken we eindelijk de aankomende 5 jaar 60% rendement. Dan heb ik na 17 beleggen nog steeds 60% verlies terwijl de bonus van Meneer Bromsnor zo rond de 1000% is van de bonus in 2000.

    Ik ben dan 47 jaar ondertussen. Dan komt er de komende 10 jaar nog eens 100% bij. Dan sta ik nog steeds op 20% verlies na 27 jaar beleggen. Dan staat de bonusteller van Bromsnor ongeveer op 5000% want hij heeft toch zulke goede rendementen gehaald de afgelopen 15 jaar. Dan komt er weer een zware economische crisis die de aandelen weer met 50% doen dalen over een periode van 7 jaar. Dan staat mijn rendementsteller weer op 40% van hetgeen ik in 2000 mee begon maar dan zitten we al in 2045 ergens en ga ik pensioen tegelijk met meneer bromsnor.

    Die heeft zijn zakken gevuld met vette bonussen, zit in een mooi huis in Frankrijk in zijn vuistje te lachten hoe hij dat toch even mooi heeft geflikt, terwijl de centen van zijn klanten na 35 jaar ineen zijn verschrompeld.

    Droom jij maar over die 400 jaar maar bovenstaand scenario is een zeer reel scenario.
  6. [verwijderd] 27 september 2011 10:55
    Hoi Kolenboer,

    Wat ben je weer vrolijk vandaag :-) en daarom reageer ik ff.

    * Ik refeer aan die 400 jaar, omdat in de afgelopen 4 eeuwen het bedrijfsleven voor waarde heeft gezorgd. Van windmolen tot iPad zeg maar. Dat kan je van staten niet zeggen, die bij voorkeur van belastinggeld oorlog voer(d)en, bureaucratie opbouwen en het ter consumptie uitdelen aan vriendjes en aanhang. Goud en zilver glimmen ook niet anders dan 400, 200 of 1 miljoen jaar geleden

    * Volgems mij krijgt bromsnor geen bonus als ie geen geld heeft verdiend, maar vraag het um zelf. Corné bijt niet.

    * Je hoeft niet in bromsnors aandelenfonds te beleggen, dat is een vrije keus en daarom ben je zelf verantwoordelijk. Je kan het ook in bonds, goud of ouwe sok steken als je het trackrecord van aandelen niet vertrouwt.

    * In het contract van bromsnor met zijn klanten staat dat hij uitluitend en alleen 100% in stock belegd moet zijn. Hij staat voor het hekje als hij er dan cash van gaat aanhouden, of er goud, bonds, teakhout, tulpenbollen of rats kuch en bonen van koopt.

    * Noem mij een tijdperk, land, jaartal of zelfs maar minuutje dat het geen oneerlijke, gemene, smerige rotbende was in de wereld.

    * Ik ben het wel met je eens dat de industrie moet kappen met voorspellen. Koersen zijn door niets en niemand te voorspellen, basta. Kijk naar wat je wel kan duiden: risico, kosten, yield en dividend. Maar ja, jullie komen hier met z'n allen op IEX omdat u wilt weten wat de AEX vandaag doet. Hallo, wakker worden: dat weet never nooit iemand!

    * Ik rekende het laatst nog uit, de AEX deed sinds de start in 1983 iets van 6,6% per jaar en 10,6% incl dividend. Mooi toch? Dit decennium is gewoon een gezonde reactie op de gratisgeldidioterie - zeg - 1995-2000.

    Genoeg nu, laten we het er op houden dat jij van goud houdt, Kolenboer. Ik geloof in dividend en hoop op koersstijgingen. Niks meer en niks minder.

    Arend Jan
12 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links