Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Corné van Zeijl - Voor 98% waar

17 Posts
| Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 10 augustus 2010 16:24
    Het lijkt mij een goed boek. Maar of ik het ga lezen?

    ABN was een prachtige bank vroeger. Idioot hoe het allemaal gegaan is.

    Laten we hopen dat ABN weer een mooie bank wordt!

    Toch is mijn favourite bank Ing.

    Ja, het is heel gek gelopen met die banken en ook met Fortis. Wat een puinhoop!

    Maar met de banken gaat het steeds beter. Dat had ik al verwacht zo midden 2009. Dat waren goede koopmomenten.

    Nu wordt het moeilijker. Toch denk ik dat de banken over de hele wereld een grote toekomst tegemoet kunnen gaan.

    Geluk allemaal!
  2. [verwijderd] 10 augustus 2010 20:13
    "98% van het boek klopte" zegt commissaris Burgmans. Een van de commissarissen zei tegen mij dat hij het boek had gelezen om te kijken of de andere commissarissen hetzelfde hadden weggelaten en dus niet aan Jeroen Smit verteld hadden als hij. Dat bleek zo te zijn. Er is dus nog een vervolg op de Prooi nodig met de titel "wat niet verteld werd".
  3. [verwijderd] 10 augustus 2010 20:58
    Het boek over AH is nog boeiender.
    Dat zou verplichte kost moeten zijn in het onderwijs. Al was het alleen maar om aan te geven dat alles wat bekend is nog niet betrouwbaar hoeft te zijn.

    Toevallig of maar er wordt een citaat vermeld dat naadloos aansluit bij 1 vd commentaren op de site van 925.nl (jort kelder) waar het erover gaat waarom b.o.i.d.BV is gestopt.
    Heel interessant fenonomeen inderdaad.
    Naarmate je meer ergens van weet, kom je tot de slotsom dat je er eigenlijk te weinig van weet.

    Andersom wat minder positief.
    Mensen die nergens van weten , menen vaak dat ze het wel weten.
    Zie Holland got talent shows etc.

    grt
  4. [verwijderd] 10 augustus 2010 21:28
    quote:

    op en top schreef:

    Mensen die nergens van weten , menen vaak dat ze het wel weten.
    Zie Holland got talent shows etc.
    grt
    Zo ver hoef je het helemaal niet te zoeken.
    Alleen hier bij IEX krioelt het van de mensen die niet alleen denken dat ze het weten, maar ook luidkeels roepen dat ze het weten. Een aantal daarvan laat zich er ook nog dik voor betalen.
    Iedereen die hier de beurs voor langer dan 1 dag zegt te kunnen voorspellen is of geschift of hij misleidt de boel met opzet.
    Een enkeling doet het gewoon om te stangen, dat zijn nog de meest sympathieke. Ik hoop steeds maar weer dat niemand daar intrapt, dat kan best duur worden. Zonde van het leergeld, velen hier hebben het niet zo breed dat ze steeds weer nieuwe verliezen kunnen opvangen.

    De Prooi is inderdaad een eye opener. Maar als Groenink echt de waarheid, en de hele waarheid verteld had dan had hij zijn hele gouden handdruk aan advocaten kunnen besteden en was tot slot misschien desondanks nog in het gevang terechtgekomen. De man is slim genoeg om het daar niet op aan te laten komen. Een beetje insider kan wel tussen de regels door lezen wat er weggelaten is.

    |\ ....../|
    ( * o *)
    -=(~) =--
  5. [verwijderd] 10 augustus 2010 22:03
    Kijk dit soort lui stemt VVD en gaat ook weer door het komende kabinet naar hartelust ondersteund worden om nog meer hun zakken te vullen terwijl Henk en Ingrid (goed zo Geert...) verschralen op hun sociale zekerheid, op hun pensioensleeftijd etc. Voor de aardigheid 'de argumentenfabriek van V. Kalsbeek in de VK van afgelopen za. eens lezen. Ook leuk: managers die hun bonussen verhogen terwijl hun bedrijf slecht gepresteerd heeft en het klootjesvolk op straat wordt gezet.
  6. [verwijderd] 10 augustus 2010 22:56
    quote:

    Stugdoorzetten schreef:

    Kijk dit soort lui stemt VVD en gaat ook weer door het komende kabinet naar hartelust ondersteund worden om nog meer hun zakken te vullen terwijl Henk en Ingrid (goed zo Geert...) verschralen op hun sociale zekerheid, op hun pensioensleeftijd etc. Voor de aardigheid 'de argumentenfabriek van V. Kalsbeek in de VK van afgelopen za. eens lezen. Ook leuk: managers die hun bonussen verhogen terwijl hun bedrijf slecht gepresteerd heeft en het klootjesvolk op straat wordt gezet.
    Pas nou maar op met wat je allemaal zegt...voor je het weet brengen ze ook jouw baan over naar de Aziatische slavernijgebieden en sta je op de keien.

  7. [verwijderd] 11 augustus 2010 08:55
    FortisABN is nog steeds alles behalve koek en ei...niemand, maar dan ook helemaal niemand heeft verantwoording hoeven afleggen en Groenink werd beloond voor zijn aandeel in dat alles.

    Ik denk dat van alles wat er mis zal gaan bij Fortis/ABN nog uitsluitend een beetje te destilleren is uit het begrotingstekort vd overheid...alle bestaande of nieuwe ellende wordt onder het tapijt geschoven of id doofpot gestopt.
    De rekening wordt overgewenteld op de massa ipv aandeelhouders.

    Denken we nu echt dat het bankwezen zo erg veranderd is? Het is wat 'verbeterd' (en dan hebben we het vooral over een aandelenkoers en opgeleukte cijfers) t.o.v. een tijd terug, maar in feite is er fundamenteel weinig veranderd.

    De volgende golf id kredietcrisis zal zeer waarschijnlijk met zo stil mogelijke trom plaatsvinden...o ja, dàt hebben ze wél geleerd!

  8. forum rang 6 mercurius-adept 11 augustus 2010 09:09
    zouden er uberhaupt meer dan twee parlementariërs dit boek hebben gelezen?

    -->waarschijnlijk alleen als die boeven er kansen in zien om op KT te scoren....verantwoordelijkheid nemen vanuit de politiek lijkt steeds meer een illusie.

    'Hunnie hebben het gedaan' scoort helaas WEL voor politici en DUS juist ook bij het domme volk van NL...
  9. [verwijderd] 11 augustus 2010 10:05
    Inderdaad een must read, niet alleen voor beleggers, er zit zoveel in. Elke HR manager zou dit ook moeten lezen. Gelukkig is het ook het best verkochte managementboek in Nederland ooit zo ongeveer. Vorig jaar 1,5 miljoen exemplaren al (bedenk, met 1500 ben je officieel in Nederland een bestseller bij managementboeken). Het drama Ahold (zelfde auteur) is overigens ook een aanrader. Prachtig ook. Daar zit ook een hele wijze les is (groot is niet per definitie efficiënt, vaak juist niet). ABN AMRO laat het ook weer zien, net als het belang van individuele mensen.
  10. [verwijderd] 11 augustus 2010 11:33
    Ik lees het woord 'efficientie'. Dat is een veel gebezigde uitdrukking door politici die alleen een vage notie hebben van wat dat nu eigenlijk is. De club van hoog geachte managers kunnen kennelijk toegevoegd worden aan politici. Vergissing, er zijn intussen politici manager geworden, uitbreiden met managers moet het zijn. Ik heb het boek niet gelezen maar wel geluisterd naar besprekers ervan. Nu op naar de economie en kijken of de ECRI index wederom betrouwbaar is, een neergang in economische activiteiten.
  11. candide 11 augustus 2010 13:08
    Kortom niets is zeker en dat is zeker.
    Een standbeeld dus voor Rijkman G. omdat hij op de top het zaakje heeft kunnen verkopen!
    Ik adviseer Corné dan ook dringend om niet tot zijn volgende vakantie te wachten alvorens het boek "De Bouwfraude" tot zich te nemen.
    Dit alles gelezen hebbende is bij mij althans het vertrouwen in de mensheid verder tot nul gedaald. De zowel links als rechts draaiende graaiers zijn van alle tijden. De mens is de mens een wolf; de hemel is voor de gelovigen...Echt iets voor de beursvoorspellers, toch!!
  12. k2es 11 augustus 2010 21:20
    Rijkman G. heeft inderdaad Abnamro op de top verkocht, maar dat kon alleen omdat de tegenpartij uit blinden bestond, hun bod op deze slecht geleide bank bedroeg toen het dubbele van de koers-winstverhouding van ING en ze bleven dit handhaven ondanks dat het duidelijk was dat er een zware storm op komst was en hun bod dus veel te hoog was.
17 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Indices

AEX 860,01 -0,62%
EUR/USD 1,0655 +0,11%
FTSE 100 7.895,85 +0,24%
Germany40^ 17.714,20 -0,13%
Gold spot 2.392,50 0,00%
NY-Nasdaq Composite 15.282,01 -2,05%

Stijgers

WDP
+3,12%
Kendrion
+2,92%
EBUSCO...
+2,67%
Vopak
+2,61%
NX FIL...
+2,17%

Dalers

JUST E...
-5,11%
TomTom
-4,68%
Fugro
-4,30%
ASMI
-4,00%
BESI
-3,64%

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links