Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Megacrash op komst

4.206 Posts
Pagina: «« 1 ... 59 60 61 62 63 ... 211 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. NoRiskAtAll 7 augustus 2011 18:00
    Citi Battens Down The Hatches, Prepares For Global Risk Offness In A Few Short Hours

    If QE3 were implemented it would likely be far more negative for the USD than any direct reaction to the downgrade is likely to be.

    www.zerohedge.com/news/citi-which-bat...

    TWiSTeD PLaNeT oF THe APeS

    www.zerohedge.com/contributed/twisted...
  2. [verwijderd] 7 augustus 2011 23:55
    Mag ik iedereen eraan herinneren dat er na de forse daling in 1929 een tijdje herstel optrad om vervolgens in de jaren erop volledig door te zakken richting een absoluut dieptepunt.

    Dat doorzakken begint nu steeds duidelijkere vormen aan te nemen. Een AEX van 80 punten met af en toe een herstelrally gaat de komende jaren plaats vinden.
  3. [verwijderd] 7 augustus 2011 23:57
    quote:

    xbear schreef op 7 augustus 2011 23:55:

    Mag ik iedereen eraan herinneren dat er na de forse daling in 1929 een tijdje herstel optrad om vervolgens in de jaren erop volledig door te zakken richting een absoluut dieptepunt.

    Dat doorzakken begint nu steeds duidelijkere vormen aan te nemen. Een AEX van 80 punten met af en toe een herstelrally gaat de komende jaren plaats vinden.
    Gelukkig zit jij er bijna altijd naast met jou voorspellingen...
  4. Kaiser 8 augustus 2011 11:19

    Crisis: er is veel méér aan de hand dan alleen de VS-downgrade

    maandag 08 augustus 2011 om 08u53

    De fundamentele problemen van deze crisis worden niet aangepakt, schrijft Trends-hoofdredacteur Johan Van Overtveldt.

    Hoewel de schade maandagmorgen beperkt blijft, heerst er nervositeit op de beursvloer. De downgrade van de Verenigde Staten door Standard & Poor’s speelt daarin zeker een rol. Het is echter compleet fout de economische en financiële malaise volledig daaraan op te hangen. Minstens drie fundamentele onzekerheden verlammen vandaag de markten en zorgen voor wijd verspreide risico-aversie.

    Eén. De zwaarste naoorlogse financiële crisis leidde eind 2008, begin 2009 tot een ineenstorting van de economie die gedurende enkele maanden intensiever was dan de val gedurende de Grote Depressie van de jaren 1930. De beleidsfouten gemaakt tijdens die Grote Depressie indachtig, grepen de monetaire en budgettaire autoriteiten nu wel adequaat in. Via massale geldcreatie en snel aandikkende begrotingstekorten werd de vraaguitval en de deflatie bestreden. Dat beleid was succesvol en het tij keerde onverwacht vlug.

    Aan dat stimuleringsbeleid moet echter onvermijdelijk een einde komen. Zover zijn we nu vandaag en het is zeer de vraag of de spontane groeikrachten van de economie volstaan om de trein op de rails én in beweging te houden. De jongste gegevens vanuit de eurozone en zeker de VS wijzen duidelijk in de richting van een groeivertraging, of erger. Dit zorgt voor grote onzekerheid daar een nieuwe recessie erg negatief zal inwerken op, onder meer, de gezondheid van het bancaire systeem en de publieke financiën.

    Twee. Het bancaire systeem en de publieke financiën blijven zelfs zonder nieuwe recessie in zorgwekkende toestand. Wat het bancaire systeem betreft, blijkt uit de analyses van o.m. het IMF en de Bank voor Internationale Betalingen dat het Amerikaanse banksysteem zich grondiger saneerde dan het Europese dat blijft lijden onder gebrek aan kapitaal, te grote afhankelijkheid van volatiele markt-funding en te veel lijken in de kast van de activa. De jongste stress tests van de Europese banken illustreerden deze tekortkomingen (tenminste voor wie aandachtig de resultaten onder de loep nam).

    Meer nog dan het bancaire systeem baart echter de evolutie van de publieke financiën grote zorgen. De twee zijn overigens innig aan elkaar gelinkt: de banken zitten tjokvol met papier uitgeschreven door de overheden en doen er zich problemen voor bij de banken, dan zet dit onmiddellijk druk op de publieke financiën.

    De downgrade van de VS geeft aan wat de markten en analisten reeds lange tijd beseffen: de publieke financiën zitten in de VS, in Japan en nagenoeg alle euro-lidstaten op crash-koers. De escalatie van de overheidsschuld is absoluut niet houdbaar, niet in het minst omdat de effecten van de veroudering van de bevolking zich nog volop moeten gaan laten voelen. De markten betwijfelen ten zeerste of de overheden er zullen in slagen om dat schuldtraject om te bouwen (vandaar de downgrade van de VS en verdere downgrades inde komende weken van een aantal landen).

    Wat de markten helemaal niet geloven, is dat diezelfde overheden er zouden in slagen om die ombuiging toch te doen op een manier de economische groei niet te zeer in de wielen rijdt (wat vereist dat de sanering in hoge mate via besparingen op de niet-investeringsuitgaven zou moeten lopen). Wie kan de markten ongelijk geven in het licht van de systematische incompetentie waar politici op het vlak van het beheer van de publieke financiën blijk hebben van gegeven?

    Drie. Zelfs met de beslissingen van de top van eind juli raken de bewindvoerders van de eurozone nauwelijks aan de fundamentele problemen van de monetaire unie. De houdbaarheid van die monetaire unie staat op het spel. Het gaat dan in essentie om twee elementen. Ten eerste, het gebrek aan politieke unie waardoor er veel te weinig afdwingbaarheid bestaat inzake de regels die binnen een monetaire unie moeten gerespecteerd worden. Ten tweede, het gebrek aan arbeidsmobiliteit en aan prijs- en loonflexibiliteit om de monetaire unie schok-bestendiger te maken.

    Bovendien raken Griekenland en allicht ook Portugal en Ierland niet uit de problemen: het huidig beleid institutionaliseert de recessie en zet alzo zeer hoge druk op het ganse maatschappelijke bestel in deze landen. Het is een kostelijk en alles behalve aanlokkelijk alternatief maar het verlaten van de eurozone vormt voor deze landen, met Griekenland op kop, allicht de enige manier om terug enig perspectief op herstel en maatschappelijke rust te verwerven.

    Er kunnen veel lapmiddelen uit de hoge hoed getoverd worden: een nieuw rondje QE in de VS, verhoogde aankoop van Spaans, Italiaans en ander papier door de ECB of ronkende verklaringen van politici. Deze crisis zal echter gewoon blijven doorgaan als van de hierboven aangegeven problemen niet ernstig werk wordt gemaakt.
  5. [verwijderd] 8 augustus 2011 17:09
    05 AUG 2011
    Voor de AEX is het heel belangrijk dat de steun op 296 stand houdt. Mocht dat niet lukken, dan gaan we richting de 230-240 punten.

    Dubbele dip
    Dat zegt chartechnisch analist, Royce Tostrams op RTL Z. ''Als je kijkt naar de dalende aandelenkoersen en stijgende koersen van staatsobligaties, dan duidt dat op maar één scenario: markten prijzen een economische winter in. Ik denk dat we aan de vooravond staan van een koele economische periode. Misschien keren we terug naar een recessie, een dubbele dip dus.''

    Geen duurzaam herstel
    ''Ook als de steun van de AEX op 296 stand houdt, dan nog zit een duurzaam herstel er niet in. 'We krijgen dan een soort zijdelings kabbelende markt in de komende weken en maanden.'' Tostrams denkt dat als de AEX tot onder de 296 punten zakt, de kans daarop schat hij op meer dan 50-60%, dat we dan een kopie krijgen van de situatie in 2007 en 2008. ''Ook toen kregen we pas daarn economische ellende over ons heen, dan gaat de AEX richting de 230-240 punten.

    Staatsleningen, edelmetalen en cash
    Tostrams ziet maar weinig plekken waar beleggers nog rendement kunnen halen. ''Op staatsleningen verdien je niet zoveel, maar de koerswinst is best wel groot, voor Nederlandse en Duitse staatsobligaties. Een klein deel zou ik in edelmetalem steken. Je kunt ook cash aanhouden, je verdient dan niets, maar je verliest ook niets. Voorlopig moeten we de ellende uitzitten.

    Als je trader bent moet je instappen, ben je belegger doe het dan niet.
  6. NoRiskAtAll 8 augustus 2011 22:35
    7 ways to identify an imminent market crash
    Commentary: Clues and characteristics precede a stock collapse

    www.marketwatch.com/story/7-ways-to-i...

    8 trading strategies for a stock market crash
    Commentary: What you need to know if fear turns to panic

    www.marketwatch.com/story/8-trading-s...
  7. Robin Good 9 augustus 2011 01:08
    quote:

    HerrKaiser schreef op 9 augustus 2011 00:49:

    France, Britain AAA Ratings Under Scrutiny After US Cut

    www.cnbc.com/id/44061061

    tja, dat ook nog.... komt niet meer goed
    aiaiaiai....
    Kaiser, oude tijden herleven hé.
    Je bent er maar weer druk mee, met al dat copy/pasten van al dat slechte nieuws.
    Klaarblijkelijk ben je nog steeds tevreden met en over jezelf als je 's-morgens voor de spiegel staat.
    Succes man.
4.206 Posts
Pagina: «« 1 ... 59 60 61 62 63 ... 211 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Indices

AEX 879,94 +0,59%
EUR/USD 1,0695 -0,07%
FTSE 100 8.074,66 +0,37%
Germany40^ 18.135,70 -0,01%
Gold spot 2.320,48 -0,07%
NY-Nasdaq Composite 15.696,64 +1,59%

Stijgers

VIVORY...
+20,56%
ASMI
+11,70%
NX FIL...
+4,01%
RANDST...
+3,71%
FASTNED
+3,25%

Dalers

ALLFUN...
-10,18%
ING
-5,91%
WDP
-2,51%
Avantium
-2,17%
Euroco...
-1,87%

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links