Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Griekenland

6.157 Posts
Pagina: «« 1 ... 51 52 53 54 55 ... 308 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. forum rang 4 New dawn 20 mei 2011 19:21
    quote:

    fes schreef op 20 mei 2011 18:14:

    Het wordt ook tijd dat de paniek toeslaat in de politiek, gaat er eindelijk wat gebeuren.
    Pek en veren voor velen.
    Fes, daar slaat niet zo gauw de paniek toe. Als een politicus of zijn partij die aan de macht is, faalt met zijn beleid, wordt hij daar niet persoonlijk op afgerekend. De partij krijgt mogelijk minder stemmen.

    Als door het falen een kabinet valt, dan komt er weer nieuwe. Het falen van de politici doet dan helemaal niet meer ter zake. Politici kunnen een land in de ellende storten zoals schulden maken, solidariteit tegenwoordig in een groter verband enz. Ze verdwijnen van het toneel zonder daar verder last mee te hebben, als alles alles wettig was. Ook al zijn er miljoenen werkelozen, niemand wordt daar persoonlijk op afgerekend.

    De PvdA werd vroeger nauwelijks afgerekend door de kiezers toen ze in het eind van de 70-er jaren het plan hadden om alle grond te nationaliseren.

    But the dues we have got to pay, are still the same:

    www.youtube.com/watch?v=yqOkwTTYoH0

  2. [verwijderd] 20 mei 2011 20:26
    Ali Jas plaatste gisteren :"Even een vrolijke noot tussendoor hoor.
    Vrolijk volkje he en ze kunnen bij mij toch al geen kwaad meer doen sinds ik een affaire met een Griekse uit Gent had."

    die affaire was zeker nooit op zondag ?
    trouwens weer tekenend dat uw griekse affaire niet in griekenland zelf was.
    de mooiste griekse tempels liggen op sicilië
    de mooiste griekse steden vindt men langs de kust van huidig turkije
    het mooiste griekse beeldhouwwerk staat in londen en de lekkerste griekse dame werd gevonden in gent.

  3. [verwijderd] 20 mei 2011 20:45
    quote:

    rozs schreef op 20 mei 2011 20:26:

    Ali Jas plaatste gisteren :"Even een vrolijke noot tussendoor hoor.
    Vrolijk volkje he en ze kunnen bij mij toch al geen kwaad meer doen sinds ik een affaire met een Griekse uit Gent had."

    die affaire was zeker nooit op zondag ?
    trouwens weer tekenend dat uw griekse affaire niet in griekenland zelf was.
    de mooiste griekse tempels liggen op sicilië
    de mooiste griekse steden vindt men langs de kust van huidig turkije
    het mooiste griekse beeldhouwwerk staat in londen en de lekkerste griekse dame werd gevonden in gent.

    Ali Jas kan het ook niet helpen dat de mooiste Griekse vrouw zich in Gent bevond en niet op de route van bedevaartgangers met hun sandalen en vuile teennagels.

    Groet.
  4. Leone 21 mei 2011 00:01
    Ligt het aan mij of is de wereld gek geworden. Ik erger me dood als ik de afleveringen van Knevel en van der Brink kijk. Plasterk een hele intelligente man, maar monetaire economie en financiële markten kan hij beter niks meer over zeggen. Wellink zijn uitspraken zijn nog te begrijpen aangezien hij niet onafhankelijk is. Maar wat hij zegt slaat natuurlijk ook nergens op.

    Wat mij opvalt is dat er in deze uitzendingen gedaan wordt alsof banken slachtoffer zijn van Griekenland. Maar banken hebben in de afgelopen pakweg 10 jaar toch gewoon veel geld verdiend aan Griekenland. Bovendien is het zo dat de banken slecht geïnvesteerd hebben. Als je slecht investeert moet je je verlies pakken. Moeten wij toch ook!

    En dan zegt Plasterk dat de spaarders de dupe worden van afstempelen. Dan wordt er door Eergang gezegd dat niet de spaarders de dupe worden maar de banken en aandeelhouders zelf, want er zijn miljdardenwinsten op operationele activiteiten en er worden bonussen uitbetaald. Dan noemt Plasterk dit populistisch.
    Maar het is daadwerkelijk zo dat banken weer miljarden aan winsten halen en ze betalen weer bonussen aan bestuurders. Ze kunnen het geld afschrijven in zoverre dat de bank niet omvalt en er kan geld op gehaald worden bij de aandeelhouders. De spaarders hebben dan toch gewoon hun geld.
  5. forum rang 4 New dawn 21 mei 2011 08:14
    Hoe een vorig politicus het publiek bespeeld.

    Zalm zegt in de krant: "Wat doe je als je buurman zijn huis in de brand staat? ". "Je helpt blussen !". In eerste instantie lijkt dat logisch. Maar hij maakt geen 1 op 1 vergelijking. Hij had moeten zeggen: "Stel je buurmaan heeft een enorm bedrag aan schuld".

    Zou Zalm zijn buurman dan helpen zijn schuld te verminderen ?
    Nee, maar het lezend publiek is denk ik intussen wel overtuigd om Griekenland te helpen.
  6. [verwijderd] 21 mei 2011 12:25
    quote:

    De Pareltjeszoeker schreef op 17 maart 2010 20:23:

    Misschien kan de Jager beter expertise dan poen geven aan de Grieken. Lijkt me zinvoller, dan domweg leningen 'te garanderen'.

    www.fd.nl/artikel/14428087/papandreou...



    Leuk dat Gerrit Zalm eindelijke een wijze raad oppakt!!!! Duurt wel 14 maanden voordat het wordt opgepakt maar dat maakt niet uit. Beter ten halve gekeerd, dan ten hele gedwaald.

    www.nu.nl/economie/2520476/laat-fiscu...

    Ik heb wel meer goede ideeen. ahum

  7. [verwijderd] 21 mei 2011 20:52
    Ik heb hier een stukje gekopiëerd uit de dagdraad van 17-5-2011. Ik wilde die niet weer naar boven halen omdat deze discussie eigenlijk toch in het Griekenlanddraadje thuis hoort.

    HJ deTuinman - 17 mei 11, 01:44 | Reageer | Quote | Dit is niet OK | Aanbevolen:1

    [quote alias=katzenkop id=5575169 date=201105170003]
    [...]

    Zal ik jullie eens goed flauw maken?
    Ik zag in het weekend op de Duitse TV een talkshow over Griekenland en de EU steun waar vooral de Duitsers voor moeten bloeden.
    Het blijkt dat alleen al de Griekse particulieren sinds begin vorig jaar meer dan 30 miljard Euro naar andere EU-landen overgeheveld hebben. Er zijn zelfs Duitse banken die bordjes "Wir sprechen Griechisch" bij de deur hebben hangen. Het meest geliefd bij deze kapitaalvluchters zijn London, München en Rome.
    Een groot deel van het weglekkende kapitaal gaat naar Cyprus, dat is hier niet eens bij inbegrepen.

    Lees maar eens het door Voda vandaag geplaatste PB over de uitlatingen van mevr. Jongerius. Die vindt dat wij de Grieken en hun kleinkinderen een mooie veilige toekomst moeten bezorgen met EU-hulp.
    Maar ik hoor haar er niet over dat onze Griekse vrienden dan ook tot hun 67e moeten werken en eindelijk eens belasting moeten betalen. En hun 13e, 14e, 15e en zelfs 16e maandsalaris moeten inleveren.
    Ja, je hebt werkpaarden en luxe paarden. De Duitsers zijn het inmiddels spuugzat. Hier moet het besef kennelijk nog doordringen, tot onze vakbonden in elk geval, dat de Grieken wel heel erg van de inspanningen van hun leden profiteren.
    |\ ...../|
    ( * o *)
    -=(~) =--
    Ben het volledig met Kat eens, behalve dat onze J.K. de Jager ook begint te draaien en inmiddels begint in te zien, dat ook de gemiddelde en belastingbetalende Nederlander aan de huidige "strategie" niets verdient en het inmiddels meer dan beu is om steeds bij te dragen aan landen, die evengoed in de EU niet thuishoren!
    Enorme fout van de politici destijds; teveel zwakke landen die niet aan de norm voldeden en dus binnen de EU niets te zoeken hebben! Wachten dan maar totdat de politiek het boetekleed aantrekt en de belastingbetaler voor eens en voor altijd openheid geeft waarom destijds (foute) beslissingen zijn genomen en wat ons dat kost en/of nog meer gaat kosten! Geen slap gezeur meer van De Jager, alsof elke lening volledig en met veel rente wordt terugbetaald!
    Ondanks dit enigszins sombere toekomstbeeld, toch een dikke AB bij deze!
    Groet HJ.
    ---------------------------------------------
    Ja, een enorme fout van de politiek destijds. Mee eens. Maar waarom "nu eindelijk openheid"? De antwoorden zijn al lang bekend.
    De toetreding van Griekenland tot de Euro-Zone in 2001 was het gevolg van een jarenlang onderonsje van vooral de franse president Mitterand en de vader van de huidige griekse president Georgiu Papandreou, Andreas Papandreou in de jaren negentig. Dat waren dikke vrienden. Het is niet voor niets dat vooral de Franse banken zo diep in de penarie zitten met hun Griekse exposure.

    Griekenland had het Kolonelsregime in 1980 van zich afgeschud en had vanaf 1981 een socialistische regering.
    "Veel Grieken waren overigens nogal bevreesd voor de aansluiting bij de EU. De grootste tegenstander daarvan won dan ook de verkiezingen in 1981, de socialistische partij PASOK. Voor het eerst in 50 jaar kreeg Griekenland een linkse regering, onder leiding van Andreas Papandreou. Eenmaal aan de macht voerde Papandreou overigens niet het dreigement uit het lidmaatschap van de EU en de NAVO op te zeggen."
    "Door de groeiende economische problemen verloor de PASOK aan populariteit. De partij verloor de verkiezingen van 1989 om in 1993 opnieuw als overwinnaar uit de bus te komen."

    Het was Mitterand er vooral om te doen om de socialistische PASOK in Griekenland in het zadel te houden. Dat gebeurde al vanaf de jaren negentig met vette EU-subsidies, nog voordat Griekenland uiteindelijk lid van de Eurozone werd werd.

    "Onderdeel van deze verzwakking bleken de subsidies die Andreas Papandreou bij de EU regelde voor de Griekse boeren tijdens zijn regeringsperiode. Deze subsidies zorgden ervoor dat boeren een vergoeding ontvingen voor de producten die zij op de markt niet verkocht kregen. Aangezien deze vergoeding hoger lag dan de prijs die de boeren op de markt konden krijgen, werden producten niet meer op de markt gebracht, maar vroeg men meteen de subsidie aan en gooide de producten weg. Dit had ook als gevolg dat de boeren zich niet meer om kwaliteit bekommerden, maar slechts om het aantal kilo’s dat ze konden produceren. Toen de subsidiekraan dicht ging, bleven de boeren achter met kwalitatief slechte producten en zonder marktaandeel."
    tegenlicht.vpro.nl/nieuws/2010/septem...

    Ook Mitterand's opvolger Chirac (die van de omkopingsschandalen!) hield de Grieken de hand boven het hoofd. Hij moet geweten hebben van de deal die Goldman Sachs met Papandreou's opvolger Costas Simitis gesloten had om de enorme begrotingstekorten te camoufleren.
    nl.wikipedia.org/wiki/Jacques_Chirac
    nl.wikipedia.org/wiki/Costas_Simitis

    In Duitsland zat ten tijde van de toetreding van Griekenland tot de Eurozone Gerhard Schröder als bondskanselier (1998-2005), ook een socialist, die het prima met de Fransen en de Grieken kon vinden.
    De voornaamste reden om Griekenland met open armen te ontvangen en met veel geld bij de les te houden was de angst dat rechts in Griekenland weer aan de macht kon komen. Daarom moest de bevolking met veel subsidies, lage belastingen en hoge lonen gepamperd worden, vooral de boeren, de arbeiders en het enorme leger ambtenaren.
    Bill Clinton (president van 1993-2001) deed er nog een schepje bovenop door van de EU te eisen dat Griekenland opgenomen werd in de Eurozone, omdat Griekenland ook sinds 1952 in de NAVO zat. Dat was nodig als buffer tegen de perikelen in de oostelijke Middenlandse Zee, waar de Amerikanen groot belang hadden bij amerikaanse bases, voor de vloot, maar ook voor het luchtruim. De toetreding tot de Euro zou de band alleen maar verstevigen.

    Nederland heeft in de toetredingskwestie nauwelijks een stem laten horen. Van 1998 tot april 2002 zat hier Wim Kok als ministerpresident (Paars 2), dus reken maar dat die de Fransen en de Grieken niet voor de voeten liep. Het geheel ging met gewillige steun van Gerhard Schröder (1998-2005, SPD) en Tony Blair (1997-2007, Labour Party) vlotjes door, ondanks waarschuwingen dat het met de Grieken nog wel eens mis zou kunnen gaan. Niet alleen vanwege de enorme kredieten, maar ook vanwege het voortdurende gebakkelei met Turkije. Deze stemmen werden niet gehoord.
    "Het Europees parlement nam op 18 mei 2000 met grote meerderheid een resolutie aan waarin werd gepleit voor Griekse toetreding tot de eurozone per 1 januari 2001. Op 19 juni volgde de officiële goedkeuring van de Raad van Ministers."

    En nu wij met de gebakken olijven zitten, roep dit stel kameraden maar eens ter verantwoording.
    Mitterand is dood, Gerhard Schröder zit hoog en droog bij Gazprom en Wim Kok bij o.a. ING.
    En Tony verdient een bult centen bij o.a. J.P. Morgan. Zullen wij die dan maar de rekening sturen?

    |\ ...../|
    ( * o *)
    -=(~) =--
  8. [verwijderd] 21 mei 2011 21:13
    quote:

    katzenkop schreef op 21 mei 2011 20:52:

    En nu wij met de gebakken olijven zitten, roep dit stel kameraden maar eens ter verantwoording.
    Mitterand is dood, Gerhard Schröder zit hoog en droog bij Gazprom en Wim Kok bij o.a. ING.
    En Tony verdient een bult centen bij o.a. J.P. Morgan. Zullen wij die dan maar de rekening sturen?

    |\ ...../|
    ( * o *)
    -=(~) =--
    Echte salonsocialisten inclusief onze Wouter die ook het hazenpad heeft gekozen na het spelen van de hoofdrol als Sinterklaas.
    Morgen komt in Spanje waarschijnlijk de grote afstraffing van het socialisten volkje, daarna Griekenland.
    Pek en veren?
  9. [verwijderd] 22 mei 2011 10:39
    Grappig,vele forumleden denken dat Nederland een stem heeft in de EU! Telegraaf opent Grieken uit de Euro! Of wij dat even beslissen, alleen het idee al.De werkelijkheid EU spoedoverleg over Griekenland, Nederland word niet eens uitgenodigd sterker nog KJ de Jager is niet op de hoogte!!!
    Het enige wat Nederland kan doen is zelf uit de EU stappen nou dat gaat echt niet gebeuren dus ja voorlopig mogen we betalen totdat de grote landen, Duitsland, en Frankrijk het zat zijn.
  10. [verwijderd] 22 mei 2011 12:24
    quote:

    rowald55 schreef op 22 mei 2011 10:39:

    Grappig,vele forumleden denken dat Nederland een stem heeft in de EU! Telegraaf opent Grieken uit de Euro! Of wij dat even beslissen, alleen het idee al.De werkelijkheid EU spoedoverleg over Griekenland, Nederland word niet eens uitgenodigd sterker nog KJ de Jager is niet op de hoogte!!!
    Het enige wat Nederland kan doen is zelf uit de EU stappen nou dat gaat echt niet gebeuren dus ja voorlopig mogen we betalen totdat de grote landen, Duitsland, en Frankrijk het zat zijn.


    Ik denk wel dat je gelijk hebt. Mss moet de nl-bevolking maar eens naar het Malieveld gaan om deze kredietverstrekkingsellende eens een halt toe te roepen. Nog meer goed geld, kost een hoop gespaarde pensioenpremies. Je kan mij niet vertellen dat met nog meer krediet het probleem wordt opgelost. Als het noodkrediet zou betreffen omdat de cashflow tijdelijk niet meer op orde is, dan vind ik het een ander verhaal. Daar is nu geen sprake meer van.

    Griekenland is het paard van Troje, dat buiten de poort gehouden dient te worden.
  11. forum rang 5 ramptoerist 22 mei 2011 12:27
    quote:

    De Pareltjeszoeker schreef:

    Griekenland is het paard van Troje, dat buiten de poort gehouden dient te worden.
    Mooie vergelijking. Helaas is dat paard al 11 jaar geleden door de poort naar binnen gelaten, en zitten ze nu te cashen op de binnenplaats.
    Vreemde tijden vragen vreemde maatregelen. Wel benieuwd hoe creatief de EU hier mee om zal gaan. De deur uit schoppen is lastig, de deur uit prijzen kan niet....
    Annexeren, en een interim manager/CFO puin laten ruimen ?
  12. forum rang 5 DurianCS 22 mei 2011 12:27
    quote:

    De Pareltjeszoeker schreef op 22 mei 2011 12:24:

    [...]

    Ik denk wel dat je gelijk hebt. Mss moet de nl-bevolking maar eens naar het Malieveld gaan om deze kredietverstrekkingsellende eens een halt toe te roepen. Nog meer goed geld, kost een hoop gespaarde pensioenpremies. Je kan mij niet vertellen dat met nog meer krediet het probleem wordt opgelost. Als het noodkrediet zou betreffen omdat de cashflow tijdelijk niet meer op orde is, dan vind ik het een ander verhaal. Daar is nu geen sprake meer van.

    Griekenland is het paard van Troje, dat buiten de poort gehouden dient te worden.
    Maar we hebben ze niet buiten de poort gehouden, en moeten het nu dus oplossen. Hierbij zoeken we de voor ons meest gunstige oplossing, en niet meer betalen aan Griekenland is niet perse het beste.
  13. wooky 22 mei 2011 12:57
    De politiek suggereert dat, als we niet betalen aan Griekenland, onze banken ik de problemen komen. Het geld dat we aan Griekenland zullen betalen zijn we zo goed als zeker kwijt. Waarom dan niet met dat geld de banken steunen, dan hebben we in ieder geval een kleine kans dat we het terug krijgen. Of is dit te simpel gesteld?
6.157 Posts
Pagina: «« 1 ... 51 52 53 54 55 ... 308 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Indices

AEX 860,01 -0,62%
EUR/USD 1,0657 +0,13%
FTSE 100 7.895,85 +0,24%
Germany40^ 17.714,20 -0,69%
Gold spot 2.390,59 +0,47%
NY-Nasdaq Composite 15.282,01 -2,05%

Stijgers

WDP
+3,12%
Kendrion
+2,92%
EBUSCO...
+2,67%
Vopak
+2,61%
NX FIL...
+2,17%

Dalers

JUST E...
-5,11%
TomTom
-4,68%
Fugro
-4,30%
ASMI
-4,00%
BESI
-3,64%

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links