Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

GOLD - wanneer komt de top en de val

205 Posts
Pagina: «« 1 2 3 4 5 6 ... 11 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 23 augustus 2011 20:59
    quote:

    fes schreef op 23 augustus 2011 20:50:

    [...]

    tsja...de grote daling is begonnen.
    We gaan weer terug naar af.
    Mijn vermoeden is anders...;

    Een normale en gezonde daling voor goud en zilver na dagen van stijgen. Zilver is zeven dagen op rij gestegen, dat is het afgelopen jaar (jaren) nog niet eerder voorgekomen. De hangsthazen vallen vandaag en morgen in Azië uit. Daarna wordt er twee dagen op en neer bewogen en voor 1 september staat zilver boven de $ 45.

    Wij gaan het zien!

    Groet, TC
  2. [verwijderd] 23 augustus 2011 21:30
    quote:

    voda schreef op 23 augustus 2011 20:33:

    Ik snap deze zin (redenatie niet). Waarom zou de industriële waarde zo'n $500 moeten zijn? Kan je dit toelichten? Bij voorbaat dank.
    Dat is de koers ~ bij enkel vraag vanuit industrie (en dan tellen ze sieraden nog mee trouwens, anders is de waarde echt nihil), dus zonder vraag van investeerders/speculanten die denken dat munteenheden gaan vallen, WO3 uitbreekt of gewoon gokken dat goud volgende week nog meer waard is.

    Kan 't nu zo snel niet vinden maar is op diverse plaatsen eea over terug te lezen. Ook dat de vraagverhouding industrie : sieraden : investeerders de laatste jaren steeds verder uit verhouding loopt.

    Beleggen in een commodity doe je normaal omdat je verwacht dat de vraag ernaar toeneemt ten opzichte van het aanbod, om vervolgens op een bepaald moment je winst te nemen (of verlies te dekken). Nu neemt de vraag ook toe maar enkel door toename van mensen die denken dat de vraag gaat toenemen. Daarom dus ook eerder al door mij gesteld dat dit gewoon een ordinair piramidespel is. Vanuit non-investment hoek neemt de vraag naar goud namelijk helemaal niet toe.

    Het wordt overigens op termijn pas echt lachen als ook de bevolking in landen als India tot de ontdekking komt dat het gewoon maar een stom stukje blinkend metaal is en er belangrijkere dingen zijn in het leven (kwestie van bewustwording want wie draagt hier nog goud vandaag de dag, is toch meer een sieraad voor tokkies, straatschoffies & 'gangsters').
  3. forum rang 10 voda 23 augustus 2011 21:45
    quote:

    NewShot schreef op 23 augustus 2011 21:30:

    [...]

    Het wordt overigens op termijn pas echt lachen als ook de bevolking in landen als India tot de ontdekking komt dat het gewoon maar een stom stukje blinkend metaal is en er belangrijkere dingen zijn in het leven (kwestie van bewustwording want wie draagt hier nog goud vandaag de dag, is toch meer een sieraad voor tokkies, straatschoffies & 'gangsters').
    Hartelijk dank voor je uitgebreide antwoord.

    Toch een opmerking, en met name de vraag vanuit India (en vergeet China niet). Gouden sieraden worden daar ook vooral gezien als een "bruidschat".
    Dit is bedoeld als een soort opvangnet voor slechte tijden.
    Ik las laatst een artikel hierover dat deze bruids-schatten minder worden door de hoge goudprijs. (minder qua hoeveelheid goud, niet de waarde daarvan). Gewoonweg omdat anders huwelijken te duur worden.

    Verder wil ik nog wel opmerken dat er inderdaad niet veel goud "verwerkt" wordt in producten, doch wat er wel verwerkt wordt moet gewoon tegen een hogere prijs afgerekend worden. (Conform de marktprijs).

    Zie b.v. ook de prijs voor platina. Een mooi voorbeeld van het gebruik in de bekende 3-weg katalysator.

    nl.wikipedia.org/wiki/Driewegkatalysator

    Dit duur metaal wordt overigens wel weer teruggewonnen, waar mogelijk.
    Oude uitlaten zijn veel geld waard. :-)

  4. [verwijderd] 23 augustus 2011 22:37
    ffff
    Je reden voor goudstijging is valide. Huizenprijsstijging in oa NL voor overgang op de Euro had misschien wel zelfde achtergrond. Met zwarte guldens is het lastig betalen in het eurotijdperk. Ik zou ze bijvoorbeeld niet accepteren. Vastgoed was toen een goed alternatief.
    Goud in een zelfgemaakte kluis is natuurlijk nog wat veiliger, tenzij je afgezet wordt zoals gaddafi. Die kan eigenlijk nergens heen met zijn geld. Buitenlandse staten proberen te confisqueren en binnenlandse staat is na regime-change ook niet meer zo veilig. Zwitserland teert heel aardig op die angst. Of de inhoud van een kluis bekeken mag worden door de fiscus weet ik niet, maar als de bank zelf al niet weet hoeveel er in een kluisje zit, is dat wel zo veilig. Denk toch dat bankbiljetjes dan makkelijker en waardedichter zijn. Pakketje 500 eurobiljetten ter hoogte van een broodje goud is denk ik lichter en meer waard dan goud. (zelfs 50 euro biljetten zouden dat moeten doen) En je kan er toch wat makkelijker mee overweg.

    Denk dus toch dat goud kopen omdat je bang bent voor (terechte of onterechte) staatsvingertjes wel mee valt. Las vandaag in la reppublicca dat om de voorgestelde extra belastingen in italie zoals een solidariteitstax van 5% boven 90.000 euro en 10% boven 100.000 euro leidt tot een explosie van italiaanse clientele bij de zwitserse buren.
    (in tegenstelling tot wat wij denken is de belastingdruk nu tov NL al wat hoger) Het werkelijke probleem is dat van de ontdoken belastingen slechts 10% werkelijk opgespoord en betaald moet worden. In Vs en VK zou dit volgens dat artikel in de buurt van 90% of hoger liggen. (dat betwijfel ik hoe wou je dat bijv. meten)

    de bos
  5. forum rang 10 voda 23 augustus 2011 22:45
    quote:

    de bos schreef op 23 augustus 2011 22:37:

    ffff
    Denk toch dat bankbiljetjes dan makkelijker en waardedichter zijn. Pakketje 500 eurobiljetten ter hoogte van een broodje goud is denk ik lichter en meer waard dan goud. (zelfs 50 euro biljetten zouden dat moeten doen) En je kan er toch wat makkelijker mee overweg.

    de bos
    Ooit wel eens geprobeerd met een 500 euro biljet te gaan betalen?
    Lukt je amper. Zelfs als je met een 200 euro biljet aankomt kijken ze aan of je van Mars komt. Ik weet het, heb hier vele jaren geleden problemen hiermee gehad. (Tijdens de grote verbouwing van mijn huis, en het betalen van de diverse aannemers cash).

    Het is zelfs moeilijk aan deze biljetten te komen.
  6. [verwijderd] 23 augustus 2011 22:53
    quote:

    ffff schreef op 23 augustus 2011 18:59:

    Hirsch,

    Ik heb zo'n flauw vermoeden dat ik pakweg op zijn minst 1000 maal meer aan de voorzieningen van anderen betaal, dan dat die anderen mijn voorzieningen betalen.

    Trouwens: Ik kan mij geen enkele voorziening voor de geest halen die ik aan een ander te danken heb. Ik hoor nog bij dat zeldzame ras dat alles zelf verdient en veel te veel belasting betaalt. Maar ja: je hebt er die blijven maar doorploeteren, doorzwoegen en je hebt er die niet verder komen dan hun hand op te houden en maar klagen.

    Jij ook de groetjes, gouden groetjes vanuit het tuinhuisje!
    Indien het niet zo triest was...
  7. [verwijderd] 23 augustus 2011 22:57
    Goud zit nu grofweg 10 jaar in een bull markt. Dat is geen kwestie van geloven, maar een feit. Kijk op stockcharts, kijk op kitco, kijk waar je wilt, kies de dollar, kies de euro, de loonie en je zult zien.....een bull markt waar je U tegen zegt.

    Dan kan je natuurlijk 10 jaar lang blijven roepen dat goud zijn beste tijd heeft gehad, je kunt ook zeggen dat het waard is wat de gek er voor geeft. Je kunt aangeven dat het geen rente trekt, geen dividend, niks van dat alles. Het is ook zwaar ja, zwaarder dan geld, klopt. Misschien vind je het zelfs een ordinair metaal.

    Allemaal leuk en aardig. Feit blijf dat wie de afgelopen jaren in goud is gestapt bakken met geld had kunnen verdienen. Niet door te handelen, maar simpel door het metaal te kopen en het weg te leggen. Dat alleen al had je honderden procenten opgeleverd.

    Treurig dat mensen 10 jaar lang bezig blijven om het goud aan te vallen. 10 Jaar (!). 10 Jaar blijven roepen dat goud niks oplevert. Bestaat er een grotere circusact?
  8. [verwijderd] 23 augustus 2011 23:30
    Even voor de goede orde. Dat goud in een bull markt zit (en misschien wel blijft zitten zou best kunnen) lijkt mij evident. Het ging mij om de redenatie dat goud zou stijgen door toenemende druk van overheden op individuen om belasting te betalen, schadevergoeding, woeker terug te betalen etc.
    Ik val goud niet aan (geeft ook geen krimp denk) het is alleen niet mijn belegging (en achteraf had ik dat natuurlijk beter wel kunnen doen) Ook ben ik geen TA'er, maar een steeds snellere stijging eindigt volgens mij best vaak in een flinke daling. maar wanneer de stijging stopt is de hamvraag en ik heb geen idee.

    de bos
  9. [verwijderd] 24 augustus 2011 00:13
    quote:

    tiekoes1 schreef op 24 augustus 2011 00:04:

    [...]oude oorbellen bijelkaar gescharreld 25 gr...wat denken jullie wat daar nu de waarde van is?
    Even goed nadenken met die oorbellen.
    Trouwringen komen ook in aanmerking.

    Aarzel niet. Laat het metaal smelten en maak een uitgestelde huwelijksreis van de opbrengst.

    Met wat familiebezit in goud maak je al snel een mooie cruise vandaag aan de dag.

    Aarzel niet, want als goud ploft moet je je behelpen met een busreis.

    Groet.

  10. Tiekoes1 24 augustus 2011 00:20
    quote:

    Hirsch schreef op 24 augustus 2011 00:13:

    [...]

    Even goed nadenken met die oorbellen.
    Trouwringen komen ook in aanmerking.

    Aarzel niet. Laat het metaal smelten en maak een uitgestelde huwelijksreis van de opbrengst.

    Met wat familiebezit in goud maak je al snel een mooie cruise vandaag aan de dag.

    Aarzel niet, want als goud ploft moet je je behelpen met een busreis.

    Groet.

    Hirsch moet wel om je lachen.

    25 gr is een cruise waard....ik ga gelijk en laat de beurs voor wat het is.
  11. [verwijderd] 24 augustus 2011 00:43
    quote:

    postzak schreef op 23 augustus 2011 22:57:

    Goud zit nu grofweg 10 jaar in een bull markt. Dat is geen kwestie van geloven, maar een feit. Kijk op stockcharts, kijk op kitco, kijk waar je wilt, kies de dollar, kies de euro, de loonie en je zult zien.....een bull markt waar je U tegen zegt.

    Dan kan je natuurlijk 10 jaar lang blijven roepen dat goud zijn beste tijd heeft gehad, je kunt ook zeggen dat het waard is wat de gek er voor geeft. Je kunt aangeven dat het geen rente trekt, geen dividend, niks van dat alles. Het is ook zwaar ja, zwaarder dan geld, klopt. Misschien vind je het zelfs een ordinair metaal.

    Allemaal leuk en aardig. Feit blijf dat wie de afgelopen jaren in goud is gestapt bakken met geld had kunnen verdienen. Niet door te handelen, maar simpel door het metaal te kopen en het weg te leggen. Dat alleen al had je honderden procenten opgeleverd.

    Treurig dat mensen 10 jaar lang bezig blijven om het goud aan te vallen. 10 Jaar (!). 10 Jaar blijven roepen dat goud niks oplevert. Bestaat er een grotere circusact?
    Postzak, het is maar net wanneer je verkoopt.
    Ooit gehoord van de TulpenHype? (http://www.usmarkets.nl/en-dan-dit/144796-waanzinnige-tulpenhype-in-de-17de-eeuw.html)

    Goud is een bubble.
    Maar bubbles kunnen heel erg ver worden opgeblazen worden voordat ze uit elkaar knallen.

    Ik brand mijn vingers er niet meer aan. (helaas heb ik die kilo destijds niet gekocht voor 19k euro...)
    Ik heb een portie fysiek goud en zal het verkopen als de koers van goud echt gaat versnellen.
205 Posts
Pagina: «« 1 2 3 4 5 6 ... 11 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Indices

AEX 861,65 -0,43%
EUR/USD 1,0668 +0,23%
FTSE 100 7.860,75 -0,21%
Germany40^ 17.730,70 -0,60%
Gold spot 2.386,76 +0,31%
NY-Nasdaq Composite 15.601,50 -0,52%

Stijgers

EBUSCO...
+3,30%
WDP
+3,04%
Vopak
+1,85%
Heineken
+1,70%
B&S Gr...
+1,56%

Dalers

ADYEN NV
-3,29%
JUST E...
-3,02%
TomTom
-2,93%
Fugro
-2,56%
VIVORY...
-2,55%

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links