Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Aandeel AALBERTS NV AEX:AALB.NL, NL0000852564

  • 43,920 16 apr 2024 11:49
  • -0,740 (-1,66%) Dagrange 43,580 - 44,140
  • 32.572 Gem. (3M) 157,6K

Update 3e Kwartaal 2010

10 Posts
| Omlaag ↓
  1. pensionado 25 oktober 2010 15:22
    Van Belegger.nl:

    Aalberts zet positieve trend voort
    MAANDAG 25 OKTOBER 2010, 14:12 uur

    AMSTERDAM (AFN) - Industrieel toeleverancier Aalberts Industries, dat donderdagochtend met een trading update komt, zal naar verwachting melden dat de positieve trend van het tweede kwartaal ook in het derde kwartaal doorzet. Dat verwacht analist Edwin de Jong van SNS Securities.

    "De update wordt volledig kwalitatief", aldus De Jong. Hij verwacht wel dat Aalberts de outlook "minimaal zal handhaven". Eerder zei Aalberts een "aanzienlijk hoger resultaat" voor heel 2010 te verwachten.

    Bij zowel de divisie Industrial Services als bij Flow Control verwacht De Jong dat de positieve trend van het tweede kwartaal wordt doorgezet. "Branchegenoot (van Industrial Services) Bodycote heeft recent de winstverwachting verhoogd." Ook de groei van Flow Control, dat in het tweede kwartaal fors beter presteerde dan verwacht, zet door. "De volumes gaan omhoog", aldus De Jong.

    Edit: ik zie nu dat het bericht ook net bij Nieuws staat. Maar dan maar hier als kapstok voor de reacties..

  2. forum rang 10 voda 25 oktober 2010 15:58
    PREVIEW: Aalberts publiceert donderdag trading update


    AMSTERDAM (Dow Jones)--Aalberts Industries (AALB.AE) komt donderdag met een kwalitatieve trading update over het derde kwartaal naar buiten. Over de eerste zes maanden van het jaar kwam de nettowinst van Aalberts uit op op EUR51,3 miljoen, tegen EUR18,3 miljoen een jaar eerder. De omzet steeg over die periode met 12% tot EUR782 miljoen. Voor geheel 2010 verwacht Aalberts een significant beter resultaat dan in 2009, toen een nettowinst van EUR54,2 miljoen werd geboekt. Omstreeks 15.20 uur noteert het aandeel 4,7% hoger op EUR13,53, terwijl de Midkap met 0,9% stijgt. (MAN)


    Dow Jones Nieuwsdienst: +31-20-5715200; amsterdam@dowjones.com

  3. pensionado 28 oktober 2010 08:13
    Aalberts Industries continueert positieve trend
    (28/10/10 08:00 CET)

    In het derde kwartaal ontwikkelden de activiteiten van Aalberts Industries zich voorspoedig, in lijn met de eerste zes maanden van 2010. Deze positieve ontwikkeling was met name te danken aan de volumestijging in diverse markten, de in 2009 genomen maatregelen ter verbetering van de efficiency en de toename van de toegevoegdewaardemarge.

    Industrial Services
    In de afgelopen drie maanden tekende zich in vele markten een volumestijging af. Verbetering van de efficiency en organisatie leidden tot een verdere toename van het resultaat. Het aantal opdrachten van klanten in de halfgeleider-, automobiel- en precisiemachine­bouwindustrie nam toe, terwijl de luchtvaartindustrie de eerste tekenen van herstel toonde.

    Flow Control
    Ook bij Flow Control was sprake van een volumestijging. In Oost-Europa, inclusief Rusland, liep het activiteitenniveau op. In Noord-Amerika en West en Noord-Europa zette de trend van de eerste zes maanden zich voort, terwijl in Zuid-Europa nog geen verbetering te zien was.
    Flow Control wist haar marktposities te versterken door zowel extra energie in cross-selling te steken als de succesvolle marktintroductie van een aantal nieuwe producten en systemen.
    De in juli 2010 overgenomen onderneming Conbraco Industries in de Verenigde Staten (met een jaaromzet van USD 200 miljoen en meer dan 1.000 medewerkers), leverde direct een bijdrage aan de winst per aandeel.

    Vooruitzichten
    Hoewel een aantal van de markten nog niet hersteld is tot op het niveau van voor de financieel-economische teruggang, wordt voor geheel 2010 - onvoorziene omstandigheden daargelaten - een forse verbetering van het resultaat verwacht ten opzichte van 2009. Door de aanhoudend scherpe focus op winstgevendheid, werkkapitaal- en kostenbeheersing blijven solide balansverhoudingen gehandhaafd.
  4. viermeiden 28 oktober 2010 10:24
    L.s.,

    AMSTERDAM (AFN) - Het tussentijdse handelsbericht van industrieel toeleverancier Aalberts Industries bevatte weinig verrassingen. De verhoging van de outlook voor heel 2010 is positief. Dat schrijft SNS Securities donderdag in een rapport.

    Aalberts Industries verwacht nu voor heel 2010 een ,,forse verbetering'' van het resultaat. Volgens topman Jan Aalberts zal de groei van het resultaat ,,duidelijk meer'' zijn dan 45 procent en wordt een verdubbeling van de winst niet uitgesloten. Eerder ging Aalberts uit van een ,,aanzienlijk hoger'' resultaat. Dat houdt volgens de schaal van Mock een winststijging tussen de 30 en 45 procent in.

    Aalberts maakte verder bekend dat de positieve trend van het eerste halfjaar zich heeft doorgezet in het derde kwartaal.

    Accumulate

    SNS hanteert een 'accumulate'-advies voor Aalberts.

    viermeiden
  5. forum rang 10 voda 28 oktober 2010 16:19
    'Verhoging outlook Aalberts positief'
    28 oktober 2010, 10:18 | ANP
    AMSTERDAM (AFN) - Het tussentijdse handelsbericht van industrieel toeleverancier Aalberts Industries bevatte weinig verrassingen. De verhoging van de outlook voor heel 2010 is positief. Dat schrijft SNS Securities donderdag in een rapport.

    Aalberts Industries verwacht nu voor heel 2010 een ,,forse verbetering'' van het resultaat. Volgens topman Jan Aalberts zal de groei van het resultaat ,,duidelijk meer'' zijn dan 45 procent en wordt een verdubbeling van de winst niet uitgesloten. Eerder ging Aalberts uit van een ,,aanzienlijk hoger'' resultaat. Dat houdt volgens de schaal van Mock een winststijging tussen de 30 en 45 procent in.

    Aalberts maakte verder bekend dat de positieve trend van het eerste halfjaar zich heeft doorgezet in het derde kwartaal.

    Accumulate

    SNS hanteert een 'accumulate'-advies voor Aalberts.

    Donderdag om 10.13 uur noteerde het aandeel 2,8 procent hoger op 13,65 euro.

  6. pensionado 1 november 2010 18:57
    Mijn reactie op het nieuwe koersdoel van ABN voor Aalberts had ik geplaatst in het topic met 'koersdoel 13'. Maar dat is al dik achterhaald. Daarom ook hier nogmaals:

    Zeer uiteenlopende nieuwe adviezen nu voor Aalberts: ING naar hold met 14,40, KC op buy met 16,00 en ABN op 17,00 met buy. Terwijl ABN over het algemeen laag zit.
    Ik weet niet wat die analisten verdienen, maar hierbij wil ik direct solliciteren naar die functie. Voor ca. 60 bedrijven wil ik, per kwartaal, een advies uitbrengen waarbij ik genoegen neem met een salaris van 90K, uitgezonderd bonus etc..
  7. pensionado 1 november 2010 22:21
    Van analist.nl:

    Verhoging outlook Aalberts zorgt voor koersdoelverhogingen
    Maandag 1 november 2010

    Aalberts maakte vorige week bekend dat het een goed derde kwartaal achter de rug heeft en mede daarom verwacht dat de resultaten over 2010 hoger zullen uitkomen dan eerder nog van werd uitgegaan. Sommige analisten verwachten echter dat de groei in de komende periode zal afvlakken en hebben daarom hun taxaties neerwaarts bijgesteld.

    Door onze redactie

    Verhoging outlook
    Aalberts heeft een goed kwartaal achter de rug. In een kwalitatieve trading update van vorige week donderdag stelde het concern dat de positieve ontwikkeling in de afgelopen maanden te danken is aan stijgende volumes in diverse markten, de genomen efficiency-maatregelen in 2009 en hogere marges.

    Mede daarom heeft het concern zijn verwachtingen voor geheel 2010 opwaarts bijgesteld. Waar het ten tijde van de presentatie van de halfjaarcijfers nog rekende op een ‘aanzienlijke verbetering’ van de resultaten verwacht het nu een ‘forse’ verbetering. Topman Jan Aalberts verwacht in ieder geval dat het bedrijfsresultaat dit jaar duidelijk meer dan 45% zal groeien ten opzichte van vorig jaar.

    Analisten stellen dat dit wijst op een verhoging van de winstverwachting, maar Aalberts wil daar vooralsnog niet over reppen. Analisten verwachten gemiddeld een verdubbeling van de winst per aandeel naar ongeveer 1 euro ten opzichte van de 51 eurocent die over 2009 werd gerealiseerd.

    Advies verlaagd, koersdoel verhoogd
    De analisten van ING hebben op 29 oktober het advies voor Aalberts verlaagd van buy naar hold, als reactie op de verwachte stabilisering van de omzet, nettowinst en de koers van het aandeel. De analisten verwachten dat de groei in de auto- en semiconductor-sectoren in de komende periode zal afvlakken.

    Wel voorzien zij een verbetering van de marges en hebben daarom hun verwachting voor de winst per aandeel voor 2010 en 2011 opwaarts bijgesteld. Dit heeft er tot slot in geresulteerd dat het koersdoel is verhoogd van 13 euro naar 14,40 euro.

    Koersdoel bereikt
    Analist Nico van Geest van Keijser Capital heeft eveneens op 29 oktober zijn koersdoel voor Aalberts verhoogd van 13,50 euro naar 16 euro, omdat het aandeel het oude koersdoel heeft behaald. De analist wijst erop dat de economie en dan met name in Duitsland de afgelopen maanden sterk is verbeterd waardoor een hoger koersdoel gerechtvaardigd is. Verder heeft de analist zijn verwachtingen voor de winst per aandeel voor 2010 opwaarts bijgesteld van 0,90 euro naar 1,05 euro.

    Verhoging verwachtingen positief
    Analist Edwin de Jong van SNS Securities stelt dat er weinig verrassingen waren te bespeuren in de trading update. Wel vindt de analist de hogere winstverwachting een positief aspect. Aalberts verwacht een ‘forse’ stijging van het resultaat, waar het eerder nog sprak van een ‘aanzienlijke’ stijging. De Jong houdt zelf rekening met een verdubbeling van het jaarresultaat ten opzichte van 2009. Momenteel heeft SNS Securities een accumulate-advies uitstaan met een koersdoel van 13 euro.

    Consensus
    Voor het aandeel staan door de adviesverlaging van ING momenteel 12 koop- en 2 houdadviezen uit. Geen van de analisten hanteert daarnaast een verkoopadvies, waardoor de consensus zeer positief te noemen is. De adviesverlaging door de analisten van ING zorgt er echter voor dat het sentiment rond het aandeel tanende is.

    Het gemiddeld koersdoel is wel verbeterd door de koersdoelverhoging van ING en Keijser Capital. Gemiddeld hanteren analisten nu een koersdoel van 14,57 euro, wat een verwacht rendement oplevert van circa 11%. Dit gemiddelde wordt echter fors opgetrokken door de analisten van KBC Securities, die voor het aandeel een koersdoel hanteren van 17 euro en daarmee anticiperen op een rendement van ruim 29%.
10 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Premium

Cijfers Aalberts om door een ringetje te halen

Het laatste advies leest u als abonnee van IEX Premium

Inloggen Word Abonnee

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links