Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Aandeel Value8 AEX:VALUE.NL, NL0010661864

  • 5,700 24 apr 2024 15:35
  • +0,050 (+0,88%) Dagrange 5,650 - 5,750
  • 5.608 Gem. (3M) 3,4K

´Value8 wil Standaard Luik kopen´

13 Posts
| Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 3 juni 2011 10:00
    Value8, het investeringsfonds van de voormalige VEB-directeur Peter Paul de Vries, is met de Belgische voetbalclub Standaard Luik in gesprek over een mogelijke overname. Dat meldt de krant Le Soir vrijdag. Value8, dat substantieele belangen houdt in onder meer Fornix BioSciences en zadenhandelaar Alanheri, zou het gesprek met Standaard Luik hebben geinitieerd. Volgens Le Soir, die geen bronnen noemt, is Value8 op dit moment de enige kandidaat.

    Vrijdagochtend was er bij Value8 niemand bereikbaar voor commentaar.

    bron: www.fd.nl/artikel/22324060/value8-wil...
  2. [verwijderd] 3 juni 2011 12:25
    quote:

    sting99 schreef op 3 juni 2011 10:55:

    Rare investering zou dat zijn,investeren in een voetbalclub kost bijna altijd geld.
    Als het om naamsbekendheid zou gaan dan kun je veel beter een club gaan sponsoren in Nederland.
    Ja, ik begrijp er ook nog weinig van. De voetbalwereld lijkt me geen goede plek om geld te verdienen. Tenzij je natuurlijk een topspeler bent :-)
    Toch zit ik in Value8 omdat ik denk dat PP de Vries goed weet wat ie doet. Hoop snel op meer info:

    03-06-2011

    Hedenmorgen is Value8 NV in de Belgische ochtendkrant 'Le Soir' in verband gebracht met een mogelijke overname van de Belgische voetbalclub Standard Luik.

    Value8 bevestigt interesse te hebben in het nemen van een belang in Standard Luik. Value8 acht het thans niet opportuun om hier nader inhoudelijk op in te gaan.

    In algemene zin kan Value8 melden dat gesprekken worden gevoerd met diverse partijen om het cluster ‘Leisure & Luxury’ uit te breiden.

    bron: www.value8.com/page.php?newsnr=123

  3. sting99 10 juni 2011 20:52
    Morgen in "Een Vandaag" waarom Value8 Standard wil overnemen.
    Vraag me toch af hoe ze 30 miljoen willen ophoesten,ze moeten haast wel iemand gevonden hebben die voor de helft meedoet.

    Value8 wil Preud'homme terughalen naar Standard

    10/06/2011 16:36 19 reacties

    Value8 heeft grootse plannen met Standard.De Nederlandse investeerdersgroep staat dicht bij een akkoord en wil Michel Preud'homme terug naar Luik halen.

    Preud'homme leidde Standard in 2008 naar de eerste landstitel in 25 jaar en veroverde later met AA Gent en FC Twente twee nationale bekers. De 52-jarige Preud'homme wordt gelinkt aan Al Shabab uit Saoedi-Arabië, maar Value8 hoopt dat hij terugkeert naar Luik.

    "Zijn profiel past ideaal bij de club. Financieel zal het niet eenvoudig zijn, maar we hopen dat Preud'homme niet alleen voor het geld kiest en dat hij andere waarden laat primeren."

    Value8 wil ook Luciano D'Onofrio en algemeen directeur Pierre François in Luik houden.
  4. sting99 10 juni 2011 20:59


    Abramovich achter overname Standard?


    Een Nederlandse investeringsgroep die hoofdaandeelhouder van Standard wil worden? Het blijft een vreemd verhaal. Er bestaat echter wel een link tussen Peter Paul de Vries, de voorzitter van Value8, en... Roman Abramovich. Zit de Russische miljonair met andere woorden achter de geplande overname van de Rouches?
    Spilfiguur in het verhaal is Maastbert Schouten, de ex-voorzitter van Vitesse. Hij is niet alleen een vertrouwenspersoon van de Vries, maar onderhoudt ook goede contacten met zijn opvolger bij Vitesse: Merab Jordania. En laat deze Georgiër net een rechtstreekse marionet zijn van Abramovich. Bovendien had deze louche ex-bondscoach ook in het verleden al een poging ondernomen om Standard op te kopen. De cirkel lijkt dus rond.

    "Meer aan de hand"
    Volgens Alain Courtois, ex-secretaris-generaal van de Belgische voetbalbond, is er alvast meer aan de hand. "Ik ben er sterk van overtuigd dat Value 8 niet op eigen houtje handelt. Als de overname doorgaat, zal dat in opdracht zijn van een persoon of een andere groep."

    Witsel
    Intussen wilde de 'Gazzetta dello Sport' van Luciano D'Onofrio weten hoeveel Axel Witsel waard is op de transfermarkt. "Dat weet ik niet", luidde het antwoord. "We hebben Fellaini verkocht voor twintig miljoen. Hij kan dus twaalf, vijftien, achttien of zelfs twintig miljoen kosten." Recent verklaarde de topman van de Rouches nog dat er een grote kloof gaapt tussen wat "wij willen en Milan voorstelt".

    Pardo vervanger van Bolat?
    Tot slot nog een transfernieuwtje: als Sinan Bolat vertrekt (Galatasaray of Besiktas; nvdr) maakt Urko Pardo een grote kans om naar Sclessin te verhuizen. De doelman met de Belgisch-Spaanse nationaliteit heeft met kampioen Olympiakos een uitstekend seizoen achter de rug. In 24 matchen hield hij maar liefst vijftien keer de nul en in totaal werd hij slechts elf keer verslagen. Vooraleer Pardo in 2009 voor Griekenland koos, waren er ook al contacten met Standard. (svm)


    Beledigend? Ongepast? Meld het ons

    10/06/11 18u24

    Sven Kjell, Brugge

    Een puur mediaverzinsel.

  5. forum rang 10 voda 16 juni 2011 16:10
    Value8 doet bod op Standard
    Gepubliceerd op 16 jun 2011 om 16:05 | Views: 0

    LUIK (AFN) - De Nederlandse investeringsgroep Value8 van Peter Paul de Vries heeft woensdagnacht een bod gedaan op de aandelen van de Belgische voetbalclub Standard Luik. Dat heeft het Zwitserse advocatenkantoor Bratschi, Wiederkehr en Buob, dat de belangen behartigt van grootaandeelhoudster Margarita Louis-Dreyfus, bevestigd.

    De weduwe van voormalig eigenaar Robert Louis-Dreyfus zou 75 procent van de aandelen bezitten. Het restant zou in handen zijn van bestuurder Luciano D'Onofrio. De totale waarde van de club zou rond de 30 miljoen euro liggen. De huidige eigenaren beraden zich over het bod.

    De supporters van Standard zijn bezorgd over de toekomst van hun club. Ze hebben een website opgericht waar supporters clubaandelen kunnen kopen.
  6. sting99 23 juni 2011 11:49

    Roland Duchatelet koopt Standard voor 40 miljoen euro
    donderdag 23 juni 2011, 11u35
    Bron: Sudpresse, Bart Lagae
    Auteur: md

    Duchatelet

    Belga



    Alles over

    1ste Klasse

    Sint-Truiden

    Standard

    .


    Complete verrassing in het Standard-dossier. Volgens het Waalse Sudpresse zou Roland Duchatelet, de voorzitter van Sint-Truiden, afgelopen nacht de Waalse club overgekocht hebben voor 40 miljoen euro.

    Duchatelet, multimiljonair en stichter van de politieke partij Vivant, kocht volgens Sud Presse alle aandelen die in handen waren van de Russische hoofdaandeelhoudster Margarita Louis-Dreyfus. Ook de kleine korf aandelen van gedelegeerd bestuurder Luciano D'Onofrio zou in handen zijn van Duchâtelet, waardoor de rol van D'Onofrio op Sclessin uitgespeeld is en deze laatste de club dan ook zou verlaten. Met de verkoop van de Waalse club zou in totaal zo'n 40 miljoen euro gemoeid zijn.


  7. [verwijderd] 23 juni 2011 11:58
    quote:

    sting99 schreef op 23 juni 2011 11:49:

    Roland Duchatelet koopt Standard voor 40 miljoen euro
    donderdag 23 juni 2011, 11u35
    Bron: Sudpresse, Bart LagaeAuteur: mdDuchateletelga
    Complete verrassing in het Standard-dossier. Volgens het Waalse Sudpresse zou Roland Duchatelet, de voorzitter van Sint-Truiden, afgelopen nacht de Waalse club overgekocht hebben voor 40 miljoen euro.
    Duchatelet, multimiljonair en stichter van de politieke partij Vivant, kocht volgens Sud Presse alle aandelen die in handen waren van de Russische hoofdaandeelhoudster Margarita Louis-Dreyfus. Ook de kleine korf aandelen van gedelegeerd bestuurder Luciano D'Onofrio zou in handen zijn van Duchâtelet, waardoor de rol van D'Onofrio op Sclessin uitgespeeld is en deze laatste de club dan ook zou verlaten. Met de verkoop van de Waalse club zou in totaal zo'n 40 miljoen euro gemoeid zijn.
    Hoera, voor Roland......!!!

    En voor PPdV, want die kan z'n geld wel beter besteden.
  8. elbwee 23 juni 2011 12:14
    quote:

    exact schreef op 16 juni 2011 16:49:

    Dit is niet zo slim van PPdeV.

    Een (Belgische, notabene) voetbalclub is smeken om ellende.

    Het doet me ook denken aan Victor Muller en z'n hobby voor 'snelle autos'.
    Was ook mijn eerste reactie Exact. Ver weg blijven van voetbalclubs, laat er eerst echt alle lucht uitgaan.
  9. forum rang 10 voda 23 juni 2011 16:19
    Bod Value8 op Standard Luik mislukt
    Gepubliceerd op 23 jun 2011 om 13:58 | Views: 240

    BUSSUM (AFN) - De onderhandelingen tussen investeringsfonds Value8 en Standard Luik zijn beëindigd. De Belgische voetbalclub heeft een overeenkomst gesloten met een Belgische ondernemer. Dit maakte Value8 donderdag bekend.

    Vorige week werd bekend dat Value8 een bod heeft gedaan op de aandelen in de club. Standard Luik zou ongeveer 30 miljoen euro waard zijn. Het investeringsfonds liet donderdag weten verder te zoeken naar investeringskansen op het gebied van vrijetijdsbesteding.
13 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Premium drie voorbeelden van IEX Premium: de exclusieve content op de site, de app op een smartphone en IEX Magazine.

Benieuwd naar onze analyses en kooptips?

Word nu abonnee van IEX en krijg onbeperkt toegang tot onze (koop)tips en succesvolle modelportefeuilles. Nu 3 maanden voor slechts €19,95! Profiteer van 58% korting!

Word abonnee

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links