Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

KK DD 29-7: Plafond omhoog

493 Posts
Pagina: 1 2 3 4 5 6 ... 25 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 28 juli 2011 22:13
    Mijn vriendin wil het plafond van onze woonkamer verhogen, maar ik zie dat niet zitten.

    Waarom moet dat plafond omhoog, vraag ik haar. Zij vindt dat zij daar stevige argumenten voor heeft. De hele woonkamer wordt er volgens haar veel "ruimtelijker" door. Daarnaast geeft een hoog plafond een "rijk" gevoel. Tot slot zegt ze dat we er heel veel aanzien mee in de buurt zullen verwerven. Ze heeft ook nog een zakelijk argument: Als wij ons plafond verhogen wordt het huis meer waard en zal de bank ons graag extra geld lenen voor leuke dingen.

    Weet je wel wat dat kost, vraag ik haar. Zij denkt dat wij dat makkelijk kunnen betalen als ik bezuinig. Dat kratje bier van mij, de avondjes stappen met vrienden en een aantal ander dingen, daar kunnen "wij" best wel zonder.

    Besef je wel dat de bovenverdieping daardoor kleiner wordt, probeer ik nog. Je denkt wel dat je meer ruimte krijgt, maar het huis blijft even groot, stamel ik er achteraan. Het mag niet baten.

    We besluiten het op een stemming te laten aankomen. Zij is voor, ik ben tegen. En nu zitten we in een dikke impasse. Zij heeft mij een ultimatum gesteld: Zolang ik niet instem met het verhogen van het plafond slaap ik alleen. Ik heb haar daarop een tegen ultimatum gesteld. Zolang zij zo achterlijk blijft doen over dat plafond betaal ik de hypotheek niet.

    En nu dreigen we samen gedowngrade te worden. Daar zitten we dan.

    Een prettige beursdag.
  2. nobahamas 28 juli 2011 22:30
    Neem gewoon de kuierlatten. Vergeet je baan, plafond en je hypotheek.

    Ga lekker op je rug liggen op de hei, en je hebt het hoogste plafond.

    Ik wed dat je vriendin zichzelf binnen enkele weken wel "downgreet", en beseft dat deze spelletjes niet werken bij zo'n koele gozert met een bruin-verbrande reet.

  3. [verwijderd] 28 juli 2011 22:45

    Bobo, ik prijs je om de zuinigheid. dat is goed. Helaas heb ik zelf weer in een wilde bui een onverantwoorde uitgave gedaan vannacht. Kwam ook door een vriend die het over golfsticks had van E 125 de stuk.

    Op mijn laatste vakantiedag had ik eigenlijk na een zo laat mogelijk reisje tussen Fes en Oujda een soort survivalnachttje op het vliegveld in gedachte. ben voor wat meer luxe gezwikt en een duur hotel tegen E 33 met zwembad genomen. Oh, oh wat doe ik soms toch dwaze dingen!

    Hier heb ik een kritische kantekening bij en je moet nooit uitsluiten dat die vriedin wat gelijk heeft.

    "Besef je wel dat de bovenverdieping daardoor kleiner wordt, probeer ik nog. Je denkt wel dat je meer ruimte krijgt, maar het huis blijft even groot, stamel ik er achteraan. Het mag niet baten."

    Het is niet zeker of onduidelijk dat het hier niet om een verlaagd plafond gaat. Heb ik zelf meegemaakt. Vanwege niet echt geslaagd nieuw plafond nog eens wat dieper gaan kijken en wat bleek er zaten nog prachtige ornamenten onder.

    Veel beurswijsheid zit er niet in het bovenstaande. Dat niet tot overeenstemming komen zie ik niet zo gauw en als het wel gebeurt dan zijn we mooi in de aap gelogeerd. Zo simpel zie ik het tegenwoordig.

    Volgende week mogelijk mooi weer en dan kan ik leuk met een zus van Heiloo naar Egmond gaan fietsen of wat bootje varen. Ze doen maar die politici.

    Groet, Jonas

  4. [verwijderd] 28 juli 2011 23:02
    AB, Bobo! Nu dacht ik....
    Je was me net voor. En zoals gebruikelijk met een mooie opening.
    Het is maar goed dat ik nog even gecheckt heb alvorens op de verzendknop te drukken, anders stonden hier nu twee dagdraadjes.
    Maar ik zal de mijne nu toch maar hier neerzetten, want die heeft een beperkte houdbaarheidsdatum.

    KK-DD-29-07-11 De vlieger gaat niet op...
    Op speciaal verzoek van onze ouwe beursrat, thans ONNO, ben ik toch maar weer in de pen geklommen en hoop van harte dat ik niemand anders voor de voeten loop.
    Ik zal het niet hebben over onze eigen AEX-vlieger, AF-KLM, die vandaag wel een erg harde landing gemaakt heeft. Niet eentje waarvoor je spontaan gaat applaudisseren, maar een van het soort waarbij je een zucht van verlichting slaakt als dat ding eindelijk vaste grond onder de wielen heeft. En nu maar hopen dat die niet nog ergens in een kuil valt.
    Ik zal het ook niet hebben over ons Hollands Glorie Sweetheart SBM, dat zich kennelijk een heel stel oren aan heeft laten naaien. Nee ik ga het hebben over onze "vrienden" aan de overkant van de grote plas, die al meer dan een jaar met een uitgestoken vinger naar de EU wijzen omdat de politici van 17 landen het maar niet met elkaar eens kunnen worden hoe ze de Euro moeten redden.

    America The Beautiful laat zich weer eens van haar beste kant zien. Dat zou ons eigenlijk niet zoveel kunnen schelen, ware het niet dat wij, en met ons de hele wereld, als brave, maar domme schapen achter Wall Street aanhuppelen.
    Wie de illusie koesterde dat de DOW en de SP weer op zouden veren kwam donderdagavond bedrogen uit.
    Ze doen namelijk niet wat iedereen verwachtte omdat ze dat anders altijd doen. Ze doken dus niet zoals gebruikelijk in de min toen bij ons de slotbel afging, om een uurtje later weer vrolijk een nieuwe day-high neer te zetten. Nee, ze gingen fluitend de kelder in, net als woensdag, met niet zozeer een wijsvinger, maar een opgestoken middelvinger richting Obama.
    Dat betekent dus morgen weer een lagere opening voor Europa.
    Afin, op de een of andere manier moeten ze kennelijk hun ongenoegen uiten, en een dalende beurs is natuurlijk een niet te onderschatten signaal richting de politiek dat dit gesodomieter nu eens afgelopen moet zijn.

    Maar, helpt het nu wel als de Reps en de Democrats het eens worden over een nieuw plafond? Ik heb zo mijn twijfels, en daarin sta ik niet alleen. Voor de dollar is een default funest, maar is het wel zo verstandig als er opnieuw een stuk bij de schuldenberg aangroeit? Nóg meer dollars, en er zijn er zal zoveel. Vraag het maar aan de Japanners en de Chinezen, die hebben nog het meeste van alle buitenlandse schulden van de V.S, in handen. Je wordt óf door de hond óf door de kat gebeten.
    De enige uitweg lijkt een omvangrijk spaarpakket, maar dat is ook maar een dooie mus als daardoor de consumenten en de arbeidsplaatsen nog verder in de knel komen en de steunaanvragen blijven toenemen.
    Maar ik weet wel een oplossing. Hetzelfde als men met de Grieken wil doen.
    Laat ze hun meest waardevolle assets maar verkopen. De Grand Canyon aan de meestbiedende bijvoorbeeld, of de Niagara Falls aan Canada. Manhattan aan de Chinezen, die zitten er toch al in grote aantallen. Michigan aan de Duitsers: Heim ins Reich! Het is dat de Mexen niet zoveel geld hebben, anders zouden die best Californië willen kopen. Maar misschien wil Hugo Chavez wel een tweede residentie in Dallas?
    Ikzelf houd mij aanbevolen voor Disneyland. Dan kan ik eindelijk die arrogante Mickey Mouse opvreten.
    Allemaal veel succes! If you can't beat them, eat them.

    |\ ...../|
    ( * o *)
    -=(~) =--

    Vrijdag 29 juli

    Economische berichten:
    - 09.30 NL producentenprijzen, juni
    - 11.00 Eurozone, inflatie, juli
    - 14.30 BBP (kw2)
    - 15.45 Chicago inkoopmanagerindex (jul)
    - 15.55 Michigan consumentenvertrouwen (jul)

    Kwartaalcijfers:
    - Coventry Health Care CVH
    - Horizon Lines HRZ
    - ITT Corp ITT
    - Lifepoint Hospitals LPNT
    - Newell Rubbermaid NWL
    - Newmont Mining NEM
  5. [verwijderd] 28 juli 2011 23:14
    Kat mooi; dat is 2 voor 1 en voor een prijsjesjager als Jonas altijd meegenomen! Af en toe weet ik niet eens meer wat ik nog nodig heb dus ga ik dan maar in het bos zitten. Liggen die Niagara falls al niet half in Canada?

    Nobahamas is wel een erge Pietje precies. Goed dan is dat maar 10 kilometer. Dan nemen we toch Egmond binnen en buiten etc en Schoorl, Bergen erbij?

    Zelfs als ik naar het kleine ga, weten ze het hier al beter!

    Groet, Jonas
  6. [verwijderd] 28 juli 2011 23:17
    Ik vind je opening erg goed, to the point en grappig, Katzenkopf. Heb spijt dat ik je voor was. Ik zal je nu en morgen ab-en. Goed idee ook om die Yanks hun staatsbezittingen te laten verkopen. Misschien kunnen alle posters op IEX die morgen een goede dag hebben door de ontwikkelingen in Amerika zo'n mooie stars en stripes vlag kopen en die als dank in hun mast hijsen. Of bij bescheiden winst of kleine woning mag zo'n kleintje natuurlijk ook. Voor op de vensterbank
  7. nobahamas 28 juli 2011 23:26
    If you can't beat them, eat them.

    Mooie stelling, maar gerelateerd aan de consument in de westerse landen.. ontvang ik de stelling toch wat anderss
    De maatregelen van de overheden worden de consument door de strot geduwd.
    Ik voorzie een verhoging van het schuldenplafond; in de USA maar ook hier.
    Downgrade hier en daar en de oplossing is geboren.
    Met een inflatie van 600 - tot 700 procent heeft géén enkele overheid meer eem probleem, en is de westerse economie weer een concurrerende economie!

    Joe six-pack levert gewoon zijn biertjes in, en gaat over op de ranja.
  8. [verwijderd] 28 juli 2011 23:28
    quote:

    katzenkop schreef op 28 juli 2011 23:02:

    Op speciaal verzoek van onze ouwe beursrat, thans ONNO,

    |\ ...../|
    ( * o *)
    -=(~) =--

    Beursrat? Is dat geen verschrijving? Alhoewel, de "a" en de "o" liggen niet naast elkaar op het toetsenbord.
    Het had je gesierd als je jouw opening niet had geplaatst.
  9. [verwijderd] 28 juli 2011 23:32
    Thursday, July 28 5:28 PM/ET: Alert: REPUBLICANS IN U.S. HOUSE POSTPONE VOTE ON BOEHNER DEBT BILL - DEMOCRATIC SOURCE (REUTERS)

    he House Will Be In Session This Weekend - NBC News

    From Rep. Eric Cantor:

    "Members are advised that the House will now be in session on Saturday, July 30, and Sunday, July 31. First votes on both days are not expected prior to 1:00 p.m. More information regarding the exact schedule will be released as soon as it is available.
  10. nobahamas 28 juli 2011 23:33
    quote:

    valsoliedomachterbaks schreef op 28 juli 2011 23:28:

    [...]

    Beursrat? Is dat geen verschrijving? Alhoewel, de "a" en de "o" liggen niet naast elkaar op het toetsenbord.
    Het had je gesierd als je jouw opening niet had geplaatst.
    Een mooie kat mag gezien worden.
    Heb je zelf wel eens een opening geschreven?
  11. pensionado 28 juli 2011 23:48
    quote:

    BJL b.d. schreef op 28 juli 2011 23:32:

    Thursday, July 28 5:28 PM/ET: Alert: REPUBLICANS IN U.S. HOUSE POSTPONE VOTE ON BOEHNER DEBT BILL - DEMOCRATIC SOURCE (REUTERS)

    he House Will Be In Session This Weekend - NBC News

    From Rep. Eric Cantor:

    "Members are advised that the House will now be in session on Saturday, July 30, and Sunday, July 31. First votes on both days are not expected prior to 1:00 p.m. More information regarding the exact schedule will be released as soon as it is available.
    Dan zullen ze de deadline toch niet meer kunnen halen, lijkt mij. Ik ben blij dat ik sinds vandaag geen enkel aandeel meer heb. Dat geeft me toch wat meer rust, al blijft ook bij mij grote bezorgdheid.

    Intussen vallen de tranen al in Azie: in Seoul 537 mm regen in twee dagen....
  12. nobahamas 28 juli 2011 23:53
    quote:

    pensionado schreef op 28 juli 2011 23:48:

    [...]
    Dan zullen ze de deadline toch niet meer kunnen halen, lijkt mij. Ik ben blij dat ik sinds vandaag geen enkel aandeel meer heb. Dat geeft me toch wat meer rust, al blijft ook bij mij grote bezorgdheid.

    Intussen vallen de tranen al in Azie: in Seoul 537 mm regen in twee dagen....
    Ben je blij als je volledig cash zit als de bom barst?
  13. [verwijderd] 28 juli 2011 23:57
    quote:

    pensionado schreef op 28 juli 2011 23:48:

    [...]
    Dan zullen ze de deadline toch niet meer kunnen halen, lijkt mij. Ik ben blij dat ik sinds vandaag geen enkel aandeel meer heb. Dat geeft me toch wat meer rust, al blijft ook bij mij grote bezorgdheid.

    Intussen vallen de tranen al in Azie: in Seoul 537 mm regen in twee dagen....
    tot 10 augustus hebben ze genoeg geld, en er zijn ook wel manieren om zonder akkoord wat geld te ritselen. reken maar dat Treasury en Fed dat al geregeld hebben in de achterkamertjes.
493 Posts
Pagina: 1 2 3 4 5 6 ... 25 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Indices

AEX 865,36 +0,00%
EUR/USD 1,0640 -0,03%
FTSE 100 7.877,05 +0,37%
Germany40^ 17.751,90 -0,48%
Gold spot 2.386,83 +0,31%
NY-Nasdaq Composite 15.601,50 -0,52%

Stijgers

VIVORY...
+11,51%
JUST E...
+5,71%
Air Fr...
+4,18%
FASTNED
+3,00%
RANDST...
+2,65%

Dalers

Pharming
-9,63%
ASMI
-6,10%
Avantium
-6,01%
PostNL
-5,84%
TomTom
-3,31%

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links