Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Wie is er gek, Corné?

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Auteur: Willem Middelkoop

Willem Middelkoop is investeerder en schrijver/journalist. Hij één van de initiatiefnemers van het in 2008 opgerichte Commodity Discovery Fund en van een webshop voor de aankoop van goud en zilver, www.amsterdamgold.com.

Meer over Willem Middelkoop

Recente artikelen van Willem Middelkoop

  1. jun '11 Zeldzame bubbel 16
  2. jan '11 Wie pakt zilver? 34
  3. jun '11 Derivaten des doods 35

Reacties

123 Posts
Pagina: «« 1 2 3 4 5 6 7 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. De Struikrover 25 augustus 2011 10:15
    Het is allemaal een kwestie van timing. Instappen op 1-1-2011 in het gold&discovery fund had een verlies opgeleverd van 12,5% tot nu toe. 2008 was ook geen best jaar(-27,98%). 2009 en 2010 waren zeer goed. Het geeft maar aan hoe groot de risico's van het fund zijn.

    Conclusie: Iedereen die aandelen, goud koopt of participeert in het gdf is een knotsgekke speculant en kan met een goede timing goed geld verdienen en anders veel verliezen.
  2. [verwijderd] 25 augustus 2011 11:10
    Willem Willem Willem "jij hebt die heren best hoog zitten" ?

    Je kunt je in de verste verte niet meten met Cees de Kort. Dat geleuter over goud laat mensen denken dat je verstand van zaken hebt maar jouw visie komt allen maar tot stand door goed naar anderen te luisteren. Ik durg te wedden dat je dagelijks naar de columns van Cees luistert en anderen om je image als marktkenner te laten blijven bestaan. Het is 1 grote facade en ik doorzie jou. Het is gewoon een kwestie van grote mond hebben en een beetje opletten wat anderen zeggen, en dan het een beetje samenvatten en als 'jouw' mening de wereld in helpen..
  3. FrankBuck 25 augustus 2011 12:39
    Ik heb Corne in een ver verleden eens persoonlijk ontmoet. Mijn indruk was destijds en ook nu nog dat het een integer persoon is. Integer in de zin van betrouwbaar en eerlijk. Willem is ook integer. Maar dan meer in de wiskundige sfeer. Een geheel getal. En liefst heel veel hele getallen in de vorm van geld, geld en nog eens geld.
  4. u.r.k. 25 augustus 2011 12:40
    Beste Willem,
    De goudmarkt wordt beheersd door enkele grote spelers, partikuliere beleggers zijn er nog nauwelijks. Kan de huidig daling niet veroorzaakt zijn door de aktie van President Chavez, welke 211 ton goud heeft opgevraagd, waaronder 99 ton in bewaring gegeven bij JP Morcan, welke thans slechts 10 ton goud in bewaring heeft. De bank kan dus niet aan zijn leveringsverplichting voldoen en moet goud aankopen tegen de huidige prijzen. De bewaarders van het Chavez goud is er dus alles aan gelegen om de spotprijs van goud omlaag te krijgen, om zo hun verliezen te beperken.Ik denk hier aan een groot aanbod van papier goud, op de plank liggend bij de bewaarbanken. Ik denk dat alle bewaarbanken een tekort aan fysiek goud hebben, wat toebehoort aan derden.
    mvg.
  5. sidharta 25 augustus 2011 13:16
    Ik heb ook een presentatie gehad van het fonds van Willem. Men gaf duidelijk aan dat de participaties maandelijks opzegbaar zijn. Toch lijkt me deze optie moeilijk in ere te houden, als de nieuwe instroom terugloopt en een groot aantal investeerder ook haar participaties opzegt. Dus toch maar fysiek goud, mits je interesse hebt in goud?
  6. Marty.mcFly 25 augustus 2011 13:52
    quote:

    Panly schreef op 25 augustus 2011 11:57:

    Taleb heeft ooit een fijn boek geschreven over zulke visionairs-traders-columnisten : "fooled by randomness".

    ook wel leuke dingen geschreven over wat hij van ad hominem aanvallen vindt.

    Maar mss een beetje te moeilijke lectuur, kan best.

    fantastisch boekje, beter dan die erna kwam maar die wel veel bekender is 'the black swan'.

  7. u.r.k. 25 augustus 2011 14:22
    Corne lijkt mij een man met een beperkte horizon en erg kortzichtig. Ik beleg al jaren niet meer in aandelen genoteerd aan de AEX. Adviezen van Corne hadden mij verliezen opgeleverd in plaats van winsten. Zo zijn er vele analisten welke zich bezighouden met de technische analyse, ik ben er niet kapot van.Analisten met visie daar draait het om.
    mvg
  8. [verwijderd] 25 augustus 2011 15:13
    No Gold Bubble

    Greenspan also said that he did not think gold, which reached a record above $1,900 an ounce this week, was in a bubble.

    “Gold, unlike all other commodities, is a currency,” he said. “And the major thrust in the demand for gold is not for jewelry. It’s not for anything other than an escape from what is perceived to be a fiat money system, paper money, that seems to be deteriorating.”

    www.bloomberg.com/news/2011-08-23/gre...
  9. u.r.k. 25 augustus 2011 15:23
    De stijging komt terug, er wordt geen fysiek goud aangeboden ,maar niet door fysiek goud gedekt papier goud. Er zouden twee markten moeten zijn ,een voor fysiek en een voor papier. De pas geopende futuresmarkt China(Hong Kong) is niet als de Comex, elke future is gedekt door Fysiek goud , met de verplichting tot uilevering, indien dit wordt opgevraagd.
    Dus geen futures op de Comex , maar futures op de PAGE met de mogelijkheid van uitlevering Fysiek, danwel in de sterke ondergewaardeerde Chinese munt de Yuan.
    mvg.
  10. [verwijderd] 25 augustus 2011 15:45
    quote:

    geobeo schreef op 24 augustus 2011 15:04:

    [...]

    Dat kan ik je ook wel vertellen; neem het interactive brokers platform (in Nederland o.a. beschikbaar via Lynx). Hiervoor is dacht ik 2000 euro voor nodig als minimale inleg.

    Vervolgens ga je in "SILV" of "SLV" handelen voor zilver of GLD voor goud (er zijn er nog veel meer, je kunt ze vinden door te googlen op "gold ETF" of "gold trackers". Je kunt ervoor kiezen simpelweg "de goudprijs" of zilverprijs te kopen of opties op de goudprijs te kopen voor een bedrag dat je zelf kiest. Zo heb ik langlopende opties op goud met een "Delta" van rond de 1. Op die manier profiteer je van elke punt dat de goudprijs stijgt met minder inleg dan de gewone goudprijs (de inleg van een langlopende optie is minder dan de helft van de "gewone" goudprijs).

    Verschil tussen SILV en SLV:
    -SLV is meer liquide (meer handelaren).
    -SILV is een wat meer open ETF; ze publiceren op hun website bijvoorbeeld de seriele nummers van de goudbaren die ze gebruiken om de investeringen van hun klanten "af te dekken". Volgens mij heeft SILV ook meer dekking dan SLV (meer fysiek goud ingeslagen).
  11. @iPlof 25 augustus 2011 15:50
    quote:

    Troy schreef op 25 augustus 2011 15:13:

    No Gold Bubble

    Greenspan also said that he did not think gold, which reached a record above $1,900 an ounce this week, was in a bubble.

    “Gold, unlike all other commodities, is a currency,” he said. “And the major thrust in the demand for gold is not for jewelry. It’s not for anything other than an escape from what is perceived to be a fiat money system, paper money, that seems to be deteriorating.”

    www.bloomberg.com/news/2011-08-23/gre...
    Greenspan is een oude gek en een aanstichter van de crisis waar we in zitten.
  12. [verwijderd] 25 augustus 2011 15:52
    Wat een onzin diegene die Willem nu aanvallen.
    Willem is juist een van de weinigen die doorziet wat er aan de hand is.
    Beetje lullig om hem daarop aan te vallen, omdat hij daar geld mee verdient.
    Maar daar kom je nog wel achter.
    Over een paar jaar nogmaals de balans opmaken.
    Ik ben sinds 2008 voor een groot deel in goud en zilver gegaan en heb er nog geen moment spijt van gehad. Slaapt goed kan ik je zeggen.
  13. [verwijderd] 25 augustus 2011 16:29
    Je kan schrijven wat je wil over Willem maar hij blijft in ieder geval een gewone vent.
    En niet zo,n vies krijt streep pak als Corne!
    Willem die zijn voetbal spullen mee neemt naar voetbal in een versleten AH plastic tasje.
    Als zo,n zuinig persoon zijn centjes op goud zet zal het niet zo maar zijn!
    En als het bij Willem van binnen in zijn huis allemaal Bling Bling is dan de complimenten daar voor!
    Zit hij al jaren op het goede spoor duidelijk.

    Ga zo door Willem.

    PS. Geen beleggingen in Goud,had ik het maar!
  14. Julian247 25 augustus 2011 19:21
    Triest om zo te reageren. Argumenten worden met zorgvuldige tijdsperiodes gekozen zodat het meneer Willem het beste uitkomt. Willem heeft goed verdiend aan zijn propagganda voor goud, net als destijds voor olie in zijn rtlz-tijd maar als je een kerel bent spreek je ook als zilver daalt van 48 naar 35 en goud van 1900 naar 1700. Niet alleen lullen als je toevallig goed zit....
  15. [verwijderd] 25 augustus 2011 20:14
    Ik denk dat niet iedereen het verschil weet tussen korte en lange termijn. Een goede bull markt gaat niet in een rechte lijn omhoog.
    Willem heeft gewoon een perfecte visie, erg jammer dat mensen daar jaloers op zijn, je kunt er beter van profiteren.
    Maar gelukkig, het kan nog steeds, goud en zilver gaan of veel en veel hoger de komende jaren.
123 Posts
Pagina: «« 1 2 3 4 5 6 7 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links