Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Tot hoever zakt de olie prijs?

5.452 Posts
Pagina: «« 1 ... 75 76 77 78 79 ... 273 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 19 augustus 2011 13:53
    Olieprijs gaat verder omlaag
    Gepubliceerd op 19 aug 2011 om 10:38 | Views: 1.803

    LONDEN (AFN) - De zorgen over de neergang van de economie leidde vrijdag opnieuw tot een forse daling van de prijs van Amerikaanse olie. Investeerders verwachten dat de afname van economische activiteit zal zorgen voor een lagere vraag naar olie.

    Vrijdagochtend zakte de prijs van een vat Amerikaanse olie 3 procent tot 79,90 dollar. Woendag kostte een vat nog ruim 88 dollar. De prijs schiet de afgelopen weken heen en weer. Vorige week dinsdag werd een voorlopig dieptepunt van 75,71 dollar bereikt.

    De prijs van Brentolie daalde vrijdag met 1 procent tot 105,90 dollar.
  2. [verwijderd] 23 augustus 2011 10:34
    Wereldeconomie geeft gas op goedkopere olie


    VERTREK KADDAFI ZET KRAAN WEER OPEN
    Van een onzer verslaggevers
    AMSTERDAM – De beurzen hebben gisteren weer moed gevat nu het einde van het regime van Kaddafi in Libië nabij lijkt. Hoop op een spoedige hervatting van de Libische olie-export deed de olieprijzen dalen. En juist de explosief gestegen olieprijs in het afgelopen halfjaar heeft de economische groei in de VS en Europa negatief beïnvloed.

    Na zes maanden van burgeroorlog was de output van de Libische velden (Libië is de twaalfde olie-exporteur van de wereld) grotendeels opgedroogd. Infrastructuur zoals exportterminals, pompstations en pijpleidingen zijn beschadigd. Experts denken dat de olie-uitvoer binnen enkele maanden kan worden hervat, mits er snel vrede komt.

    Wall Street vloog gisteren na weken van verliezen dan ook uit de startblokken, de AEX sloot 0,8% hoger. Toch bleven ook veilige havens in trek, de goudprijs steeg tot bijna $1900 per troy ounce (31,1 gram). Begin dit jaar stond de goudprijs nog op $1420 per ounce.

    Analisten beginnen nu te waarschuwen voor een mogelijke bubble bij de goudkoers.

    De prijs voor een vat ruwe olie uit het Noordzeegebied daalde door de ontwikkelingen in Libië met $3,06, ofwel 2,8%, tot $105,56. „Dit is echt de belangrijkste nieuwsgebeurtenis”, zo refereerde Victor Shum, een analist in Singapore, aan de situatie in Libië.

    Tijdens de gevechten kwam de olieproductie vrijwel stil te liggen. Daardoor klom de prijs van een vat Brent-olie tot meer dan $127 in april, het hoogste niveau in twee jaar. De olieprijzen staan de laatste tijd onder druk door zorgen over de economische ontwikkelingen wereldwijd, waardoor gevreesd wordt voor een afname van de vraag. Maar de trage groei in de westerse wereld in de eerste helft van dit jaar werd juist grotendeels veroorzaakt door de snelle stijging van de olieprijs sinds medio 2010, toen de industriële productie weer snel begon toe te nemen.

    Internationale oliemaatschappijen verschillen van mening hoe snel de Libische olie weer kan gaan stromen. Repsol YPF uit Spanje denkt aan een termijn van vier weken, het Italiaanse Eni verwacht dat er een jaar nodig is voordat er weer een export van 1 miljoen vaten per dag mogelijk is. Het zou 2 jaar duren voordat het land weer terug is op het niveau van voor de oorlog, toen Libië dagelijks nog 1,6 miljoen vaten uitvoerde, voornamelijk naar Europa. Nu zijn dat er 50.000. Libië was in zijn beste dagen goed voor 2% van de wereldolieproductie, 85% van de opgepompte olie van goede kwaliteit ging naar Europa.

    Oliebedrijf Shell volgt de situatie in Libië op de voet, maar van een terugkeer naar het land is voorlopig geen sprake. Shell trok eerder dit jaar zijn buitenlandse personeel terug uit Libië vanwege de gespannen politieke situatie. Het Britse olieconcern BP gaf gisteren aan zijn activiteiten in Libië te willen hervatten zodra de omstandigheden dat toelaten. Ook BP staakte zijn activiteiten in het Noord-Afrikaanse land toen de onrust er in februari van dit jaar uitbrak.

    De dalende olieprijzen waren gisteren niet het enige goede nieuws op de geteisterde beurzen. Duitsland, motorland van de eurozone, denkt zijn begroting sneller in evenwicht te hebben dan eerder werd aangekondigd. De uitgaven en de inkomsten van de Duitse overheid zijn naar verwachting al in 2014 in balans. Eerder ging Duitsland er nog van uit dat er tot zeker 2015 sprake zou zijn van een tekort. Dit jaar neemt het gat op de begroting waarschijnlijk af tot 1,5% van het bruto binnenlands product (bbp), tegen 3,3% vorig jaar.

    De staatsschuld van Duitsland loopt dit jaar terug tot minder dan 80% van het bbp en daalt daarna verder tot 71% in 2015, aldus het ministerie. Volgens de Duitse minister van Financiën, Wolfgang Schäuble, is er geen sprake van een dreigende recessie in Duitsland. „De euro is ondanks de turbulentie van de afgelopen maanden stabiel gebleven met een koers tussen $1,40 en 1,50”, zei Schäuble voor de Duitse radio.

    Volgens hem is de huidige onrust op de financiële markten overtrokken. „De markten hebben de neiging te overreageren. Veel mensen waarschuwden in het eerste kwartaal nog dat de beurs van Frankfurt te hoog stond. Nu schieten de graadmeters weer te ver naar beneden.” De minister ziet geen enkel teken van een naderende recessie. „Er is een kleine vertraging van de groei, die overigens veel sterker is dan aan het begin van het jaar werd verwacht. Niets wijst op een recessie.”

  3. forum rang 10 voda 23 augustus 2011 22:15
    Olieprijs sluit hoger; stimuleringsmaatregelen in focus


    AMSTERDAM (Dow Jones)--De olieprijs is dinsdag hoger gesloten, vanwege een sterke stijging van Wall Street en macrocijfers die beleggers optimistischer stellen over het aankondigen van extra economische stimuleringsmaatregelen door Fed-president Ben Bernanke later deze week.

    De oktoberfuture voor een vat ruwe olie sloot dinsdag op de New York Mercantile Exchange $1,02 hoger op $85,44.

    Op macro-economisch gebied bleek uit index van de Federal Reserve van Richmond dat de maakindustrie in de centrale regio aan de oostkust in augustus sterk gedaald is. Daarnaast nam het aantal nieuwe huizenverkopen in juli sterker af dan verwacht en werd het cijfer voor juni neerwaarts bijgesteld.

    Volgens Jason Pride, directeur investeringsstrategie bij Glenmede, kunnen deze tegenvallende cijfers er mede voor zorgen dat Fed-president Ben Bernanke meer ruimte krijgt om te voorkomen dat de economie en markten ontsporen.

    Vrijdag zal Bernanke spreken in Jackson Hole, waarbij beleggers met name kijken naar signalen voor extra economische stimuleringsmaatregelen.

    Woensdag staat de bekendmaking van de wekelijkse olievoorraden op de macro-economische agenda om 16.30 uur. De verwachting is dat de olievoorraden met 700.000 vaten zijn gestegen, de benzinevoorraden met 1 miljoen vaten zijn gedaald en de voorraden stookolie en diesel met 500.000 vaten zijn toegenomen. De capaciteitsbenutting van raffinaderijen daalt naar verwachting naar 88,9%, van 89,1% een week eerder.


    Door Elco van Groningen; Dow Jones Nieuwsdienst; +31-20-5715200; elco.vangroningen@dowjones.com


  4. forum rang 10 voda 27 augustus 2011 15:21
    Venezuela has world largest oil reserves - OPEC

    The Organization of Petroleum Exporting Countries, a notoriously conservative organization has stated that Venezuela has world’s largest oil reserves even exceeding those of OPEC’s top producer of Saudi Arabia.

    Oil production in Venezuela is under the control of the state owned Petróleos de Venezuela, SA company or PDVSA. Petroleum Intelligence Weekly lists PDVSA as the world's fourth largest oil company due to its proven reserves, production, refining and sales.

    PDVSA has recently been roiled by a pension scandal where millions were lost when they were invested in a Madoff type Ponzi scheme overseen by Mr Francisco Illarramendi, a Connecticut based hedge fund manager with joint US Venezuelan citizenship, who used to work as a US based advisor to PDVSA.

    PDVSA revenues underwrite many of the progressive social programs of Venezuelan President Mr Hugo Chavez. Concerned about the ongoing effects of the global recession on the national economy.

    Mr Chavez said that he would repatriate USD 11 billion in gold reserves held in overseas banks and diversify the nation’s fiscal reserves away from Western nations and into emerging economies like China, Russia and Brazil.

    Venezuela’s gold reserves of USD 18.3 billion represent two thirds of the country’s total reserves with USD 11.1 billion currently held in foreign banks and the remaining USD 7.2 billion residing in Venezuela’s Central Bank.

    (Sourced from www.proactiveinvestors.com.au)
  5. [verwijderd] 27 augustus 2011 15:42
    De Libische centrale bank, die direct onder Khadaffi's controle staat, heeft een goudreserve van 143,8 ton goud. Dat schijnt "weg" te zijn.

    Het goud van Chavez kon ook wel eens zoek raken. Weg olie weg goud. Hij kan het beter ergens in investeren. Je moet een ruilmiddel niet te lang bij je houden.
  6. forum rang 10 voda 30 augustus 2011 20:37
    Exxon en Rosneft tekenen overeenkomst tot samenwerking


    AMSTERDAM (Dow Jones)--Exxon Mobil Corp (XOM) en het Russische OAO Rosneft (ROSN.RS) hebben dinsdag een akkoord gesloten, waarmee de oliegigant uit Texas onder andere de olie-exploitatie-rechten verkrijgt in het Russisch poolgebied en Rosneft meer greep krijgt op de Amerikaanse markt.

    De deal, waarbij voor de exploratie van de Noordpool alleen al $3,2 miljard wordt uitgetrokken, is een tegenslag voor concurrenten BP plc (BP, BP.LN) en Royal Dutch Shell plc (RDSA), die beiden eenzelfde samenwerking met het Russische Rosneft nastreefden.

    Met de overeenkomst, getekend in Sochi, een Russische badplaats aan de Zwarte Zee, binden Exxon en Rosneft zich, naast de investeringen in de Kara Zee in het Noordpoolgebied, aan een gemeenschappelijk project in de Zwarte Zee, blijkt uit een gemeenschappelijke verklaring.

    De deal biedt Rosneft tevens de mogelijkheid tot deelname in een aantal projecten in Noord-Amerika van Exxon, waaronder een diepzeeproject in de Golf van Mexico en olieprojecten in Texas.

    Daarnaast kwamen de twee oliegiganten overeen een gezamenlijke studie te starten omtrent de exploitatie van olievoorraden in West-Siberie.

    De overeenkomst werd getekend in aanwezigheid van de Russische premier Vladimir Putin, aldus het persbericht.

    BP en Rosneft kondigden in januari reeds een vergelijkbare samenwerking aan, maar de overeenkomst liep spaak nadat BP's reeds bestaande Russische partner AAR in het Verenigd Koninkrijk naar de rechter stapte om de overeenkomst te blokkeren, aangezien de samenwerking de voorwaarden van de overeenkomst tussen BP en AAR zou schenden.


    Door Patrick Buis, Dow Jones Nieuwsdienst; +31-20-5715200; patrick.buis@dowjones.com
  7. forum rang 10 voda 30 augustus 2011 20:38
    Libië hervat olieproductie binnen paar dagen

    Gepubliceerd op 30 aug 2011 om 20:36 | Views: 0

    TRIPOLI (AFN) - Het olierijke Libië zal de olieproductie binnen 'enkele dagen' hervatten. Dat heeft de Libische Nationale Overgangsraad dinsdag bekendgemaakt.

    De huidige machthebbers in het land gaven vorige week al aan binnen enkele weken 500.000 tot 600.000 vaten per dag te kunnen exporteren. Binnen een jaar zit het land naar verwachting weer op het oude niveau van 1,6 miljoen vaten per dag. De schade aan de Libische olievelden is minder groot dan verwacht.
  8. forum rang 10 voda 30 augustus 2011 21:51
    Olieprijs sluit hoger


    AMSTERDAM (Dow Jones)--De prijs voor een vat ruwe olie is dinsdag hoger gesloten, in reactie op de publicatie van de notulen van de laatste bijeenkomst van de Federal Reserve.

    Hoewel uit de notulen bleek dat onder de bestuurders van de Federal Reserve tijdens de bijeenkomst op 9 augustus geen consensus bestond over de te nemen stappen ter versoepeling van het monetaire beleid, bleek wel dat een aantal centrale bankiers open staan voor nieuwe maatregelen om de noodlijdende economie een steun in de rug te geven.

    Daarnaast kreeg de markt een steun in de rug door de stijgende aandelenmarkten, ondanks tegenvallende macro-data.

    Op macro-economisch vlak werd bekend dat het Amerikaans consumentenvertrouwen in augustus harder is gedaald dan verwacht. De index daalde naar 44,5, van een herziene 59,2 in juli. Eerder werd voor juli uitgegaan van een index van 59,5. Vooraf door Dow Jones geraadpleegde economen verwachtten dat de index in augustus zou dalen naar 52,0.

    Daarnaast volgt de markt met argusogen de ontwikkelingen in het Midden-Oosten, na berichten dat Israel twee oorlogsschepen richting de kust van Egypte heeft gestuurd.

    De oktoberfuture voor een vat ruwe olie sloot dinsdag op de New York Mercantile Exchange $1,56 hoger op $88,82.


    Door Patrick Buis, Dow Jones Nieuwsdienst; +31-20-5715200; patrick.buis@dowjones.com


  9. forum rang 10 voda 31 augustus 2011 16:40
    Olievoorraden VS stijgen harder dan verwacht


    AMSTERDAM (Dow Jones)--De voorraden ruwe olie in de Verenigde Staten zijn vorige week harder dan verwacht gestegen, blijkt woensdag uit cijfers van de Amerikaanse Energy Information Administration.

    De voorraden ruwe olie stegen in de week eindigend op 26 augustus met 5,3 miljoen vaten tot 357,1 miljoen, waar vooraf door Dow Jones Nieuwsdienst geraadpleegde economen rekenden op een stijging met 200.000 vaten.

    De benzinevoorraden daalden met 2,8 miljoen vaten tot 208,6 miljoen vaten. Er werd gerekend op een afname met 1 miljoen vaten.

    De voorraden stookolie en diesel namen toe met 400.000 miljoen vaten tot 156,1 miljoen. Hier werd gerekend op een stijging met 700.000 vaten.

    De capaciteitsbenutting van raffinaderijen daalde naar 89,2%, van 90,3% een week eerder. Gerekend werd op een afname tot 89,7%.


    Door Levien de Feijter; Dow Jones Nieuwsdienst +31 20 57 15 201; levien.defeijter@dowjones.com


  10. forum rang 10 voda 31 augustus 2011 21:54
    Olieprijs sluit vrijwel onveranderd


    AMSTERDAM (Dow Jones)--De olieprijs is woensdag vrijwel onveranderd gesloten, nadat bleek dat de olievoorraden in de afgelopen week scherp zijn gestegen, terwijl de benzinevoorraden afnamen.

    De oktoberfuture voor een vat ruwe olie sloot woensdag op de New York Mercantile Exchange $0,09 cent of 0,1% lager op $88,81.

    De voorraden olie stegen in de week eindigend op 26 augustus met 5,3 miljoen vaten. Een dergelijke grote stijging heeft normaal gesproken een drukkend effect op de prijzen, maar dat was dit keer niet het geval aangezien de benzinevoorraden scherp afnamen en de hogere vraag naar benzine het effect teniet deed.

    De voorraden benzine daalden met 2,8 miljoen vaten tot 208,6 miljoen vaten.

    "De data was enigszins neutraal", zegt analist Dominick Chirichella van Energy Management Institute in New York.


    Door Levien de Feijter; Dow Jones Nieuwsdienst +31 20 57 15 201; levien.defeijter@dowjones.com


  11. forum rang 10 voda 1 september 2011 21:48
    Olieprijs sluit hoger in afwachting van storm


    AMSTERDAM (Dow Jones)--De olieprijs is donderdag hoger gesloten, nadat olieconcerns hun productie naar beneden hebben gebracht in afwachting van een zware storm.

    BP PLC (BP), Exxon Mobil Corp. (XOM) en Anadarko Petroleum Corp. (APC) meldden de olie- en gasproductie op sommige van hun grootste productiefaciliteiten in de Golf van Mexico te hebben stilgelegd, in aanloop naar een storm die voor de week over is flink in kracht kan toenemen.

    Het Amerikaanse National Hurricane Center zei dat de storm een kans van 70% heeft om in de komende 48 uren uit te groeien tot een tropische cycloon.

    De Golf van Mexico is goed voor 30% van alle olieproductie in de Verenigde Staten en neemt 7,4% van de totale gasproductie voor zijn rekening.

    De oktoberfuture voor een vat ruwe olie sloot donderdag op de New York Mercantile Exchange $0,12 hoger op $88,93.


    Door Levien de Feijter; Dow Jones Nieuwsdienst +31 20 57 15 201; levien.defeijter@dowjones.com


  12. forum rang 10 voda 2 september 2011 15:44
    EU akkoord met olie-embargo, andere sancties tegen Syrie


    BRUSSEL (Dow Jones)--De lidstaten van de Europese Unie zijn vrijdag formeel akkoord gegaan met een embargo op Syrische olie-importen en andere maatregelen, die al op zaterdag ingaan, meldt de Europese Raad. De maatregelen zijn gericht tegen aanhoudend geweld van het regime van president Bashar al-Assad tegen protesten.

    Het embargo betreft "inkoop, import en transport van olie en olieproducten vanuit Syrie. Verder mogen geen financiering of verzekeringsdiensten voor zulke transacties worden verleend", deelde de Raad mee in een formele verklaring, die algemeen werd verwacht.

    Zoals Dow Jones Newswires eerder meldde, is het aantal organisaties en personen, waarvoor bevriezing van bezittingen en reisverboden gelden, verder uitgebreid en het wapenembargo blijft van kracht.

    De Raad maakte verder bekend dat een uitzondering op de embargo's kan worden gemaakt voor "humanitaire doeleinden", zoals medische verstrekkingen, voedselvoorziening of evacuatie van buitenlanders.

    De uitbreiding van sancties tegen Syrie komt na weken van debat tussen EU-landen. Sommige landen, waaronder Groot-Brittannie, waren aanvankelijk bang dat de maatregelen de bevolking van Syrie zouden treffen. Italie was tegenstander vanwege te verwachten schade voor bedrijven die olie-importcontracten met Syrie hebben. Deze bedrijven krijgen nu tot 15 november de tijd om aan het embargo te voldoen.


    - Door Laurance Norman, bewerkt door Bart Koster; Dow Jones Nieuwsdienst; +31 20 571 5201; bart.koster@dowjones.com


  13. forum rang 10 voda 7 september 2011 22:00
    Olieprijs sluit flink hoger


    AMSTERDAM (Dow Jones)--De olieprijs is woensdag flink gestegen. De oliemarkt volgde de aandelenbeurzen omhoog, waar optimisme heerst over het banenplan dat president Obama donderdag zal presenteren.

    De oktoberfuture voor een vat ruwe olie sloot woensdag op de New York Mercantile Exchange $3,32, of 3,9%, hoger op $89,34, het hoogste slot in meer dan een maand.

    De oliefutures begonnen de dag in positief territorium, na de hogere aandelenkoersen in Europa en Azie, en breidden de winsten verder uit nadat ook Wall Street de weg omhoog koos.

    In New York werd de stemming vooral ondersteund door optimisme over het banenplan dat president Obama donderdag zal ontvouwen. Volgens nieuwsberichten gaat het om een pakket van $300 miljard.

    "De markten vechten hun weg verder omhoog na de verliezen van de afgelopen dagen", zegt Tom Bentz, directeur bij BNP Paribas Commodity Futures in New York.

    De oliemarkt kijkt naar de aandelenbeurzen voor richting. Handelaren beschouwen deze als een maatstaf voor het bredere economisch sentiment.

    "We krijgen wat positieve invloed van de aandelenmarkten", zegt Gene McGillian, handelaar en analist bij Tradition Energy. "Het is echter de vraag of de kracht aanhoudt", vervolgt hij.

    Zorgen over het trage economisch herstel hebben de afgelopen maanden op de olieprijs gedrukt. Afnemende economische activiteit leidt tot een lagere vraag naar brandstof, wat weer zorgt voor lagere olieprijzen.

    Donderdag gaat de aandacht uit naar de publicatie van de Amerikaanse olie- en brandstofvoorraden. Economen gaan uit van een afname van de voorraad ruwe olie met 1,1 miljoen vaten. De voorraad benzine zal naar verwachting dalen met 2 miljoen vaten en de voorraad distillaten neemt met 800.000 vaten af.


    Door Ben Zwirs; Dow Jones Nieuwsdienst; +31-20-5715200; ben.zwirs@dowjones.com


  14. forum rang 10 voda 8 september 2011 20:07
    Olievoorraden VS dalen harder dan verwacht


    AMSTERDAM (Dow Jones)--De voorraden ruwe olie in de Verenigde Staten zijn vorige week harder dan verwacht gedaald, blijkt donderdag uit cijfers van de Amerikaanse Energy Information Administration.

    De voorraden ruwe olie daalden in de week eindigend op 2 september met 4,0 miljoen vaten tot 353,1 miljoen, waar vooraf door Dow Jones Nieuwsdienst geraadpleegde economen rekenden op een daling met 1,6 miljoen vaten.

    De benzinevoorraden stegen met 0,2 miljoen vaten tot 208,8 miljoen vaten. Er werd gerekend op een afname met 1,7 miljoen vaten.

    De voorraden stookolie en diesel namen toe met 700.000 vaten tot 156,8 miljoen. Hier werd gerekend op een daling met 300.000 vaten.

    De capaciteitsbenutting van raffinaderijen daalde naar 89,0%, van 89,2% een week eerder. Gerekend werd op een afname tot 88,3%.


    Door Ben Zwirs, Dow Jones Nieuwsdienst; +31-20-5715200; ben.zwirs@dowjones.com
  15. forum rang 10 voda 8 september 2011 21:54
    Olieprijs sluit lager


    AMSTERDAM (Dow Jones)--De prijs voor een vat ruwe olie is donderdag lager gesloten, in lijn met een dalend Wall Street, nadat Fed-voorzitter Ben Bernanke tijdens een speech eerder op de dag geen duidelijkheid gaf op de vraag of en hoe de Federal Reserve zijn monetaire beleid zal versoepelen.

    Daarnaast wordt door beleggers uitgekeken naar een speech voor het Congres van president Obama om 1.00 uur 's nachts waarin de Amerikaanse president zijn plannen zal uitleggen om de werkgelegenheid te bevorderen en het begrotingstekort te verminderen.

    Bernanke meldde donderdag niet te verwachten dat de stijging van de consumentenprijzen zal voortduren, maar hij gaf niet aan of en hoe de centrale bank zijn monetaire beleid zal versoepelen. "Het is belangrijk dat we weinig aanwijzingen zien dat de inflatie die we tot dusver dit jaar hebben gezien is ingeworteld in de economie", aldus Bernanke tijdens een speech voor de Economic Club of Minneapolis.

    Kortstondige steun in de rug was echter het nieuws dat de voorraden ruwe olie in de week eindigend op 2 september harder dan verwacht zijn gedaald. De voorraden ruwe olie daalden met 4,0 miljoen vaten tot 353,1 miljoen, waar gerekend werd gerekend werd op een daling met 1,6 miljoen vaten. De benzinevoorraden stegen met 0,2 miljoen vaten en de voorraden stookolie en diesel namen toe met 700.000 vaten.

    Daarnaast werd op macro-economisch vlak bekend dat het aantal nieuwe aanvragen voor een werkloosheidsuitkering in de Verenigde Staten in de week eindigend op 3 september iets harder zijn gestegen dan verwacht en dat het tekort op de Amerikaanse handelsbalans in juli sterker dan verwacht is gedaald.

    De oktoberfuture voor een vat ruwe olie sloot donderdag op de New York Mercantile Exchange $0,57 lager op $88,77.


    Door Patrick Buis, Dow Jones Nieuwsdienst; +31-20-5715200; patrick.buis@dowjones.com
  16. forum rang 10 voda 9 september 2011 18:26
    Shell-CEO: vraag naar olie sterker dan voorraad - media


    HOUSTON (Dow Jones)--Bestuursvoorzitter Peter Voser van Royal Dutch Shell plc (RDSA) zegt vrijdag dat de onderliggende markt voor olie- en gasactiviteiten goed blijft, ondanks recente prijsinstabiliteit door economische onrust.

    In een interview met nieuwszender CNBC stelt Voser dat de voorraad olie en gas op de lange termijn "voorbij wordt gestreefd" door de vraag, waardoor een sterke investeringskans in de sector ontstaat.

    Op de korte termijn is het moeilijk de prijzen te voorspellen, maar volgens Voser zullen de Amerikaanse brandstofprijzen de komende week of maanden "vlak of licht lager" komen te liggen door een afnemende binnenlandse vraag.


    Door Angel Gonzalez; Dow Jones Nieuwsdienst; +31 20 571 5200; amsterdam@dowjones.com
5.452 Posts
Pagina: «« 1 ... 75 76 77 78 79 ... 273 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Indices

AEX 874,02 0,00%
EUR/USD 1,0707 +0,09%
FTSE 100 8.040,38 -0,06%
Germany40^ 18.086,70 -0,01%
Gold spot 2.313,87 -0,10%
NY-Nasdaq Composite 15.712,75 +0,10%

Stijgers

VIVORY...
+24,31%
ASMI
+10,99%
BESI
+4,08%
NX FIL...
+3,85%
TomTom
+3,80%

Dalers

ALLFUN...
-11,00%
ING
-5,96%
Flow T...
-2,94%
WDP
-2,89%
RELX
-2,04%

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links