Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

algemeen nieuws over perpetuals

648 Posts
Pagina: «« 1 ... 13 14 15 16 17 ... 33 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 26 november 2010 19:39
    Obligatiehouders vrezen dat redding Ierse banken hun veel geld kost
    26 november 2010, 19:00 uur | FD.nl
    Houders van obligaties in Ierse banken beleefden vandaag een angstige dag. De verwachting neemt toe dat obligatiehouders pijn zullen lijden bij de redding van de noodlijdende banken in Ierland.

    De Ierse krant Irish Times berichtte vandaag dat de Europese Unie en het Internationaal Monetair Fonds (IMF) de mogelijkheid onderzoeken om obligatiehouders mee te laten betalen. De EU en het IMF werken onder grote druk aan een steunprogramma van ongeveer €85 mrd voor Ierland. Deze steun zal gedeeltelijk worden gebruikt voor de herkapitalisatie van Ierse banken, waarvan Anglo Irish, Allied Irish en Bank of Ireland de grootste zijn.

    Het zou voor het eerst zijn dat houders van zogenoemde senior bonds (gewone obligaties) moeten bloeden.
    Eerder deze week werd bekend dat bij de verstrekking van extra steun door de Ierse overheid aan Anglo Irish Bank de houders van achtergestelde obligaties een korting ('haircut') van 80% hebben moeten slikken. Achtergestelde obligaties krijgen pas een uitkering als de houders van gewone obligaties zijn voldaan.
    De onderhandelaars van de EU en het IMF zullen omzichtig te werk moeten gaan. Een gedwongen korting op 'senior bonds' kan in de financiële markten gemakkelijk leiden tot een paniekreactie.

    Systeemrisico

    'Een besluit de gewone obligatiehouders te treffen zou het systeemrisico in de eurozone vergroten', aldus een analist vrijdag tegen het persbureau Bloomberg. Ook het vertrouwen in Portugese en Spaanse banken zou ondermijnd worden omdat obligatiehouders kwetsbaar blijken.

    lees verder
    www.google.nl/url?sa=t&source=new...

  2. [verwijderd] 26 november 2010 20:15
    Senior obligaties die een haircut moeten accepteren zonder faillisement...gekker moet het niet worden. Saneren die handel, graag met een normaal faillisement. Aan de andere kant: voor de perps weer een aardig moment om wat op te pakken. Heb m'n kruit tot nog toe droog gehouden, buiten IDG en ISF.
  3. forum rang 5 The Third Way... 26 november 2010 20:25
    Pas maar op met ING. Deze vogels raadden de laatste tijd aan om oblis v/d periferie te kopen, en hebben ze zelf ook gehouden. Ik ben er inmiddels van overtuigd dat Griekenland de euro zal verlaten en ik durf te beweren dat ik er goed zicht op heb. De vraag is dan of de andere stenen ook vallen.

    Merkel is in ieder geval al bezig zich in te dekken...

  4. [verwijderd] 26 november 2010 20:52
    quote:

    Anova schreef:

    Vertrouwen in obligaties banken slinkt
    25 november 2010, 9:16 uur | FD.nl

    Door: Nelleke Trappenburg
    Het 'afstempelen' van de achtergestelde obligaties bij Anglo Irish Bank voedt de angst van obligatiehouders. Het vertrouwen in obligaties van Europese banken fors is afgenomen.
    Lees verder;
    www.fd.nl/artikel/20787385/vertrouwen...

    @ Dutchbrid
    Minister Jan Kees de Jager van Financiën benadrukte dat de hulp aan Ierland de Nederlandse belastingbetaler niets gaat kosten. 'Nederland geeft namelijk garanties voor leningen, leent dus geen geld', aldus de bewindsman.
    'Maar Ierland betaalt een behoorlijke risicopremie voor het hulppakket. Ze betalen ongeveer 3% boven op de rente die Nederland zelf betaalt voor leningen.''Als er vragen ontstaan over de stabiliteit van een land in de eurozone, heeft dat ook gevolgen voor onze pensioenen, ons spaargeld en de werkgelegenheid. We moeten voorkomen dat het broze economisch herstel weer teniet wordt gedaan. Door te hulp te...
    Hoi Anova positie 7,125 aegon verdubbeld vandaag. Ook wat stukken 5,185 Aegon, 7,25 ASR en 6,258 SNS gekocht. Hopelijk gaat de angst nog verder zodat ik de forse liquiditeiten weer kan gebruiken. Ook weer winst genomen op een gedeelte Tomtom gisteren. Vol beleggen doe ik nog lang niet dan moet de paniek echt zijn toegeslagen.
  5. [verwijderd] 26 november 2010 20:56
    quote:

    Anova schreef:

    Obligatiehouders vrezen dat redding Ierse banken hun veel geld kost
    26 november 2010, 19:00 uur | FD.nl
    Houders van obligaties in Ierse banken beleefden vandaag een angstige dag. De verwachting neemt toe dat obligatiehouders pijn zullen lijden bij de redding van de noodlijdende banken in Ierland.

    De Ierse krant Irish Times berichtte vandaag dat de Europese Unie en het Internationaal Monetair Fonds (IMF) de mogelijkheid onderzoeken om obligatiehouders mee te laten betalen. De EU en het IMF werken onder grote druk aan een steunprogramma van ongeveer €85 mrd voor Ierland. Deze steun zal gedeeltelijk worden gebruikt voor de herkapitalisatie van Ierse banken, waarvan Anglo Irish, Allied Irish en Bank of Ireland de grootste zijn.

    Het zou voor het eerst zijn dat houders van zogenoemde senior bonds (gewone obligaties) moeten bloeden.
    Eerder deze week werd bekend dat bij de verstrekking van extra steun door de Ierse overheid aan Anglo Irish Bank de houders van achtergestelde obligaties een korting ('hair...
    Het is irreeel om de Nederlandse banken met de ierse situatie te vergelijken. In Ierland is na tientallen miljarden een verdere injectie nodig. In Nederland heeft men de steun al weer gedeeltelijk terugbetaald en volledige aflossing is een kwestie van tijd. Hopelijk lezen velen het bericht van FD en ontstaat er weer echte paniek bij de perpshouders: een fantastisch aankoopmoment om er weer vol in te gaan is dan weer daar.
  6. forum rang 5 The Third Way... 28 november 2010 17:37
    quote:

    de bos schreef:

    ssst kingcash.

    de bos
    Ach, wij gaan hier niet de koersen dramatisch omhoog stuwen, dus kan er wel wat besproken worden. Desondanks ben ik het wel met de bos eens dat er meer stille volgers zijn dan we willen. Inmiddels hebben we al effectenhuizen, goeroes, AFM en journalisten kunnen betrappen.

  7. [verwijderd] 29 november 2010 09:55
    Houders van gewone obligaties(senior bonds) hoeven niet bij te springen bij de redding van Ierland.
    Vrijdag werd er in Ierland nog op gehint om dit te doen,maar de kosten om banken te verzekeren tegen wanbetaling schoten gelijk omhoog.
    Reden voor de EU ministers van financiën om er vanaf te zien.

    Wel is besloten dat beleggers vanaf 2013 moeten gaan meebetalen als een euroland gered moet worden.
    Beleggers zullen bij nieuw uit te geven schuld vanaf medio 2013 rekening moeten houden met een eigen bijdrage als een land om steun aanklopt bij de EU. Die kan eerst bestaan uit looptijdverlenging van de schuld, dan verlaging van de rente, en uiteindelijk afstempeling. 'We sluiten de mogelijkheid van herstructurering niet op voorhand uit, maar het is geen automatisme', aldus minister Jan Kees de Jager van Financiën.
    Al met al worden de risico, s op achtergestelde bankleningen er natuurlijk niet minder door wat zich weerspiegeld in de hogere risico-opslag van de laatste weken die terecht verlangd mag worden.
  8. [verwijderd] 29 november 2010 18:18
    Toch zit daar een fundamenteel verschil in. Vroeger hadden we redelijk zwevende wisselkoersen, en sommige munten devalueerden steeds een beetje. Deels een spelletje, deels marktomstandigheden. De optie die nu ter tafel komen geven maar één boodschap: ik wil niet betalen, en naast het ophoesten van steun voor mij mogen de burgers/bedrijven uit andere landen ook nog eens bloeden door het afromen van hun vermogen. Het wordt echt een stoelendans. Rente-risico kun je evt. nog uitzitten tot maturity. Hier worden de weeffouten in de EU afgewikkeld op partijen die part noch deel hebben aan het falen van een lidstaat. Een oplossing heb ik niet, maar ik moet even m'n gemoed luchten.
  9. forum rang 5 The Third Way... 30 november 2010 10:40

    LONDON -(Dow Jones)- The cost of insuring a basket of subordinated bonds issued by European banks and insurers against default using credit default swaps rose to a record level Tuesday amid uncertainty about whether bondholders will be forced to share the burden of any losses incurred.
    At 0910, the iTraxx Europe Sub Financials index, which investors can use to buy or sell default insurance on subordinated debt issued by 25 financial institutions, was 17 basis points wider at 308/3015 basis points.
    This move brought the index over 300 basis points for the first time since early June, when concerns about European debt were focused on Greece.

    Meanwhile, the iTraxx Senior Financials index was generally more in line with credit markets, supported by the announcement that senior bondholders at Irish banks will not be burdened with losses there.
    The Europe Senior Financials index of senior debt issued by 25 financial institutions was six basis points wider at 170/172 basis points.

    "We expect the announcement that senior bondholders at Irish banks will not be 'haircut' to be positive for senior bank debt across the periphery," analysts at Barclays Capital said in a note, referring to weak economies on the geographic fringes of the euro zone.
    CDS are derivatives that function like a default insurance contract for debt. If a borrower defaults, sellers compensate buyers.

  10. forum rang 4 Portisch 30 november 2010 11:47
    ING wilde graag per Ultimo 2010 een US perp aflossen groot US Dollar 1.5 miljard. Nieuwe condities Euribor + 360 bp. Dus ca.4%. Brussel heeft hier een stokje voor gestoken. Eerst de Nederlande Staat terugbetalen. De koersen van de Perp II en III dalen hierdoor dramatisch.
    Mensen s.v.p. niet verkopen als het echt niet nodig is.
    Koersen dalen tot 8%, dit is niet realistisch. Met het bedrijf gaat het goed. Dus VASTHOUDEN die stukken !!!
  11. [verwijderd] 30 november 2010 12:59
    quote:

    Henk schreef:

    Tsjonge wat een slagveld. Nou ja, we betalen in ieder geval wat minder box 3 belasting aan het einde van het jaar. Wat dat betreft is een dip rond het einde van het jaar niet eens zo verkeerd :-(
    Aankopen wordt weer aantrekkelijker: vandaag weer wat stukken ingeslagen maar nog niet vol. Paniek zoals vandaag houdt meestal een paar dagen aan, maar profiteer ervan.
  12. HK77 30 november 2010 13:00
    van mij mogen ze eigenlijk de ING 8% of KBC 8% ook wat best later aflossen dan 2013, koopmomentje? Die ING II en III en AGN met kleine opslag boven 10 jaars krijgen terechtere klappen. Ben zelf bangst voor QE III, IV en Europese varianten met in ieder geval een poging de rente laag te houden en dan vind ik 8% prima...
    (dit alles in de veronderstelling dat er geen grootse lijken uit de kast vallen, want anders zijn we als perphouders wel de bok
  13. [verwijderd] 30 november 2010 13:37
    quote:

    Kingcash schreef:

    [...]
    Aankopen wordt weer aantrekkelijker: vandaag weer wat stukken ingeslagen maar nog niet vol. Paniek zoals vandaag houdt meestal een paar dagen aan, maar profiteer ervan.
    Verstandig om niet vol te doen, ik vind het moeilijk te bepalen of de Portugal-Spanje-Italie-Belgie reddingen echt allemaal ingeprijsd zijn.
    Ben wel blij dat ik al eerder afscheid genoemen heb van een aantal perps, had ik nog wat rigoureuzer moeten doen. De goeden lijden met de kwaden mee.
  14. forum rang 5 The Third Way... 30 november 2010 14:26
    Het schijnt dat vooral fondsbeheerders in high-yields op dit moment actief zijn met het verkopen van perps. Gezien de illiquiditeit zijn dan de koersschommelingen enorm en kunnen ze ook nog wat aanhouden zolang deze grotere jongens hun portfolio's herschikken. Vraag aan ons "kleintjes" is hoe te (re-)ageren.

    Indien je mening is dat het tijdelijk is - en je hogere kwaliteit Europese emittenten hebt -, dan kan je proberen te profiteren middels het shorten v/d euro. De correlatie is mijns inziens zeer hoog. Wanneer dan het sentiment draait, kun je wel snel uit die positie. Indien het probleem toch fundamenteler blijkt te zijn, dan heb je in ieder geval een aardige hedge. Timing is hier zeer belangrijk, dus wel actief managen.

    Andere / betere ideeen zijn welkom...

  15. benito c. 30 november 2010 19:14
    Inderdaad behoorlijke omzetten in bepaalde perps, mn. de 8% ING. Ja, wat ik doe als de markt daalt, dan daalt namelijk alles, is het omzetten van posten, waar ik bij nader inzien minder gelukkig mee ben, naar posten waar ik me beter bij voel.
    In zijn algemeenheid voel ik me beter bij solide verzekeraars dan bij banken, dus ASR en Eureko. Omdat ik niet in Aegon zat, heb ik vandaag toch maar de 4,15 en de 7,15 Aegon gekocht op resp. 49.5 en 47.Ook Eureko bijgekocht op 97,7 en 76,25(6%).
    Daarnaast had ik een zeer forse post KBC. Die heb ik verminderd. Omdat ik niet kan overzien of men via Portugal, Spanje, Italie wellicht bij Belgie uitkomt.Dan gaan de te betalen rentes bij de banken omhoog, in een poging leegloop te vermijden. Uiteraard zie ik KBC niet snel omvallen, maar de koersen van de perps zijn in die gevallen kwetsbaar. Dan heb ik liever de 8% ING, die voor ongeveer hetzelfde geld te koop was. Daarnaast een postje Wokkels op de kop kunnen tikken, die vandaag ook in de dump zat.
    Als de onrust wat wegebt staat alles zo weer vele procenten hoger.
  16. [verwijderd] 1 december 2010 17:12
    Niels,
    Je kunt heel veel informatie vinden bij de uitgevende instelling,hierbij die van Ing bv.
    www.ing.com/group/showdoc.jsp?docid=0...
    Zo kun je ze van allemaal opzoeken.
    Bij de AFM website kun je de goedgekeurde prospectussen vinden.

    En in dit draadje worden er veel besproken,lees dat maar eens goed door.
    www.iex.nl/Forum/Topic/1234751/Perpet...

    Ik heb zelf gisteren en vandaag de volgende twee gekocht

    De 7.125% Friesland Campina op 100%,dit moet je eigenlijk meer als een deposito van een half jaar zien daar deze volgend jaar juni wel afgelost zal worden.
    Maar ze zijn hem al eerder vergeten,dus wie weet volgend jaar weer wel en in de tussentijd toch mooi meer dan 7%.

    Andere is de 6.655% Tennet,100% in handen van de Staat op 103%.

    Mooi rendement en geen financials
    Deze twee zijn beide risicomijdend en best wel aardig.

    RWE is onlangs ook met een perpetual gekomen
    XS0542298012
648 Posts
Pagina: «« 1 ... 13 14 15 16 17 ... 33 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Indices

AEX 874,02 -0,09%
EUR/USD 1,0705 +0,07%
FTSE 100 8.040,38 -0,06%
Germany40^ 18.086,70 -0,01%
Gold spot 2.309,20 -0,30%
NY-Nasdaq Composite 15.712,75 +0,10%

Stijgers

VIVORY...
+24,31%
ASMI
+10,99%
BESI
+4,08%
NX FIL...
+3,85%
TomTom
+3,80%

Dalers

ALLFUN...
-11,00%
ING
-5,96%
Flow T...
-2,94%
WDP
-2,89%
RELX
-2,04%

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links