Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

TA: Gestaag lager

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Auteur: Bas Heijink

Technisch analist Bas Heijink schrijft iedere dag een update over de AEX. Senior Technisch Analist Bas Heijink houdt zich binnen de ING Investment Office van ING Bank bezig met Technische Analyse. Heijink let vooral op de kansen die hij ziet in de markt om op korte termijn een goed absoluut rendement te behalen. H...

Meer over Bas Heijink

Recente artikelen van Bas Heijink

  1. jun '17 TA Arcelor Mittal: Buy the dip 12
  2. jun '17 TA: Bedankt! 411
  3. jun '17 TA: Van lang naar kort 425

Reacties

154 Posts
Pagina: 1 2 3 4 5 6 ... 8 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. minister president Balkenende 14 maart 2011 09:11
    Fundamentele analyse kijkt bij uitstek naar de toekomst en heeft niks met het verleden van doen. Technische analyse is bij uitstek de methode die louter en alleen naar het verleden kijkt en op basis daarvan de toekomst aangeeft.

    Juist daarom zou het goed zijn dat de ZUIVERE technische analyse zich niet laten vertroebelen door toekomst informatie. Onze vrienden Bas H. en Nikken geven tussen 8 en 9 uur hun AEX beeld, waarbij zeer zeker ook de future stand en andere dan beschikbare info mee speelt.

    Daarom hier vandaan de oproep om voortaan 's avonds na 17.35 uur de technische analyse te maken en die dan om 18 uur te plaatsen. Dat is TA in optima forma. Dus dan laat je niet leiden door USA en Azie etc.

    Bas, graag je reactie & medewerking.

    groet,
    JP
  2. [verwijderd] 14 maart 2011 09:26
    De S&P op naar de 1270 zone. Koper daalt in prijs en dat schijnt ook een indicator te zijn. Voedselprijzen zijn te hoog vanwege het weggooien van 'overbodig' voedsel om winsten in stand te houden. Kennelijk leert een mens niet snel. Bovendien is dat overbodige voedsel erg duur als voer voor dieren: bv. transporteren vanuit zuid-amerika om hier als voer te dienen. Een 50% correctie lijkt me nodig.
  3. [verwijderd] 14 maart 2011 09:32
    quote:

    Jojoco3 schreef op 14 maart 2011 09:15:

    Geo/politieke zaken bepalen het sentiment. Kan je geen TA op loslaten...

    Ik durf te wedden dat cycles bepalen wat voor geo/politieke zaken er plaatsvinden in de wereld. Eerst de cyclus, dan de gebeurtenis. Deze 'mini-crash' zag ik vanaf vorige week al aankomen. Ben vrijdagavond nog hernieuwd short gegaan op de S&P (als je me niet gelooft, lees m'n post bij de TA column van Bas maar van afgelopen vrijdag)
  4. [verwijderd] 14 maart 2011 09:35
    quote:

    Starfly schreef op 14 maart 2011 09:32:

    [...]

    Ik durf te wedden dat cycles bepalen wat voor geo/politieke zaken er plaatsvinden in de wereld. Eerst de cyclus, dan de gebeurtenis. Deze 'mini-crash' zag ik vanaf vorige week al aankomen. Ben vrijdagavond nog hernieuwd short gegaan op de S&P (als je me niet gelooft, lees m'n post bij de TA column van Bas maar van afgelopen vrijdag)
    Ik dacht dat jij vorige week nog schreef, maandag wat lager en dan doorstijgen t/m vrijdag? Niet dat het een het ander hoeft te bijten..
  5. [verwijderd] 14 maart 2011 09:41
    quote:

    Wanna play? schreef op 14 maart 2011 09:35:

    [...]

    Ik dacht dat jij vorige week nog schreef, maandag wat lager en dan doorstijgen t/m vrijdag? Niet dat het een het ander hoeft te bijten..
    Dat heb ik idd geschreven, vandaag gaan we dus ook lager. Zie de beurzen die weer fors in de min staan (behalve de AEX, die wordt hoog gehouden door Arcelor die juist profiteert van deze 'crisis').

    Wanneer deze daling uitgeraasd is (kan per saldo nog de hele dag duren wellicht) gaan we idd grillig stijgen tot vrijdag. En dan kun je weer short gaan. De correctie is nog lang niet af in termen van tijd.
  6. [verwijderd] 14 maart 2011 09:41
    quote:

    minister president Balkenende schreef op 14 maart 2011 09:04:

    bassie - nikken 3-0
    Als je vanaf 1 januari 2011 meet is het 3-86 voor Nikken.

    Anyway,
    Bij beide werkt hun TA niet.
    bassie zat vorige week voor het eerst goed in 3 maanden, ofwel 1 van de 12 weken goed.
    Dás natuurlijk nie goed nie.
    Nikken zit veel vaker goed, maar voorspelde toch echt vorige week op 367 de 381.... en afgelopen vrijdag zag-tie toch echt de dip als koopkans naar 363-364.

    Ofwel, de als je een beetje consistent handelt op de adviezen van Nikken, zijn de winsten van Nikken van de afgelopen 3 maanden, in een paar dagen verdampt.

    Maar goed. Bassie zegt nu 352 deze week.
    let's go!

  7. [verwijderd] 14 maart 2011 09:49
    quote:

    Starfly schreef op 14 maart 2011 09:41:

    [...]

    Zie de beurzen die weer fors in de min staan (behalve de AEX, die wordt hoog gehouden door Arcelor die juist profiteert van deze 'crisis').

    ehm AEX komt aardig overeenm met Bel, Cac en Eurostoxx en alle andere Europese beursen (waarvan er ook nog een paar groen zijn !).. u doelt op de Dax neem ik aan.. maar dat is één beurs
  8. [verwijderd] 14 maart 2011 09:51
    quote:

    eddy schreef op 14 maart 2011 09:41:

    nou wordt het nog erger: eerst de cyclus, dan de gebeurtenis ...
    what's next? the re-introduction van het noodlot?
    c'mon please!
    I stick to common sense and then deal with reality ...
    Ed
    Sure man, to each their own :) I'm not expecting anyone to believe me here. It's only the stuff I have noticed since I started doing and following cyclical analysis of the financial markets and it really makes you wonder if some things are predetermined or if it's only coincidence. But that 'coincidence' happens too often for it to be just 'coincidence' as far as I'm concerned. Of course it does not only pertain to the financial markets, it pertains to everything in the world. It's just that financial markets provide a relatively easy way for discovering these cycles.

    For instance, there is strong statistical evidence that supports the moon cycle. If you were to buy a new moon and sell a full moon each time (or the other way around, I always mix it up) you would achieve a significant outperformance over the course of several decades.

    The cycles I follow are much more complex than the simple moon cycle and for short-term trading the moon cycle is less reliable. But it's only an example.

    Happy trading!
154 Posts
Pagina: 1 2 3 4 5 6 ... 8 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links