Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Aandeel PB HOLDING AEX:PBH.NL, NL0000336303

  • 2,820 24 apr 2024 13:59
  • +0,060 (+2,17%) Dagrange 2,800 - 2,820
  • 78 Gem. (3M) 8,3K

Gezonde basis voor 2011,een dieselmotor !

5 Posts
| Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 29 november 2010 21:56
    De cijfers voor het derde kwartaal waren erg goed,met sterke ontwikkelingen.

    >>Winststijging van 43%
    >>netto-omzetstijging Q3 +17%
    >>Netto-omzetstijging 3 kwartalen 2010 +11,6
    >>Hogere marge, lagere kosten
    >>Lagere kredieten, hoger groepsvermogen
    >>EV per aandeel per ultimo 2009 was EUR 25.17
    >>Stijging van de solvabilieit tot 37,2%

    Het aandeel noteert 20% onder de intrinsieke waarde.
    Hervatting dividend over 2010 waarschijnlijk.

    Maarten Hartog van Teslin vindt STERN een kanshebber voor een mooie koersstijging in 2011.
    Door besparingen in het bedrijfsmodel en gewonnen marktaandeel zijn de verwachtingen goed. 2011 wordt de efficientie van de werkplaats bij de diverse garages aangepakt. Hier valt ook nog veel te halen.
    Maarten Hartog besluit:
    "een mooie rit in het verschiet"

  2. [verwijderd] 13 december 2010 13:52
    Nieuwe commissaris Stern Groep

    Stern Groep NV, beursgenoteerde Nederlandse automotive groep, maakt bekend dat tijdens de Buitengewone Algemene Vergadering van Aandeelhouders van hedenmorgen de heer A. (Adriaan) Nühn, 57 jaar, is benoemd tot lid van de Raad van Commissarissen. Hij volgt de heer J. Keijzer op die sinds 1999 deel heeft uitgemaakt van de Raad. De heer Nühn is professioneel bestuurder en heeft een lange internationale carrière achter de rug.

    Op de Algemene Vergadering van Aandeelhouders van 18 mei 2010 zou de heer J. Keijzer volgens rooster aftreden. Toen is echter besloten de heer Keijzer voor een korte periode te herbenoemen tot het moment van de benoeming van zijn opvolger. De Raad van Commissarissen heeft sindsdien een uitgebreide selectieprocedure in acht genomen, waarbij met diverse kandidaten is gesproken. De heer Nühn is heden, op voordracht van de Raad van Commissarissen, tijdens de Buitengewone Vergadering van Aandeelhouders benoemd voor de periode tot de Algemene Vergadering van Aandeelhouders in het kalenderjaar 2014

    Stern Groep dankt de heer Keijzer hartelijk voor zijn bijdrage aan de Raad van Commissarissen sinds 1999.

    De heer A. (Adriaan) Nühn (57 jaar) is professioneel bestuurder en heeft een lange internationale carrière achter de rug. Hij was tot 2008 Executive Vice President van Sara Lee Corporation en CEO van Sara Lee International. Daarvoor werkte hij bij Xerox Corporation in Rochester (VS), Richardson Vicks/Procter & Gamble in Brussel, Johannesburg, Stockholm en Wenen.

    De heer Nühn is voorzitter van de Raad van Commissarissen van Sligro Food Group N.V. en Macintosh Retail Group N.V. en is lid van de Raad van Commissarissen van Leaf International, Heiploeg, Plukon Royale, AlpInvest Partners N.V., Anglovaal Industries Ltd. (AVI) South Africa. Hij is ook lid van de Raad van Toezicht van Wereld Natuur Fonds, Holland America Friendship foundation en Medical Knowledge Institute.

    Tevens is hij adviseur van Gilde Buy Out Partners.

    De heer Nühn bezit geen aandelen Stern Groep N.V.
  3. [verwijderd] 3 januari 2011 19:57
    Autoverkopen in Nederland stijgen met 24,8% in 2010

    03-01-2011

    AMSTERDAM (Dow Jones)--De verkoop van nieuwe personenauto's in Nederland in 2010 is 24,8% gestegen ten opzichte van het jaar 2009, meldden brancheorganisaties Rai en Bovag maandag.

    Er werden afgelopen jaar 483.164 nieuwe auto's geregistreerd, in 2009 waren dit er 387.180. De best verkochte merken waren Volkswagen, Toyota en Peugeot.

    Voor 2011 verwachten de brancheverenigingen een stabilisatie van het aantal verkochte wagens rond de 480.000 stuks.

    In een toelichting zegt Bovag-voorzitter Eric Tak te verwachten dat dat vooral de zakelijke markt in 2011 aantrekt. Zijn collega Peter Jansen van de Rai wijst erop dat auto's die de showroom verlaten vooral schoner en zuiniger zijn geworden.

  4. [verwijderd] 23 januari 2011 13:12
    De VEB geeft in een onlangs geschreven artikel een voorzichtige benadering van de kwaliteiten van Stern en zijn markt. Stern is m.i. klaar voor grotere belangstelling en een hogere koers.
    In 2006 en 2007 werden hoogste nivo's bereikt van EUR 42, ver verwijderd van de 21 EUR van dit moment.........

    Het artikel van de Vereniging voor Effectenbzitters:
    <<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<
    Klein beursfonds bleef winst maken in zware tijden
    Auto-fonds Stern klaar voor verder marktherstel

    18 januari 2011

    Stern, een van de weinige beursfondsen in de automotive-sector is afgelopen jaren winst blijven maken terwijl de concurrentie op apegapen lag. Over 2010 krijgen beleggers zelfs weer dividend.

    Het jaar 2010 lijkt een keerpunt voor Stern, want de autoverkopen zitten weer in de lift. Positief is dat de onderneming heeft aangegeven over 2010 de dividendbetaling weer te hervatten.

    Bij de bescheiden winsten keerde Stern over 2008 en 2009 in het geheel niets uit, waar het de jaren daarvoor de aandeelhouders telkens met een uitkering van 1,40 euro per aandeel verblijde.

    Markt
    Volgens Stern is de sanering in de dealermarkt nog niet ver genoeg doorgevoerd om de bedrijfstak weer gezond te maken. Wat dat betreft staat de sector mogelijk nog wat te wachten.

    Meer over Stern
    Stern zelf denkt dat deze tweede saneringsronde zich de komende twee jaar zal voltrekken. Stern laat weten conform haar ‘buy and build' strategie actief te blijven deelnemen aan de consolidatie van de Nederlandse autodealermarkt. Dat dit niet geheel zonder risico's is erkent de onderneming.

    Het gaat immers vaak om de overname van slecht renderende bedrijven. Pluspunt is dat er regelmatig compensabele verliezen worden meegekocht. Stern beschikte ultimo 2009 over ruim 20 miljoen euro aan compensabele verliezen waardoor het voorlopig geen winstbelasting hoeft te betalen.

    Strategie
    Kern van het concern zijn de dealerbedrijven, die zowel nieuwe als gebruikte auto's verkopen. In totaal telt Stern Dealers circa 90 vestigingen in autodichte gebieden. Deze autobedrijven bieden een ideaal platform, ‘installed base' voor het aanbieden van allerlei diensten.

    Stern Diensten is actief op het gebied van autolease, wagenparkbeheer, autoverhuur, autoschadeherstel, het inrichten van bedrijfswagens, exploitatie van 9 benzinestations en de verkoop van financiële producten als autoverzekeringen. Expansie van de diensten ziet Stern als een belangrijk strategisch speerpunt.

    Deze diensten zijn minder gevoelig voor fluctuaties van de autoverkopen, zijn complementair hieraan en leveren structureel hogere marges. Stern streeft naar een evenwichtige opbouw van het bedrijfsresultaat tussen autoverkoop en diensten.

    De onderneming wil zich daarmee ontdoen van het dealerimago en een soort one-stop-shop concept op het gebied van automotive in de markt zetten. Het bedrijf heeft daar de juiste papieren voor, maar de weg is nog lang.

    Overnamekandidaat
    In 2004 is sprake geweest van een mogelijke ‘delisting' door de investeringsmaatschappijen Egeria en NPM, die tezamen 49 procent van de aandelen bezaten. Tot een concreet bod is het nooit gekomen.

    Met een belang van 29 procent is NPM nog altijd de grootste aandeelhouder van Stern, dat vanwege zijn sterke marktpositie een potentiële overnamekandidaat blijft. De bieder zal daarbij ook altijd CEO en oprichter Van der Kwast over de streep moeten trekken die nog 12 procent van de aandelen bezit.

    Overzicht smallcap 2011
    De huidige beurskoers van circa 21 euro is nog ver verwijderd van de 30 euro ten tijde van de interesse van de beide investeerders, maar is sinds het dieptepunt van onder de 9 euro in maart 2009 fors hersteld en lijkt al behoorlijk wat marktherstel verdisconteerd te hebben.

    Beleggers moeten ook de beperkte verhandelbaarheid van het aandeel, free float bedraagt circa 30 procent, en de conjunctuurgevoeligheid van de activiteiten in ogenschouw nemen.
5 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Premium drie voorbeelden van IEX Premium: de exclusieve content op de site, de app op een smartphone en IEX Magazine.

Benieuwd naar onze analyses en kooptips?

Word nu abonnee van IEX en krijg onbeperkt toegang tot onze (koop)tips en succesvolle modelportefeuilles. Nu 3 maanden voor slechts €19,95! Profiteer van 58% korting!

Word abonnee

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links