Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

TA: Speelt AEX vals?

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Auteur: Bas Heijink

Technisch analist Bas Heijink schrijft iedere dag een update over de AEX. Senior Technisch Analist Bas Heijink houdt zich binnen de ING Investment Office van ING Bank bezig met Technische Analyse. Heijink let vooral op de kansen die hij ziet in de markt om op korte termijn een goed absoluut rendement te behalen. H...

Meer over Bas Heijink

Recente artikelen van Bas Heijink

  1. jun '17 TA Arcelor Mittal: Buy the dip 12
  2. jun '17 TA: Bedankt! 411
  3. jun '17 TA: Van lang naar kort 425

Reacties

251 Posts
Pagina: 1 2 3 4 5 6 ... 13 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 20 juli 2011 09:45
    bas, dank voor je analyse, knap hoe je het iedere dag weer doet. Toch 1 kritische vraag: het lijkt nu net alsof je je TA toch door fundamentele argumenten lijkt te laten beinvloeden. Wat ik lees is: eigenlijk is mijn scenario helemaal correct, maar de aex is een zwakkere beurs dan die van omliggende landen (wat ook zo is met een paar echte underperformers) en dus pas ik mijn scenario aan. Waarom niet gewoon handhaven bij je analyses van vorige week en maandag, en schrijven: de aex heeft inderdaad een bodem gevonden in de zone 323-327 (ik ging eerder uit van 325-327) en is klaar om hogere jaartoppen te gaan maken
  2. [verwijderd] 20 juli 2011 09:45
    BAS je bent een topper!

    Maar vandaag speel jij een beetje vals!!
    Harami is zeker geen omkeer formatie! Dus dit patroon aan te halen als een bodemvormingspatroon is niet corrrect!

    Mijn inziens is de bodem nog niet gezet. Dit althans op basis van het technische plaatje. Ik blijf vooralsnog zeer bearish!!
  3. [verwijderd] 20 juli 2011 09:57
    Volgens mij is het huidige herstel een false move. De grote regisseurs hebben er weer wat centjes tegenaan gesmeten om hun lieve steuntjes te redden en hopen nu van harte dat de massa het stokje nu weer juichend zal overnemen. Maar de massa is natuurlijk niet achterlijk. Ze hebben de laatste tijd hun lesjes wel geleerd!
    En buiten dat; de massa heeft ook geen spaarcentjes meer beschikbaar om het stokje over te kunnen nemen. De dagelijkse boodschapjes en vaste kosten trekken de spaarrekeningen ondertussen helemaal leeg.
  4. hava 20 juli 2011 09:59
    Je kunt beter kijken naar de politiek agenda dan via TA de koersen van morgen voorspellen. Dit zou betekenen dat je de uitkomsten van het politieke gekrakeel zou kunnen voorspellen. Nenner heeft gezegd dat 2 augustus het dieptepunt van de beurs zou zijn met daarna een opleving. Hij neemt gewoon de beslissingsdatum over het Amerikaanse kredietplafond. Als de AEX dit jaar nog naar 400 gaat moeten we bijna 25% stijgen. Instappen allemaal!
  5. [verwijderd] 20 juli 2011 10:01
    Dit is een false move naar boven, gaan snel weer heel hard naar beneden.

    Hieronder berichtje van Paul Hellyer, oud-minister van Defensie en oud-vicepremier van Canada. Misschien beetje moeilijk om te slikken voor jullie, maar zeker niet onwaarschijnlijk.

    Financiële ponzifraude
    Tijdens zijn presentatie op het Internationale UFO Congress in 2011 zei hij: “Het financiële systeem op de wereld is een complete fraude.” Een systeem waarbij al het geld bestaat als schuld is gedoemd te mislukken. De ballon wordt steeds groter totdat de enorme schuldenlast te zwaar wordt en de ballon knapt. De totale schuld neemt altijd alleen maar toe en er is geen manier om alles af te betalen.
    In de Verenigde Staten zijn vanaf 1890 alleen al 25 recessies en depressies geweest. Het blijkt elke keer dat een kleine elite de crisis in gang zet waarna ze er zelf van profiteren, met als gevolg dat zo’n 8,7 miljoen banen verloren zijn gegaan.
    De Federal Reserve Act werd uitgedokterd door de Rothschild-familie en haar bondgenoten, zoals de Rockefeller-familie na de Tweede Wereldoorlog. Zij sloegen de handen ineen en konden achter de schermen opereren door de invloed van de Bilderberggroep. De invloed die de bankiers door de jaren heen hebben gehad is niet voor te stellen.
    Op een resort van J.P. Morgan op het eiland Jekyll langs de kust van de Amerikaanse staat Georgia werd een plan opgezet door Paul M. Warburg om een monopolie op de Amerikaanse geldvoorraad te bewerkstelligen. Dit plan werd overgenomen door het Amerikaanse Congres en zou zogenaamd het publieke belang beschermen en bevorderen.
    Gedurende de bankencrisis van 2007-2008 drukte de Federal Reserve snel biljoenen dollars bij om te voorkomen dat de ponzipiramide helemaal in elkaar zou storten. De bank kocht alle belangrijke banken en enkele industriën uit die op hun beurt weer flinke schulden hadden uitstaan bij andere banken.
    En wat deed de Fed voor de belastingbetaler? Niets. Miljoenen mensen verloren hun baan, hun boerderij, hun huis, hun hoop en hun waardigheid. De belastingbetalers kochten de banken uit maar kregen er niets voor terug.

    www.niburu.nl/index.php?option=com_co...
  6. [verwijderd] 20 juli 2011 10:10
    Here’s an interesting figure. The FED has been increasing the money supply by 20% annualized for years. But the last 6 months that increase is at a phenomenal 44% annual rate so is there any doubt this market has been driven by the excessive liquidity. Just like the mortgage crisis was caused by action of the FED, whatever the consequences of this increase in money, the banks will reap the rewards and everyone else will suffer. That is now the way the government and this congress of whores operate. It’s as though no one realizes the FED is owned by the big banks and is not an independent government agency as it is touted to be. The purpose of the FED is to enrich the banks, why is it people can’t see it for what it is?

    Now the mega rich have managed through the corporate press to be called the “job creators” and anytime you hear this from anyone you must know they are propagandists or liars. The financial history of the USA is very, very clear with no exceptions. When the wealthy are taxed heavily the country has its best economic performance. When the wealthy are not taxed heavily the USA has its worst economic performance. Those are facts, everything else is a lie. It is very depressing to see how easy it is to manipulate the people to work against their own best interests in favour of the interests of the wealthy.

    BmCl today
  7. [verwijderd] 20 juli 2011 10:13
    Harami: When you see this pattern the first thing that comes to mind is that the momentum preceding it has stopped. On the first day you see a wide range candle that closes near the bottom of the range. The sellers are still in control of this stock. Then on the second day, there is only a narrow range candle that closes up for the day. Note: Do not confuse this pattern with the engulfing pattern. The candles are opposite!
  8. [verwijderd] 20 juli 2011 10:26
    Een paar dagen geleden nog was het TA advies dat bij een slotsstand beneden de 325 een verdere verslechtering zou optreden. Welnu, die slotstand beneden de 325 heeft op het bord gestaan. Twee dagen later, gaat dat beleggingsadvies de prullenbak in en komt er een nieuwe steun uit de hoge hoed: 317.

    Dat er na de flinke dalingen van de afgelopen weken een vorm van herstel plaatsvindt, lijkt me niet meer dan logisch. Ik denk echter dat er pas van positiviteit te spreken is als de AEX de dalende toppenlijn weet te breken.

    Bas blijft noemen de hogere langere termijntoppen 358 en 374.

    Ik vind een stijging van 16 punten over een termijn van bijna een jaar nou niet bepaald een teken van kracht.

    Bas noemt dat een bearish engulfing technisch niet voor de hand lag. Die opmerking begrijp ik niet, want dat lag technisch wel degelijk voor de hand. Binnen een trend wordt een trendomslag meestal gevormd in 3 fasen, bijvoorbeeld: stijgend, naar zijwaarts, naar dalend. Stijgend en zijwaarts hebben we gezien, dus kun je er op je klompen van aan dat een nieuwe, dalend trend tot de mogelijkheden behoort..

    Het probleem met de TA van Bas is, dat hij gedurende het zijwaartse patroon (een jaar geleden alweer), het nog steeds had over 'sterke trend' en 'teken van kracht' en daardoor de zijwaartse beweging over het hoofd heeft gezien. Pas nu spreekt Bas over een zijwaarts patroon. Beetje te laat denk ik.

    TA is pas TA als er geen vooringenomen koersrichting is op basis van emotie. Die is er bij Bas wel (de richting omhoog). Ik mis de objectiviteit.
251 Posts
Pagina: 1 2 3 4 5 6 ... 13 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links