Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Aandeel TomTom AEX:TOM2.NL, NL0013332471

  • 5,520 23 apr 2024 17:35
  • +0,060 (+1,10%) Dagrange 5,450 - 5,585
  • 546.527 Gem. (3M) 317,5K

Dinsdag 2 augustus

215 Posts
Pagina: 1 2 3 4 5 6 ... 11 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 1 augustus 2011 18:25
    www.abiresearch.com/research_blog/1624

    Ramping up its currently sorry presence in mobile might be the key for TomTom to turn around the company. Considering the all-encompassing mobility trend - including the integration of smartphones into connected vehicle systems - TomTom should be much more aggressive, supporting all mobile platforms, designing in-vehicle hardware solutions which can interface with (smart)phones, and, most importantly, aggressively pursuing partnerships with handset vendors.

    Apple should be a good candidate as its two main smartphone rivals Microsoft-Nokia-NAVTEQ and Google-Android both own strategic mapping, navigation and traffic information assets allowing them to offer free navigation services.

    --

    Ook ABI research meent dat TomTom er veel harder aan moet gaan trekken in de mobiele markt en een intensief partnerschap met Apple moet sluiten. Zoals gesteld moet TomTom ook gaan werken aan inbouwsystemen die samenwerken met de smartphone. Apple is een zeer goede en logische partij om dit mee te ontwikkelen.

    De kaarten zijn al lang geschud eigenlijk: er zijn drie voorname platforms en drie voorname kaartenmakers. Die grote drie zijn Apple, Microsoft en Google. En de drie kaartenmakers Google maps, Navteq en TomTom.

    Je krijgt dan dus
    Windows phone van Microsoft/Nokia met Navteq kaarten
    Android phone van Google met Google maps
    Apple iphone/pad met TomTom maps.

    Het ligt zo voor de hand. En misschien is het ook al lang gaande (zie recente legal notice)
  2. forum rang 6 Chiddix 1 augustus 2011 18:58
    Dus Apple gaat TT overnemen voor een appel en een ei? want de waarde is flink gekelderd van TT in vergelijk met hun gloriedagen. Als je op deze koers 100% gaat bieden, kom je uit op 6,50 euro. Daar stond die in Mei ook al bijna , dacht ik.
    Het klinkt zo logisch, Apple neemt TT over. Maar waarom gebeurt dat dan niet? Op de 6 euro gebeurde het niet, op de 5 euro niet en ook op de 4 euro niet. Ook op ruim 3 euro blijft het stil aan de overkant.
  3. VanillaSky 1 augustus 2011 19:26
    quote:

    Chiddix schreef op 1 augustus 2011 18:58:

    Dus Apple gaat TT overnemen voor een appel en een ei? want de waarde is flink gekelderd van TT in vergelijk met hun gloriedagen. Als je op deze koers 100% gaat bieden, kom je uit op 6,50 euro. Daar stond die in Mei ook al bijna , dacht ik.
    Het klinkt zo logisch, Apple neemt TT over. Maar waarom gebeurt dat dan niet? Op de 6 euro gebeurde het niet, op de 5 euro niet en ook op de 4 euro niet. Ook op ruim 3 euro blijft het stil aan de overkant.
    Als dit echt al gaande zou zijn dan betekend het maar 1 ding en dat is dat Apple TomTom zeer goedkoop gaat overnemen - en wij als particuliere beleggers dus achter het net vissen. Je hoeft echt niet te verwachten dat er een overname van > 10 euro per aandeel wordt gedaan wanneer we rond de 3 euro staan (of wellicht lager dan). En de argumenten die hier nog wel eens de revu passeren dat HG niet met minder akkoord gaat daar geloof ik niet zo in, neem maar van mij aan dat hij een andere deal maakt dan die wij krijgen ;)

    We zullen het wel zien, zie het nog niet 1,2,3 gebeuren maar dat het een optie is dat is zeker.

  4. [verwijderd] 1 augustus 2011 19:34
    Ik had niet over een overname, maar over een intensieve samenwerking, bijvoorbeeld een joint venture in de auto-industrie om inbouwnavigatie te ontwikkelen waar je direct je iphone in kan docken. En kaarten van TomTom in de iphone. En laat ontwikkelaars en designers van Apple eens meehelpen aan die smart-pnd die in een keer het grootste deel van de PND's kan vervangen, en op basis van apps werkt.
  5. Erik9400 1 augustus 2011 20:15
    Wel raar dat je bij google maps nu ziet in de legal notice dat ze gebruik maken van Navteq kaarten en TA... Navteq = MS dus wat moeten ze met TA? Ze ontwikkelen al jaren kaarten maar hebben TA nu dus nog nodig

    De kaarten zijn misschien geschud maar ik wil de pot dan gaan we beginnen met een nieuw potje....ellende ;-s
  6. forum rang 6 Chiddix 1 augustus 2011 20:47
    Als ik zo vanavond eens klik op de Iphone wat daarvan gezegd wordt m.n navigatie op de Iphone, dan heeft TT het rijk niet alleen. Links en rechts zie ik concurrenten van TT, die ook op de Iphone hun applicaties kunnen laten draaien.
    TT,Navignon etc Google maps zit ook op de Iphone.
    Je vraagt je dan ook af wat Apple met TT moet. Consumenten kunnen gewoon kiezen uit verschillend aanbod van navigatie en deze op de Iphone installeren en daar hoort TT ook bij.
    Wat is de toegevoegde waarde voor Apple om TT over te nemen? Inbouw navigatie?
  7. [verwijderd] 1 augustus 2011 20:57
    Het lijkt mij dat Apple (vooralsnog) niet echt veel belang heeft bij aanschaf van TomTom/Tele Atlas. Ik zie vanuit Apple alleen een bod op de hele toko komen indien er openlijk een bod zou komen vanuit een andere bieder. En dan zal een dergelijk bod door Apple met name gepareerd worden vanwege strategische doeleinden om in het bezit te komen van Tele Atlas en niet afhankelijk te zijn van een andere partij met wellicht ook belangen in de Smartphone markt.
    Dit gevaar loopt Apple nu totaal niet in haar samenwerking met TomTom, dus ontbreekt ook de noodzaak tot overname.

    Je moet je tenslotte afvragen of Apple met de aanschaf/gratis toevoeging van TomTom aan een Iphone hierdoor meer Iphones zal verkopen als nu het geval is? Ik denk persoonlijk dat dit niet het geval zal zijn.

    Een goed voorbeeld dat een dergelijke toevoeging geen succes voor additionele verkoop is gebleken kun je al aan Nokia afzien. Ondanks aanschaf van de kaartenmaker NavTeq, het vervolgens gratis aanbieden van navigatie op een Nokia Smartphone is de verkoop van Nokia alleen maar ingezakt. De navigatieomgeving had dus totaal geen positieve invloed op de uiteindelijke verkoopcijfers die flink gekelderd zijn, de Iphones met diens uiterlijk en gebruiksgemak vonden consumenten veel meer tot de verbeelding spreken.

    Dus waarom zou Apple op dit moment in iets investeren dat het huidige verkoopsucces van de Iphone niet significant zal doen stijgen?
  8. GeduldGeduld 1 augustus 2011 21:10
    [quote=justin_case]

    Je krijgt dan dus
    Windows phone van Microsoft/Nokia met Navteq kaarten
    Android phone van Google met Google maps
    Apple iphone/pad met TomTom maps.

    Als ik op mijn Iphone van Apple kijk naar de Apps dan verbaast het me steeds weer dat er nu zelfs 4 Apps in de top 25 staan (Top opgebracht):
    op 1: Tom Tom West Europa € 59,99
    op 3: Tom Tom Europa € 79,99
    op 19: Tom TOM VS & Canada € 31,99 (nieuw in top 25)
    op 23: Tom Tom Benelux € 59,99

    Justin, mag de conclusie zijn: de Iphone Apps zijn een schot in de roos voor TOM TOM.

    Van concurrent Navigon staat er maar 1 betaalde App in de top 25:
    op 6 Navigon Mobile Navigator Europe € 69,99
  9. forum rang 4 jan6307 1 augustus 2011 22:22
    Bijna helft smartphones draait nu op Android
    Gepubliceerd op 1 aug 2011 om 20:47 | Views: 168

    Artikel Reacties PALO ALTO (AFN) - Bijna de helft van de smartphones in de wereld draait op Android, het besturingssysteem van Google. Dat heeft onderzoeksbureau Canalys becijferd.

    De smartphonemarkt groeide in het tweede kwartaal op jaarbasis met 73 procent, met meer dan 107,7 miljoen slimme mobieltjes die werden verscheept van de fabrikant naar de detailhandel.

    In de 56 landen waar Canalys meet, draait 48 procent van de telefoons op Android. Sinds het vierde kwartaal van vorig jaar is het systeem van Google leidend.

    Google

    Google moet het vooral hebben van andere fabrikanten die zijn besturingssysteem gebruiken, de Nexus One van Google is niet super populair. Het systeem wordt onder andere gebruikt op telefoons van Samsung, HTC, LG en Sony Ericsson.

    Het iPhone Operating System (iOS) van Apple, streefde in het tweede kwartaal Symbian van Nokia voorbij als tweede op de markt voor besturingssystemen. In het tweede kwartaal verkocht Apple voor het eerst ook meer smartphones dan Nokia.
  10. forum rang 6 NewKidInTown 2 augustus 2011 03:58
    FEEST !!!

    De dag kan voor mij niet vroeg genoeg beginnen, mijlpaal bereikt, de 5.000 hebben we inmiddels bereikt. Op naar de volgende 5.000 postings en dat jullie er maar weer veel van mogen genieten en veel op mogen reageren.
    IK TRACTEER: op een leuke beursdag, hetzij voor de één, hetzij voor de ander.

    Justin, weer een mooi draadje aangemaakt, laten we hier maar verder gaan vandaag. Even terugkomend op je gevoel voor taal.

    quote:

    leuke gast schreef op 26 maart 2009 18:12:

    nu komt de 8000 toch wel aardig inzicht.

    www.indexanalist.nl/grafiek2.htm

    nog steeds beleggers die geloven in een death cat bounce?
    Zou `leuke gast` ook nog kunnen ?
    Maar ik kom er veel meer tegen die deze `fout` maken, dat wordt nog moeilijk voor je om eruit te komen als je dit zo belangrijk vindt.

    Zelf vind ik het totaal niet interessant welk alias iemand in het verleden heeft gehad of nog heeft, zal me een zorg zijn, ik beoordeel postings liever inhoudelijk.
    Als iemand z´n huiswerk doet, een goede visie heeft welke koers er bij een aandeel hoort en daarin ook regelmatig het gelijk aan z´n kant heeft, is voor mij waardevol.
    Als iemand al jaren roept dat een aandeel gaat stijgen en de koers zakt al jaren verder het moeras in met af en toe even een kleine oprisping om weer nieuwe sukkels aan te trekken, dan is dat voor mij relevanter dan één of andere alias.

    Wat gaat de beurs doen vandaag en wat voor jullie in ieder geval nog belangrijker is, wat gaat TOM doen vandaag want TOM is niet elke dag hetzelfde als de totale beurs.

    Ik gun iedereen een vette opbrengst natuurlijk, maar ik denk dat de AEX een beetje herstelt van gisteren en als ik eerlijk ben, denk ik dat TOM verder afglijdt.

    Tis nie anders.
  11. forum rang 6 Chiddix 2 augustus 2011 05:33
    TT moet dus inbouwsystemen ontwikkelen met Apple die samenwerken met de smartphones(just incase)
    Ik denk dat Apple liever zelf apparaten ontwikkelt want daar wordt het meeste aan verdiend.
    Navigatie is maar een klein onderdeel in de smartphone, een toepassing die een consument de weg wijst. Wel een onmisbaar onderdeel. Met een stratenboek, straatnamenkaart langs de weg en de sociale contacten om te stoppen bij een persoon die je ziet op straat, kom je overigens ook al een heel eind.
    Maar het gaat om tijd en besparing(brandstof) in deze moderne tijd.
    Zelfs fietsers zie je soms uitgerust met navigatie apparatuur.

    Vraag is , wie de slag(battle) gaat winnen. De smartphones vormen een grote bedreiging voor TT zijn losse verkopen van PND s.
    Dat is de nieuwste ontwikkeling.
    TT heeft al tweemaal een omzetwaarschuwing moeten afgeven in 2011 en de Rabo Bank ziet een verdere inkrimping aankomen voor TT zijn omzet.
    Het is niet alleen verzadiging maar ook moordende concurrentie.
    De koers spreekt boekdelen en wat KBIT zegt, de irritaties worden hier groter wanneer de koers zakt, klopt als een bus. De lontjes worden korter alsof andersdenkenden de loop van de koers bepalen en dus verantwoordelijk worden gehouden voor hun koersverliezen.

    En die laatste zijn er(koersverliezen). Ik kocht ze zelf nog op 12 euro maar was er weer uit toen het inelkaar stortte naar 6 euro.
    En nu zie je weer een halvering, van 6 euro naar 3 euro(globaal) en dat is niet alleen te wijten aan het beurssentiment.
    Er wordt soms op de man gespeeld en schrik ik ook hier op van gelanceerde ongeleide projectielen uit het niets.
    Ik ben ook voorstander van , gooi het eruit. Men gooit maar dan liefst de ander eruit.
    Wel begrijpelijk als je verliezen zwaar zijn. Op 6 euro niet verkocht en vergeten een stoploss te zetten.
    Je kunt eigenlijk niet meer beleggen zonder stoploss.
    Normaal gesproken zit al het negatieve nieuws nu in de koers verwerkt. Koersdoel 3,50 euro-4,50 euro tot de derde kwartaalcijfers. Daarna...
  12. forum rang 6 NewKidInTown 2 augustus 2011 06:30
    Hele mooie bijdrage Chiddix, niet omdat je zegt dat wat KBIT schreef, klopt als een bus, al lees ik dat natuurlijk graag, ik lijk wel een mens ;-)

    Nee, vooral het volgende vond ik heel treffend:

    quote:

    Chiddix schreef op 2 augustus 2011 05:33:

    ....De lontjes worden korter alsof andersdenkenden de loop van de koers bepalen en dus verantwoordelijk worden gehouden voor hun koersverliezen.
    .......
    Ik weet wel zeker dat 9 van de 10 posters die hier een negatieve verwachting afgeven, geen hele grote partijen zijn die zelf de koers kunnen sturen, maar gewoon redelijk kleine particuliere beleggers, sommige misschien teleurgesteld door het koersverloop uit het verleden, sommige die gewoon de koers te hoog vinden en denken dat ie naar beneden gaat (net als anderen die verwachten dat de koers omhoog gaat, niks mis mee) en misschien daar ook op hopen om dan goedkoper IN te stappen (net als anderen die hopen om dan duurder UIT te stappen).

    Maar nogmaals, bijna niemand hier kan de koers sturen. Dus heeft het ook weinig zin om te proberen een negativo of een positivo af te branden. Het effect is NULKOMMANUL, of iemand nou afhaakt of niet. Profies komen zelf weer terug of anders een collega wel.

    Oh ja, en wat jouw koersverwachting betreft, daarin verschillen we dus van mening maar dat had je al begrepen.

    Krijgt wel een AB-tje van mij.
  13. [verwijderd] 2 augustus 2011 09:08
    TT Places kan misschien wel wat worden ? Als ondernemer kan je drie opties kiezen:

    optie 1: een gratis vermelding
    optie 2: een wat ruimere vermelding met logo etc. € 14,95 P/M
    optie 3: de zelfde als optie 2, maar dan bovenaan de lijst € 39,95 p/m.

    Als je dit in diverse landen kan gaan aanbieden, en er echt werk van maakt om bedrijven betaald te laten adverteren dan kan de winst uit dit onderdeel best wel eens een belangrijke gaan worden.

    Weinig kosten, en iedere maand vaste inkomsten met dit onderdeel.

215 Posts
Pagina: 1 2 3 4 5 6 ... 11 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Premium

TomTom geraakt door zwakke automotivemarkt

Het laatste advies leest u als abonnee van IEX Premium

Inloggen Word Abonnee

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links