Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Aandeel MOREFIELD GROUP AEX:MORE.NL, CWN814651014

  • 0,530 23 apr 2024 17:18
  • 0,000 (0,00%) Dagrange 0,515 - 0,535
  • 5.070 Gem. (3M) 16,5K

Aamigoo wil detacheerder Corso overnemen

2 Posts
| Omlaag ↓
  1. forum rang 10 voda 25 mei 2011 16:21
    Aamigoo wil detacheerder Corso overnemen


    AMSTERDAM (Dow Jones)--Aamigoo Group nv (AMIGO.AE) wil Corso bv overnemen, een detacheerder met een jaaromzet van EUR250 miljoen.

    Aamigoo meldt woensdag dat het een overeenkomst heeft gesloten met Avantus Employment Group bv, de houdstermaatschappij van Corso, voor exclusieve besprekingen over een volledige overname.

    Een overname van Corso past volgens Aamigoo binnen de ambitie om een leidende rol te spelen in de nationale en internationale uitzendmarkt.

    Corso is aanwezig in de Benelux, Duitsland, Frankrijk en Groot-Brittannie en actief voor circa 2.400 professionals, meer dan twee maal zoveel als Aamigoo.

    Aamigoo verwacht in juni van dit jaar al een voorlopige overeenkomst te kunnen tekenen.


    Door Harm Luttikhedde; Dow Jones Nieuwsdienst; +31-20-5715200; Harm.Luttikhedde@dowjones.com

  2. sting99 30 mei 2011 10:46
    Uitzendgroep AamigoO wil monstercontracter worden


    door Wilbert Geijtenbeek 28 mei 2011 om 09:20 Recruitment nieuws | Uitzendbureau

    10retweet
    1 reacties

    Het nieuwe flexbeursfondsje AamigoO wil een nieuwe overname doen. De afgelopen kerst in nevelen onthulde ‘uitzendgroep’ heeft exclusieve overnamegesprekken met payroller Corso, een dochter van de Avantus Groep. Dergelijke geruchten gingen al eerder, toen het pennystock een overname van een bedrijf met een omzet van EUR 120 miljoen bekendmaakte.

    Als de deal slaagt, verdrievoudigt AamigoO zijn omzet. In één klap is het bedrijf dan een beursgenoteerde bundeling contractbeheerders die marktleider IT Staffing Groep naar de kroon steekt. Wij hebben de cijfers opgespoord en naast elkaar gelegd:



    Omzetten Source en Corso, 2007 – 2010


    Revolutie?
    Revolutionair is de markt voor het contractbeheer al lang niet meer. Die indrukwekkende omzet van AamigoO moeten we dan ook met een korreltje zout nemen: contractbeheerders zijn een soort verloners van arbeidsfacturen. Wat payrollbedrijven doen voor werknemers in loondienst, doen contractbeheerders voor interimmers en zelfstandige professionals. Juist dergelijke bedrijven hebben nu last van margedruk en scherp met de cyclus meedalende volumes.


    Omzet en brutomarge Source, 2004 – 2010





    Omzet en brutomarge Corso, 2007 – 2010


    En de marges zijn al bijzonder laag, zeker in vergelijking met echte uitzendgroepen, als Randstad, USG People of zelfs Kelly Services. Huidig AamigoO-dochter Source rapporteerde deze maand een brutomarge van 4,4 procent. De laatst gerapporteerde brutomarge van Corso (over 2009) komt niet hoger dan 2,8 procent. Als de deal doorgaat, zullen de dividenden dan ook zeker niet over de plinten klotsen…

    Stille vriend
    De claim-to-fame van AamigoO is dan ook vooral de eigen site. Die massa’s aan contracten moeten allemaal bijeengelijmd worden door een revolutionair online platform. En daarvan horen we eigenlijk al bijna een halfjaar niets.

    Dat platform is nog altijd een verzameling ‘Meer-informatie-volgt-spoedigjes’ en ‘Coming-soons’. Het enige interactieve aan deze façade is een hilarische routeplanner naar het Willemstadse hoofdkantoor. Niet bepaald de beloofde ‘verwezenlijking van het nieuwe flexwerken waar opdrachtgevers en werknemers elkaar via internet vinden en waar mutaties volledig digitaal worden verwerkt.’ Begin deze maand stelde het bedrijf in een persbericht wel een eerste deadline:

    Eind Q2 zal het online payrollplatform geïntroduceerd worden. Later in dit jaar zal ook de uitzendfunctie aan het platform worden gevoegd.

    Wij zijn benieuwd wat we komende maand gaan horen van AamigoO

    Read more: recruitmentmatters.nl/2011/05/28/uitz...
2 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Premium drie voorbeelden van IEX Premium: de exclusieve content op de site, de app op een smartphone en IEX Magazine.

Benieuwd naar onze analyses en kooptips?

Word nu abonnee van IEX en krijg onbeperkt toegang tot onze (koop)tips en succesvolle modelportefeuilles. Nu 3 maanden voor slechts €19,95! Profiteer van 58% korting!

Word abonnee

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links