Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Huizenprijzen dalen met 60% in 7 jaar en nog veel meer.

40.342 Posts
Pagina: «« 1 2 3 4 5 6 ... 2018 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 5 maart 2011 21:32
    quote:

    DurianCS schreef op 5 maart 2011 21:02:

    Het gaat niet alleen om de huursubsidies maar vooral om de sociale woningen. Daar gaat een hoop geld naar toe en daar treedt het "scheefwonen" op. Mensen met teveel inkomen in een (zwaar) gesubsidieerde woning.
    Hoe bedoel je daar gaat veel geld naar toe?
    Naar het management bedoel je, Woningbouw verenigingen hebben miljarden op de bankrekeningen staan.

    Socialer word bedoel dat het een bepaalde groep moet bedienen daar is de sociale huursector voor bedoelt. Inkomsten bepalend ,verdien je meer dan komt het woord schreef groeien voor de dag.

    Is veel over te zeggen natuurlijk, Wat ik belachelijk vind is één persoon in een 6 kamerwoning laten wonen en die te kennen geeft om naar een ander huis te willen verhuizen en dan als antwoord krijgt ,Dat moet u op eigen kosten doen.
    Nu zegt hij, ze zoeken het maar uit en woont alweer een aantal jaar in dat zelfde huis,

    Met huursubsidie

  2. [verwijderd] 5 maart 2011 22:03
    quote:

    KonVicT *G* schreef op 5 maart 2011 19:05:

    nog 50% van de huizen af?? wat denk je zelf. Mijn ouders willen verhuizen maar blijven zitten omdat ze een vaste prijs van 180K willen hebben. Krijgen ze die niet dan blijven ze zitten. ZIjn vast meer mensen die zo denken. Daarom zit die huizenmarkt vast. De andere kant die wel 180K wil neerleggen krijgt zoveel niet van de bank. Dus als je hoopt dat de huizenprijzen met nog 50% zullen dalen zou ik toch maar wakker worden. Alles word duurder naarmate de jaren verstrijken. Goedkoper zal het nooit worden alleen in crisisjen een beetje. Maar de woningnood loopt op en dalijk is er nergens meer een huis te krijgen. Bouwers zullen alle zeilen moeten bijzetten om aan de vraag te kunnen voldoen. Het zijn allemaal stages die bij de economie horen. Groei krimp groei krimp. Het is gewoon een cirkel.
    Er staat anders voorlopig nog zat leeg waar niemand een bek op zet.
    De woning voorrraad is enorm! Hebben we het nog niet over de 30% van alle kantoren in Nederland die leeg staan en die nooit meer worden betrokken door bedrijven en dus maar beter kunnen worden omgebouwd tot goedkope woningen. Bovendien is het een schandaal dat bedrijven als Corio, Vastnet Retail etc, De kosten voor de kantoren die leegstaan en dus geld kosten kunnen aftrekken en zodoende veel minder belasting betalen. Dit terwijl ze nog volop mdoorgaan met bouwen van nieuwe kantoren en winkelcentra. En wij maar belastingbetalen!!
    Lekker hoor die rechtse rakkers in de regering. bah
  3. [verwijderd] 5 maart 2011 22:43
    Alles is toch veranderd , wie wil er nu nog elke maand krom liggen voor een huis , nu men weet dat er toch geen waardestijging tegenover staat
    eerst was het oke we liggen wel krom voor dit huis , maar ja het word wel elk jaar meer waard , nou die tijd is echt voorbij.
    In een van de duurste buurten van den haag kun je nu een dubbel boven huis huren voor rond de 1100e in de maand , je kunt hem ook kopen maar dan betaal je 2000e in de maand en dan nog staat het pand maanden leeg er zit totaal geen logica meer in.
    Ook niet zo raar dat banken moeilijk doen , die zien ook wel in dat de prijzen gaan dalen.
    Daar komt ook nog eens bij dat het slecht is voor de economie , wat hebben we nou aan zo'n duure woning markt , hoe krijg je mensen nu meer aan het kopen en besteden als ze elke dubbeltje in een woning moeten stoppen.

  4. [verwijderd] 5 maart 2011 23:06
    tarieven/uurlonen van bouwvakkers zijn al flink lager...dus ja, er kan goedkoper gebouwd worden.

    Daarnaast een kwestie van prijsverlaging van bouwgrond...niet omdat grond minder schaars is, maar omdat verkopers met minder genoegen zullen moeten nemen als er niets meer verkocht wordt.

    Er zijn woningbouwcooperaties die uhv projektontwikkeling/nieuwbouw eigen voorraad willen verkopen...dat lukt ze vnl tegen fors lagere prijzen (mij bekende voorvallen van 20% onder 'marktwaarde'(vraagprijs)). Verkopen ze niets, dan lopen projekten financieel spaak.

    Financials zijn en worden beboet vanwege vele voorvallen van overkreditering...misschien omdat het noodzakelijk is, willen ze nog e.e.a. kunnen financieren? Boetes nemen ze blijkbaar voor lief en daarbij kunnen ze m.b.v. opgeklopte taxatierapporten zorgen ervoor dat verhouding hypotheekverstrekkingen de waarde niet te zeer overschrijden (dus koop je voor 250k k.k., dan gewoon taxeren op 270k zodat de financiering wat soepeler verloopt. Er valt bovendien e.e.a. overeind te houden voor de belanghebbenden (RABO, ING e.v.a.).

    Je kan de economische wetten niet eeuwig tarten met stilstand id huizenhandel. De economie loopt daardoor nog verder spaak (dubbele lasten, renteverhogingen u.h.v. bijstort beleggingshyp. en renteverhogingen u.h.v. veranderde verhouding onderpand/hypotheeksom, achterstanden, executieverkopen etc.) Banen zijn niet zo zeker meer en over het algemeen is financiering lastiger geworden.

    Als alles niet nodig is(dat de huizenmarkt daalt), leg landen als Spanje, USA, Ierland etc dan eens uit dat ze niet zo moeten zakken door te stellen dat er schaarste is...(genoeg daklozen id wereld om alle leegstaande nieuwbouw te vullen)
  5. [verwijderd] 5 maart 2011 23:09
    quote:

    DurianCS schreef op 5 maart 2011 22:43:

    [...]
    En wat heeft de huidige regering precies gedaan dat dit mogelijk is?
    Heb je gelijk in. Vorige (CDA)regeringen hebben dit ook laten gebeuren Het wordt wel tijd dat er hier wat aan gedaan wordt.
    Grote bedrijven hebben hebben veel te veel lucratieve ( onterechte )fiscale mogelijkheden om zo min mogelijk belasting te betalen. De bv Nederland loopt zodoende miljarden mis en de burgers kunnen dit ophoesten.
    Vooral in tijden van grote overheidstekorten zoals nu, moeten ook bedrijven hun (belasing) steentje bijdragen.
  6. forum rang 7 mvliex 1 6 maart 2011 00:29
    quote:

    blackberry schreef op 5 maart 2011 21:32:

    [...]

    Hoe bedoel je daar gaat veel geld naar toe?
    Naar het management bedoel je, Woningbouw verenigingen hebben miljarden op de bankrekeningen staan.
    Hieruit blijkt dat je niet weet waar je over praat. Het geld zit in de stenen en niet in die mate op de bank.
  7. forum rang 7 mvliex 1 6 maart 2011 00:31
    quote:

    DurianCS schreef op 5 maart 2011 20:41:

    [...]

    Ja, en hetzelfde geldt voor de huursector, waar nog meer subsidie naar toe gaat dan naar de koopsector; ook dat wordt door "de anderen" betaald.
    Per saldo zijn de kosten voor de huursector nagenoeg gelijk aan de kosten voor de koopsector. In de koopsector wordt er €11,75 miljard uitgegeven aan de aftrek hypotheekrente en de vrijstelling van de overwaarde. Aan inkomsten heeft het rijk het eigenwoningforfait en de verdrachtsbelasting.

    Inkomsten en uitgaven in de koopsector
    Aftrek hypotheekrente in box 1 11,75
    Eigenwoningforfait in box 1 -2
    Vrijstelling overwaarde in box 3 7,5
    Overdrachtsbelasting -3
    Totaal 14,25

    Het beleid in de huursector kent alleen uitgaven. De totale kosten tellen op tot €14,5 miljard.
    Inkomsten en uitgaven in de huursector
    Huurregulering 8
    Huurprijs onder reguleringsgrenzen 4,5
    Huurtoeslag 1,75
    Totaal 14,5
  8. [verwijderd] 6 maart 2011 07:39
    quote:

    KidBackInTown schreef op 5 maart 2011 13:49:

    Onderstaand artikel uit MEI 2008 kwam ik tegen, gaat over de kredietcrisis, woningmarkt, prijs van goud en zilver en nog veel meer.
    Voor wat betreft goud en zilver en het begin van de vastgoedcrisis hadden ze al in 2008 een vooruitziende blik.

    Mochten ze helemaal gelijk krijgen dan kan er nog 50% van de huizenprijzen in Nederland af.

    www.deepjournal.com/p/7/a/en/1563.html

    Het duurt wel even, zeker als Engels niet je eerste taal is, maar ik zou zeker alle 8 pagina´s doorlezen.
    Een groot gedeelte is al uitgekomen.
    kan jij het niet ff in het nederlands vertalen voor ons en als pdf-je hier posten
  9. [verwijderd] 6 maart 2011 07:41
    MADRID (Dow Jones)--Het aantal nieuwe hypotheken in Spanje is in 2010 met 11,7% gedaald, volgens cijfers die woensdag zijn gepubliceerd, wat erop wijst dat de Spaanse vastgoedmarkt zijn bodem nog niet heeft bereikt.
    In totaal werden er vorig jaar in Spanje 956.127 hypotheken afgesloten, meldt het Spaanse statistiekbureau INE.
    In 2009 daalde het aantal hypotheken al met 21,9%.
    De huizenverkoop in Spanje vertoonde in 2010 een licht herstel met 6,8% meer verkochte woningen, na een daling van 25% in 2009, blijkt uit de INE-cijfers. De huizenprijzen daalden echter verder, als gevolg van de massale leegstand.
    Maandag maakte de Spaanse centrale bank bekend dat regionale Spaanse spaarbanken of 'cajas' voor EUR217 miljard aan leningen hebben uitstaan bij bouwbedrijven en vastgoedondernemingen, waarvan EUR100 miljard "potentieel problematisch" is. De cajas hebben inmiddels voorzieningen getroffen voor 38% van die problematische leningen.
    De huizenprijzen in Spanje zijn volgens de centrale bank sinds 2007 gemiddeld met 17% gedaald. Veel analisten verwachten een verdere daling, gezien de omvang van de economische malaise.
    De vastgoedbubbel vormt het hart van de economische problemen in het land, dat hard werd geraakt door de kredietcrisis en de werkloosheid inmiddels heeft zien oplopen tot 20%.
    De Spaanse vastgoedbubbel, aangewakkerd door een lage rente en een sterke immigratie, bereikte in 2006 zijn hoogtepunt. In dat jaar werden meer dan 700.000 huizen in aanbouw genomen in Spanje, wat meer was dan in Duitsland, Frankrijk en Italie samen.

    sinds 2007 17% eraf, dat is in 4 jaar. bij een grote crisis moet er toch 40% af? we zijn op de helft. wacht nog een jaar of 2

  10. [verwijderd] 6 maart 2011 07:50
    [quote alias=DurianCS id=5464103 date=201103051950]
    Als de huizenprijzen 50% dalen dan is dat het einde van de woningbouw. Voor die prijzen kun je echt geen winst meer maken.
    [/quote

    Onzin, zal overheden nog steeds vasthouden aan grondprijzen uit een booming periode, zal de huizenmarkt zeker niet vlotgetrokken worden.
  11. [verwijderd] 6 maart 2011 07:56
    quote:

    KonVicT *G* schreef op 5 maart 2011 19:05:

    nog 50% van de huizen af?? wat denk je zelf. Mijn ouders willen verhuizen maar blijven zitten omdat ze een vaste prijs van 180K willen hebben. Krijgen ze die niet dan blijven ze zitten. ZIjn vast meer mensen die zo denken. Daarom zit die huizenmarkt vast. De andere kant die wel 180K wil neerleggen krijgt zoveel niet van de bank. Dus als je hoopt dat de huizenprijzen met nog 50% zullen dalen zou ik toch maar wakker worden. Alles word duurder naarmate de jaren verstrijken. Goedkoper zal het nooit worden alleen in crisisjen een beetje. Maar de woningnood loopt op en dalijk is er nergens meer een huis te krijgen. Bouwers zullen alle zeilen moeten bijzetten om aan de vraag te kunnen voldoen. Het zijn allemaal stages die bij de economie horen. Groei krimp groei krimp. Het is gewoon een cirkel.


    Als je niet weg hoeft, is er ook geen reden om te verkopen. Feit blijft dat prijzen absoluut gedaald zijn. Waar voor de crisis 195000 k.k werd gehaald, wordt in de crisis nu hooguit 155.000 k.k. Oftewel een daling van ruim 20%. Iets wat je niet in de off. cijfers terug ziet. En bij de vele regime changes in M.o., vraag ik me uberhaupt af of de huizeneconomie zo voorspoedig zal herstellen.
  12. [verwijderd] 6 maart 2011 08:04
    Tevens wordt er vergeten een onderscheid te maken tussen grond en opstal. De meesten, (de heren statistieken) vergeten dat het opstal slijt. Dit dient ten alle tijden worden meegenomen in de ontwikkeling van de waarde van het bebouwde onroerend goed. Iets wat gemakshalve wordt weggelaten.

    Feitelijk is de waarde ontwikkeling van het opstal in de afgelopen jaren harder achteruit gegaan, dan de cijfers doen vermoedden. Grondprijzen zijn nog niet in die mate gedaald, dat dat zijn weerslag heeft op de prijsontwikkeling onroerend goed.

    Om een goede vergelijking te maken van de waardeontwikkeling van het onroerend goed in jouw regio, is het beste om te vergelijken in je eigen postcode gebied. Dit geldt met name voor de gebouwde o.g. in recente periode (1970 - 2010).

    Groet Pz
  13. september 6 maart 2011 08:30
    Waar maakt iedereen zich zo druk om,in 1996 een huis op papier gekocht voor 377.000 gulden,eind 1997 was het gebouwd.260.000 gulden betaald,de rest hypotheek,huis is nu nog 320.000euto waard,woon heerlijk en de kosten zijn betaalbaar met een aow en een piep klijn pensioentje.Maar ja eerst sparen en dan kopen.
  14. forum rang 6 Fred 62 6 maart 2011 08:40
    Ik wil toch even reageren in dit draadje ,velen van jullie praten over de waarde van het huis ,de toekomstige prijs stijging of daling.

    Een huis is meer als dat, het is je eigen plekje op deze aardkloot een plek waar je kinderen geboren zijn of je trouwerij is geweest een plek die je over het algemeen koestert .
    Je koopt een huis normaal gesproken voor een hele lange tijd , dan maakt het niets uit of het huis nu 100.000 of 200.000 waard is .
    We kopen allemaal een auto die na 3 jaar de helft waard is en niemand valt daarover.

    Ik zie elk jaar op de woz wat mijn huis waard is , al bied iemand het dubbele dan nog ga ik er niet uit.

    fred

  15. [verwijderd] 6 maart 2011 10:11
    mensen, mensen toch......

    Waar maken jullie je in godsnaam toch zo druk over. Fluctuaties in de woningrpijzen is iets van alle jaren. Er zijn, macro-economisch gezien, maar 2 bepalende factoren voor de uiteindelijke prijs van de woning. De vraag en het aanbod.

    Op een vrije markt zoals de woningmarkt is zal bij veel vraag de prijs stijgen en bij veel aanbod de prijs dalen. Simpel toch. De rest is bijzaak. De redenen waardoor de vraag en aanbod worden beinvloed kunnen legio zijn.

    Zoals een poster hiervoor al opgemerkt heeft: als je een woning hebt om in te wonen en je kunt de lasten daarvan betalen dan maakt de waarde van je woningbezit niet zoveel uit. Het is natuurlijk prettig als je weet dat de waarde van je woning groter is dan je hypotheekschuld maar zolang je het niet te gelde kunt maken voor andere doeleinden heb je er niet zoveel aan, toch ?

    Andersom, als de waarde van je woning lager is dan de hypotheekschuld heb je ook geen probleem als je het niet gelde hoeft te maken en je je maandelijkse lasten kunt betalen.

    Dus.....waar hebben we 't over.....

    vr.gr.
    winckie

40.342 Posts
Pagina: «« 1 2 3 4 5 6 ... 2018 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Indices

AEX 874,79 +0,96%
EUR/USD 1,0704 +0,49%
FTSE 100 8.044,81 +0,26%
Germany40^ 18.167,90 +1,72%
Gold spot 2.323,04 -0,18%
NY-Nasdaq Composite 15.451,31 +1,11%

Stijgers

VIVORY...
+26,32%
BAM
+4,73%
PROSUS
+3,52%
ASMI
+3,14%
JUST E...
+3,10%

Dalers

RANDST...
-7,22%
Akzo N...
-6,93%
FASTNED
-4,65%
NSI
-3,89%
Arcelo...
-2,65%

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links