Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Aandeel TomTom AEX:TOM2.NL, NL0013332471

  • 6,195 18 apr 2024 13:48
  • +0,010 (+0,16%) Dagrange 6,050 - 6,230
  • 263.671 Gem. (3M) 301,7K

Wist u dat.........................?

5.522 Posts
Pagina: «« 1 ... 27 28 29 30 31 ... 277 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. de koe 4 januari 2011 16:04
    Auto elektronica
    De auto-industrie huurt ook steeds meer standruimte in Las Vegas, omdat auto's ook worden volgestouwd met communicatie en entertainmentspeelgoed. Ford bouwt verder op zijn pact met Microsoft, Audi maakt van zijn modellen rijdende hotspots en ons eigen TomTom ontbreekt natuurlijk ook niet in de VS.
    Bezoekers van de CES moeten overigens de bewegwijzering goed in de gaten houden: traditioneel vindt op hetzelfde moment de Adult Entertainment Expo plaats. En dat is niet helemaal toeval: volwassen entertainment is als geen ander aanjager van innovatie in online en offline multimedia. Maar of 3D al is ingeburgerd in Sin City kunnen we niet bevestigen.

    techbusiness.nl/1/670/home/de-coolste...
  2. Erik9400 4 januari 2011 20:43
    quote:

    de koe schreef op 4 januari 2011 16:04:

    Auto elektronica
    De auto-industrie huurt ook steeds meer standruimte in Las Vegas, omdat auto's ook worden volgestouwd met communicatie en entertainmentspeelgoed. Ford bouwt verder op zijn pact met Microsoft, Audi maakt van zijn modellen rijdende hotspots en ons eigen TomTom ontbreekt natuurlijk ook niet in de VS.
    Bezoekers van de CES moeten overigens de bewegwijzering goed in de gaten houden: traditioneel vindt op hetzelfde moment de Adult Entertainment Expo plaats. En dat is niet helemaal toeval: volwassen entertainment is als geen ander aanjager van innovatie in online en offline multimedia. Maar of 3D al is ingeburgerd in Sin City kunnen we niet bevestigen.

    techbusiness.nl/1/670/home/de-coolste...
    Beurs duurt tot 9-1... zou een verklaring kunnen zijn voor verschuiving "stille periode" van 1 naar 10 januari... eer zal altijd wel wat nieuws te zien zijn dus wordt weer spannend
  3. sappas 5 januari 2011 11:32
    ABI: belang software groeit in navigatiemarkt
    woensdag 5 januari 2011 | 09:08 CET

    Het belang van software in de navigatiemarkt groeit sterk. Dat schrijft onderzoeksbureau ABI Research in een rapport. In de markt voor navigatieapparatuur kwam in 2009 bijna 95 procent van de inkomsten uit hardware, terwijl inkomsten uit navigatiesoftware nagenoeg verwaarloosbaar waren. In 2014 zal juist meer dan 60 procent van de installed base bestaan uit op software gebaseerde diensten. In 2016 zal de verhouding in inkomsten tussen hardware en software gelijk getrokken zijn naar 50-50, voorspelt ABI.

    Het rapport toont tevens aan dat connected navigatieapparatuur in 2014 gemeengoed zal zijn, ingegeven door innovatie vanuit gevestigde spelers als TomTom en Garmin. Ook applicatiewinkels en gratis navigatiesoftware op handsets zullen hieraan bijdragen. Op termijn zullen abonnementen op navigatie plaats maken voor advertenties in locatiediensten.

    www.telecompaper.com/nieuws/abi-belan...

    Groetjes,

    Sappas
  4. de koe 6 januari 2011 17:57
    Winst smartphonemaker HTC schiet omhoog
    De nettowinst van de Taiwanese mobieltjesfabrikant HTC is in 2010 met meer dan 70 procent omhoog geschoten door de enorme vraag naar smartphones die draaien op Androidsoftware.

    Nettowinst
    De nettowinst kwam uit op 39,3 miljard Taiwanese dollar, omgerekend 1 miljard euro. Een jaar eerder kwam de winst uit op 22,6 miljard Taiwanese dollar. De omzet schoot liefst 93 procent omhoog tot 278,8 miljard. HTC heeft naar verwachting meer dan 25 miljoen smartphones geëxporteerd in 2010. Het snelgroeiende bedrijf wil dat aantal in 2011 verdubbelen.

    TomTom
    Vorig jaar kondigde het Nederlandse navigatiebedrijf TomTom een samenwerkingsverband aan met HTC. Het ging om de uitrusting van HTC mobieltjes met kaarten van TomTom.
  5. bionerd 7 januari 2011 10:39
    Tom zich steeds meer profileert als world's leader in automotive PND markt. Lees hun eigen firma omschrijving bij persberichten.

    Als je de cijfers ook bekijkt is TT in de automotive industry al groter en innovatiever dan Garmin. (eind 3rd kwartaal TT 1 milj €, Garmin $ 1.1 milj. Garmin loopt steeds meer achter TT aan. (bijv. app voor smartphones etc).

    Winst van Garmin verslechtert die van TT wordt beter.

    TT concentreert zich op wederkerende inkomsten. Garmin houdt zich nog een beetje staande met de andere segmenten zoals fitness, martime en avation. Garmin blijft zoeken naar nieuwe toepassingen. Dit houdt een keer op. De overgebleven niche markten worden te klein om hiervoor speciale produkten te ontwikkelen.

    TT valt nu met NIKE ook deze niche markten van Garmin aan. Waarschijnlijk met een veel beter produkt en marketing. Tijd zal het leren.

    TT heeft zich al veel beter gepositioneerd in de opkomende landen en zal daar snel de vruchten van gaan plukken (bijv. Autonavi). Nederlandse VOC mentaliteit is nog altijd vele malen beter dan die van de Amerikanen om een globale dekking te realiseren. Nederlanders beseffen vaak niet hoe belangrijk deze kwaliteit van ons is.

    TT gebruikers gaan de autofabrikanten dwingen de TT optie als standaard op te leggen (backdoor principe om OEM te overtuigen met TT te gaan werken). Of in ieder geval de software oplossingen te gaan gebruiken bij hun huidige hardware leverancier.

    Voor mij is het duidelijk, TT is de strijd in de automotive PND markt aan het winnen. Garmin en de concurrentie hebben voorlopig geen antwoord.

    De 4rde kwartaal verkopen voor de totale PND markt zullen waarschijnlijk lager zijn dan 2009 maar,

    - TT heeft de aantallen kunnen verhogen door opkomende markten en marktaandeel uitbreiding in bestaande markten.
    - TT is in staat geweest duurdere systemen te verkopen, waardoor de gemiddelde unit prijs weer is gestegen in het 4 kwartaal.
    - TT ziet substantiele toename in wederkerende inkomsten.
    - TT gaat een mooie winst laten zien voor het 4rde kwartaal.
    - TT zoekt het in de samenwerking en zal nog veel deals bekend gaan maken met concullegas. "If you cannot beat them join them". Mooi voorbeeld hiervan is het telefoon project van Garmin. Waar Garmin hoogmoed heeft laten zien is TT verstandig geweest en heeft de toenadering gezocht tot de PDA producenten.

  6. [verwijderd] 7 januari 2011 11:05
    quote:

    bionerd schreef op 7 januari 2011 10:39:

    Tom zich steeds meer profileert als world's leader in automotive PND markt. Lees hun eigen firma omschrijving bij persberichten.
    Dit valt mij ook op. Ze zijn echt aan hun brand aan het werken. Ik denk dat beleggers die waarde van het merk TomTom nog onderschatten. Als je ziet dat een bedrijf als Nike vol trots aankondigt dat ze "samen met het innovatieve TomTom" een nieuw product hebben gemaakt, dan zegt dat wel wat.

    Sommigen hadden wellicht het liefst een nieuwe deal gehoord met een autofabrikant, dan een totaal nieuwe markt in fitness. De waarde van dat nieuws is vooralsnog moeilijker in te schatten.

    Ik denk echter dat het een enorme boost geeft aan de al goede naamsbekendheid en imago van TomTom in de VS. Men ziet daar TomTom toch echt als productleider. Het nieuwe design van de losse navigatiekastjes (veel platter en mooier) zal daar ook aan bijdragen. In Nederland is TomTom ook doorgedrongen tot de top 10 van Nederlandse merken.

    TomTom is door een diep dal gegaan. Precies toen ze voor veel geld TeleAtlas kochten kwam de kredietcrisis langs. De last voelde toen twee keer zo zwaar. Er werd toen lacherig gedaan over TomTom. Er staat op youtube zelfs een oud filmpje waar ze met een spaarpotje met geld naar Goddijn gingen omdat ze 'geld nodig zouden hebben'. (Goddijn verdubbelde toen het bedrag voor een goed doel).

    Alleen als je wint heb je vrienden, blijkt maar weer, en inmiddels wil iedereen weer bij TomTom horen. Dat is denk ik het meest belangrijke nieuws. Dat TomTom als een volwaardig, innovatief bedrijf gezien wordt om trots op te zijn.

    Enige vraag die ik nog heb is hoe nu met die schulden om te gaan. TomTom ligt voor op schema met aflossen en kan al heel snel meer aflossen. Tegelijkertijd lonkt de markt in China en India, wat vast een enorme investering gaat vragen om daar toe door te dringen. De kosten zullen voor de baten uit gaan.

    Beleggers zullen vast blij zijn als TomTom zijn schulden aflost. Dan maar wat later nieuwe investeringsplannen. Maar de markt waarin T2 actief is, is zeer veranderlijk, hoogst competitief en mijn inschatting van Azië is dat je er snel bij moet zijn ('winner takes all').

    TomTom heeft niet de budgetten als Samsung om even flink uit te pakken met investeringen. Ze zullen hier dus slim moeten opereren, bijvoorbeeld door veel samen te werken. Het voorbeeld met Nike laat zien dat je markten kunt betreden zonder dat volledig op eigen kracht te moeten doen. Het recente nieuws volgend, denk ik dat we vertrouwen mogen hebben in het management van T2 dat ze de juiste (investerings)keuzes maakt.
  7. [verwijderd] 14 januari 2011 11:43
    quote:

    GertVteDe schreef op 13 januari 2011 22:55:

    www.youtube.com/watch?v=PGZlkUXgSM0

    TomTom Kinderspel
    GertVteD jij gaat zo te zien al een tijdje mee en komt vaker met interessante nieuwtjes.
    Zo kondigde je 2 mrt 2007 om 19:20 al een samenwerking aan tussen bmw en TA.
    www.iex.nl/Forum/Topic/1117592/3/Week...

    Ook dat filmpje had je als één van de eerste gevonden. Ben jij werkzaam bij TA? Ik ben wel benieuwd wat jij van de komende 2 maanden verwacht met de koers en eventuele nieuwtjes.
5.522 Posts
Pagina: «« 1 ... 27 28 29 30 31 ... 277 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Premium

TomTom geraakt door zwakke automotivemarkt

Het laatste advies leest u als abonnee van IEX Premium

Inloggen Word Abonnee

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links