Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

EHEC, een serieus probleem nu (berichten en discussie)

176 Posts
Pagina: «« 1 ... 4 5 6 7 8 9 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. forum rang 4 New dawn 5 juni 2011 19:21
    Veel antibiotica voldoen eigenlijk niet meer. De bacteriën passen zich aan, muteren en verdragen het geneesmiddel. We zijn niet ver meer weg van de situatie van voor 1928, toen Fleming penicilline ontdekte wat een antibacteriële stof bleek. Er zijn allerlei varianten in de loop van de tijd van penicilline gekomen.

    De bacterie heeft als enorm voordeel dat hij door zijn snelle deling telkens wel een keer mutanten maakt die als ze omgeven zijn met antibiotica, overleven. Dit is evolutie volgens Darwin. Er vind selectie plaats. De soort die de antbiotica overleeft, is een nieuwe soort wat betreft resistentie.

    Decennia geleden begon de mutatie van bacteriën bij junks in NY. Ze maakten nog al eens een antibioticakuur niet af. Daardoor onstonden er nieuwe bacteriën die opgewassen waren tegen het geneesmiddel.
    Was de kuur afgemaakt dan was het restbestand ook gedood, maar de junks stopten er soms spontaan mee. Er ontstonden nieuwe resistente soorten.

    Het vormt een grote bedreiging. Niet alleen de EHEC-bacterie is een probleem, er zijn ook andere soorten zoals de MRSA - bacterie die je ernstig ziek maken.

    De grote farmaceutische bedrijven zoeken naarstig om een nieuwe generatie antibiotica te vinden.

  2. [verwijderd] 5 juni 2011 19:24
    De Duitse autoriteiten denken nu dat de besmettingen met de EHEC-bacterie zijn veroorzaakt door taugé en andere spruiten van gekiemde groenten, zoals broccoli, radijs en kikkererwten. Grote hoeveelheden zijn verwerkt in salades.

    De meeste taugé en andere soorten komen van een teler in Nedersaksen, maar een deel komt uit het buitenland. Uit welk land, wilde deelstaat-minister Lindemann niet zeggen. Het eten van gekiemde groente wordt afgeraden.

    Eerder werden komkommers en tomaten als boosdoener genoemd, net als het eten van rood vlees en de productie van biogassen.

    Groet.
  3. forum rang 4 New dawn 5 juni 2011 19:33
    quote:

    Eco1 schreef op 5 juni 2011 19:25:

    Pff je gaat dood dat je niks meer kan eten.
    Eindelijk eet ik met angst:) Beetje adrenaline in het bloed.
    Louis Pasteur vond uit dat als je voeding zoals melk t/m 60 graden verwarmd de bacteriën dood gaan. Met een microscoop is dat eenvoudig te zien.

    Dus je kunt alles eten als je het maar verhit.

    Wat gevaarlijk kan zijn is als je bv rauwe kip in de koelkast legt en er vocht aflekt op andere etenswaar. Dan kun je ook behoorlijk ziek worden.
    Altijd handen goed wassen of met alcohol inwrijven.

    In ieder ziekenhuis zie je daarom die alcoholdispensers.

    Dus ook als je naar exotische landen gaat, eet alleen voedsel wat verhit is. Anders lig je dagen op bed ziek met een darminfectie. Je vakantie is dan bedorven, letterlijk door het "bedorven" eten. In veel landen nemen ze het niet zo nauw met de hygiëne.
  4. [verwijderd] 5 juni 2011 19:41
    quote:

    Hmm schreef op 5 juni 2011 19:33:

    [...]

    Louis Pasteur vond uit dat als je voeding zoals melk t/m 60 graden verwarmd de bacteriën dood gaan. Met een microscoop is dat eenvoudig te zien.

    Dus je kunt alles eten als je het maar verhit.

    Wat gevaarlijk kan zijn is als je bv rauwe kip in de koelkast legt en er vocht aflekt op andere etenswaar. Dan kun je ook behoorlijk ziek worden.
    Altijd handen goed wassen of met alcohol inwrijven.

    In ieder ziekenhuis zie je daarom die alcoholdispensers.

    Dus ook als je naar exotische landen gaat, eet alleen voedsel wat verhit is. Anders lig je dagen op bed ziek met een darminfectie.

    Wist je dat 2 kilo van je gewicht bacterie zijn die je weegt.

  5. forum rang 7 ffff 5 juni 2011 19:54
    Hmm,

    Je geeft zelf al zinvolle duiding in je postings. Juist daarom vind ik de hypothese van de biogasbedrijven beopaald niet slecht. We weten al lang dat zowel in de kippen als varkensteelt met zeer hoge doses antibiotica wordt gewerkt. Keer op keer wordt daar op gewezen dat dat levensgevaarlijk is omdat vlees van die kippen besmet met resistente bacterën in de voedselketen kan komen. Maar evenzogoed komen precies diezelfde gemuteerde bacteriën ook in de ontlasting van die kippen en varkens terecht en uiteindelijk in de biogascentrales. Als je er goed over nadenkt: Die moderne biogascentrales waar al die faecaliën van al die bedrijven die veel te hoge doeseringen antibiotaca aan hun dieren geven zijn de plek om dan ën masse" zo'n resistente bacterie te laten vermenigvuldigen.

    Zelfs als straks blijkt dat dit niet de oorzaak was, dan nog blijft het de moeite om eens na te gaan wat voor bacteriën zich in de biomassa van al die biogascentrales aan het ontwikkelen zijn.
    Letterlijk: Lekker vermenigvuldigen in aanwezigheid van de alleragressiefste antibiotica in zeer hoge doseringen toegepast: Dat moet een keer fout aflopen. ( Volgens mij).

    Peter
  6. forum rang 4 New dawn 5 juni 2011 20:21
    quote:

    ffff schreef op 5 juni 2011 19:54:

    Hmm,

    Je geeft zelf al zinvolle duiding in je postings. Juist daarom vind ik de hypothese van de biogasbedrijven beopaald niet slecht. We weten al lang dat zowel in de kippen als varkensteelt met zeer hoge doses antibiotica wordt gewerkt. Keer op keer wordt daar op gewezen dat dat levensgevaarlijk is omdat vlees van die kippen besmet met resistente bacterën in de voedselketen kan komen. Maar evenzogoed komen precies diezelfde gemuteerde bacteriën ook in de ontlasting van die kippen en varkens terecht en uiteindelijk in de biogascentrales. Als je er goed over nadenkt: Die moderne biogascentrales waar al die faecaliën van al die bedrijven die veel te hoge doeseringen antibiotaca aan hun dieren geven zijn de plek om dan ën masse" zo'n resistente bacterie te laten vermenigvuldigen.

    Zelfs als straks blijkt dat dit niet de oorzaak was, dan nog blijft het de moeite om eens na te gaan wat voor bacteriën zich in de biomassa van al die biogascentrales aan het ontwikkelen zijn.
    Letterlijk: Lekker vermenigvuldigen in aanwezigheid van de alleragressiefste antibiotica in zeer hoge doseringen toegepast: Dat moet een keer fout aflopen. ( Volgens mij).

    Peter
    Die biogasketels zijn in combinatie met antibiotica idd een heel grote kweek voor bacterien met het potentieel dat er mutaties kunnen optreden.
    Het valt niet te ontkennen. Onderzoek zal moeten uitwijzen wat er allemaal gebeurd. Men zal het op kweek gaan zetten, determineren en dan testen op antibiotica.

    Positief is wellicht dat boeren al meer een knoflookconcentraat toepassen, preventief denk ik. Ze zijn er vrij lovend over. Dieren preventief antbiotica toedienen is vragen om moeilijkheden op de wat langere termijn.

    Gr. Hmm

  7. forum rang 10 voda 6 juni 2011 16:12
    LTO: schade 70 miljoen per week

    Gepubliceerd op 6 jun 2011 om 16:03 | Views: 1

    ZOETERMEER (AFN) - De land- en tuinbouworganisatie LTO Nederland schat de schade als gevolg van de commotie rond de EHEC-bacterie voor de telers op 37 miljoen in de afgelopen week en vreest dat die deze week zal uitkomen op zo'n 42 miljoen euro. De schade van de handel wordt geraamd op 30 miljoen euro per week.

    50 tot 70 procent van de komkommers, paprika's, tomaten en sla vindt niet langer zijn weg naar de consument, aldus een woordvoerder van LTO maandag. De groente wordt gestort op het land, gecomposteerd, gaat in de vergister of komt terecht in dierenvoer.

    Na een advies aan Duitse consumenten om voorlopig geen salade meer te eten en een importverbod in Rusland zit de klad in de uitvoer van de Nederlandse producten. In eigen land laat de consument het niet afweten en lijken de supermarkten de prijzen op peil te houden.
  8. forum rang 10 voda 6 juni 2011 16:12
    'EHEC niet in Nederlandse kiemgroenten'

    Gepubliceerd op 6 jun 2011 om 14:45 | Views: 104

    BROEK OP LANGEDIJK (AFN) - Het bedrijf T. van der Plas, naar eigen zeggen marktleider in kiemgroenten, liet maandag weten dat alle kiemgroenten van dit bedrijf zijn onderzocht op de aanwezigheid van de EHEC-bacterie en dat tot dusver niets werd aangetroffen.

    Volgens Van der Plas is de kans dat EHEC aanwezig is in kiemgroenten uit ons land zeer klein. ,,Alle telers in Nederland zijn gecertificeerd en worden intensief gecontroleerd.'' De producten uit Nederland worden verspreid over een groot deel van Europa, maar het zwaartepunt van de EHEC-besmetting ligt duidelijk in de regio Hamburg, aldus de onderneming.

    De kwekers van kiemgroenten in Nederland geven maandag een persconferentie naar aanleiding van het veronderstelde verband tussen de EHEC-bacterie en kiemgroenten. Het Productschap Tuinbouw kondigde aan dat dit plaatsvindt in het bedrijf van Van der Plas in Broek op Langedijk.
176 Posts
Pagina: «« 1 ... 4 5 6 7 8 9 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Indices

AEX 860,01 -0,62%
EUR/USD 1,0655 +0,11%
FTSE 100 7.895,85 +0,24%
Germany40^ 17.714,20 -0,69%
Gold spot 2.392,50 0,00%
NY-Nasdaq Composite 15.282,01 -2,05%

Stijgers

WDP
+3,12%
Kendrion
+2,92%
EBUSCO...
+2,67%
Vopak
+2,61%
NX FIL...
+2,17%

Dalers

JUST E...
-5,11%
TomTom
-4,68%
Fugro
-4,30%
ASMI
-4,00%
BESI
-3,64%

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links