Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Hoop doet vrezen

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Auteur: Alexander Sassen van Elsloo

Alexander Sassen van Elsloo is directeur van Sassen Research & Consultancy Company. Voorheen was hij head of research bij Hobart Capital Markets in Londen en deed hij aandelen- en hedgefundsales bij onder andere SNS Securities en Rabo Securities. Sassen van Elsloo is ook te volgen op Twitter: @sassenvanelsloo. Sassen van E...

Meer over Alexander Sassen van Elsloo

Recente artikelen van Alexander Sassen van Elsloo

  1. dec '16 Het afscheid van de euro en van mij 40
  2. nov '16 Obligatiefeest voorbij 6
  3. okt '16 "ETF’s leiden tot crowded trades" 6

Reacties

50 Posts
Pagina: «« 1 2 3 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. Alexander Sassen van Elsloo 20 september 2011 13:03
    Lieve Sander 40 ik miste al je gebruikelijke opmerkingen. Ik vind het knap dat je weet wat ik verdien! Misschien ben je wel de nieuwe Jomanda! Das goed geld verdienen.
    Maar ik vind ook dat je een leuke positie inneemt: of ik antwoord niet en ben ik een luie arrogante columnist of B) ik antwoord wel vragen en dan ben ik een slechte belegger... En mocht je het echt willen weten ben ik tussen de bedrijven door columns aan het schrijven en aan het handelen in CFDs en dat gaat me zeer goed af. Dus maak je ajb geen zorgen om mij.
  2. [verwijderd] 20 september 2011 13:31
    ondanks of dankzij alle verruimingen, zal de boel verder vastlopen. Iemand wordt binnen niet afzienbare tijd de zondebok. De geschiedenis herhaalt zich zoals altijd. De mens verandert niet, maar zijn technieken wel...

    Gr. PZ

    p.s. zolang er economisch slecht ingevoerde politici aan het roer van het reddingsplan zitten, zal het voorlopig er niet beter op worden. Als de Duitsers niet uitkijken, worden ze voor de vierde keer in de geschiedenis geplukt.
  3. [verwijderd] 20 september 2011 13:37
    het gepubliceerde stuk is niet onebelangrijk, de gewone mens reageert ook op voorbeelden. ik denk het volgende als oudere jongere:
    1. ems is waanzin en geeft alle macht over geld naar deze club niet-belastingbetalers, geld is macht toch. laten wij geld uitgeven aan werk terughalen uit het oosten, dit levert werk, ook voor ouderen om het handwerk over te dragen, opleiding en geen discriminatie van ouderen om een studie te kunnen volgen zonder hiervoor goud op tafel te moeten leggen,innnovatie op en tevreden werkers. werk dient anders te worden belast, niet meer op deze manier als nu, dat werkt frustrerend, zeker voor de jeugd, want de huidige monopoliespelers en spreadsheet managers zijn incompetent,gezien hun gebrek aan leiderschap, egotrippers zijn het. leiders dienen hun ego om en opzij te zetten in coachende vorm, niet laten zien hoe goed ze zijn maar hoe goed ze zijn in het managen van werkenden ipv managen van hun portemonnaie, verder zijn er eigenlijk alleen maar managers nodig om problemen op te lossen en dat hebben de huidige niet geleerd! zo weet ik er nog meer.
  4. Wij Rosario 20 september 2011 15:39
    Alexander, ik vind u stuk een goede opsomming van feiten. Uiteindelijk; de mensen in een organisatie bepalen wat er gebeurt met name de spilzucht is wat mij het meest stoort, of ze er nu 1 of 10 vrouwen/mannen op nahouden zal mij een zorg zijn, ik ben niet afgunstig wat dat betreft.
    Blijft een feit dat politici en directies van overheidsorganisaties dagelijks laten zien dat men niet met geld om kan gaan. Prive niet en voor hun bedrijf niet. Ik begrijp daarom alle commentaar op ASE niet omdat hij slechts aangeeft wat wij als buitenstaanders te zien krijgen. Ik begrijp dat een meerderheid van de lezers vindt dat de financiële wereld goed bestuurd wordt. Dan zou ik zeggen wordt eens wakker, kruip uit bed en lees een krant of kijk naar het nieuws of praat met uw vrienden en kijk hoe het er financieel voorstaat. We hebben alleen nog maar schulden dat is wat er feitelijk mis is. Dit is het gevolg van 40 jaren mismanagement van de politiek en het slecht toepassen van de Keynes theologie. Het is nu in Nederland zo als je aangeeft dat huizen te duur zijn ten opzichte van bijvoorbeeld Duitsland dan ben je al een doomdenker. We hebben nu 40 jaren peptalk aangehoord en de realiteit geeft ons straks een enorme dreun, ja u leest het goed de crisis van 2008 was nog maar een klein dipje bij wat er gaat gebeuren.
  5. [verwijderd] 20 september 2011 16:03
    Ja ja, willen jullie mijn mening horen.
    nederlanders zijn schrijvers geworden.
    Ons land, onze centen gaan helemaal naar de bliksem.
    Wat doen wij!!!!! e-mailen, stukjes schrijven.
    Laten we nu eens eerlijk zijn, wij geven ze de totale vrijheid om dit te doen.
    Als ik terug kijk in de geschiedenis knokte men voordat alles wat men had gestolen werd.
    Wel hier staat maar 1 ding, niet meer mailen, niet meer schrijven maar revolutie!!!!

    Je kan van de Grieken zeggen wat je wilt, maar die knokken wel voor hun bestaan, dat kan ik van ons Nederlanders niet zeggen.
    Ik heb eens helaas een film gezien waar men met gebogen hoofd in de rij stond om afgemaakt te worden, de werkelijk dus.
    Zo voel ik mij ook namelijk er is hier geen organisatie.
    Mr. G. Wilders!!! heb ik op gestemd maar die zit er alleen voor zich zelf.

    Laat iemand eens opstaan, helaas we wonen in Nederland en de VOC mentaliteit wat dat ook mogen voorstellen is helaas onderbroeken mentaliteit geworden.
  6. Lavendel 20 september 2011 17:26
    Dom gebabbel. IEX onwaardig. Naar aanleiding van een eerdere column heb ik me ook toen al opgewonden over de kwaliteit van uw bijdragen. U heeft een nieuw dieptepunt bereikt. Het onderwerp is veel te serieus om er zo mee om te gaan. Het IMF is een hele goede organisatie en dat verandert niet als de directeur zijn sexuele driften niet onder controle heeft. Berlusconi moge een clown zijn, dat betekent niet, dat geheel Italie haar beleid niet serieus moet worden genomen. Van politieke besluitvorming in een democratisch kader heeft U weinig kaas gegeten.Als U niets hoort, betekent dat nog niet, dat er niets gebeurt. Juist de betrekkelijk stilte van dit moment geeft mij het vertrouwen, dat er hard aan oplossingen wordt gewerkt.
    Wellicht toch beter als U voor de Telegraaf gaat schrijven.
  7. Wij Rosario 20 september 2011 17:42
    Meneer Lavendel, ik begrijp niet waarop u uw met waarde oordelen baseert. Ik zie alle grote overheidsorganisatie met of zonder hitsige leider driftig met een andermans geld rondstrooien, hetgeen ze nooit zouden doen als ze het zelf zouden moeten betalen. Omdat het onderwerp zo serieus is begrijp ik niet waaruit u ook maar 1 signaal ziet waar de het IMF, de wereldbank, de FED of de ECB iets goeds voor de wereld doen. Nu hebben ze weer een nieuwe voorzitter bij de IMF die al de nodige brokken gemaakt heeft en Frankrijk diep in de modder achterlaat om de wereld op hetzelfde peil te brengen.
    Ik denk dat de Telegraaf beter betaalt dan deze site, verder heeft de Telegraaf een heel aardige financiële site.
  8. [verwijderd] 20 september 2011 18:38
    Ik citeer: "Als ik om mij heen kijk dan zie ik voornamelijk corruptie, grootheidswaanzin, cognitieve dissonantie, struisvogelpolitiek, narcisme, tegengestelde belangen, verdeeldheid, stupiditeiten, quatsch of een combinatie van al het bovenstaande." Het megalomane denken, gespeend van iedere realiteit heeft wel vaste voet gekregen in de afgelopen twintig jaar, Ik kijk om me heen en men bouwt overal mega dit of dat en alles moet design zijn, liefst zo duur mogelijk. Het betalen komt later, Dat is grootheidswaanzin. Klopt. Vele bestuurders dachten zonnekoning te zijn overdraagbaar op nageslacht. In Nederland kennen we geen corruptie noch vriendjespolitiek maar wel een aanbestedingscultuur waarbij het hebben van 'zakenrelaties' een voorwaarde is. Stem in met corruptie. Frauderen doen alleen Italianen, Grieken en Spanjolen is de publieke opinie wat aangeeft dat hier gefraudeerd wordt immers wat je zegt ben je zelf. Benoeming van de heer Knot is regelrecht politiek en geldzaken nog meer afhankelijk van elkaar maken terwijl zij net als kerk en staat gescheiden moeten zijn. Geklungel dus? Nee, het is bewust gekozen om de 2eKamer tegemoet te komen want het volk wil dat. Lijkt op de jaren dertig. Mee eens. Narcisme is zelfs de basis geworden van het politieke systeem want men vond en super narcist de beste politicus in eeuwen. Een andere narcist heeft zijn plaats ingenomen. Ook mee eens met narcisme. De ECB treedt buiten haar bevoegdheden en het is opmerkelijk dat de ECB politieke maatregelen moet afdwingen wat haar taak niet is. Ik heb nu ook de indruk dat landen schijnmaatregelen nemen om de schulden te verminderen wat het handelen van de ECB wel eens teniet zou kunnen doen. Kortom, ik blijf optimist en hopelijk ook een realist ofschoon anti-irrationalisme beter zou zijn, maar wetende dat we in een leiderschap crisis verkeren met een financiële crisis als gevolg. De omwenteling komt nog. Als ik het goed lees manoeuvreert China zich aardig tussen de klippen EU en VS om geen averij op te lopen wat van de EU niet gezegd kan worden. Ik stop maar en wacht morgen af of posities in te nemen zijn.
  9. pcrs7 20 september 2011 20:36
    quote:

    Victor123 schreef op 20 september 2011 12:31:

    Een paar van de grootste leiders in de geschiedenis waren womanizers, Kennedy, Clinton, Churchill, komen nou zo even bij me op.
    En het is bekrompen je pseudo morele superioriteit te extrapoleren naar de arbeidsethiek. Kahn was gerespecteerd, ook door een blad als The Economist, om z'n positie in de IMF.
    Wat is er goed aan die mensen ? Kennedy startte de Vietnam oorlog, die tussen de 1 a 2 miljoen mensen het leven kostte. Clinton begon de community reinvestment act te bekrachtigen, die banken verplichtte aan iedereen een hypotheek te geven onder bedreiging van fikse boetes. Churchill prees Mussolini als een groots staatsman.
    Allemaal bedreigden ze hun eigen bevolking met wet en geweld zodat deze zich achter hun plannen schaarden.
  10. pcrs7 20 september 2011 22:45
    quote:

    Fromadistance schreef op 20 september 2011 22:29:

    Het is duidelijk dat Griekenland lid blijft van de EG, en dat de Euro blijft bestaan. Het kost even wat tijd voordat de Grieken begrijpen dat we niet langer opgelicht willen worden. Business as usual over een paar weken
    Ik denk dat de heersers in europa heel bang zijn voor wat er gebeurt als de Griekse ambtenaren stuk voor stuk op straat worden gezet, omdat er geen geld meer is voor hun salaris.
    Eindelijk krijgt de bevolking wat lucht van die stempelzetters en vergunningverleners en kunnen ze weer een beetje zaken doen.
    Het kan natuurlijk ook zo zijn dat het gaat als in Afrika. De overheid gaat nog steeds door, maar ambtenaren laten zich nu door envelopjes betalen door ondernemers die willen ondernemen zonder op hun kop gezeten te worden. De ambtenaren delen het geld dan met de rest van het onderdrukkingsapparaat dat het leven nog steeds onmogelijk maak voor degenen die geen envelopje overhandigen. Afpersing in uniform, een traag werkend vergif.
    Amerika 200 jaar overheid: $47,200 GPD/capita
    Nederland 1000 jaar overheid:$40,300
    Griekenland 3000 jaar overheid:$29,600
    Egypte 6000 jaar overheid:$6,200
50 Posts
Pagina: «« 1 2 3 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links