Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Handen boven de knoppen

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Auteur: Gökhan Erem

Gökhan Erem is fondsmanager van LeoMontFonds en directeur van LeoMont. Deze onderneming verleent een divers scala aan financiële diensten aan particuliere en professionele cliënten. Erem is opgeleid tot Certified Market Technician (CMT) en sinds 1994 werkzaam in de financiële sector. Hij werkte onder andere bij ABN Amro, Ra...

Meer over Gökhan Erem

Recente artikelen van Gökhan Erem

  1. jun '16 TA: Europa op de Brexit-drempel 10
  2. jun '16 TA: FTSE en de Brexit 14
  3. jun '16 TA: Het GBP-plan en de Brexit 9

Reacties

27 Posts
Pagina: 1 2 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 18 april 2011 17:58
    Afgelopen dagen heb ik onder columns van Erem diverse posts geplaatst met daarin verschillende analyses. Er waren enkele negatieve reacties (maar er waren zeker ook users die de analyses wel konden waarderen), waardoor ik heb besloten om voortaan mijn analyses in eigen columns te plaatsen.

    Hieronder laat ik mijn analyses van vorige week zien en het verloop van de koers daarna.

    EUR/AUD
    6 april: Ik ben benieuwd wat de EUR/AUD gaat doen, maar rekening houdend met het feit dat 1.3875-1.3885 een zeer sterke weerstand is gebleken én dit tevens het 38.2% Fibonacci niveau is, kan dit ook het punt zijn dat we weer verder omlaag gaan.
    Dit onderstreep ik met deze grafiek, waarin ik wilde aantonen dat de stijgende uptrend werd doorbroken en de gegeven weerstand zich al had bewezen. Hierin was te zien dat een wekenlange downtrend half januari voor het eerst werd doorbroken wat uiteindelijk resulteerde in een duidelijke uptrend (zie opgaande diagonale trendlijn). Op 16 maart werd een hoogtepunt genoteerd in de 1.43. Vanaf dat punt werd een nieuwe grote daling ingezet, die uiteindelijk ook weer de diagonale uptrend doorbrak. Een aanwijzing dat wellicht de uptrend is doorbroken en we weer lager zouden gaan.

    img17.imageshack.us/img17/6894/euraud...

    11 april: Ik trok een Fibonacci lijn van het hoogtepunt naar het laagste punt en voorzag weerstanden op 1.3777 (23.6% Fibonacci)-1.3797 (weerstandlijn) en rond 1.3876 (weerstand)-1.3886 (38.2% Fibonacci). Hieronder een ingezoomde versie van de grafiek die ik maakte.
    img860.imageshack.us/img860/5539/eura...

    13 april: In de grafiek hieronder is te zien wat de koers vervolgens gedaan heeft tot en met vandaag. Te zien is dat eerst 1.3777-1.3797 een aantal keren werd getest en uiteindelijk een te grote weerstand had. Later werd deze weerstand echter wel doorbroken, maar de 1.3876 zone bleek toch echt een te grote weerstand te zijn. Vandaag zijn we vanaf dat punt bijna 100 pips gedaald en ik denk dat we verder gaan dalen.

    Het feit dat de opgaande trendlijn is doorbroken in combinatie met het feit dat we niet door de 1.3876 kunnen komen, doet mij aannemen dat de stijging van de laatste dagen een tijdelijke retracement is van de grote daling die op 16 maart werd ingezet. Het eerste target is 1.3655 en daarna 1.3555.

    img88.imageshack.us/img88/7849/euraud...

    RESULTAAT 16 april: Gisteravond is de koers gesloten op 1.3652. Hieronder is te zien dat op 13 en 15 april diverse keren mijn 23.6% Fibonacci lijn werd getest, maar de weerstand te groot werd. Gistermiddag werd voor het eerst mijn 1e target van 1.3655 bereikt en na een kleine stijging en wat verdere dalingen, was het dieptepunt gisteren 1.3640. Als we onder de 1.3655 verblijven, zal dit een nieuwe weerstand worden en is het volgende target dus 1.3555.
    img231.imageshack.us/img231/4135/eurr...

    EUR/JPY
    13 april: De laatste twee weken is de EUR/JPY bijna 1000 pips gestegen. Er was dan ook een duidelijke stijgende trendlijn te trekken, maar die is gisteren duidelijk gebroken. Een aanwijzing dat de duidelijke longtrend wellicht aan zijn einde is gekomen:http://img545.imageshack.us/img545/4653/eurjpy1.png

    Op de volgende grafiek zijn duidelijke weerstand- en steunlijnen te trekken. Ik houd het niet voor onmogelijk dat 123.40 en 115.80 voor de komende tijd de range wordt waar we in gaan verblijven. In 119.70 zie ik ook een steun/weerstand maar in mindere mate dan de twee eerder genoemde levels. Mochten we hier dus doorheen gaan, zou ik zeker geen long prefereren.
    img810.imageshack.us/img810/5302/eurj...

    Deze twee analyses (EUR/AUD en EUR/JPY) waren puur technisch. Op fundamenteel gebied denk ik weliswaar dat de eurozone komende maanden weer een aantal keren de rente zal verhogen, maar ik ben van mening dat dit voor een redelijk deel ook al in de prijs van de euro zit. Daarnaast is er voor mij ook evenzeer reden om aan te nemen dat er binnenkort weer een "bommetje" gaat ontploffen in de eurozone wat betreft de zuidelijke "probleemlanden". Renteverhogingen van de euro zijn immers gunstig voor landen met een hoge inflatie, maar de zuidelijke landen van Europa zijn juist gebaat bij een hoge consumptie om de economie te laten opkrabbelen, wat wordt tegengegaan door deze renteverhogingen. Een "bommetje" zou betekenen dat we weer lager gaan noteren met de euro. Tegenover de dollar misschien niet zo zeer (omdat die minstens zo zwak is als de euro), maar tegenover andere valuta toch zeker wel.

    RESULTAAT 16 april: Gisteravond is de koers gesloten rond 119.93. Hieronder is te zien dat de koers op 14 april weg is gezakt tot 119.25, nadat het eerder al twee keer omhoog was geketst op de steun van 119.70. Hierna krabbelde de koers weer op, maar gistermiddag gingen we weer zakken en bleef de koers een aantal keren steken op andermaal de steun van 119.70. De steun blijkt nog te groot om echt doorheen te komen, maar het eerste target is ook hier gehaald.
    img191.imageshack.us/img191/7922/eurr...

    Het "bommetje" waar ik het over had is niet eens gevallen, maar de euro werd de laatste dagen toch zwakker. Analisten concludeerden dat de euro overgewaardeerd is volgens hen. Dat komt omdat men nog maar weinig rekening heeft gehouden met de nadelen van de (komende) renteverhoging(en). De zuidelijke landen kunnen hierdoor nog wel eens veel verder wegzakken.

    Ik heb deze analyses hier niet geplaatst om te laten zien dat deze zijn uitgekomen of omdat ik mijn gelijk wil halen, maar puur om te tonen hoe ik mijn analyses zal geven. Ik merk dat mensen de analyses waarderen, en dus vind ik het leuk om deze te publiceren. Deze analyses plaats ik dus hier, maar behandel ik vaker en uitgebreider in mijn nieuwsbrief (aanmelden kan via i-am-a-daytrader@live.nl). Mijn analyses zullen voornamelijk gaan over valuta, AEX en olie.

    -------------------------

    Bovenstaande column wenste ik zaterdag te publiceren als aparte column maar om de één of andere reden kreeg ik dan een error. Vandaar dat ik deze nu hier plaats (alvast excuses aan Erem, mocht hij dit vervelend vinden, maar ik hoop dus snel mijn eigen columns te kunnen plaatsen).

    Overigens lijkt het eerste deel van het "bommetje" vandaag gebarst te zijn en is dit het begin van een zwakkere euro. Vandaag of morgen hoop ik met nieuwe analyses te komen.
  2. dreamtrader 18 april 2011 17:59
    wat een slagveld vandaag op de beurs.
    ik zat short met de euro en heb die eruit gedaan op 1,432 geen tijd vandaag om het te volgen.
    heb wel gedacht met een verse philips turbo me slag te kunnen slaan bij een hogere opening morgen en een eurocrisis die dan nog deze week zou aanhouden zodat ik nog wel kon kopen hard oplopen zal die niet dankzij de finnen en de grieken.emren heeft de bodem aardig voorspelt 1,42 we zagen toch nog de 1,41,6 dan nogwel met een schokreactie.
    ik vond philips een heel eind terug gevallen en m`n idee was om een stijging te pakken van 2% met de hefboom van 10 in de loop van morgen ochtend.ik dacht een mooie koop philips lichtgroen op hun laaste nieuws eerder op de dag was die zeker 2% groen +0,30% ging ik long.
    en daarna wou ik dus morgen de euro weer op pakken.
    het ging allemaal heel snel vandaag de finnen zullen instemmen en de duitsters ook omdat het moet want kijk wat het met de beurs doet niet goed voor iedereen.

  3. [verwijderd] 18 april 2011 19:12
    Gokhan,

    Een bedankje is wel het minste wat ik voor U kan doen. Ik zal me aanmelden op E+N site. Na eerst lange tijd long euro tegenover zowel JPY en USD te zijn gegaan, ben ik vorige week maandag short gegaan op de JPY. Vandaag positie gesloten met 130% winst! Daarna met een deel van de winst meteen kong gegaan op de EUR/JPY. Als ook dit weer goed valt dan is uw trackrecord voor mij uitzonderlijk!
  4. [verwijderd] 18 april 2011 22:27
    Erem.. vrijdag nog dollars gekocht voor 1,44 , vandaag 1,425 vanwege de stoploss weer dollars bijgekocht.
    Per saldo nog een 1,5 miljoen short.

    Ik ga nu hetzelfde doen als vorige keer.
    Ook nu zal 1,44/1447 weer een soort plafond zijn , dan ga ik ze weer
    indekken. Mocht de dollar dan toch verder verzwakken dan worden de grondstofprijzen in dollars ook weer duurder
    zo blijf ik in ieder geval de concurrentie aankunnen.

    grt
  5. [verwijderd] 19 april 2011 08:33
    Joost de maat is nu wel vol. IK heb je nu 3 keer gewaarschuwd en dit is niet de bedoeling. Het lijkt me niet dat ik onduidelijk ben geweest of dat jij dom bent, hetgeen alleen maar onbeschoft als mogelijkheid openlaat. Ik ga een klacht over je deponeren bij de redactie van IEX en wat mij betreft ben je niet meer gewenst om dit forum actief deel te nemen. Geen discussie mogelijk, je kansen zijn geweest.
  6. dreamtrader 19 april 2011 12:36
    beste Gökhan Erem

    ik was gisteren niet zo slim met me philips vanochtend eruit gegooid toen de koers nog op 20,95 stond. en ik heb nu nog redelijk goedkoop lijkt mij me turbo long euro gekregen 1,415 heet die gekocht op 2,52 nu zo`n 2,85 maakt me verlies goed op philips.daarvoor had ik wel een rendement van 35% met de euro short die ik er toen vroeg uitdeed maargoed wel gecasht.
    ik krijg nu elke een mail van ene maarten verheyen die zegt eigenlijk de euro valt uit elkaar en kiest voor dollars ofzo kan het niet goed plaatsen.
    misschien kan jij een goed verhaal maken waarom de euro z`n tijd nu nog niet is gekomen of hoe of wat jij verwacht.

    mvg

    jim alias dreamtrader
  7. [verwijderd] 19 april 2011 15:01
    in uw dromen wellicht, :-)Dus als ik het goed begrijp vraagt u onder alias, aan mij die een bedrijf voert over dit soort aangelegenheden, of ik de mening van ene maarten verheyen die ik niet ken kan weerleggen. En dat terwijl het enige item in uw verhaal dat u geld heeft opgelverd, mijn eigen EURUSD analyse is. Ik zou gewoon het aantal mensen naar wie u luistert verkleinen, :-).
  8. [verwijderd] 19 april 2011 15:17
    Beste Gökhan,

    Mijn complimenten, ik volg je columns in stilte en met name de laatsten mbt de correctie richting de 1,42 vond ik erg leerzaam. Ondanks dat het onmogelijk is om een exact getal te noemen bij een corrigerende daling is je benadering echt bewonderenswaardig. Ik zelf heb bijgekocht op 1,4225 voor een rit richting de 1,48.

    Keep up the good work!

    Groet
    JW
  9. [verwijderd] 19 april 2011 15:25
    Beste JW82 in mijn analyse is het nu zo dat een kleine terugval richting de 1.4225 niet meer os mag worden. Liefst een slappe daling dus. Dan moeten we een push maken om de ob te bereiken. Dan gaat alles volgens plan, en is 1,48 het koersdoel wanneer we heel snel gaat. Aanders bij een langzamer tempo wordt het iets hoger, nl 1,50. Dit was slechts stap 1 in de goeie richting, nu de rest nog. Dank voor uw reactie.

    ps. @dreamtrader...
  10. [verwijderd] 19 april 2011 17:10
    Wat een heerlijke handelsdag gisteren, een echte berendag dat heel veel spul omlaag ging.
    Uiteraard niet lekker voor mijn laatste plukje long EURAUD, maar die werd op tijd uitgestopt.
    Als ik het goed zie, lijkt het of de trading range 1,36 - 1,38 in EURAUD wordt uitgebreid met 70 pips aan de bovenkant en aan de onderkant.
    Het heeft blijkbaar wat meer tijd en ruimte nodig om richting te kiezen en blijft zeer interessant om te volgen.
    RSI is niet oversold geraakt, maar maakt ook nog geen draai omhoog.
    Ik vraag me af of de Positive Reversal nog geldig is.
    Ik denk het wel, maar ik ben geen technisch analist, ik zal het dus wel mis hebben.

    Vandaag overigens ook wel weer een lekkere handelsdag.
    Buiten is het lekker weer, op de schermen gaan de koersen lekker op en neer, en het blijft de hele week zo, wat wil je nog meer...
  11. dreamtrader 19 april 2011 17:38
    Gökhan

    me alias dreamtrader is me naam in deze chat blijven dromen toch?
    ze vragen als je je aanmeld of je een alias wil geven en dat doe ik dan ook had ook me eigen naam kunnen doen maargoed.
    en me echte naam vermeld ik deronder jim kan je navragen en als je nog meer wil weten ook goed heb niks te verbergen.
    ik krijg gewoon bepaalde emails en die persoon is het omgekeerde van uw verhaal.
    maargoed dan had ik dat niet moeten vragen achteraf nogal dom ook.
    maar ik handel in meer dan valuta ook doe ik aan zilver al vanaf de 34
    nu staan die cijfers andersom.
    ik ben zelf soms ongeduldig met traden zoals je kan zien met me philips maar heb de goeie beslissing genomen vandaag.
    het is een feit en daar hoeft niemand een lijn voor te trekken in een grafiek dat de amerikanen torenhoge schulden hebben en dan krijg je valuta schommelingen.
    als morgen de finnen roet in het eten gooien of een andere euroland dan schommelt het toch ook weer.
    ik zat al voor uw analyse in deze valuta euro/dollar en iemand tipte mij dat die hier er iets over had gelezen dus onze visie was hetzelfde van te voren.

    mvg

    jim
27 Posts
Pagina: 1 2 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links