Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Aandeel Porceleyne Fles Koninklijke AEX:PORF.NL, NL0000378669

  • 12,300 18 apr 2024 11:30
  • 0,000 (0,00%) Dagrange 12,300 - 12,300
  • 58 Gem. (3M) 108

halfjaarcijfers 2010-Kon. Porceleyne Fles

2 Posts
| Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 18 augustus 2010 18:15
    Via Nieuwsbank.nl

    Persbericht

    Halfjaarcijfers 1e halfjaar 2010 Koninklijke Porceleyne Fles

    Het eerste halfjaar is afgesloten met een nettowinst van 17.000 (2009: - 71.000 ). Het bedrijfsresultaat is met 212.000 verbeterd tot 124.000 (2009: - 88.000).

    De integratie van de diverse onderdelen van de Royal Delft Groep is afgerond. Alle bedrijven hebben zich kunnen concentreren op hun kernactiviteiten. De gevolgen van de crisis zijn nog steeds voelbaar in de Business to Business activiteiten. Bij Royal Delft kon de omzetdaling in dit segment gecompenseerd worden door lichte groei in de Toeristische markt. Leerdam Cystal, dat voor het grootste deel afhankelijk is van de Business tot Business markt, heeft een flinke veer moeten laten met een omzetdaling van 18%. De consumentenmerken van Van Kempen & Begeer hebben het met een omzetstijging van 2% iets beter gedaan dan vorig jaar. Een belangrijk deel van deze omzetstijging is te danken aan de groei van het designmerk RoyalVKB. De eerste stappen in het aanpassen van de juridische structuur zijn gezet. Vanaf 28 juni is BK Cookware BV de entiteit waarbinnen de merken BK en Gero vermarkt worden. Vanuit het merk Royal Delft (Delfts blauw) wordt hard gewerkt aan het ontwikkelen van nieuwe producten voor de Retail. De eerste concrete producten worden in de loop van het 1e halfjaar 2011 verwacht. Omzet, Ebitda en netto resultaat Het resultaat over het eerste halfjaar werd gedrukt door de tegenvallende resultaten in de Business to Business markt. Mede dankzij een lichte margestijging bij Van Kempen & Begeer steeg de EBITDA tot 573.000 (2009: 356.000). Samengevat: Totaal in duizenden euro Netto Omzet Ebitda Bedrijfsresultaat Netto resultaat (na belasting) Per aandeel in euro's Netto resultaat 1e hj 2010 1e hj 2009 12.069 573 124 17 11.948 356 -88 -71

    De solvabiliteit is toegenomen van 52% naar 57%, waardoor de Financiële positie onverkort sterk blijft.

    Vooruitblik 2e halfjaar 2010 Gedurende het 2e halfjaar zal de huidige strategie worden voortgezet, waarbij de nadruk blijft liggen op het verder ontwikkelen van nieuwe producten en markten, met als doel de omzet te vergroten en de kwetsbaarheid van de Groep te verkleinen. Wij kunnen echter, vanwege de blijvende onzekerheid op zowel de toeristische markt als de retailmarkt, geen verwachting uitspreken voor het resultaat over geheel 2010. Over de Koninklijke Porceleyne Fles De Koninklijke Porceleyne Fles, Anno 1653 (Royal Delft) is de toonaangevende producent van handgemaakt sieraardewerk (met name het authentieke Delfts Blauw) en speciale keramische producten in kleine oplagen. De fabriek wordt jaarlijks bezocht door meer dan honderdduizend bezoekers. Het bedrijf heeft twee dochterondernemingen: Leerdam Crystal en Koninklijke Van Kempen & Begeer. Over Leerdam Crystal Leerdam Crystal produceert een breed scala aan kristallen gebruiks- en siervoorwerpen, die ambachtelijk worden vervaardigd. Al vanaf het begin van de twintigste eeuw trekt de fabriek kunstenaars aan om een esthetisch verantwoord assortiment gebruiks- en sierglas op de markt te brengen. Over Koninklijke Van Kempen & Begeer Het sinds 1789 bestaande Van Kempen & Begeer is de houdster van de merken Keltum (bestek en tafelaccessoires), Gero (bestek, pannen en keukenhulpen), BK (pannen en keukenhulpen) en Royal VKB (design artikelen voor keuken en tafel). De ruim 200 jaar ervaring van het bedrijf is terug te vinden in het traditionele vakmanschap gecombineerd met de modernste technieken waarmee bestek, pannen, tafelaccessoires en keukenhulpen geproduceerd en op de markt gebracht worden.
    Delft, 18 augustus 2010.

  2. [verwijderd] 18 augustus 2010 18:19
    Van DOW JONES NIEUWSDIENST
    Door Ben Zwirs en Andre Sterk
    18 augustus 2010

    Royal Delft boekt weer winst, dankzij bestek en pannen

    AMSTERDAM (Dow Jones)--Koninklijke Porceleyne Fles nv heeft in de eerste zes maanden van 2010 weer winst gemaakt bij een licht hogere omzet, maar blijft voorzichtig in zijn vooruitzichten.

    Het eerste halfjaar werd afgesloten met een nettowinst van EUR17.000, waar een jaar geleden nog een verlies werd geboekt van EUR71.000. De omzet liep licht op tot EUR12,07 miljoen, van EUR11,95 miljoen in de eerste zes maanden van 2009, volgens de onderneming vooral dankzij de groei van het designmerk RoyalVBK.

    Het resultaat over het eerste halfjaar werd gedrukt door de tegenvallende resultaten in de Business to Business markt, aldus Royal Delft. Leerdam Crystal, dat voor een belangrijk deel afhankelijk is van de zakelijke markt, zag de omzet met 18% dalen. Royal Delft, verantwoordelijk voor de productie van handgemaakt sieraardewerk, kon de omzetdaling opvangen door een lichte groei in de toeristenmarkt, licht geholpen door een gunstiger dollarkoers en meer uitgaven door individuele bezoekers.

    Directeur Henk Schouten van het bedrijf kan woensdag tegenover Dow Jones Nieuwsdienst niet per onderdeel aangeven hoe de winstverhoudingen cijfermatig liggen, maar hij wil wel kwijt dat Royal Delft met sieraardewerk en kristal nog verlieslatend is en met Koninklijke Van Kempen & Begeer (VKB) juist "flink" winstgevend.

    Bij het sieraardewerk is volgens Schouten in het laatste deel van het kwartaal wel sprake van een duidelijke stijging van de omzet, die ook in het derde kwartaal tot nog toe zichtbaar is. Het bezoek bij de vestiging in Delft is in de eerste helft van het jaar met 10% opgelopen. Schouten laat niet onvermeld dat de eigen brasserie bij vestiging in Delft, ofschoon in omzetbijdrage bescheiden, een groei van 50% doormaakte.

    Porceleyne Fles kan vanwege de blijvende onzekerheid op zowel de toeristische markt als de retailmarkt, geen verwachting uitspreken voor het resultaat over geheel 2010.

    Bij de Delfts blauw-tak richt het bedrijf zich steeds meer op de individuele bezoeker, die ten opzichte van de groepsbezoeken ook groeit. Voordeel van uitgaven door individuen is dat de marges bij deze retail hoger liggen.

    Mede dankzij een lichte margestijging bij Van Kempen & Begeer steeg de winst voor rente, belasting, afschrijving en amortisatie van goodwill (EBITDA) tot EUR573.000, van EUR356.000 vorig jaar. Het bedrijfsresultaat kwam uit op EUR124.000 positief tegen EUR88.000 negatief over de eerste zes maanden van 2009.

    Gedurende het tweede halfjaar zal de huidige strategie worden voortgezet, waarbij de nadruk blijft liggen op de verdere ontwikkeling van nieuwe producten en markten, blikt het concern vooruit. Mogelijkheden om verder kosten besparen zijn er volgens Schouten altijd, maar hij verwacht hierbij geen grote slagen meer te kunnen maken.

    Het aandeel Porceleyne Fles noteert woensdag rond 11.10 uur onveranderd op EUR9,10.

    Het bedrijf, dat tegenwoordig zijn hoofdkantoor heeft in Zoetermeer, spreekt verder van een 'onverkort sterke financiele positie en voert daartoe aan dat de solvabiliteit is gestegen naar 57% van 52%.

    Het bedrijf ontwikkelt momenteel nieuwe producten voor de detailhandel en verwacht in de eerste helft van 2011 dit in eerste aanzet concreet te kunnen maken. Momenteel zijn er onderhandelingen gaande met verschillende retailers in het hogere segment, waar Schouten momenteel niets over kan vertellen. De nieuwe producten zullen ook verkocht worden in de bestaande vestigingen waar het sieraardewerk van Royal Delft al wordt verkocht.

    Royal Delft is van oorsprong maker en leverancier van handgemaakt sieraardewerk, maar het toen nog zuiver Delfste bedrijf versterkte zijn portefeuille in de loop der jaren met twee belangrijke acquisities: Leerdam Royal, dat goed is voor kristallen gebruiks- en siervoorwerpen, en Koninklijke Van Kempen & Begeer (VKB), dat merken voert als Keltum voor onder andere bestek, Gero voor onder andere bestek en pannen en BK, waar onder andere pannen onder vallen.

    Met deze overnames wist Royal Delft zijn omzet te verveelvoudigen. Over de eerste helft van 2007, toen de genoemde overnames nog niet waren gedaan, draaide het bedrijf nog een omzet van EUR2,1 miljoen. Het gros van de omzetgroei is afkomstig van VKB.

    Royal Delft is volgens de laatste Wft-melding voor 71,15% in handen van investeerder Boron Investments nv.

    Door Andre Sterk; Dow Jones Nieuwsdienst; +31-20-5715201; andre.sterk@dowjones.com
2 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Premium drie voorbeelden van IEX Premium: de exclusieve content op de site, de app op een smartphone en IEX Magazine.

Benieuwd naar onze analyses en kooptips?

Word nu abonnee van IEX en krijg onbeperkt toegang tot onze (koop)tips en succesvolle modelportefeuilles. Nu 3 maanden voor slechts €19,95! Profiteer van 58% korting!

Word abonnee

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links