Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Zo nu eerst even dit

4 Posts
| Omlaag ↓
  1. Rising hope 14 juni 2003 21:37
    Aan iedereen die dit lezen wilt,
    Ik wil toch even mededelen dat je je niet moet laten meeslepen door koersexplosies wat Cor(pl)us e.a voor ogen heeft. Je moet als je nu in dit fonds stapt voor de lange termijn beleggen. Recente koersexplosies wat we hebben meegemaakt blijven voorlopig naar mijn inziens uit. Je kunt wel zeggen eind juni staan we op 50, maar is dan het bedrijf in 1 klap anders geworden, met een gezond balans?
    Corus zit nu in een gunstige tijd om flink te reorganiseren, met als doel er sterk uit te komen als de markten aantrekken. Ze moeten echt flink reorganiseren om weer gezond te worden. Ze zitten met torenhoge schulden. Maar wat wil je op zo'n belachelijke koers? Anti cyclisch investeren is natuurlijk altijd beter, maar ja daar zijn ze te laat mee...
    Alles in nu zo'n beetje gezegd omtrent de recente ontwikkelingen. Het is nu wachten en niet zenuwachtig worden als de koers een stapje terug doet.
    Veel mensen vergeten dat Corus werkgever nummer 1 van Noord-Holland is, dus de Nederlandse politiek is ook gebaat bij het verder bestaan van ons pareltje.
    Verder rest mij nog te zeggen dat ik heb alle vertrouwen in de nieuwe CEO heb.
    Rising hope
  2. [verwijderd] 14 juni 2003 23:59
    Mee eens en niet mee eens Rh.

    Op KT is Corus een pareltje wat bij getekende Financiering en reorganisatie plannen zeker rond de 0,55 geschat mag worden. Dan vergeet ik even de eventuele verkoop van de Alu poot.

    Echter op de LT ( langer dan 3 jaar ) zijn er erg donkere wolken die met zeer veel inspanning en geld eventueel weg te werken zijn of vooruit te drijven zijn. Je noemt al het problee toren hoge schulden. die zijn doorgaans voor een brdrijf wat winst weet te maken geen probleem. langzaam maar zeker worden schulden hoog of laag door een rendabel bedrijg weggewerkt. Dat is niet eens het grootste probleem.

    Echter waar een LT belegger zich wel zorgen over zal maken ( of dat nou institutioneel of privé is maakt niet uit ) is de zwaar verouderde met name engelse activa. Deze zal wil Corus een gezond bedrijf worden in hart en nieren voor de toekomst gemoderniseerd worden. En daar zie ik het grootste probleem voor de LT. Reorganiseren is een stap de goede richting uit maar bij lange na niet genoeg. Men zal zich volledig op de modernisering moeten storten wil Corus in de toekomst een gouden bedrijf worden met veel potentie. Voortdurend de zaak bij de horens vatten en niet verslappen.

    De eerste stappen zijn en worden gemaakt. financiering, reorganisatie. Daarna moeten ze de activa voor en na aanpakken. Dit is geen korte termijn plan maar een lange termijn plan, aangezien hiermee enorme bedragen mee gemoeid zullen zijn.

    Persoonlijk, maar dat zullen de vaste forum lezers weten, zie ik het rooskleurig in voor corus de komende 2 jaar. Daarna hangt af wat ze doen om te moderniseren. Koersdoel zeker haalbaar van 0m en nabij de 0,60. maar ook ik ben van mening dat dit niet ala Getronics zal geschieden maar eerder gelijkmatig, met 5 cent winst over een week of 2 en zo doorstijgend tot de intrensieke waarde. Maar dit alles zal pas geschieden nadat de financierings berichten definitief zijn en de reorganisatie plannen op tafel liggen en goedgekeurd zijn.

    Lisette
4 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Indices

AEX 874,02 -0,09%
EUR/USD 1,0695 -0,06%
FTSE 100 8.040,38 -0,06%
Germany40^ 18.086,30 -0,28%
Gold spot 2.330,41 +0,36%
NY-Nasdaq Composite 15.696,64 +1,59%

Stijgers

VIVORY...
+24,31%
ASMI
+10,99%
BESI
+4,08%
NX FIL...
+3,85%
TomTom
+3,80%

Dalers

ALLFUN...
-11,00%
ING
-5,96%
Flow T...
-2,94%
WDP
-2,89%
RELX
-2,04%

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links