Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

donderdag 9 dec

49 Posts
Pagina: «« 1 2 3 | Laatste | Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 9 december 2010 17:19
    quote:

    zuip schuitema schreef:

    [quote=Muisie de Kater]
    [...]

    [/quote] Ik heb wat muntjes zie verdampen ik ga voor het snelle geld voor jullie is een spaar rekening bij sns mischien iets
    daarom is je reactie ook te begrijpen, je bent gewoon op een verkeerd moment ingestapt.
    Je had nu moeten instappen.
    Aldoende leert men,
    Succes.
  2. [verwijderd] 9 december 2010 18:36
    quote:

    Muisie de Kater schreef:

    [quote=ronaldus]

    Hee muissie,

    Ik heb wat muntjes zie verdampen ik ga voor het snelle geld voor jullie is een spaar rekening bij sns mischien iets

    Kan je beter je centjes naar de optiebeurs brengen, dat is veeeel sneller man.
    [/quote]

    Dat was niet mijn bericht, beter lezen man!!

    Als je de berichten goed leest zie je dat dat een tekst is van de zuipschuit.
  3. GVteD 9 december 2010 22:27
    quote:

    Hobbybob schreef op 9 december 2010 22:16:

    Geert haalt weer positief uit over SNS

    www.belegger.nl/column/6592/SNS_Reaal...

    Moet toch een keer lukken voor hem.
    Dit is inmiddels al de 3e keer.

    ABevolen

    Ik zet het er toch nog ff erop

    Achterblijver SNS Reaal heeft veel koerspotentieelWOENSDAG 8 DECEMBER 2010, Geert Schaaij | 2097 keer gelezen
    SNS Reaal Groep is een middelgrote financiële dienstverlener, die zich richt op bancaire diensten, verzekeringen, vermogensbeheer en vastgoedfinanciering, waaronder hypotheken. De groep wil zich profileren als de financiële specialist voor de consument en het midden- en kleinbedrijf, waarbij het accent van de activiteiten op Nederland ligt. SNS Reaal heeft sinds medio 2006 een beursnotering.

    SNS Reaal Groep is een middelgrote financiële dienstverlener, die zich richt op bancaire diensten, verzekeringen, vermogensbeheer en vastgoedfinanciering, waaronder hypotheken. De groep wil zich profileren als de financiële specialist voor de consument en het midden- en kleinbedrijf, waarbij het accent van de activiteiten op Nederland ligt. SNS Reaal heeft sinds medio 2006 een beursnotering.

    De onderneming is in de loop der jaren ontstaan uit tal van fusies van vooral spaarbanken (SNS) en verzekeringsmaatschappijen (Reaal). In 1997 fuseerden SNS Groep en Reaal Groep tot SNS Reaal Groep. Ook daarna groeide de groep verder door middel van acquisities, waaronder die van Zürich, Univé, Nieuwe Hollandse Lloyd, Bouwfonds Property Finance, Route Mobiel, Regiobank, AXA Nederland, Winterthur en Zwitserleven. Enkele grote overnames vonden plaats betrekkelijk kort voor de financiële crisis in 2008 uitbrak en bleken achteraf ongelukkig getimed en te duur te zijn, wat in de jaren daarna tot stevige afboekingen heeft geleid. De belangrijkste merken waarmee in de markt wordt geopereerd zijn SNS Bank en Reaal. Daarnaast worden echter nog merken gebruikt voor specifieke markten en distributiekanalen, zoals Zwitserleven, BLG Hypotheken, Proteq en ASN Bank.
    Strategie

    De strategie van SNS Reaal berust op drie pijlers: structurele waarde-ontwikkeling, focus op retailklanten en het midden- en kleinbedrijf, en structurele groei. Bij de marktbenadering worden keuzes gemaakt ten aanzien van productgroepen, klantgroepen en marktgroepen. Om het marktpotentieel en klantenbereik te optimaliseren, wordt gebruikt gemaakt van aanvullende merken en distributiekanalen. Bij het streven naar groei richt de onderneming zich vooral op vermogensopbouw, de mkb-markt, duurzame producten en pensioenen. In hypotheken en individuele levensverzekeringen, waar SNS Reaal al een sterke marktpositie heeft, wordt de komende jaren slechts een beperkte groei voorzien. Vanwege het coöperatieve en vakbondsverleden van veel van de rechtsvoorgangers van SNS Reaal staan duurzame ontwikkeling en sociale, ethische en milieuaspecten bij de uitvoering van het beleid hoog in het vaandel.

    Het behoeft geen betoog dat de financiële crisis van 2008/2009 een zwaar stempel heeft gedrukt op de resultaten en de financiële positie van de groep. Men zag zich zelfs gedwongen om een beroep op de Nederlandse overheid te doen, waarbij een steun van in totaal 750 miljoen euro werd verkregen. De aflossing hiervan zal nog flinke problemen opleveren, zo is de algemene verwachting. Van de grootaandeelhouder Stichting Beheer SNS Reaal werd eveneens een kapitaalinjectie verkregen, en wel van 500 miljoen euro. Eind 2009 werd een bedrag van 250 miljoen euro afgelost, waarvan 185 miljoen euro aan de staat.

    In 2008 werd, na jaren van stijgende resultaten, een verlies geleden van 504 miljoen euro (€1,93 per aandeel). De bankactiviteiten leverden nog een positief, zij het gehalveerd resultaat op, maar op verzekeringen werd een verlies geleden van €550 miljoen euro. Dit was vooral het gevolg van de volatiliteit op de financiële markten, die tot flinke afwaarderingen leidde.
    Verbetering efficiency

    In 2009 deed zich een herstel in de resultaten voor, dat in belangrijke mate te danken was aan de betere gang van zaken op de financiële markten. Er werd weer een minimaal winstje behaald van 17 miljoen euro (€0,03 per aandeel). Het beeld was omgekeerd ten opzichte van dat van 2008: de verzekeringsactiviteiten schreven nu zwarte cijfers dankzij aanzienlijk betere beleggingsresultaten, maar de bancaire activiteiten kwamen in het rood. Het probleem zat vooral bij SNS Property Finance, waar bijzondere waardeverminderingen op goodwill (55 miljoen euro) en kredieten (418 miljoen euro) moesten worden genomen. Vooral op de buitenlandse kredietportefeuille werden flinke verliezen geleden, terwijl op de Nederlandse portefeuille winst werd gemaakt. Besloten is inmiddels de internationale portefeuille de komende jaren af te bouwen. De overall verbetering van het resultaat van SNS Reaal was in belangrijke mate te danken aan een sterke verbetering van de efficiency, die onder meer tot uitdrukking kwam in een reductie van het aantal arbeidsplaatsen.

  4. GVteD 9 december 2010 22:27
    In de eerste helft van 2010 werd de opgaande lijn voortgezet, zij het dat de omvang van de verbetering de beleggers flink tegenviel. Er werd een winst behaald van 29 miljoen (€ 0,10 per aandeel, verwaterd € 0,07) tegen een verlies van 30 miljoen euro in dezelfde periode van 2009. Exclusief incidentele posten zou de winst zijn uitgekomen op 87 miljoen euro. De belangrijkste incidentele post was opnieuw een afboeking bij SNS Property Finance, dit maal een afboeking van 68 miljoen euro. In het retailbankbedrijf werd een bescheiden winstverbetering gemeld, bij de verzekeringsactiviteiten was het herstel spectaculair. Voor de onderneming als geheel waren de operationele lasten 5 procent lager, dankzij programma’s voor kostenbesparingen en integratie.

    Over de toekomst blijft de onderneming tamelijk vaag. Opgemerkt wordt dat het economisch herstel fragiel is, en men verwacht een aanhoudende druk op de vastgoedmarkten. De afwaarderingen op de vastgoedfinanciering zullen op een hoog peil blijven. Naar verwachting zal de volatiliteit op de financiële markten aanhouden. De aandacht blijft gericht op de handhaving van een sterke vermogens- en liquiditeitspositie, mede gezien de strenger wordende eisen van de toezichthouders en de noodzaak om te eniger tijd de bijzondere financiering van de staat en de grootaandeelhouder (in totaal nog 1 miljard) af te lossen.
    Financiële positie

    De financiële positie van SNS Reaal is zonder meer goed te noemen. Medio 2010 bedroeg voor het bankbedrijf de Tier 1-ratio 11,1 procent en de BIS-ratio 14,5 procent. Bij de verzekeringsactiviteiten is de solvabiliteit meer dan tweemaal zo hoog als de toezichthouders eisen.

    Analisten zijn zeer positief over de winstontwikkeling van de onderneming in de komende jaren. Voor 2010 wordt gemiddeld een winst per aandeel verwacht van €0,50, een bedrag dat in 2012 kan oplopen tot €1,20. De afgelopen jaren is er geen dividend betaald en gezien de aflossingsverplichtingen die er nog zijn, mag de komende jaren in het gunstigste geval op een zeer bescheiden uitkering worden gerekend. Eerder zal rekening moeten worden gehouden met een emissie, omdat dit waarschijnlijk de enige manier is waarop SNS Reaal aan zijn verplichtingen ten opzichte van de staat kan voldoen. SNS heeft recent laten weten dat ze 600 miljoen euro uit eigen middelen wil halen. De emissie wordt us veel kleiner dan de meeste analisten dachten. De koers regeerde hier nauwelijks op.
    Veel perspectief

    Analisten geven gemiddeld een houden-advies, maar ik ben veel optimistischer en denk dat het aandeel op de huidige koers van €3,40 veel perspectief biedt. Als de verwachting voor 2010 bewaarheid wordt, dan bedraagt de koers-winstverhouding slechts 6,7, terwijl deze in 2012 kan dalen tot minder dan 3. Daarbij moet dan wel rekening worden gehouden met een voorlopig zeer bescheiden dividendrendement en het feit dat de in het verleden behaalde winsten (bijvoorbeeld €1,87 per aandeel in 2007) voorlopig buiten bereik blijven. Daarnaast moet rekening worden gehouden met verdere afboekingen op de portefeuille van SNS Property Finance, die nog ruim €13 miljard groot is. Ondanks deze overwegingen blijven de aandelen gezien de winstpotentie naar onze mening erg goedkoop, te meer daar de intrinsieke waarde ruim 16 euro bedraagt. Ook gezien de historische koers van circa 18 euro in 2007 zien wij een flink opwaarts potentieel.

49 Posts
Pagina: «« 1 2 3 | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Indices

AEX 860,01 -0,62%
EUR/USD 1,0655 +0,11%
FTSE 100 7.895,85 +0,24%
Germany40^ 17.714,20 -0,69%
Gold spot 2.392,50 0,00%
NY-Nasdaq Composite 15.282,01 -2,05%

Stijgers

WDP
+3,12%
Kendrion
+2,92%
EBUSCO...
+2,67%
Vopak
+2,61%
NX FIL...
+2,17%

Dalers

JUST E...
-5,11%
TomTom
-4,68%
Fugro
-4,30%
ASMI
-4,00%
BESI
-3,64%

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links