Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Homburg

867 Posts
Pagina: «« 1 ... 39 40 41 42 43 44 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. wittedewith 1 september 2011 20:12
    Beste Voda,
    Ik weet er alles van met ING en Ballast Nedam. Toch ben ik ervan overtuigd dat bedrijven die tenminste 3 jaar dividend uitkeren de kans op beurspijn reduceren, niet uitsluiten natuurlijk. Ze hebben in ieder geval een cashflow die voortvloeid uit winstgevendheid. Bedrijven die nu nog all time low staan en die dus niet de crisis van 2008 achter de rug hebben gelaten keren zo'n beetje allemaal geen dividend uit. SNS, Homburg, Air France KLM, Ctac, alle biotech aandelen, DPA, Tom Tom, And, Spyker, enz. Te vaak denken we dat deze laagstaande aandelen alleen maar omhoog kunnen...

    quote:

    voda schreef:

    [...]

    Ook dit is helaas geen "garantie" op een stabiele koers.
    Ik heb er ervaring mee!
  2. forum rang 10 voda 1 september 2011 22:15
    PERSBERICHT: Homburg Invest geeft update inzake recente ontwikkelingen


    HALIFAX, Nova Scotia, Canada. 1 september 2011 - (TSX: HII.A & HII.B en NYSE uronext Amsterdam: HII) - Homburg Invest Inc. ("HII" ofwel "de Onderneming")
    maakt het aftreden van twee leden van de Raad van Bestuur bekend, alsmede de enoeming van een nieuwe Bestuursvoorzitter.

    Michael H. Arnold, C.A. is afgetreden als directeur en als voorzitter van de Raad van Bestuur. Wel zal hij de RvB van speciale adviesdiensten blijven voorzien. Dr. Trevor A. Carmichael is eveneens teruggetreden als directeur. Noch Dhr. Arnold noch Dr. Carmichael zal zich opnieuw verkiesbaar stellen voor de RvB tijdens de Algemene Vergadering van Aandeelhouders.

    HII-directeur Hartmut Fromm is door de RvB benoemd tot Bestuursvoorzitter. Dhr.Fromm is medeoprichter en Senior Partner van het Duitse advocatenkantoor Buse Heberer Fromm te Berlijn en is tevens voorzitter van de RvB van de Duitse vastgoedonderneming IMW Immobilien SE.

    Als gevolg van het voorgaande telt de Raad van Bestuur nu vier leden, van wie er drie onafhankelijk zijn.

    Update inzake recente gebeurtenissen

    Op 26 augustus 2011 heeft Homburg Canada Inc. ("HCI"), een onderneming onder ontrole van Richard Homburg, middels een persbericht bekendgemaakt haar angekondigde voornemen om een bod uit te brengen op alle uitstaande aandelen HII die nog niet in bezit waren van of direct of indirect gecontroleerd werden door HCI, niet te zullen uitvoeren.

    Voor de duidelijkheid wil HII graag melden nooit een formeel bindend bod te ebben ontvangen van HCI of Richard Homburg voor de overname van alle nog niet n bezit zijnde aandelen in de Onderneming. Zoals op 25 juli 2011 is bekendgemaakt, heeft de Raad van Bestuur van HII een niet-bindend voorstel van Richard Homburg voor het privatiseren van HII (het "Voorstel") afgewezen omdat het Voorstel niet in het belang was van HII en haar stakeholders.

    Voor zover bekend bij de Raad van Bestuur van HII is de benodigde financiering voor uitvoering van het Voorstel nooit toegezegd. Bovendien voorzag het Voorstel in het gebruik van het meest liquide middel van HII, namelijk de in bezit zijnde enheden Homburg Canada Real Estate Investment Trust, als financieringsmiddel oor de privatisering, hetgeen bij uitvoering de financiële flexibiliteit van HII ernstig zou hebben aangetast.

    Relatie met Autoriteit Financiële Markten (AFM)

    De Onderneming is er sterk van overtuigd dat zij te goeder trouw heeft gehandeld om tegemoet te komen aan de eisen gesteld in de AFM-Instructie die eerder werd bekendgemaakt op 26 mei 2011. Tevens blijft de Onderneming zich inzetten om de impasse met de AFM op te heffen en te voorkomen dat haar vergunning als financiële instelling in Nederland wordt ingetrokken.

    De AFM heeft HII twee weken uitstel gegund om de Onderneming in de gelegenheid te stellen de AFM van redenen te voorzien waarom haar vergunning als financiële instelling in Nederland niet moet worden ingetrokken. HII wil beleggers eraan herinneren dat het AFM-schrijven een intentie tot het nemen van een besluit verwoordt en niet definitief is.

    HII belooft krachtig verweer tegen schadeclaim van HCI

    Op 30 augustus 2011 maakte HII bekend dat het van HCI een schadeclaim voor een totaalbedrag van circa CAD 27 miljoen had ontvangen ter compensatie van de beëindiging door HII van de overkoepelende vastgoed- en asset managementovereenkomst tussen de Onderneming en HCI.

    HII blijft van mening de overeenkomst te hebben beëindigd wegens het niet nakomen door HCI van haar verplichtingen voortvloeiend uit de overeenkomst, en dat de Onderneming daarom geen compensatie verschuldigd is aan HCI. De Onderneming wijst de schadeclaim af en zal zich er krachtig tegen verweren mocht de zaak voor de rechter komen.

    Communicatie met stakeholders in Nederland

    Gezien het groeiende aantal vragen van houders van aandelen en obligaties in Nederland werkt HII momenteel aan het inrichten van een communicatiekanaal in Nederland. Nadere informatie zal op korte termijn worden verstrekt.

    Over Homburg Invest

    Homburg Invest Inc. bezit en ontwikkelt een gespreide portefeuille van hoogwaardig commercieel vastgoed (waaronder kantoren, winkels, industriële objecten en ontwikkelingsvastgoed) verspreid over Europa en de Verenigde Staten,en heeft een belang in Homburg Canada Real Estate Investment Trust. Het hoofdkantoor van de Onderneming is gevestigd in Halifax, in de Canadese
    provincie Nova Scotia.

    -30-

    Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:

    Caroline Martel
    NATIONAL Public Relations
    Tel. +1-514-843-2313

    PDF versie van het persbericht :
    hugin.info/138798/R/1543627/472882.pdf


    This announcement is distributed by Thomson Reuters on behalf of
    Thomson Reuters clients. The owner of this announcement warrants that:
    (i) the releases contained herein are protected by copyright and
    other applicable laws; and
    (ii) they are solely responsible for the content, accuracy and
    originality of the information contained therein.

    Source: Homburg Invest Inc. via Thomson Reuters ONE

    [HUG#1543627]

    www.homburginvest.com

  3. [verwijderd] 2 september 2011 09:46
    Homburg Invest huurt Deloitte in
    Gepubliceerd op 2 sep 2011 om 06:58
    •Homburg Invest huurt Deloitte in
    •Homburg benoemt nieuwe voorzitter
    HALIFAX (AFN) - Homburg Invest heeft Deloitte & Touche ingehuurd. Het onderzoeksbureau gaat de strategie van de onderneming onder de loep nemen, zo werd vrijdag bekend.

    Doel van het strategisch onderzoek is het verbeteren van de balans en de financiële flexibiliteit van de vastgoedinvesteerder.

    Donderdag werd bekend dat Homburg de Duitser Hartmut Fromm heeft benoemd tot bestuursvoorzitter. Hij volgt Michael Arnold op, die bij het bedrijf betrokken blijft als adviseur.

    -----------------------eind

    het lijkt me dat Homburg druk bezig is om het negatieve sentiment rondt het aandeel te doorbreken.
    Men is in ieder geval van plan om weer beter te gaan comminiceren met afm en aandeelhouders. (zie bovenstaande berichten)
    Volgens mij is er zelfs voldaan aan de eisen die afm gesteld had.
    Ik ben mij er van bewust dat vastgoed een forse afwaarding meemaakt, maar toch vind ik het vreemd dat het aandeel zo fors naar beneden is gegaan.
    R. Homburg trekt het bod in van 2,30 euro en binnen een week daalt het aandeel niet richting de koers van voor het bod maar zelf 1 euro lager (gisteren werd 0,50 aangetikt).
    Het is te hopen voor de oud aandeelhouders dat het aandeel weer gaat herstellen. Wellicht krijgen zij de aankomende tijd meer duidelijkheid (9-9-2011 vergadering).
    Ik heb in ieder geval wat aandelen opgepikt en ben benieuwd wat het gaat worden.

    groet,poil
  4. sting99 2 september 2011 13:21
    Ik zie weinig overlevingskansen voor Homburg.
    Uit het FD.
    De ontwikkelingen bij het beursgenoteerde Homburg Invest zijn ontaard in een chaos die het ergste doet vrezen voor de belangen van 9000 voornamelijk Nederlandse particulieren die geld hebben geleend aan het vastgoedfonds.

    Donderdag maakte Homburg Invest bekend dat opnieuw twee hooggeplaatste mensen vertrekken en dat een miljoenenclaim van oprichter, naamgever, grootaandeelhouder en ex-bestuurder Richard Homburg wordt verworpen. Bovendien meldde het fonds dat het twee weken respijt krijgt om toezichthouder AFM te overtuigen de vergunning om aandelen uit te geven niet in te trekken.

    De inkt van het bericht was nog niet droog of de volgende tijding werd de wereld in geslingerd. Homburg Invest huurt de consultants van Deloitte in om een strategie te ontwikkelen die tot een gezondere financiële huishouding moet leiden. Het fonds zucht al jaren onder een wankele solvabiliteit en de situatie is na een recente golf van nieuwe afwaarderingen nog nijpender geworden.

    Het inhuren van Deloitte is een veeg teken, maar geen overbodige luxe. Echter, waar zeker zoveel behoefte aan is, is aan een heldere communicatie. De afgelopen jaren heeft Homburg Invest voor ruim 300 mln euro geld opgehaald via obligaties die met veel bombarie zijn geplaatst bij 9000 voornamelijk Nederlandse particulieren. Laat het bestuur van het fonds, dat in het Canadese Halifax zetelt, als de wiedeweerga overvliegen en licht in de duisternis scheppen
  5. [verwijderd] 2 september 2011 13:30
    volgens mij zijn deze ontwikkelingen juist veroorzaakt door de aanbevelingen vanuit de afm.
    met andere woorden er zit volgens mij ook een positieve kant aan het verhaal. Op deze manier kan namelijk de vergunning worden behouden.
    Het is uiteraard waar dat luisteren naar aandeelhouders en afm voor rust gaat zorgen en hopelijk ook voor een herstel van deze enorme dip in de koers.

    groet, poil
  6. [verwijderd] 8 september 2011 09:39
    quote:

    Dikkie Dik schreef op 11 april 2011 16:58:

    Hoe dan ook, veel plezier nog ermee. Aangezien Richard al is vertrokken denk ik dat het kaartenhuis voor de herst van 2011 wel definitief zal zijn ingestort.

    Ik kom nog wel eens terug als het kwaad definitief is geschied. Net als bij Innoconcepts trouwens (heb ik ook heel wat naievelingen kwaad mee weten te krijgen. Na het demasque helaas niets meer van vernomen).
    Gaat er nog om spannen allemaal... herfst in aantocht!
  7. [verwijderd] 8 september 2011 09:58
    quote:

    Dikkie Dik schreef op 11 april 2011 10:05:

    Zoveel domheid blijft onbegrijpelijk...

    Het aandeel gaat gewoon naar 0 euro (zoals voorspeld).

    Er komt een fire-sale van assets dwz een uitverkoop. Hierbij wordt niet de boekwaarde ontvangen, maar (afhankelijk van de kwaliteit van de assets een stuk) minder.

    Met een solvabiliteit van 5% is het dan gauw bekeken. Voorbeeldje voor de nono:

    koop een huis voor 100, leen 95, eigen inbreng 5.

    Baan verloren, echtscheiding, huizencrisis: gedwongen verkoop

    Opbrengst: 90. Resultaat: RESTSCHULD 95-90 = 5

    Zo zal het ook gaan met Rommelschuldenberginvest (ik voorspel dit al 2 jaar)

    Resultaat: aandeel 0, Homburg bondhouders moeten als eerste bloeden voor de restschuld.

    En Richard dan? Well, he moved on long ago...

    Dus RECAP:

    - aandeel gaat naar 0, niet kopen
    - niemand, ook sir richard niet, zal het aandeel overnemen. Hierbij hoort namelijk de gigantische schuldenberg. In plaats daarvan worden/zijn de betere bezittingen (voor minder dan de boekwaarde) verkocht en het schuldenkaartenhuis wordt afgezonken
    - dividend zal nooit meer worden uitbetaald
    - argeloze bushokjesinvesteerders (je weet wel, die advertenties voor Homburg bonds) zullen ook moeten bloeden

    Moraal:

    Praatjes vullen geen gaatjes. Eerst zelf onderzoeken, dan pas instappen, niet afgaan op betaalde verkooppraatjes in een commercieel programma.

    Verder succes allemaal!

    PS: Misschien nog eens doorlezen... Ik zeg dit al een jaar of 3...
  8. sting99 9 september 2011 17:33
    MONTREAL (AFN) - Homburg Invest heeft bij de Canadese rechter uitstel van betaling aangevraagd. Dit maakte het beursgenoteerde vastgoedbedrijf vrijdag bekend.

    ,,Het doel van de aanvraag is om ons in staat te stellen onze activiteiten op een ordelijke wijze te herstructureren. De aanvraag stelt het bestuur en managemen in staat om maatregelen te nemen die de balans van het bedrijf versterken'', aldus bestuursvoorzitter Hartmut Fromm in een verklaring.
  9. [verwijderd] 9 september 2011 17:45
    [quote alias=sting99 id=5793655 date=201109091733]
    MONTREAL (AFN) - Homburg Invest heeft bij de Canadese rechter uitstel van betaling aangevraagd. Dit maakte het beursgenoteerde vastgoedbedrijf vrijdag bekend.

    ,,Het doel van de aanvraag is om ons in staat te stellen onze activiteiten op een ordelijke wijze te herstructureren. De aanvraag stelt het bestuur en managemen in staat om maatregelen te nemen die de balans van het bedrijf versterken'', aldus bestuursvoorzitter Hartmut Fromm in een verklaring.

    [/quot

    "BEGIN VAN HET EINDE"
  10. eugenenl 9 september 2011 18:49
    Ik zie R.H. nog zitten bij Harry Mens met zijn opbeurende praatjes over zijn investeringen in Canada en hoe solide de aandelen Homburg zijn. Palminvest en consorten zijn hem voorgegaan. Erg voor de mensen die in zijn beleggingsvehikel zijn getrapt. Toen hij zijn bod introk dacht ik al dit stinkt.
  11. [verwijderd] 12 september 2011 15:40
    AMSTERDAM (Dow Jones)--De Canadese notering van Homburg Invest inc (HII.AE) wordt door de Toronto Stock Exchange (TSX) nader onderzocht, maakt het Canadese beursbedrijf maandag bekend.
    De TSX kijkt of de klasse A en klasse B aandelen voldoen aan de eisen voor verdere notering op grond van het Expedited Review Process. De handel in de aandelen is per direct opgeschort.

    (END) Dow Jones Newswires
    September 12, 2011 09:26 ET (13:26 GMT)
    © 2011 Dow Jones & Company, Inc.
  12. forum rang 10 voda 12 september 2011 18:23
    Homburg Invest op strafbankje geplaatst door NYSE Euronext


    AMSTERDAM (Dow Jones)--Beursuitbater NYSE Euronext plaatst de gewone aandelen Homburg Invest inc (HII.AE) vanaf dinsdag 13 september op het 'strafbankje', een speciaal segment van de Amsterdamse beurs, vanwege het uitstel van betaling dat door een Canadese rechtbank aan het vastgoedfonds is verleend.

    Als de noteringsmaatregel niet binnen twaalf maanden is opgeheven, zal Euronext Amsterdam de notering van het aandeel beeindigen.

    In Canada onderzoekt de Toronto Stock Exchange (TSX) de mogelijkheden tot 'delisting' van de aandelen Homburg en is de handel in het aandeel tot nader order opgeschort.

    Eerder op maandag maakte Homburg bekend dat de Quebec Superior Court de aanvraag voor bescherming op basis van de Companies' Creditor Arrangement Act had goedgekeurd, waarmee volgens het bedrijf de mogelijkheden zijn gecreeerd om samen met belanghebbenden te werken aan een herstructurering van het bedrijf.

    Homburg eindigde maandag in Amsterdam 34,5% lager op EUR0,38.


    Door Elco van Groningen; Dow Jones Nieuwsdienst; +31-20-5715200; elco.vangroningen@dowjones.com
  13. forum rang 10 voda 13 september 2011 16:33
    Homburg Invest verkoopt C$34,5 mln aan aandelen Homburg Canada REIT


    AMSTERDAM (Dow Jones)--Homburg Invest inc (HII.AE) heeft voor een bedrag van C$34,5 miljoen aan aandelen Homburg Canada Real Estate Investment Trust (HCR.UN.T) verkocht aan een syndicaat van verzekeraars onder leiding van TD Securities inc, maakt het vastgoedfonds dinsdag bekend.

    Homburg heeft drie miljoen aandelen verkocht tegen een prijs per aandeel van C$11,50.

    Gelijktijdig met de verkoop van aandelen door Homburg Invest heeft Homburg Canada REIT 3.325.000 aandelen uitgegeven tegen dezelfde prijs, waarmee het bedrijf C$38,2 miljoen heeft opgehaald.

    Door de verkoop heeft Homburg Invest nu een belang van 16,1%, of 8.813.866 aandelen, in Homburg Canada REIT.

    Homburg geeft aan op dit moment niet de intentie te hebben het belang in Homburg Canada REIT te vergroten danwel te verkleinen, maar kan in de toekomst anders besluiten, aldus het in zowel Nederland als Canada genoteerde bedrijf.

    Homburg Invest is door beursbedrijf Euronext vanaf dinsdag 12 september op het 'strafbankje' geplaatst, omdat het bedrijf uitstel van betaling heeft verkregen van een rechtbank in Canada. Omstreeks 15.00 uur noteert het aandeel 10,5% lager op EUR0,34.


    Door Elco van Groningen, Dow Jones Nieuwsdienst; +31-20-5715200; elco.vangroningen@dowjones.com
867 Posts
Pagina: «« 1 ... 39 40 41 42 43 44 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Indices

AEX 865,35 -1,07%
EUR/USD 1,0671 +0,50%
FTSE 100 7.847,99 +0,35%
Germany40^ 17.771,70 +0,01%
Gold spot 2.369,74 +0,37%
NY-Nasdaq Composite 15.683,37 -1,15%

Stijgers

B&S Gr...
+8,35%
PostNL
+7,07%
Fugro
+4,29%
Van La...
+1,90%
Sif Ho...
+1,51%

Dalers

TomTom
-14,98%
VIVORY...
-10,98%
Alfen ...
-7,35%
ASML
-6,68%
FASTNED
-5,86%

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links